Zona metropolitană BucureștiTotul despre BucureștiInfrastructura pentru sport și agrement din București

Topic: Parcul Regele Mihai I (Parcul Herăstrău)

276 posts, 91880 views

Go to page:  1  ... 6 7 8 9 10 11 12  ... 20

📖 Pagination options
  • ClaudiuL
  • Posted:
  •  

Re: Parcul Herăstrău - trecut, prezent, viitor ClaudiuL

In acelasi articol :

"În momentul de față, legea te obligă să construiești la o distanță MINIMA de 100 de metri de podul de cale ferată. Ceea ce în cazul lacului Herăstrău e total nefezabil", a postat pe pagina de Facebook, Tudor Pop, deputat USR."

versus :

Zona de siguranta a infrastructurii feroviare publice cuprinde fasiile de teren, in limita de 20 m fiecare, situate de o parte si de alta a axei caii ferate, necesare pentru amplasarea instalatiilor de semnalizare si de siguranta circulatiei si a celorlalte instalatii de conducere operativa a circulatiei trenurilor, precum si a instalatiilor si lucrarilor de protectie a mediului.

- Zona de protectie a infrastructurii feroviare publice cuprinde terenurile limitrofe, situate de o parte si de alta a axei caii ferate, indiferent de proprietar, in limita a MAXIMUM 100 m de la axa caii ferate, precum si terenurile destinate sau care servesc, sub orice forma, la asigurarea functionarii acesteia. Limitele concrete ale zonelor de protectie se stabilesc pe baza normativelor emise de Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului, cu informarea scrisa a proprietarilor terenurilor in termen de 30 de zile.

Re: Parcul Herăstrău - trecut, prezent, viitor shoppy

Ahaaa, deci tu degeaba esti proprietar pe teren langa CF, ca nu iti mai dau AC la mai putin de 100m fata de CF.

Re: Parcul Herăstrău - trecut, prezent, viitor andrei11

Aha, deci sa inteleg ca toate podurile dunărene sunt in afara legii ? ( Calafat / Giurgiu / Cernavodă ). De la noi din ţară, ca in altă parte nu stiu cum e legea. Plus multe poduri de pe Valea Oltului / Prahovei sau mai stiu eu  de unde.
6-12-2017 5-44-27 PM.jpg (119.64 KB; downloaded 3685 times)

Nu, astea sunt legi dinastea, ce este deja construit aia e, dar nu se mai dau autorizatii pentru altele.

Re: Parcul Herăstrău - trecut, prezent, viitor andrei11

Reluam o problema deja discutata in alt context.
Daca s-a dat legea inseamna ca s-a dat cu un scop precis, s-a constatat ca sub 100 m de calea ferata nu stiu ce se intâmpla. ( Apropo, ce facem cu caile ferate din orase - Bucuresti / Brasov / etc, etc ). Inseamna ca vechile constructii sunt acum practic ilegale, nu ?

• ClaudiuL
  • Posted:
  •  

Ati remarcat desigur : in limita a MAXIMUM 100 m de la axa caii ferate. Deci pot bloca constructiile pina la maxim 100 m dar nu este obligatoriu. Cei 20 de m par obligatorii.
Aceasi greseala de interpretare a facut-o si deputatul USR dezvinovatind voluntar/involuntar PMB.

Or vrea sa spuna ca daca vine un nebun si sapa o ditai groapa dupa cum il taie capul atunci poate sa destabilizeze terenul, alea construite sunt bune construite, nici nu ar avea bani sa ii exproprieze pe toti.
Evident ca daca MT vrea sa construiasca ceva atunci o sa ia masuri si o sa construiasca, nu o sa se faulteze singuri.

Tu daca ai avea la mana o lege ca nu are nimeni voie sa construiasca la 100m de proprietatea ta, ai lasa pe careva sa construiasca?

Re: Parcul Herăstrău - trecut, prezent, viitor Florinds

Am si eu o intrebare: CFR cum nu destabilizeaza terenul cand construieste cladiri la 5-10 m de linie (sunt unele vechi chiar lipite de linie)?

• ClaudiuL
  • Posted:
  •  

Fiind maxim 100m cred ca este doar o restrictie in cazuri deosebite. Aici nu cred ca este cineva absurd. Orice invocare a acestor din nou maxim 100m este o diversiune ca sa nu faca nimic. De altfel nu stiu daca nu s-au construit cladiri in Pipera in limita acestor 100m. De fapt stiu, s-au construit.
Daca se pot face pasaje de 4 benzi peste CF atunci se poate face si o pasarela amarata linga.  :lol:
Corect ar trebui un gard acolo.

Re: Parcul Herăstrău - trecut, prezent, viitor ByOnu

CFR nu cred ca intelege diferenta dintre CF in zona urbana si CF pe camp. In toata lumea civilizata CF in zona urbana (fie ele de uz local precum RER sau S-Bahn, fie pentru distante lungi) se contopesc cu orasul. Este exagerat sa ai CF care taie nordul in doua si sa ai pretentia de a nu se construi nimic never la 100m de axul caii. In vreme ce inteleg necesitatea de a nu permita oricarui gigel sa-si faca drive-through cu trenul pe langa vila, fiecare proiect trebuie privit individual.

Oricum, care ar fi diferenta intre o pasarela pietonala peste CF sau un pod auto peste CF si aceasta pasarela propusa pe langa CF?

Spuneti-mi ca aberez (o stiu si eu), dar ce ar mai fi fost ca linia de Constanta sa fi intrat in subteran din zona triajului Grivita paaaana dupa Colentina, iar CF de suprafata sa ramana pentru uz urban cu multe statii (posibil un traseu Veranda termius - Gara Obor - Colentina - Baneasa - GdN). :roll:

Unde-i suta?

• ClaudiuL
  • Posted:
  •  

Cred ca am lamurit cu cei 100m, o diversiune.  A zis CFR 100m ? Nu. In articolul HN se citeaza un deputat USR.  :shock:

Dar, daca nu se face gard acolo este neglijenta penala.

Evident cineva trebuie sa depuna proiectul si la MT pentru obtinerea AC iar in proiect sunt date detalii despre executarea excavatiilor, si dupaia cineva de la MT trebuie sa studieze proiectul, sa semneze pe raspunderea lui, si dupaia daca sunt probleme va fi luat la investigatii, evident este mai usor sa trantesti textul ca in baza legii xxxx modificata cu legea yyyyy cererea se resinge(din seria cine nu munceste nu greseste).

Re: Parcul Herăstrău - trecut, prezent, viitor TibiV

Pozitie absolut oficiala...

http://mt.gov.ro/web14/spatiul-media/comunicate-de-presa/1588-13062017-2

Ministerul Transporturilor susține proiectul privind construirea unei pasarele pietonale în Parcul Herăstrău.

Încă din anul 2015, Ministerul Transporturilor a informat oficial Primăria Capitalei că va emite avizul de principiu pentru construirea pasarelei pietonale în zona podului de cale ferată din Parcul Herăstrău. Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti nu a transmis nici până astăzi, 13.06.2017, documentația tehnică în baza căreia Ministerul să emită acest document.

Podul de cale ferată din zona Parcului Herăstrău, aflat în administrarea CFR SA, asigură doar infrastructura necesară traficului feroviar, fiind prevăzut conform legislației cu trotuar şi scări tehnologice numai pentru accesul şi deplasarea personalului feroviar autorizat.

In prezent, singura variantă de traversare a Parcului Herăstrău în condiţii de siguranţă este aleea pietonală special amenajată pe sub podul feroviar.

Există de asemenea tot pe sub podul feroviar o altă zonă de acces (împrejmuită cu gard și închisă de proprietar - ALPAB) care ar putea permite accesul pietonal pe sub pod, însă această zonă nu este administrată de MT sau de CFR.

Referitor la solicitarea Administraţiei Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti de a construi în această zonă o pasarelă pietonală, menționăm faptul că reprezentanții companiei feroviare şi-au exprimat în scris încă din anul 2015 (prin actele cu nr. 5/10/468/22.06.2015 şi nr. 7/5/1003/14.12.2015) susţinerea acestui proiect de utilitate și siguranță publică prin emiterea avizului de principiu cu condiția să fie transmisă documentaţia tehnică, întocmită de un proiectant de specialitate autorizat AFER (Autoritatea Feroviară Română) şi verificată de verificatori atestaţi pentru acest tip de construcţie. De asemenea CFR SA a transmis informațiile referitoare la condițiile tehnice pe care trebuie sa le îndeplinească pentru amplasarea pasarelei, conform legislației în vigoare.

Până la ora actuală, documentația tehnică pentru construirea pasarelei pietonale nu a fost transmisă de Primărie către CFR, astfel încât să poată fi emis  avizul necesar.

În această situație, pentru evitarea accidentelor în zona podului feroviar, reprezentanții CFR au avertizat permanent prin diferite mijloace de informare asupra pericolelor la care sunt expuși pietonii dacă traversează lacul din Parcul Herăstrău prin zone interzise.

Go to page:  1  ... 6 7 8 9 10 11 12  ... 20

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Infrastructura pentru sport și agrement din București  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463848 posts in 5793 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”