MetrouTrenurile de metrou din București

Topic: Achiziții de trenuri noi pentru Metrorex (M2 și M5)

1182 posts, 374275 views

Go to page:  1  ... 6 7 8 9 10 11 12  ... 85

📖 Pagination options

Re: Achizitia de trenuri noi pentru Metrorex iliutu

Un articol prost.
Trenurile au fost cumparate prin licitatie publica si orice  producator a putut sa participe.

Re: Achizitia de trenuri noi pentru Metrorex puidemorosan

A facut cineva in tara asta vreo rama de metrou cat de cat moderna in ultimii 20 de ani?
Ce pretentii ridica astia?

Re: Achizitia de trenuri noi pentru Metrorex shoppy

Domnul profesor universitar vorbeste prosti, Romania e in UE si exista o oarecare legislatie, o mai fentam noi cu 2-3 piticanii de tramvaie pe an, dar cand vine vorba de bani multi nu se mai poate.

Re: Achizitia de trenuri noi pentru Metrorex ByOnu

Eu sunt de acord sa se faca tot posibilul cand vine vorba de cumparat tramvaie, licitatiile trebuiesc facute cu dedicatie pentru Astra. Idem ar fi trebuit sa se faca si pe la inceputul anilor 2000 cand in loc de 1000 de stele s-ar fi putut cumpara 1000 de Autodromo, si poate poate ar fi salvat uzina de la faliment. Nu mai zic de Constanta care a decis sa cumpere rable MAV. Nu mai zic de parlamentari si alte institutii publice care in loc sa cumpere Dacii cumpara Mercedes, nu cumva sa le raceasca funduletul.

DAR, licitatia asta pentru CAF-urile actuale, prevedea, daca nu gresesc, ca participantul la licitatie sa fi produs cel putin N vagoane de metrou in ultimii 15 ani (parca, astept sa fiu corectat), deci Astra a fost exclusa din start.

• sss
  • Posted:
  •  

Re: Achizitia de trenuri noi pentru Metrorex sss

Eu propun ca la urmatoarea licitatie sa se scoata conditia asta si sa sprijinim capitalul autohton! Va fi concurenta mare intre Blidar si mine, ca-mi fac de maine un sereleu care produce metroaie! La 200 de tari de ce crezi ca sunt doar cativa producatori de metrouri? Si eu sunt nationalist, dar am vazut industia noastra plecand spre portul Constanta la topit si nu se mai intoarce!  :popa: Singura sansa pe care o are industria noastra este parteneriatul strategic facut cu marile corporatii ( vezi Renault, Ford ).

Re: Achizitia de trenuri noi pentru Metrorex Robert24

Momentan nicio companie din tara (fie Astra, fie ceva de la Craiova sau Urac etc) nu sunt in stare sa faca macar un proiect de tren. Sa vina cu ceva clar!
In conditiile astea e normal ca cei consacrati sa se prezinte si sa castige.

Conditia cu N vagoane in ultimii 15 ani e una esentiala ca altfel ne trezeam cu firme aparute peste noapte si tot felul de smenari, daca Astra sau Softronic vor sa faca ceva atunci sa inceapa de la origini cu tramvaie si EMU-uri unde conditiile sunt mai permisive decat la metrou.
Da, sa se faca cu dedicatie, dar asta nu merge la sigur, ca daca se nimereste un producator mai constrans de imprejurari atunci isi modifica produsul ca sa indeplineasca orice caiet de sarcini vrei tu, vezi CAF, iar Mercedes sigur lua comanda aia chit ca o puneau si pe mama omida in caiet.

Re: Achizitia de trenuri noi pentru Metrorex Cristy

Se pare ca pentru Metrorex pretul va fi iar pe primul loc in ceea ce priveste achizitia trenurilor pentru M5 (sursa informatiilor https://www.e-licitatie.ro/Public/Commo...eView.aspx) :
licitatiem51.jpg (81.2 KB; downloaded 4652 times)

Re: Achizitia de trenuri noi pentru Metrorex subway guru

Evident ca da!
Doar ce credeti, ca e doar o alta licitatie de spaga pentru much money for nothing?
Nu v-ati saturat de bechtebelele, eadsuri, parcuri cu scaieti, panselute si palmieri ofiliti, borduri suprapuse, medicamente falsificate, softuri fake, SFuri de doua pagini la comanda la doua milioane pe secunda, bancute de lemn la pret de 24carate gold, si...mai vreti sa continui?, ca mai am...parandaraturi faimoase...
Nix!!!
Pentru nimic in lume, ca sa poata intra si astea pe fonduri europene, cu controale la sange... :popa:

Daca si astea o sa fie cu motoare in alternativ se pune cumva problema sa se puna alternativ pe sina a 3-a?

Re: Achizitia de trenuri noi pentru Metrorex puidemorosan

Unde ai vazut alimentare in alternativ pe medie tensiune???

Re: Achizitia de trenuri noi pentru Metrorex bercenicity

shoppy wrote:
Daca si astea o sa fie cu motoare in alternativ se pune cumva problema sa se puna alternativ pe sina a 3-a?

Oricum daca e CA, trebuie rectificat pentru a intra in invertoare - nu exista sistem de eficient de tractiune CA-CA, decat CA-CC-CA
Si un dezavantaj al CA-ului este ca ai nevoie de izolatie mai buna la aceeasi tensiune (deci pentru aceeasi izolatie in loc de 750 Vcc am avea 530Vca - asta daca nu vrei sa schimbi toata sina a treia)

Pai n-am vazut ca peste tot inca erau vehicule cu motoare in continuu, dar care ar fi problema?

Go to page:  1  ... 6 7 8 9 10 11 12  ... 85

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Trenurile de metrou din București  • 
Choose destination

Since our 2455 forum members have written 437020 posts in 5459 topics and 520 subforums.

© 2009 - 2025 Asociația „Metrou Ușor”