Zona metropolitană BucureștiParcul de vehicule al operatorilor din București și IlfovTramvaie STB

Topic: Achiziții de tramvaie noi în perioada 2022-2026

134 posts, 46551 views
⚠  Forum Rules

Go to page:  1  ... 4 5 6 7 8 9 10

📖 Pagination options
Achiziții de tramvaie noi în perioada 2022-2026 Andrei Andraș

Cel puțin primele două achiziții (63 + 16) ar putea fi scoase la licitație într-o singură procedură, dar cu două loturi distincte (două proiecte, deci două caiete de sarcini), având asigurată finanțarea prin același Program Regional București - Ilfov.

Totuși, urmărind licitațiile naționale de peste 3 ani, pronosticul meu este că pentru fiecare achiziție va fi lansată câte o altă licitație.
Data estimată de începere: 01.01.2026
Data estimată de finalizare: 30.06.2026
Aceste date se referă la termenul standard de derulare al unei licitații (6 luni) și nu au legătură cu perioada de implementare a celor două proiecte care este 4 decembrie 2025 - 31 decembrie 2029 (link 1, link 2).

punmeister wrote:
Si la actualele 100 de Imperio au fost contracte de finanțare individuale, 8 dacă nu ma înșel.
8 contracte de finanțare, într-adevăr, dar proiectul de achiziție a fost unul singur:

„Achiziționare tramvaie și echipamente necesare îmbunătățirii transportului public de călători pe liniile 1, 10, 21, 25, 32, 40, 41 și 55".

Re: Achiziții de tramvaie noi în perioada 2022-2026 Cormoranul

Mulțumită unei postări a celor de la PMB, aflăm că la consultarea de piață pentru achiziționarea a 79 tramvaie au participat: Skoda, PESA, Astra și Bozankaya.

Re: Achiziții de tramvaie noi în perioada 2022-2026 TudorSt

Cu ce tramvai din gama 36 m ar putea veni PESA? Din câte știu, au doar modelul 2014N Krakowiak, care e deja foarte lung, de 43 m.

Re: Achiziții de tramvaie noi în perioada 2022-2026 punmeister

Foarte probabil se va proceda ca la licitatia precedenta, si anume tramvaiele sa fie din gama 32-37m.

- Astra ar veni cu Imperio Metropolitan Facelift de la InnoTrans.
- Skoda cu ForCity Smart.
- PESA cu Twist.
- Bozankaya probabil cu designul propus la o licitatie de la Wroclaw, similar cu Twist/ForCity Smart.

Sunt foarte curios dacă în CS o să permită, de data asta, și modele cu secțiuni flotante și boghiuri fixe.

Hell NO! Aia ar mai trebui la Bucuresti :popa: :popa: :popa:

Re: Achiziții de tramvaie noi în perioada 2022-2026 WT_fan06

Doamne ferește! De ce am vrea așa ceva? Tehnologia a mai evoluat de atunci. :popa:

Oricat ai da-o tehnologic, fizica iti spune clar ca la boghiul fix trebuie sa ai mare grija cum negociezi curbele fara sa deraiezi sau sa arunci toti calatorii din salon ca pe niste saci de cartofi. Bucurestiul in cazul nostru, avand destule curbe.

Cata vreme toti producătorii mari de MR produc bine-mersi tramvaie cu boghiuri pivotante, n-as vrea sa ne bagam pielea in saramura pentru fixe.

Re: Achiziții de tramvaie noi în perioada 2022-2026 WT_fan06

Suntem de acord. Eu i-am răspuns colegului @TudorSt.

Corect, perfect de acord. Insa ma gandeam din perspectiva celor care fac caietul de sarcini, sa nu fie mai lacsi  :lol:

Re: Achiziții de tramvaie noi în perioada 2022-2026 MIHAI_TB_10

Eu unu sincer, aș vrea să văd tramvaie de la Skoda în București.

Re: Achiziții de tramvaie noi în perioada 2022-2026 Cormoranul

Din modele Skoda deja existente prin Europa, e vreunul anume care s-ar încadra în cerințele PMB?

Dupa cum am spus, ForCity Smart de 32 metri.

Go to page:  1  ... 4 5 6 7 8 9 10

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Tramvaie STB  • 
Choose destination

Since our 2717 forum members have written 466207 posts in 5822 topics and 545 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”