Zona metropolitană BucureștiTraseele de transport public și evoluția mobilității în Bucuresti și Ilfov

Topic: Discuții despre transportul local din București (partea a II a)

1656 posts, 374753 views
⚠  Forum Rules

Go to page:  1  ... 86 87 88 89 90 91 92  ... 119

📖 Pagination options
Re: Discuții despre transportul local din București (partea a II a) deprodio

Și 312 a rămas la fel. Sper sa se răzgândească cu acea schimbare.

Re: Discuții despre transportul local din București (partea a II a) MIHAI_TB_10

Această modificare a fost amânată, și eu sper că se vor răzgândească în legătură cu această modificare.

Re: Discuții despre transportul local din București (partea a II a) survola

GabiSTVspotter113 wrote here:
Turele din linia 301B sunt luate de pe linia 301?

Se întâmplă ceva rău cu 301.
Nici înainte nu era o linie strălucită,  dar acum e ceva groaznic, intervalele de succedare au devenit uriașe, practic nu te mai poti urca la Charles de Gaulle.
Si aplicația e varză, scrie ca vine 301 si apare 301B.

Re: Discuții despre transportul local din București (partea a II a) Bogdan Ciorascu

Solutia: 131 si 331. Punct!
Evident 131 Mall - Piata Romana pe traseul lui 301.

Re: Discuții despre transportul local din București (partea a II a) Andrei98

survola wrote here:
GabiSTVspotter113 wrote here:
Turele din linia 301B sunt luate de pe linia 301?

Se întâmplă ceva rău cu 301.
Nici înainte nu era o linie strălucită,  dar acum e ceva groaznic, intervalele de succedare au devenit uriașe, practic nu te mai poti urca la Charles de Gaulle.
Si aplicația e varză, scrie ca vine 301 si apare 301B.

Asta patim cand TPBI vrea trasee megalomanice pe 3 lei subventie si nici cele cu vechime nu o duc prea bine.

Re: Discuții despre transportul local din București (partea a II a) neoman

Nu știu dacă este de la trafic dar nu e zi sa nu vad trenulețul pe 301.

Re: Discuții despre transportul local din București (partea a II a) tibi227

Confirm si eu cele spuse despre 301.

Cand era limitata la Jolie Ville venea decent. Acum intervalele au crescut simtitor (am vazut pe aplicatie chiar si 20 min. la ora de varf), se merge mult in trenulet (stil 301-301B-301, lipite, vazut azi dimineata in Piata Ch. de Gaulle pe viu), iar statiile si vehiculele sunt foarte aglomerate.

Am observat ca pe acest forum sunt si angajati in TPBI. Trebuie facut ceva (ideal din punctul meu de vedere ar fi sa fie limitata la Gradina Zoologica, acolo exista o bretea suficient de mare pentru un capat de linie decent, folosita acum de PMB ca parcare cu plata), nu e normal ca o linie urbana (301B) sa aiba jumatate de traseu prin Ilfov.

Iar calatorii din Tunari/Voluntari am observat ca majoritatea prefera in continuare liniile 449/459/488 spre metrou (Pipera). Sunt mult mai rapide decat 301 pana la Aviatorilor.

Re: Discuții despre transportul local din București (partea a II a) ByOnu

Cred ca ne facem ca nu intelegem ca aceasta modificare a venit pe filiera exclusiv politica. Nu statea TPBI si se gandea ca n-are ce face cu 301. TPBI-ului i s-a pus pistolul la tampla si a jucat cum i s-a cantat. Primarul interimar e in gașca presedintelui CJ Ilfov (acelasi care a permis din nou accesul masinilor in Herastrau - da, in Bucuresti).

Nu pot decat sa sper ca 100 nu va incepe sa opreasca si la ICSITMUA.

Nu cred că are nimeni nimic împotriva prelungirii in sine, ci împotriva modului in care este implementata. Parcă în bătaie de joc față de călători.

Re: Discuții despre transportul local din București (partea a II a) neoman

"Interesantă" distribuirea autobuzelor.
Screenshot_20251106_113013.jpg (480.35 KB; downloaded 1579 times)
Screenshot_20251106_113020.jpg (476.7 KB; downloaded 1579 times)

Re: Discuții despre transportul local din București (partea a II a) FabiM

survola wrote here:
Nu cred că are nimeni nimic împotriva prelungirii in sine, ci împotriva modului in care este implementata. Parcă în bătaie de joc față de călători.

Hai sa ne uitam puțin și la financiar, fără discriminări:

Cat procent plătește CJ Ilfov ca beneficiar al transportului public cu autobuze moderne în Ilfov? A, 0%, ok.
Cum spunea mai sus și Onu, e evident ca e o modificare politica unde nici macar nu s-a gândit un orar.

Linia aia NU are ce cauta in comun..scuze, orașul ăla. Nu poti compara cu 331B care merge într-o zona limitrofă a Bucureștiului cu o linie care merge in inima Tunariului și după să spui “pai e ca 331B”. Nu, nu e.

Sunt multe zone in Ilfov care încă au nevoie de transport public decent față de bătrânele Euro 4 (știu, plătesc un procent prea mic pentru a avea ceva mai decent), dar Tunari cu ce reiese in plus față de Zurbaua, Cornetu, Bragadiru, Jilava? Aaa ok.

Re: Discuții despre transportul local din București (partea a II a) WT_fan06

survola wrote here:

Eu cred că sunt destui care au ceva împotriva acestei măsuri. Începând cu călătorii lui 301 cărora le-a scăzut simțitor calitatea serviciului și continuând cu restul plătitorilor de taxe din București care au de suportat extinderea lui 301 în Ilfov.

Apoi, în bătaie de joc față de călători s-au mai făcut și altele, ca de exemplu reorganizarea transportului din estul orașului de când cu șantierele. Ceea ce inițial era linia 40 acum sunt 4 linii înlocuitoare: 640 + 49 + 619 + (mai nou) 246 / regionale de la Teclu la Complex Titan (pentru că 619 / 627 au noul capăt la Teclu, nu la Complex Titan unde călătorii au de făcut cumpărăturile). A interesat pe cineva să existe transbordări coerente și legături facile, în interesul călătorilor? Nu. Pentru că altfel nu aveam 4 linii înlocuitoare (3 dintre ele într-un areal relativ restrâns) pentru linia 40.

Ce voiam eu sa spun referitor la "implementare" este in primul rând ca s-a ajuns la o frecvența execrabila și la trenulețe in care se circulă, lucruri deja menționate si demonstrate mai sus.
Asta interesează pe călători.
La partea financiară trebuie să se uite alții,  politic sau judiciar.

• GPS
  • Posted:
  •  

Re: Știri despre transportul local din București GPS

Începând de marți, 25 noiembrie 2025, autobuzele liniilor 232 și 241 vor opri pe ambele sensuri și în noua stație „NEHOIU”, situată pe Bulevardul Metalurgiei.

Păcat că 241 merge doar pe un sens în acea zonă…

Go to page:  1  ... 86 87 88 89 90 91 92  ... 119

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Traseele de transport public și evoluția mobilității în Bucuresti și Ilfov  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463863 posts in 5793 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”