MetrouLucrări de modernizare și extindere a infrastructurii pentru metrou

Topic: Planuri de viitor pentru dezvoltarea retelei de metrou

2636 posts, 736023 views
⚠  Forum Rules

Go to page:  1  ... 89 90 91 92 93 94 95  ... 189

📖 Pagination options
Re: Stiri si articole din presa subway guru

N-ai citit ce am scris...

• 133 313
  • Posted:
  •  

Re: Stiri si articole din presa 133 313

Ba da am citit. Si presupun ca ar trebui sa inteleg ca ne arde la c*r pe motiv ca ne pierdem bani. Ii dau cu cel mai mare drag japonezilor. Pe toti si chiar cu dobanda, fara un metru de metrou. Cadou. Alta data statul sa aiba grija ce face si sa se lase de "politici" si manevre din astea de canal. Daca e in stare sa opreasca furaciunile (si ar avea bani cu nemiluita) bine, daca nu... nu si basta. Asteptam primavara, sa se dezghete... justitia.  :twisted: Banii storsi numai din ANRP erau suficient cat sa exproprieze toate bulinele de pe M5 central Eroilor-Iancului. Si poate chiar mai mult.

Re: Stiri si articole din presa andrei11

Aici sunt de acord cu 133...
In viziunea lu' ministeru' si la RD se refac suprafetele in trimestrul 2 din 2016..

Hârţoagele cu nu stiu ce termenee pe foaia de hârtie ca sa fie pentru fraieri.
Lucrurile se vor misca nici macar cand se va stabili unde-i PLS - ul / PSS - ul, drept sa-ti spun la ora asta ma doare drept in deget de treaba asta, singura informatie interesanta este ca s-au apucat de sapat la PLS ( presupun ca va fi intr-o viitoare statie ). Apoi termenul initial de punere in functine -  care presupun ca va insoti pe un panou frumos desenat si colorat prima ingradire de santier - trebuie inmultit cu vreo 5 - 6, adica daca pe respectivul panou apare cifra 4 trebuie sa ne asteptam ca in vreo 22 - 25 de ani va fi gata metroul.
Restul e chiţiburăşeală. Apropo de chiţiburăşeală e bine ca unu' sa lanseze petarde in forum, nu e bine sa fimtoti ca unul si unul ca toţi. Strica la democratie.
Metroul se face pentru cel putin 100 de ani de acum incolo, lucrurile evolueaza rapid, sa ne gandim cum gandeau oamenii din anul 700 pentru anul 800 si cum gandeau oamenii din 1900 pentru anul 2000. Daca v-a placut voua sa vă  chinuiti cu accesul in reţea pentru M 5 de la Eroilor va fi treaba celor din anul 2120. Ca eu  nu cred ca va fi gata racordul decat in jurul anului 2020.

Re: Stiri si articole din presa Adrian Rosca

Guys, eu as dori deschiderea topicului M6 pentru ca in perioada asta se lucreaza puternic la definitivarea proiectarii si putem afla o gramada de detalii tehnice interesante (asta doar daca Guru promite sa nu mai vorbeasca cifrat, ca nu ne ajuta cu nimic  :) ).

Uite, ca utilizator al M4 si al strazilor din zona podului Constanta, ma intereseaza cum si unde se va face racordul la M4 pe directia de mers catre gara, care e zona de strada afectata, care e abordarea tehnologica ca sa-mi pot face o idee asupra duratei de blocare a strazii (nu ca mi-ar surade ideea, dupa 10 ani de lucrari in zona respectiva, "multumim" inca o data ACM4), cum va circula metroul pe M4 in perioada lucrarilor la racord, care va fi amplasamentul statiilor, galeriilor si PLS/PSS-urilor, si iarasi ca utilizator frecvent al DN1, ma intereseaza sa stiu ce urmeaza a se bloca pe acolo, daca statiile se vor amplasa in carosabil sau langa drum, etc.

Stiu ca exista multa suparare rezultata din ritmul scazut de lucru la M5 si mai nimeni nu-si doreste inceperea lucrarilor la o noua magistrala de metrou atata timp cat nu s-au terminat lucrarile la celelalte, dar aici e vorba de discutii tehnice. Ca e oportun sau nu sa se faca metrou pana la aeroport, e o alta poveste.

• 133 313
  • Posted:
  •  

Exista o singura informatie care sa faca sa merite deschis topicul: PLS+PSS. Daca auzim o goanga gen PLS la aeroport ca se evacueaza mai usor pamantul ar putea la fel de bine sa ramana inchis. Inca o smecherie din aia cu plecatul de nicaieri spre undeva ca sa ne asiguram ca se face pana la capat won't do. Trebuie deschis partial pana la parcarea de la Feeria unde teoretic sunt destule locuri de parcare pentru a mima un park&ride temporar, vazut ce trafic acapareaza si pe urma extins. Pana la Feeria se poate incerca pe bani europeni, daca mai poate Metrorex sa viseze la asa ceva... Iar restul... din ce a mai ramas din creditul sufletului...

Re: Stiri si articole din presa shoppy

Pai sa ingropam si noi o linie de pa la Pasarela Basarab si sa o ducem in subteran la Basarab sau in alta parte ca asa e la Viena, sau sa ne dea CFR Infra linia 14 din Nord si sa se coboare de pe peron direct in subteran.

Nu cred ca accepta Infra sa le ingroape aia linia, poate sa renunte CFR Infra si sa le vanda alora terenul cu linie si cu tot dar nu cred, banueisc ca e strategica.

• 133 313
  • Posted:
  •  

Corect, trebuie ingropata linia ca 3 scari rulante de la tren la metrou sunt prea scumpe...

Re: Planuri de viitor pentru dezvoltarea retelei de metrou Florinds

Are cineva idee de ce se merge pe linia lui M4 spre Otopeni si nu prin Victoriei?

Re: Planuri de viitor pentru dezvoltarea retelei de metrou Adrian Rosca

Cica ca sa fie o legatura directa intre aeroport si gara si sa se scurteze din traseu. Dar eu cred ca vreun smecher n-a vrut sa ii treaca metroul prin fata casei si sa-si murdareasca pantofii in praful de la santier si a dat ordin sa se schimbe traseul.  :D

Re: Planuri de viitor pentru dezvoltarea retelei de metrou George

Desi evident era mult mai util sa mearga prin Victoriei si pe Bd. Mihalache, chestiunea asta a tot fost discutata pe forum acum cativa ani si am ramas cu ideea ca e mult mai economicoasa folosirea liniei actuale a M 4, in sensul de a se face o derivatie din ea.
Zarurile sunt aruncate, intre timp si depoul Straulesti a fost deja dimensionat corespunzator.

Si, evident, chiar si asa, M 6 este utila din punctul meu de vedere. Sa se faca odata!

Sigur, nu inainte de M 5... :lol:

OK, dar cei din Sud, chiar centru, ce vor face, cate metrouri vor schimba?
In gara exista metrou, se schimba doar in Victoriei, care era problema...

Poate pierd eu ceva din vedere, voi ce ziceti?

Re: Planuri de viitor pentru dezvoltarea retelei de metrou George

Pierzi din vedere ca avem deja o retea deloc ideala, dar care exista si a carei dezvoltare trebuie sa se faca cu niste costuri care sa nu fie astronomice (oricum sunt, ar putea fi si mai mari).

Apoi, felul descurajant in care se lucreaza la M5 ma face sa ma gandesc cum va fi cand vor fi atacate tronsoane delicate precum M 5 central sau cum ar fi cu sapaturi din 5/600 m pe Bd. Mihalache...in conditiile in care pe Grivitei, la 2 pasi, e deja o linie de metrou mai mult goala. Nu cred ca ne permitem acest lux.

Dar de ce pe Mihalache si nu pe Kiseleff?

Re: Planuri de viitor pentru dezvoltarea retelei de metrou Adrian Rosca

Pentru ca sos. G-ral. P. D. Kiseleff, bd. Aviatorilor si bd. Maresal Constantin Prezan sunt considerate a fi „monumente istorice” :!:

Go to page:  1  ... 89 90 91 92 93 94 95  ... 189

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Lucrări de modernizare și extindere a infrastructurii pentru metrou  • 
Choose destination

Since our 2703 forum members have written 463824 posts in 5793 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”