Zona metropolitană BucureștiTraseele de transport public și evoluția mobilității în Bucuresti și Ilfov

Topic: Discuții despre transportul local din București (partea I)

6215 posts, 1807408 views
⚠  Forum Rules

Go to page:  1  ... 93 94 95 96 97 98 99  ... 444

📖 Pagination options
  • Mircea G
  • Posted:
  •  

Re: Discutii despre traseele si indicativele RATB Mircea G

Gabi23 wrote:
Va reamintesc ca cei care administreaza "Fortuna Residence" platesc o suma de bani pentru linia 302... Ganditi-va si voi ca sa aduci un 226 cu un numar muuuuult mai mare de ture, implicit o frecventa mai buna, ar necesita si o suma mai mare de bani care ar trebui virata pentru RATB. Asa ideea nu e rea, dar e vorba de bani la mijloc  ;).

Cum este chestia asta cu platit catre RATB ? Eu nu inteleg !

Re: Stiri, noutati, perspective Dominatrix

Nu au o mentalitate comunista, au pur si simplu o mentalitate "incompetenta". Cine e in fruntea RATB'ului? Cine e in fruntea AMTB'ului? Ce pregatire au respectivii in domeniul urbanismului, transportului public, sau mobilitatii populatiei? Si noi vrem ca sub asemenea "ganditori" transportul sa mearga bine? Buna gluma...
Despre 668, e clar ca a fost gandita ca o minima rezistenta. De la Orizont spre centru, poftiti in troleibuzele sau autobuzele existente. Noi am "acoperit deficitul de capacitate" pe ramura de nord. Cu 2-3 autobuze. Nemultumiri? Exista masina personala si mers pe jos, pentru cine a uitat.

Re: Discutii despre traseele si indicativele RATB Gabi23

Pai modificarea de traseu a lui 302 s-a facut la cererea Fortuna Residence care este un domeniu privat. Sunt incheiate parteneriate intre RATB si respectivele societati (aici Fortuna Residence) in urma caruia RATB primeste o suma de bani... Cum pe mine nu ma intereseaza ce bani primeste RATB-ul pentru respectiva modificare, nu am stat sa caut, sa fac petitii, scrisori, bla bla in baza legii cutare si cutare  :P. Stiu insa ca astfel de modificari din care RATB primeste ceva, mai sunt cel putin ce imi vin acu rapid in minte: 138 la Militari Residence, 254 la Dragonul Rosu, 122 la Cartierul Latin, 236 la Complex West Park, 137 la Carrefour Militari si West Park, 223 la Cartierul Residence Splaiul Unirii, 232 la Real Berceni, 148 si 301 la Jollie Ville Baneasa s.a.

Re: Discutii despre traseele si indicativele RATB Dominatrix

linia 69 wrote:
Bun atunci de ce noile mici cartiere precum Cartierul Latin (linia 122), Cartierul Brancusi (linia 168), Cartierul Militari (linia 138) etc. au linie directa pana in centru si aceasta zona pana si de la Cartierul "Fortuna Residence" nu merita (linia 226) ? Credeti ca pe acolo nu sunt oameni care-si doresc sa ajunga in centru ? [...] Mai mult decat atat daca exista o frecventa buna asta nu e rau, sa nu-i dam in cap, ca si asa se incurajeaza lasarea masinii personale in favoarea RATB-ului.
Problema este ca liniile mentionate (122, 138, 168) au un interval de urmarire destul de mare, spre deosebire de 226 care cel putin in zilele de lucru circula des. Concret, daca s-ar prelungi linia 226, ingloband linia 302, ar genera cartierul Fortuna Residence o cerere de transport pentru a justifica un autobuz la 4-5-6 minute? Ma indoiesc. Deci parerea mea e ca ori lasam traseele asa cum sunt, sau mai bine s-ar prelungi 302 pana la Romana pe traseul liniei 226, cu cateva ture scoase din linia 226. Adica ceva in stilul liniilor 331-331bis, pentru o legatura directa intre Fortuna Residence si centru.

• Mircea G
  • Posted:
  •  

Gabi23 wrote:
....... Sunt incheiate parteneriate intre RATB si respectivele societati (aici Fortuna Residence) in urma caruia RATB primeste o suma de bani... ...

Tot nu pricep !
Ratb este firma privata si inchiriaza pt cursele respective ?
Catre RATB " Cetateanul " plateste calatoria , comanditarul plateste " CONTRIBUTIA" , dar ratb-ul nu primeste si subventie ?
Nu inteleg acest sistem semiprivat de functionare si cum se calculeaza contributia . Ar fi bine de stiut ce costuri sint , poate aranjez cu Vanghelie sa facem o linie adevarata din 227 .

Pai daca se inteleg si contribuie cu o suma de bani de ce nu?  :lol: Insa ce folos, ca uite 117 ai masini destule, frecventa buna si te alegi tu ca regie cu Mercedes Citaro cu toate geamurile sparte... si vandalism exagerat. Si cazurile sunt in mai multe zone.

• Mircea G
  • Posted:
  •  

Gabi23 wrote:
Pai daca se inteleg si contribuie cu o suma de bani de ce nu?  :lol: Insa ce folos, ca uite 117 ai masini destule, frecventa buna si te alegi tu ca regie cu Mercedes Citaro cu toate geamurile sparte... si vandalism exagerat. Si cazurile sunt in mai multe zone.

Eu intrebam de legalitatea platii unei sume catre ratb si cum se calculeaza ea . Nu doream un atac la persoana , mai precis , sa fiu atacat :!:
Ce legatura are 117 cu problema ? Si daca tot vorbiti de linia 117 , eu n-am vazut masini vandalizate .
Cereti dvs  cereti sa desfinteze linia 117 cu autobuzele ei Mercedes si " bagati " carute .daca asta este problema .
Si asa Mercedes,  cu mentalitatea de melteni ( la ratb ) nu se pupa !

Re: Discutii despre traseele si indicativele RATB linia 69

Te pomenesti ca si cetatenii de culoare din Giulesti Sarbi contribuie la linia 163  :lol:
OK, serios vorbind am inteles ca se dau "spagi oficiale" ca unele "zone" sa aibe autobuz dar mie nu mi se pare corect, asta este. Atata timp cat RATB este subventionata de la buget si nu este o firma particulara "BUBU SRL" sa ma duc sa negociez un tarif NU MI SE PARE CORECT ! Atunci hai sa mergem fiecare sa negociem si pretul calatoriei, nu ? Si pozitionarea statiilor si fiecare ce durere mai are, ca asa procedezi de regula cand negociezi cu o firma privata un contract si daca dai banu' ala iti pune autobuzul si in casa (exagerez desigur). Daca iti iei un apartament in "Cartierul Militari" te duci si negociezi finisajele, de care vrei tu, mai scumpe, mai ieftine, cu picatzele, in dungi, gresie pe pereti si pe tavan in sufragerie si alte absurditati si ala ti le pune ca platesti.  
In cazul nostru nu vad lucrurile asa iar ideea in sine personal ma dranjeaza chiar daca nu stau in asemenea zona. Daca vrei sa respecti si atragi "clientii" (sa-si cumpere abonamente, sa valideze cardurile) ar trebui sa te duci tu regie de transport public sa intrebi oamenii din acea zona cam catre ce directii se deplaseaza eventual sa faci propuneri si pentru inceput sa directionezi un traseu catre acea directie majoritara, ca totusi un lucru e clar, nu-i poti multumi pe toti orice ai face. Da, da stiu traim in Romania si n-avem de aia si n-avem dailalta si tot asa ... dar cu timpul trebuie sa se treaca si la respect si civilizatie, catre asta tindem cu totii nu ? Deci si la un transport in comun bazat pe interesele oamenilor, ale oamenilor de rand nu neaparat ale celor care dau mai mult.

@Mircea G: Dar cine a facut vreun atac la persoana? Cred ca mereu aveti problema toata lumea are ceva cu dumneavoastra! Nu e prima data cand va "plangeti" ca sunteti "atacat"  :roll:.  
@Linia69: Da, in secunda 2 as scoate autobuzele si din Giulesti Sarbi pana s-ar invata sa fie civilizati o parte a celor care le folosesc (aici nu s-a ajuns inca la spart toate geamurile, dar sunt destule acte de vandalism). Am mentionat ca sunt mai multe zone cu probleme  ;).

Acolo si eu as face la fel de altfel peste tot unde se intampla asemenea acte primitive.

• Dr2005
  • Posted:
  •  

Re: Discutii despre traseele si indicativele RATB Dr2005

Cred că actele de vandalism sunt proproţionale cu numărul de călători discriminaţi. În Giuleşti sunt la casă, sunt 2 maşini pe oră şi merg cu 15 oameni de la Giuleşti-Sârbi până aproape de Bd. Constructorilor.
În Ferentari, în fiecare ghetou sunt mai mulţi oameni decât în tot Giuleşti-Sârbi-ul, sunt 15 curse pe oră şi maşinile sunt pline.

Dr2005 wrote:
În Giuleşti sunt la casă, sunt 2 maşini pe oră şi merg cu 15 oameni de la Giuleşti-Sârbi până aproape de Bd. Constructorilor.

Poate 15 cu portofel electronic  :lol:. Te asigur eu ca nu e autobuz care sa nu aiba minim toate scaunele ocupate + cativa in picioare. Dar in general sunt incarcate undeva la gradul 4... Dar sunt destui care nu platesc.

Liniei 91 i s-a micsorat numarul de ture sau mi se pare mie ? Azi la intoarcerea spre casa, orele 18.30, intre P-ta Rosetti si intersectia Vasile Milea - Drumul Taberei, pe sensul spre centru, am numarat doar doua 91. Inainte erau mai multe. Cumva mi-am si raspuns ?

• DeC
  • Posted:
  •  

Re: Discutii despre traseele si indicativele RATB DeC

Stie cineva daca linia 304 circula tot pe traseul Piata Presei-Laromet sau a fost modificata conform RATB.ro , capatul de la Piata Presei mutandu-se la Cart.Damaroaia ? :D

Go to page:  1  ... 93 94 95 96 97 98 99  ... 444

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Traseele de transport public și evoluția mobilității în Bucuresti și Ilfov  • 
Choose destination

Since our 2702 forum members have written 463806 posts in 5793 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”