Topic: Pandemia Coronavirus - stiri, discutii, masuri, informatii
3349 posts, 652650 views
📖 Pagination options
-
- PTMZ
-
Posted:
-
Re: Pandemia Coronavirus - stiri, discutii, masuri, informatii
PTMZ
Referitor la cazul de zilele trecute al pacientului care a primit accidental rapelul Moderna:
Sursa: Digi24
Referitor la cazul de zilele trecute al pacientului care a primit accidental rapelul Moderna:
În urma verificărilor făcute de inspectorii DSP București în cazul tânărului care a fost vaccinat la centrul Romexpo cu serul Moderna la rapel, în loc de Pfizer, au fost aplicate sancțiuni sub formă de amenzi pentru: Centrul de vaccinare aparținând de Complexul Multifuncțional Caraiman (20.000 de lei), medicul coordonator (2.000 de lei) și asistentul medical (2.000 de lei).
“Ministerul Sănătății a fost informat că o echipă de inspectori din cadrul Direcției de Sănătate Publică a municipiului București a efectuat în 17 martie un control la Centrul de vaccinare nr. 5 din cadrul Complexului Expoziţional Romexpo din București după ce o persoană a sesizat că i-a fost administrat vaccinul Moderna în loc de vaccinul Pfizer pentru cea de-a doua doză.
În urma verificărilor efectuate, inspectorii DSP București au constatat că, la nivelul centrului de vaccinare, nu sunt întocmite proceduri/protocoale de lucru, iar personalul medical și auxiliar nu este instruit privind modul de lucru pentru fiecare etapă (triaj epidemiologic, întregistrarea pacientului cu scanarea cărții de identitate, îndrumare către cabinet, vaccinare, supraveghere postvaccinare și eliberarea adeverinței).
Ca urmare, au fost aplicate trei sancțiuni contravenționale, în conformitate cu Hotărârea de Guvern nr. 857/2011 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele din domeniul sănătăţii publice, Art. 32, lit. k., astfel:
- A fost aplicată o sancțiune contravențională în valoare de 20.000 de lei pentru Centrul de vaccinare aparținând de Complexul Multifuncțional Caraiman pentru neîntocmirea procedurilor/protocoalelor și neinstruirea personalului în ceea ce privește modul de lucru și administrarea vaccinurilor Pfizer și Moderna;
- O sancțiune contravențională în valoare de 2.000 de lei pentru medicul coordonator pentru nerespectarea protocoalelor/procedurilor de lucru și neinstruirea personalului;
- O sancțiune contravențional în valoare de 2.000 de lei asistentului medical pentru nerespectarea protocoalelor/procedurilor de lucru”, arată un comunicat de presă.
Un bărbat care a fost vaccinat pe 24 februarie cu serul Pfizer a primit, miercuri, la rapel, vaccinul de la Moderna. Medicul i-a propus lui Alin Ionescu, bolnav de diabet, să îl treacă în sistem că a fost vaccinat tot cu Pfizer. O propunere care a fost refuzată de pacient. Prin urmare, omul nu a putut primi adeverinţă de vaccinare. Tânărul este acum în stare bună.
În cazul său nu se impune reluarea schemei de imunizare, anunță Comitetul național pentru vaccinare. CNCAV precizează că tânărului îi va fi eliberată adeverința de vaccinare unde va fi menționat tipul vaccinului administrat la rapel.
Sursa: Digi24
-
- orex
-
Posted:
-
orex
@PTMZ
E fix...p.x treaba asta! Praf in ochii prostilor!
Iti spun ca atunci cand am fost imunizat cu prima doza...dupa inoculare nu mi s-a comunicat nimic, adica ca tre sa stau 15 min. in asteptare, sa mi se puna vreun plasture pe zona vaccinata, sa mi se comunice care ar fi potentialele reactii adverse? Noroc ca ne mai informam in nume propriu!
Cata fobie au facut informatiile astea ca AZ ”ar avea probleme” ma bucur ca:
1. prietenii mei nu si-au pierdut increderea in sine insasi, ca doar au luat prima doza de AZ;
2. lucrurile revin la normal, in pofida panicii instalate arbitrar!
3. e o veste nu prea imbucuratoare, dar la care trebuie sa ne fi asteptat! Si atunci ce facem? Procedam la aceeasi isterie in masa?
@PTMZ
E fix...p.x treaba asta! Praf in ochii prostilor!
Iti spun ca atunci cand am fost imunizat cu prima doza...dupa inoculare nu mi s-a comunicat nimic, adica ca tre sa stau 15 min. in asteptare, sa mi se puna vreun plasture pe zona vaccinata, sa mi se comunice care ar fi potentialele reactii adverse? Noroc ca ne mai informam in nume propriu!
Cata fobie au facut informatiile astea ca AZ ”ar avea probleme” ma bucur ca:
1. prietenii mei nu si-au pierdut increderea in sine insasi, ca doar au luat prima doza de AZ;
2. lucrurile revin la normal, in pofida panicii instalate arbitrar!
3. e o veste nu prea imbucuratoare, dar la care trebuie sa ne fi asteptat! Si atunci ce facem? Procedam la aceeasi isterie in masa?
-
- subway guru
-
Posted:
-
subway guru
Cu amenzi nu-l rezolvi pe ametit!
Solutia normala ar fi fost sa-l bage intr-un program special de supraveghere si testare, daca tot avem un cobai fara voie macar sa putem trage niste concluzii utile atat pentru el cat si pentru umanitate!

Mai ales ca firmele producatoare nu fac astfel de experimente, nu sunt interesate decat de promovarea produsului propriu...
Mai e un aspect la care vad ca nu se gandeste nimeni, i-a fost administrat rapelul cu o saptamana mai devreme decat termenul minim cerut de Moderna!
Chiar nu intereseaza pe nimeni starea de sanatate a zapacitului desi are comorbiditate grava?

Am dat amenzi, nu zic ca nu ar fi justificate, dar au facut uitat juramantul lui Hipocrate, responsabilitatea si grija suprema fata de pacient.
Cu toata simpatia la capitolul asta dl Gheorghita e colonel fruntas dar medic repetent.
Cu amenzi nu-l rezolvi pe ametit!
Solutia normala ar fi fost sa-l bage intr-un program special de supraveghere si testare, daca tot avem un cobai fara voie macar sa putem trage niste concluzii utile atat pentru el cat si pentru umanitate!
Mai ales ca firmele producatoare nu fac astfel de experimente, nu sunt interesate decat de promovarea produsului propriu...
Mai e un aspect la care vad ca nu se gandeste nimeni, i-a fost administrat rapelul cu o saptamana mai devreme decat termenul minim cerut de Moderna!
Chiar nu intereseaza pe nimeni starea de sanatate a zapacitului desi are comorbiditate grava?
Am dat amenzi, nu zic ca nu ar fi justificate, dar au facut uitat juramantul lui Hipocrate, responsabilitatea si grija suprema fata de pacient.
Cu toata simpatia la capitolul asta dl Gheorghita e colonel fruntas dar medic repetent.
-
- aztec
-
Posted:
-
aztec
Cine a făcut poza...tot nu găsesc răspunsul.
Un "prieten"?
Nu avea ce căuta acolo.
Una din cele 2 cadre medicale??
Trebuia să își vadă de treabă și să aibă grijă de actul medical nu de cerință unui obsedat de imagine...
Cine a făcut poza...tot nu găsesc răspunsul.
Un "prieten"?
Nu avea ce căuta acolo.
Una din cele 2 cadre medicale??
Trebuia să își vadă de treabă și să aibă grijă de actul medical nu de cerință unui obsedat de imagine...
-
- subway guru
-
Posted:
-
subway guru
Cadru e substantiv neutru, la singular e unul, la plural e doua!
In rest de acord cu tine, culpa e evidenta.
Cadru e substantiv neutru, la singular e unul, la plural e doua!
In rest de acord cu tine, culpa e evidenta.
-
- subway guru
-
Posted:
-
subway guru
Vesti noi de pe frontul de vest, Spania si Germania fac pasul inapoi
https://www.agerpres.ro/mondorama/2021/0 ... --680988
In timpul asta Biden se bate cu caramida in piept
https://www.agerpres.ro/politica-externa ... --680995
Vesti noi de pe frontul de vest, Spania si Germania fac pasul inapoi
https://www.agerpres.ro/mondorama/2021/0 ... --680988
In timpul asta Biden se bate cu caramida in piept
https://www.agerpres.ro/politica-externa ... --680995
-
- aztec
-
Posted:
-
aztec
Nu erau neutre, erau femei...
Dar acum totul trebuie neutru, fără gen, fără sex,...cică părinte 1 părinte 2...nu femeie însărcinată...ci persoana însărcinată...
Ai dreptate...nu sunt atent la ce iese din degete...in general.
Nu erau neutre, erau femei...
Dar acum totul trebuie neutru, fără gen, fără sex,...cică părinte 1 părinte 2...nu femeie însărcinată...ci persoana însărcinată...
Ai dreptate...nu sunt atent la ce iese din degete...in general.
-
- subway guru
-
Posted:
-
subway guru
M-a zgariat la ureche, de aia am reactionat nu pentru ca ai fi zis negru! Ori ca ai fi misogin!
Intre timp si Franta s-a repliat
https://www.agerpres.ro/politica-externa ... --680984
De bun simt ar fi trebuit toti sa-si ceara scuze fata de propriile popoare...ca si-au bagat cetatenii in ceata fara un motiv serios si substantiat stiintific medical.
Populismul politic pare a fi o boala cu mult mai grava si periculoasa comparativ cu covidul...
Efectele devastatoare le vom constata in saptamanile ce urmeaza...e atat de usor sa induci neincredere in populatie si atat de greu sa repari idioteniile...
M-a zgariat la ureche, de aia am reactionat nu pentru ca ai fi zis negru! Ori ca ai fi misogin!
Intre timp si Franta s-a repliat
https://www.agerpres.ro/politica-externa ... --680984
De bun simt ar fi trebuit toti sa-si ceara scuze fata de propriile popoare...ca si-au bagat cetatenii in ceata fara un motiv serios si substantiat stiintific medical.
Populismul politic pare a fi o boala cu mult mai grava si periculoasa comparativ cu covidul...
Efectele devastatoare le vom constata in saptamanile ce urmeaza...e atat de usor sa induci neincredere in populatie si atat de greu sa repari idioteniile...
-
- orex
-
Posted:
-
orex
Ce ”cerber” vedeti voi ca s-ar fi implicat activ in aceasta ”ecuatie”? RA...., sau CER...? Ei, cei doi, e ca si cand, acum comenteaza un meci cu Simona Halep! Aveti datele anului trecut, cam in acelasi orizont de timp, cand unul dintre reputatii profesori spuneau cu calm... Uitam asa de repede neste informatii/stiri?!
Ce ”cerber” vedeti voi ca s-ar fi implicat activ in aceasta ”ecuatie”? RA...., sau CER...? Ei, cei doi, e ca si cand, acum comenteaza un meci cu Simona Halep! Aveti datele anului trecut, cam in acelasi orizont de timp, cand unul dintre reputatii profesori spuneau cu calm... Uitam asa de repede neste informatii/stiri?!
-
- subway guru
-
Posted:
-
subway guru
Reputat la ce? La respins masca? La respins spirtul medicinal?
Abia astept sa-l vad in catuse la maini...pentru cate nenorociri a provocat si cati morti nevinovati poarta pe constiinta pe care nu o are, cum zice nemuritorul, ca e sublima dar lipseste cu desavarsire.
Reputat la ce? La respins masca? La respins spirtul medicinal?
Abia astept sa-l vad in catuse la maini...pentru cate nenorociri a provocat si cati morti nevinovati poarta pe constiinta pe care nu o are, cum zice nemuritorul, ca e sublima dar lipseste cu desavarsire.
-
- orex
-
Posted:
-
orex
Are AUR...A parlamentara, ”asea” ca mai tre sa asteptam ”freo” 3 ani...inca neincheiati!
Are AUR...A parlamentara, ”asea” ca mai tre sa asteptam ”freo” 3 ani...inca neincheiati!
-
- aztec
-
Posted:
-
aztec
Moderna.
La Prima înțepare...ceva dureri la locul injectării pt 48 ore...
Rapel.
Înțepat 8 dimineață. Spre seara ceva dureri la locul injectării.
Seara după 22 scădere cam brusca de energie, cu ceva vâjâiala, cu somn extrem de neplăcut, cu frisoane...nu știu dacă febră că nu am măsurat temperatura..transpirat destul de mult..
La 24 ore de la înțepare deja incep sa scadă din problemele, se reduc frisoanele, rămâne un mic sentiment de lipsa de energie.
La 48 ore dispar toate neajunsurile.
Aștept să treacă încă 48 ore sa gust câteva unități de
Asta că să știți real la ce sa vă așteptați...nu vă uitați la cate reacții sunt raportate.
Moderna.
La Prima înțepare...ceva dureri la locul injectării pt 48 ore...
Rapel.
Înțepat 8 dimineață. Spre seara ceva dureri la locul injectării.
Seara după 22 scădere cam brusca de energie, cu ceva vâjâiala, cu somn extrem de neplăcut, cu frisoane...nu știu dacă febră că nu am măsurat temperatura..transpirat destul de mult..
La 24 ore de la înțepare deja incep sa scadă din problemele, se reduc frisoanele, rămâne un mic sentiment de lipsa de energie.
La 48 ore dispar toate neajunsurile.
Aștept să treacă încă 48 ore sa gust câteva unități de
Asta că să știți real la ce sa vă așteptați...nu vă uitați la cate reacții sunt raportate.
-
- orex
-
Posted:
-
orex
Cam ”ASTRA” e si la fratele Pfizer!
Oricum, in 24-48 de ore, dispare orice...”boare”!
Peste ,mai mult de 12 zile o sa pot ”publica” ce se intampla cu rapelul Pfizer! Pana atunci ”calc apa”!
Cam ”ASTRA” e si la fratele Pfizer!
Oricum, in 24-48 de ore, dispare orice...”boare”!
Peste ,mai mult de 12 zile o sa pot ”publica” ce se intampla cu rapelul Pfizer! Pana atunci ”calc apa”!
-
- subway guru
-
Posted:
-
subway guru
La mine dupa rapelul cu Moderna reactiile au fost mult mai blande ca la prima doza, au aparut mai repede in seara zilei dar au disparut aproape complet in 24h. La prima doza nu am avut nici pe naiba in prima zi dupa, abia in ziua a doua si cu mici reminiscente locale in a treia. In schimb la nevasta-mea a fost viceversa.
Am primit si un pont de la un var din Franta care mi-a spus ca la ei acolo te intreaba pe ce parte dormi si te injecteaza in bratul opus asa ca am avut grija sa dorm pe spate in prima noapte dupa rapel. Sper sa foloseasca cuiva si acest amanunt. Oricum toti medicii recomanda sa dormi zdravan inainte si repaos sanatos dupa, orice agitatie si anxietate strica!
P.S.
Bun, bun, de amendat i-au amendat dar de platit i-au platit???
Dar pe fonctionerul ala indolent si pe ministrul lui ce nu si-au indeplinit obligatiile elementare cine-i amendeaza?
Sau deontologia nu functioneaza in sanatate decat cu josul in sus?
La mine dupa rapelul cu Moderna reactiile au fost mult mai blande ca la prima doza, au aparut mai repede in seara zilei dar au disparut aproape complet in 24h. La prima doza nu am avut nici pe naiba in prima zi dupa, abia in ziua a doua si cu mici reminiscente locale in a treia. In schimb la nevasta-mea a fost viceversa.
Am primit si un pont de la un var din Franta care mi-a spus ca la ei acolo te intreaba pe ce parte dormi si te injecteaza in bratul opus asa ca am avut grija sa dorm pe spate in prima noapte dupa rapel. Sper sa foloseasca cuiva si acest amanunt. Oricum toti medicii recomanda sa dormi zdravan inainte si repaos sanatos dupa, orice agitatie si anxietate strica!
P.S.
Bun, bun, de amendat i-au amendat dar de platit i-au platit???
Dar pe fonctionerul ala indolent si pe ministrul lui ce nu si-au indeplinit obligatiile elementare cine-i amendeaza?
Sau deontologia nu functioneaza in sanatate decat cu josul in sus?
📖 Pagination options