MetrouȘtiri, noutăți și discuții despre metrou

Topic: Discuții diverse despre Metrorex

5560 posts, 1203057 views

Go to page:  1  ... 91 92 93 94 95 96 97  ... 398

📖 Pagination options
Re: Discutii diverse despre Metrorex Goldmund

misterr wrote:
E inutil................
.......

Oricum, mie mi-a scăzut mult entuziasmul de a mai contribui aici, mi-am rărit mult reportajele, pentru că îmi dau seama că noi facem muncă voluntară ca să prezentăm adevărul brut, iar ei de fapt reprezintă interesele administrației oficiale. ...............

Umila mea parere:
tocmai asta e Democratia! Conteaza enorm parerile tale, ale colegilor  care fac o treaba buna, benevol, si este completata de sursele oficiale, care cateodata pot fi subiective(adica in sensul firmei, in sens pozitiv pana la urma)
Poate iti mai aduci aminte cat am laudat candva munca lui Utilizator anonim de pe santierul Pasajul Basarab si nu stiu nici azi in ce calitate a fost el, atunci. Noua ne-a oferit live reportaje superbe.
Eu sunt convins ca vei presta in continuare munca ta, tu si cei ca tine sunt altfel , sunt interesati de urbe si nu puteti sa-i lasati pe novici si nepasatori sa comenteze si sa zica totul. Dar cum am spus,unii o fac dezinteresat, din respect fata de urbe,altii prin prisma meseriei lor, in slujba firmei.  Totul se completeaza intr-o democratie
numai de bine!

Re: Discutii diverse despre Metrorex mcosmin

Toata drama asta putea fi putin minimizata sau evitata cu totul.
Lucrurile astea se intampla. Nu poti avea totul perfect, indiferent cati bani bagi.. Nu cred ca este necesar sa agonizam zile intregi pentru faptul ca in 1% din timp, metroul nu functioneaza corect, si cred ca ar trebui sa le multumim si celor multi anonimi care stau in banca lor si fac metroul sa mearga brici 99% din timp.

Acum, cateva chestii care tin, zic eu, de logica.

a) vanzatoarele de bilete nu au absolut nici o treaba cu traficul. Nu este in fisa postului lor. Daca lua foc statia sau se intampla un accident in statie (strict in statie nu in interstatii), atunci da, au responsabilitatea de a alerta autoritatile competente. Altfel, nu e treaba lor, si au procedat 100% corect ca nu s-au bagat, ca sa nu ii incurce pe cei care trebuiau sa adminsitreze toata situatia.

b) Oamenii sunt greu de "administrat" mai ales ca ei tind sa nu se comporte ca o turma. "managementul multimii" este o chestie destul de dificila sa stiti. Exista teorii intregi si multe carti scrise pe tema asta.

c) Metroul din Bucuresti este o minune a tehnicii prin simplul fapt ca exista. Terenul este nisipos, umiditate foarte mare. Avantajul nostru: avem un metrou care merge bine. Mult mai bine ca in alte tari. Dezavantajul nostru: lucrarile de intretinere sunt foarte dificil de realizat. Iar substanta asta ingenioasa numita apa poate sa se infiltreze si prin cele mai mici crapaturi. Iar apa si curentul nu se impaca atat de bine ca sa nu existe probleme.

Cu alte cuvinte: se mai intampla. Este imposibil sa nu se intample. Dar se intampla rar. Managementul unei astfel de situatii este dificil. Nu cred ca are rost sa facem din tantar, armasar.

• Tom
  • Posted:
  •  

Re: Discutii diverse despre Metrorex Tom

Ieri în jurul orei 8:45, la stația Piața Unirii 1 s'a stins complet lumina și stația a rămas în beznă pentru câteva secunde. Când a revenit curentul, scările rulante nu au mai funcționat, așa că vă imaginați ce a fost cu călătorii care se îngrămădiseră deja la ele de la două trenuri.
Trenurile nu au fost afectate.
Am ajuns mai târziu într'un loc unde toate aparatele se dereglaseră de la întreruperea de curent care durase 5 minute și care afectase toată zona. Se pare că incidentul a fost cauzat de MacaronEnel. Chiar dacă metrorexul nu are vreo vină în asta, nu există iluminat de siguranță în stațiile de metrou??

Re: Discutii diverse despre Metrorex andrei11

Tu singur ai spus ca intreruperea curentului a durat cateva secunde. Si cand iti deschizi telefonul mobil dureaza cateva secunde pana cand il poti folosi. De unde stii ca atunci cand a revenit iluminatul statiei nu era pe circuitul de rezerva ?

• Tom
  • Posted:
  •  

Re: Discutii diverse despre Metrorex Tom

Cănd trenul a oprit în stație, era lumină și scările funcționau. Apoi s'a stins toată lumina (nu și în tren) și a durat câteva secunde și s'a aprins din nou, iar în același timp ușile metroului s'au închis și trenul a plecat. Tot ce am mai putut vedea a fost că scările rulante nu mai funcționau.
Nu am de unde să știu de unde au alimentat iluminatul în stație, dar eram în stație când s'a stins lumina. Bine, de fapt eram în tren, unde nu s'a stins, dar am văzut ce era afară.
Oricum, întrebarea era dacă există iluminat de siguranță (ceva lămpi alimentate dintr'un circuit de rezervă sau autonome).

În altă ordine de idei, apreciez calitatea călătoriei de astăzi cu metroul, fără smucituri și opriri bruște. Felicitări mecanicului sau cine întreține bine acea garnitură (nu i-am reținut numărul).

• 133 313
  • Posted:
  •  

Re: Discutii diverse despre Metrorex 133 313

Deci se schimba taxatoarele, se pun d'alea ca la RATB, nu cred ca exista dubiu. Si or sa faca biiiiip biiiip ca  :twisted: ii pana nimereste lumea cu cipul pe bulina neagra. Si precis se vor gasi glumeti de serviciu sa apese tasta de validare multipla aiurea asa si sa te tii scandaluri pe validari. Si pe modelul RATB probabil va disparea cartela cu x calatorii si va ramane calatoria cu tarif standard si abonamentul.
Dar nu asta ma intereseaza momentan ci turnichetii. Evident nu s-a specificat in clar daca se schimba si astia.

Re: Discutii diverse despre Metrorex Cristy

Citind intamplator pe site-ul ZF.ro, am gasit niste imagini cu viitoarele instalatii:

Capture1.JPG (41.07 KB; downloaded 2187 times)
Capture2.JPG (37.45 KB; downloaded 2174 times)
Capture3.JPG (40.45 KB; downloaded 2174 times)
Capture4.JPG (33.96 KB; downloaded 2175 times)

Re: Discutii diverse despre Metrorex Celestin Draganescu

Dar astia chiar nu vor sa renunte la cartelele magnetice?

Re: Discutii diverse despre Metrorex Florinds

De ce vrei sa renunte neaparat, vrei sa cumperi card de 4 lei ca la RATB? Daca se demagnetizeaza si arata un pic folosit, tot tu cumperi altul. ;)

Re: Discutii diverse despre Metrorex Slasher1985

Nu vad nicio problema sa cumpar card de 4 lei ca la RATB. Navigo-ul ala din Paris este un bun exemplu de "asa da". Un card de genul acela este usor de folosit, usor de umplut cu calatorii automat de catre calatori la terminale unattended, si mult mai putin fragil decat cartelele magnetice, sincer.

• 133 313
  • Posted:
  •  

http://www.realitatea.net/bataie-la-met...96309.html
La categoria circarii zilei. Azi din intamplare la metrou.

Re: Discutii diverse despre Metrorex andrei11

Colegu, trebuia sa poztezi aici.

• 133 313
  • Posted:
  •  

Ce este de ras ca au ajuns niste maimutoi minori sa se dea in stamba in buricul targului? Daca tembelii aterizau pe linii?
Sfatul meu pentru cine este mort dupa atentie este sa lase telenovelele si sa-si faca un selfie impreuna cu pantograful.  :twisted:

Re: Discutii diverse despre Metrorex shoppy

Nu e normal sa se bage pe gat cardul reincarcabil pentru 2 calatorii, mai ales cand exista solutie cu cartela magnetica, sigur la Paris exista si alternativa la cardul reincarcabil.

Go to page:  1  ... 91 92 93 94 95 96 97  ... 398

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Știri, noutăți și discuții despre metrou  • 
Choose destination

Since our 2420 forum members have written 433266 posts in 5394 topics and 518 subforums.

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”