MetrouȘtiri, noutăți și discuții despre metrou

Topic: Adaptarea stațiilor la nevoile nevăzătorilor

258 posts, 38643 views

Go to page:  1  ... 6 7 8 9 10 11 12  ... 19

📖 Pagination options
Re: Adaptarea stațiilor la nevoile nevăzătorilor ByOnu

Dar cate gafe... :headbash:

Chiar nu e mai simplu sa masori de cateva ori inainte sa te apuci de dat zeci de gauri?!

Re: Adaptarea stațiilor la nevoile nevăzătorilor cris_m

Raspuns de mester: "ce domne, ma inveti pe mine cum sa-mi fac treaba?" sau "lasa ca stiu eu ce fac, nu te baga si matale". Intr-o nota cat se poate de serioasa, asa sunt mai toti mesterii, repeziti.

• sab
  • Posted:
  •  

Re: Adaptarea stațiilor la nevoile nevăzătorilor sab

Cred că încep sa înțeleg cum este cu gresia nouă, nu are neapărat altă culoare. La un anumit moment s-a luat decizia de a înlocui gresia galbenă veche pe traseul pentru nevăzători.  Nu știu care este motivul și de ce nu au făcut-o încă de la început si peste tot. Însă ceea ce este clar este că noua gresie se deosebește de cea veche . Mai întâi prin aderență, cea veche era mai alunecoasă, ca orice gresie clasică.  Ori gresia nouă este din alt material, ori de altă calitate, ori se murdărește extrem de ușor pentru că după foarte puțin timp a căpătat o culoare închisă.
Pozele sunt din același loc, balconul de la Unirii 1 si sunt din 21/02 versus 12/02. Deci intr-o săptămână placile s-au înnegrit in halul acesta... :popa:
20230221_191356.jpg (739.82 KB; downloaded 1489 times)
Unirii+pasaj.jpg (747.83 KB; downloaded 1477 times)

• sab
  • Posted:
  •  

ByOnu wrote here:
Dar cate gafe... :headbash:

Chiar nu e mai simplu sa masori de cateva ori inainte sa te apuci de dat zeci de gauri?!

Se pare ca NU.
Si nu este singurul exemplu
Basarab
20230224_084535.jpg (1.45 MB; downloaded 1327 times)

Victoriei acces A L. Catargiu
20230224_085327.jpg (820.59 KB; downloaded 1327 times)

Si cireașa de pe tort ..pare ca deja se desprind minunatele marcaje. Si in alte locuri mai lipsesc diverse bucăți de marcaje, dar se pare ca nu are importanta. Lucrări făcute ca sa fie făcute si sa câștige unii bani frumoși...  :popa:  :popa:  :popa:
20230224_175200.jpg (1.16 MB; downloaded 1327 times)

Re: Adaptarea stațiilor la nevoile nevăzătorilor aztec

Se lucreaza si la statia Pipera..
IMG_20230224_214929.jpg (1.5 MB; downloaded 1271 times)

Re: Adaptarea stațiilor la nevoile nevăzătorilor subway guru

Din pacate lucrarile arata din ce in ce mai neglijent si mai rau in loc sa arate mai bine…

• sab
  • Posted:
  •  

Oare nu este nicio problema pentru un eventual nevăzător ?
Dar, ce sa zic... am bifat și acțiunea asta..
20230225_081618.jpg (1003.96 KB; downloaded 1196 times)

Re: Adaptarea stațiilor la nevoile nevăzătorilor ByOnu

sab wrote here:
Cred că încep sa înțeleg cum este cu gresia nouă

Pai bun, dar de ce nu pot face montajul bumbilor in gresia actuala? Or fi, oare, si diferente de grosime?

Mi se pare o munca absolut degeaba.

• sab
  • Posted:
  •  

Asta m-am întrebat si eu, ba chiar in unele stații au făcut montajul fără sa scoată gresia veche. Numai ca la un anumit moment le-a venit ideea asta, posibil in urma spargerii plăcilor in unele stații (gen Obor). Si atunci s-a decis înlocuirea întregii gresii galbene de pe trasee pentru nevăzători. Acum o scot peste tot.
Vorba aceea, poate costa prea puțin lucrarea fără schimbarea gresie si nu ieșea cat cașcaval trebuia si cui trebuia.
Problema nu este neapărat de munca inutila, ci de aspect. Este inadmisibil sa tai diagonale de genul acela la Victoriei cu o gresie care se înnegrește. Dar, cine știe, poate au ajuns la concluzia ca noua culoare ajuta si ea nevăzătorii... :popa:

Foarte probabil muncitorii sunt lasati nrsupravegheati si neindrumati si atunci fac si ei ce-i taie capul…

• sab
  • Posted:
  •  

Nu cred ca muncitorul ia de capul lui decizia sa inlocuiasca gresia.

Ma refeream la gaurile date aiurea. Pe de alta parte nu prea ai cum sa asiguri un cadru tehnic la fiecare echipa de 4-5 muncitori.

Re: Adaptarea stațiilor la nevoile nevăzătorilor aztec

Intrebare de om batut in cap...
Daca tot scoti placile vechi ....montezi altele pt a le gauri apoi..?
De ce nu montezi unele deja cu profile adaptate pt nevazatori din fabrica...cum sunt pe M5...?
Sau unele care au gaurile date deja si prinderea pe partea opusa..nu cu lipici si dibluri...

• sab
  • Posted:
  •  

Bună întrebare...
Eu cred că proiectul a prevăzut marcaje metalice aplicate prin găurire. Iar ei respectă proiectul strict.
Faptul că s-au decis brusc să înlocuiască gresia dintr-un motiv neelucidat este o "schimbare de temă". Dar se țin de proiect, poate deja achiziționaseră toate marcajele si trebuie folosite.
Deci, dincolo de utilitatea foarte discutabilă, avem un alt proiect implementat bine.

Go to page:  1  ... 6 7 8 9 10 11 12  ... 19

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Știri, noutăți și discuții despre metrou  • 
Choose destination

Since our 2421 forum members have written 433417 posts in 5396 topics and 518 subforums.

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”