Zona metropolitană BucureștiLucrări de modernizare și extindere a infrastructuriiProiecte și lucrări finalizate parțial, suspendate sau abandonateStrăpungerea Splaiul Independenţei – Ciurel – A1

Topic: Discuții pe baza lucrărilor și a proiectului

4158 posts, 1215302 views
⚠  Forum Rules

Go to page:  1  ... 88 89 90 91 92 93 94  ... 297

📖 Pagination options
Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului AdrianD

Pai de asta sunt bune si prelungirile bulevardelor Tmisoara si Preciziei pentru ca ar mai prelua o parte din trafic. Poate nu vor toti sa ajunga in centrul orasului. Unii poate mai merg si in partea asta de SV si nu trebuie sa ajunga neaparat la Leu sau Razoare.

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului Sorin62

AdrianD wrote:
Pai de asta sunt bune si prelungirile bulevardelor Tmisoara si Preciziei pentru ca ar mai prelua o parte din trafic. Poate nu vor toti sa ajunga in centrul orasului. Unii poate mai merg si in partea asta de SV si nu trebuie sa ajunga neaparat la Leu sau Razoare.

???

Care trafic? din A1 şi spre A1? care să se ducă unde?
Eu vin dinspre Şos. Stefan cel Mare şi vreau să ies spre Piteşti. Ce să caut pe Preciziei sau Timişoara? Să ies în DNCB şi apoi să iau altă coadă la intrarea în A1?

Dacă tot este vorba de a lărgi ceva mai bine să dărâmăm gardul Cotrocenilor, lărgim Şos Cotroceni... (este o glumă, vă rog să nu mă luaţi în serios...)

Cine vine dinspre Piteşti şi vrea să meargă spre SV (Drumul Taberei de ex.) are varianta dreapta pe Valea Cascadelor sau pe Moineşti sau pe Lujerului. Şi viceversa. Cât trafic din DNCB preia prelungirea Ghencea?

Străpungerea bvd Timişoara este importantă, are rolul ei, dar nu poate substitui legătura directă Splai - Ciurel - A1.

Aglomeraţia de la Leu şi de la Răzoare nu este determinată (IMHO) de cei care tranzitează Bucureştiul în drumul lor dintre A1 şi A2, ci de cei care intră spre centrul oraşului. (afirmaţie pe care o consider valabilă şi pentru sensul opus al traseului).

La Ciurel se întâlneşte fluxul ce vine peste podul Grand cu fluxul de pe Splai, fluxuri care se "înghesuie" în Virtuţii, în final ajungând în Iuliu Maniu împreună cu fluxurile de la Leu (+Vasile Milea). O ieşire directă spre A1 de la Ciurel este absolut necesară. (Cu regret pentru cei care până acum au locuit într-o oază de verdeaţă şi linişte la 10 min de centrul oraşului!)

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului AdrianD

E vorba despre traficul care merge inspre Drumul Taberei sau Rahova si celelalte zone din sud. In plus, o mare parte din traficul de pe Maniu este generat de centrele comerciale care s-au deschis acolo si asta ar putea fi preluat de o retea locala din care ar face parte si cele doua prelungiri. Cat despre cei care vin dinspre zone ca Setafn cel Mare, cred ca pot folosi foarte bine inelul principal pana la intersectia cu Iuliu Maniu. De fapt, strapungerea asta este jumatatea unui proiect care urmarea legarea A1 de A2 si nu doar accesul mai facil intre A1 si centru. O sosea care sa lege cele doua autostrazi ar fi avut mai mult sens pentru ca o mare parte dintre cei care vin pe A1 sunt de fapt in tranzit. Dar acest trafic de tranzit ar trebui preluat de centura si nu dus prin oras. Iar daca se elimina masinile in tranzit, ce ramane poate folosi foarte bine inelele de circulatie, in cazul in care nu merge direct in centru, sau actualul Iuliu Maniu, daca merge fix in centru, si nu cred ca sunt foarte multi cei care sunt in situatia asta. Si la Leu stiu ca se vorbea candva de realizarea unui pasaj, iar la Ciurel poate ar fi intr-adevar necesara o solutie, mai ales ca pe acolo va trece si inelul median, dar atat, doar acolo, nu mai trebuie prelungit Spaliul Independentei pe coclauri. Si apropo, Iuliu Maniu chiar a fost gandit ca o poarta de intrare in oras, asa, cu strapungerea asta, ce intrare ai avea in oras, una printre boscheti?

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului panzer01

Toata lumea judeca strapungerile prin prisma ADUC TRAFIC.

Este fals in opinia mea: capacitatea inelului median este depasita deja. Traficul trebuie scos din oras pe centura.

Dau un exemplu: stau in Drumul Taberei si lucrez in Pipera. Ce fac? Ideal ar fi Metrou dar mai mai dureaza. O iau prin centru - mor la razoare pana ajung pe median. Iau Crangasi (o solutie) - mor la Arcul de Triumf.

Solutia este: ies lejer in centura pe Domnesti sau Timisoara (nu sunt facute inca nici una) si intru in Pipera pe A3 ocolind zonele populate. Mai sunt multe panselute pana se gandeste si Oprescu asa.

Similar este scenariul si cu Militari. In plus strapungerea intr-o prima faza pana la strada Dreptatii rezolva 50% din problemele oamenilor din Militari in a ajunge acasa. Un sens unic pe Dreptatii dublat de un alt sens unic pe Dezrobirii rezolva accesul in strapungere. Si sunt sub 1 km de drumuri noi de facut. Asa nici traficul din autostrada nu mai intra in splai.

Despre prelungirea metroului cu 1 statie de la preciziei pana in camp dupa centura cu un imens Park@Ride imi este si frica sa visez. Doar colegii care stau prin Berceni au acest avantaj. Ceilalti din suburbii pot doar sa viseze. Astia de la primarie o sa prefere sa dea 50 mil euro pe teren si 150 mil pe pasaje sa asigure intrarea masinilor in Pipera, dar inca o statie de metrou pana la centura (si iar cu un imens park & ride) nici n-au in plan.

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului Sorin62

panzer01 wrote:

Este fals in opinia mea: capacitatea inelului median este depasita deja. Traficul trebuie scos din oras pe centura.

Dau un exemplu: stau in Drumul Taberei si lucrez in Pipera. Ce fac? Ideal ar fi Metrou dar mai mai dureaza. O iau prin centru - mor la razoare pana ajung pe median. Iau Crangasi (o solutie) - mor la Arcul de Triumf.

Solutia este: ies lejer in centura pe Domnesti sau Timisoara (nu sunt facute inca nici una) si intru in Pipera pe A3 ocolind zonele populate. Mai sunt multe panselute pana se gandeste si Oprescu asa.
.......

Păi dacă ieși prin Domnești sau Timișoara, ca să ajungi în Pipera trebuie să intri prin A3 (când o fi gata) sau Bvd Pipera; seara, ieși  prin Șos. Pipera (sau A3) și intri prin Timișoara sau Domnești. Păi asta nu înseamnă trafic pe străpungeri?

Să presupunem că mutăm toate centrele comerciale pe centură: dacămă duc să-mi fac cumpărături și mă întorc acasă cu cumpărăturile nu cresc și eu traficul pe străpungeri?

La centrele comerciale aflate în "buricul târgului" mulți cetățeni se duc cu căruțul, pe jos, lăsând autoturismul acasă. La centrele comerciale din margine (ex Carrefour Militari - la intrarea pe A1) câți ar veni cu căruțul, pe care să-l urce apoi în autobuz...

Revin la cele spuse anterior: părerea mea este că majoritatea aglomerației pe străpungeri este determinată de traficul local și nu de cei ce tranzitează Bucureștiul.
Chiar nu s-au făcut cercetări de trafic pentru Iuliu Maniu (cât este tranzit A1-A2 și cât local? cât ar fi preluat de străpungerea Ciurel-A1?) Nightwolf ne poate lămuri ?

• ADY881
  • Posted:
  •  

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului ADY881

Sorin62 wrote:
părerea mea este că majoritatea aglomerației pe străpungeri este determinată de traficul local și nu de cei ce tranzitează Bucureștiul.

Si acest fapt e determinat de lipsa strapungerilor si de starea subdezvoltata in care astazi se afla DNCB, daca se fac strapungeri  + DNCB in regim de drum express, sunt sigur ca majoritatea vor alege varianta lui @panzer01
.
In acele conditii trebuie sa fii ilogic sa stai la semafoare, cand ai la dispozitie o centura fara ele.

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului danielstan

Doar pentru a avea o privire mai completa tin sa subliniez ca:
- cresterea numarului de strapungeri va descongestiona anumite bulevarde (precum Iuliu Maniu), dar va duce si la scaderea vitezei pe centura Bucuresti (prin cresterea numarului de intersectii, indiferent ca vor fi semaforizate sau sensuri giratorii)

Asta nu inseamna ca e de preferat situatia actuala in care pe Iuliu Maniu cu 2 benzi pe sens iese pe, respectiv intra de pe, A1 cam toata partea de vest a Bucurestiului.

• ADY881
  • Posted:
  •  

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului ADY881

danielstan wrote:
Doar pentru a avea o privire mai completa tin sa subliniez ca:
- cresterea numarului de strapungeri va descongestiona anumite bulevarde (precum Iuliu Maniu), dar va duce si la scaderea vitezei pe centura Bucuresti (prin cresterea numarului de intersectii, indiferent ca vor fi semaforizate sau sensuri giratorii)

Asta nu inseamna ca e de preferat situatia actuala in care pe Iuliu Maniu cu 2 benzi pe sens iese pe, respectiv intra de pe, A1 cam toata partea de vest a Bucurestiului.

Cred ca  mai rau decat in situatia de azi nu poate fi, 1 banda pe sens mereu blocata, chiar si cu noduri handicapate cu giratorii sau semafoare, oricum va fi mult mai bine, cel putin o perioada pana va descoperi lumea DNCB.

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului shoppy

Sigur ca poate cineva sa faca grup de rezistenta si impotriva strapungeri pe Timisoara, am impresia ca ei ziceau de Timisoara doar asa ca sa se vada ca propuneau o solutie, nu ca ar fi inteles ei problemele cu traficul si strapungerile.
Oricum, strapungerea Timisoara nu ii ajuta cu nimic pe cei din nord de Ciurel.

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului 1ntruder

shoppy wrote:
Oricum, strapungerea Timisoara nu ii ajuta cu nimic pe cei din nord de Ciurel.

Cam orice strapungere propusa de acel grup si ONG-uri ar ajuta destul de mult bd. Iuliu Maniu + decongestionarea arterelor locale. S-au enumerat de prea multe ori aici avantajele/dezavantajele ca sa le mai scriu eu o data.

O varianta mai buna, in opinia mea, care ar implica mult mai putine exproprieri,demolari si batai de cap ar fi ca drumul sa tina linia lacului apoi sa continue pe zona moarta dintre Giulesti si comuna Rosu/Dudu. In acest fel zonele respective ar beneficia de o urbanizare/dezvoltare, in special Giulestiul. Plus ca drumul nu ar mai trece asa aproape de uzina de apa Rosu.

Traseul propus trece fix prin mijlocul zonelor rezidentiale dintre lacul Morii si CB.
Prin zonele respective se pot trasa drumuri locale, crea sensuri unice, etc (In Rosu deja se lucreaza la asta), cu iesiri in bd Iuliu Maniu, str 1 Dec 1918, str. AIC si mai departe in artera noua.
Astfel apar si zone rezidentiale noi, mult ravnite de "rechinii imobiliari".  :D
Cei din IF au si inceput sa faca astfel de noi drumuri (vezi Calea Apeductului (prin spatele Militari Residence) + stradutele noi asfaltate din comuna Rosu).

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului shase

Planuri mai detaliate pentru traseul pe unde va trece exact "strapungerea/traseul spre a1" aveti idee unde gasesc? gen PUD ?

am gasit ceva PUZ-uri de acum cativa ani dar au o rezolutie destul de proasta si nu mi plac.

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului shoppy

Strapungerea Timisoara e necesara impreuna cu Strapungerea Ciurel si doar jumatate din potentialii lor clienti sunt comuni, restul nu, deci nu se poate oferi Timisoara ca alternativa echivalenta cu Ciurel.
Ciurel are marele avantaj ca ajunge repede la A1, avantaj pe care nu il mai are nici o alta varianta de strapungere.
Tu ai vazut cum arata linia lacului in zona acea?, mai bine propui 900m de viaduct pe deasupra apei, din nou pierzi avantajul iesirii in autostrada si viitoarea dezvoltare pe una din parti o sa fie blocata de Dambovita.

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului panzer01

Sorin62 wrote:
panzer01 wrote:

.......

Păi dacă ieși prin Domnești sau Timișoara, ca să ajungi în Pipera trebuie să intri prin A3 (când o fi gata) sau Bvd Pipera; seara, ieși  prin Șos. Pipera (sau A3) și intri prin Timișoara sau Domnești. Păi asta nu înseamnă trafic pe străpungeri?

Să presupunem că mutăm toate centrele comerciale pe centură: dacămă duc să-mi fac cumpărături și mă întorc acasă cu cumpărăturile nu cresc și eu traficul pe străpungeri?

La centrele comerciale aflate în "buricul târgului" mulți cetățeni se duc cu căruțul, pe jos, lăsând autoturismul acasă. La centrele comerciale din margine (ex Carrefour Militari - la intrarea pe A1) câți ar veni cu căruțul, pe care să-l urce apoi în autobuz...

Revin la cele spuse anterior: părerea mea este că majoritatea aglomerației pe străpungeri este determinată de traficul local și nu de cei ce tranzitează Bucureștiul.
Chiar nu s-au făcut cercetări de trafic pentru Iuliu Maniu (cât este tranzit A1-A2 și cât local? cât ar fi preluat de străpungerea Ciurel-A1?) Nightwolf ne poate lămuri ?

Pai care este problema ca generezi trafic pe strapungeri?! Nici una. Tot numarul acelasi de masini este: acum se inghesuie in centru. Daca ar fi strapungeri s-ar ingramadi pe DNCB. Investitiile in DNCB sunt mult mai ieftine decat in inelul median. Poluarea de acum din centru se muta intr-o zona slab populata (DNCB si imprejurimile). Aceeasi poluare care se concentreaza pe un spatiu mic (inauntru inelului median) se disipeaza pe un saptiu mai mare (interiorul DNCB).
A0 - ar trebui sa ia traficul de tranzit de pe DNCB si am rezolvat problema pana cand bucurestiul ori ajunge la 3 mil locuitori, ori isi dubleaza gradul de motorizare. La o adica DNCB se poate largi la 3 benzi daca nu face fata.

In timp se poate limita nr de masini care intra in centru prin linii speciale de RATB pe care sa mearga doar Trolee si mai reduci nr de oameni care frecventeaza spitalul de oncologie! De fapt aceasta este cheia problemei nerezolvate.

Referitor la Maniu: am stat 10 ani in zona. Luni dimineata e jale sa pleci la birou. Vineri dupa amiaza este jale sa ajungi acasa. Daca stai la Lujerului Luni la 8:30 dimineata si numeri masinile de Sibiu, Valcea intelegi problema. Oamenii au treaba la Bucuresti si n-au pe unde sa intre decat pe acolo pe unde se duc altii la birou. Vineri seara aceeasi situatie: in plus masinile de Bucuresti care pleaca.
Este fix aceeasi problema cu intrarea de pe DN1, doar ca DN1 in Bucuresti trece printr-o zona foarte slab populata (Baneasa, Casa Presei, Arcul de Triumf - pana la piata victoriei nu dai de rezidenti). Militari este insa o zona foarte populata. De aci si marile probleme de trafic care trebuiesc rezolvate.

Daca am fi sa visam frumos, strapungerea Timisoara nu s-ar opri la DNCB ci ar merge catre A1 - A0 intr-un nod mare cu strapungerea A1- Ciurel - unde ar trebui sa ajunga si prelungirea metroului de pe Preciziei (dupa DNCB poate sa iasa la suprafata) - intr-un enorm punct de Park % Ride. La capatul lui Iuliu Maniu exista o zona de birouri in care lucreaza f multi oameni din Arges - mai ales la Dacia. E plin de masini de Arges in parcare, basca si microbuze care ii duc in Arges.

PS: cand stateam in Militari si lucram in Pipera cel mai simplu ajungeam la birou prin Rosu, DNCB, intram prin Bucrestii Noi pana la Doi Cocosi, unde faceam stanga si hopa la Baneasa. Masina mea era una din cele care evita Uverturii - Virtutii - Arcul de Triumf.

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului andrei11

Foarte buna observatia, e si adevarata.
O singura eroare s-a strecurat, treaba cu luni de dimineata si vineri seara. In restul zilelor sa inteleg ca nu e trafic ?  :lol:  Ia-o ca si gluma, e o perioada in care toata lumea trebuie sa fie vesela, sunt 2 saptamani de pauza pentru multi.  :shock:

Go to page:  1  ... 88 89 90 91 92 93 94  ... 297

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Străpungerea Splaiul Independenţei – Ciurel – A1  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463855 posts in 5793 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”