Zona metropolitană BucureștiParcul de vehicule al operatorilor din București și IlfovAutobuze STB

Topic: Mercedes-Benz Citaro Hybrid

1270 posts, 539361 views
⚠  Forum Rules

Go to page:  1  ... 85 86 87 88 89 90 91

📖 Pagination options
Re: Mercedes-Benz Citaro Hybrid ikarus13

Normal este sa plateasca vinovatul. Asa ceva este inadmisibil nu vad cum poti face o asemenea greseala mai ales ca sunt pompele diferite, culori diferite etc.
Sunt multe vehicule defecte cu lunile din cauza unor greseli ale soferilor, mecanicilor (indiferent ca sunt de la reprezentanta sau angajati STB) si chiar a unor persoane de la firmele de curatenie care strica unele elemente ale vehiculelor sau chiar se baga "unde nu le fierbe oala".
Problema principala este ca la multe vehicule, pana nu se rezolva cazul, nu se inlocuiesc piesele. Asa ajungem cu vehicule noi sau aproape noi care stau cu lunile sau chiar anii prin autobaze/depouri.

Re: Mercedes-Benz Citaro Hybrid Nenea_titi

Eu cred că a fost un fel de sabotaj sau răzbunare.
Asta știu și eu că pistoalele de la pompe sunt diferite. Există și posibilitatea să fi băgat "la găleată ". Dar vinovatul ? Cine e ? Dacă era vreun necalificat din autobazā, care a fost și el pus să bage acolo ad blue și motorină...probabil omul nu știa...caz în care superiorii sunt direct vinovați.
Dar repet, știu că ad blue, are tendința de a se "zaharisi" sau "brânzi". Asta că a stricat motorul...mai repede strica altceva, până la motor, ca sistemul de injecție, etc.

Re: Mercedes-Benz Citaro Hybrid shoppy

Trebuie sa ne spuna cineva cum se cumpara AdBlue la STB, exista o pompa cu pistol pe care o alimenteaza contractorul sau se cumpara la butoi(50 de galoane sau europalet) si apoi se manevreaza manual cu galeata.

Nu stiu sa existe un standard generalizat de buson AdBlue pentru camioane/autobuze, este o problema noua, la turisme premium s-a mai facut ceva, busonul AdBlue este foarte ingust ca sa nu se potriveasca la el pistolul de motorina sau benzina dar la turisme si consumul este mult mai mic, Mercedes si BMW au un buson dedicat si vind AdBlue la "sticle" de 0.5 si 2 litrii cu dop special care se insurubeaza in buson si nu curg decat odata insurubate, deci cu acestea nestiutorul nu are cum sa greseasca sau sa intre in contact cu solutia, doar ca sunt scumpe, busonul permite insa si alimentare libera iar pentru cei de la service se vinde si la bidon de 10 litrii care curge liber si iti trebuie palnie(unele bidoane AdBlue au palnia inclusa sau ai tu o palnie pe care o folosesti doar la AdBlue ca se cristalizeaza pe ea), deci daca alegi sa cumperi la bidon de 10 litrii esti pe barba ta, poti sa-l torni oriunde.

Nu se poate ca un mecanic sau sofer sa plateasca 20k € sau cat vine piese originale + manopera + costul imobilizarii, a doua zi nu ar mai munci nimeni de frica sa nu li se intample si lor, in mod normal exista asigurare pentru asta si pe vinovat cel mult il dai afara.

• ofost
  • Posted:
  •  

Re: Mercedes-Benz Citaro Hybrid ofost

Trebuie? Ai uitat cuvantul magic...

Re: Mercedes-Benz Citaro Hybrid LucaCDK

De câteva zile tot văd pe afișajul din spate de la Hybride linii cu 9xx sau chiar 100 , știe cineva care e treaba?
IMG_20250903_130315.jpg (1.79 MB; downloaded 2346 times)

Re: Mercedes-Benz Citaro Hybrid romanianrailfan

Și eu l-am văzut ieri pe 7086 pe Timișoara cu 990 pe spate și // în față.

Re: Mercedes-Benz Citaro Hybrid BGP2597

De dimineață am reperat și eu două cu 990 pe tabela din spate, unul circula pe 123 (tabelele față și lateral funcționau normal), celălalt era pe 301/331, n-am apucat să văd ce scria pe celelalte tabele.

Poate erau inchiriate la scoli pentru excursii.

Re: Mercedes-Benz Citaro Hybrid BGP2597

Cel puțin cele văzute de mine nu erau închiriate, circulau pe linii regulate, iar celelalte afișaje funcționau normal (la unul dintre autobuze la care am apucat să văd), doar cel din spate afișa acest indicativ diferit.

Re: Mercedes-Benz Citaro Hybrid LucaCDK

BGP2597 wrote here:
De dimineață am reperat și eu două cu 990 pe tabela din spate, unul circula pe 123 (tabelele față și lateral funcționau normal), celălalt era pe 301/331, n-am apucat să văd ce scria pe celelalte tabele.

În poza pe care am afișat-o mai sus , Hybrid-ul era în linia 123

Re: Mercedes-Benz Citaro Hybrid tramlovr

Și eu am văzut unul cu 100. Ce e interesant este că după afișa o pictogramă cu un avion.

Displayul pierde comunicarea cu modulul central si atunci iese ce se nimereste, am mai vazut cand scria ip-ul si facea self-test.

Re: Mercedes-Benz Citaro Hybrid 1689

shoppy wrote here:
[…]

Nu stiu sa existe un standard generalizat de buson AdBlue pentru camioane/autobuze, este o problema noua, la turisme premium s-a mai facut ceva, busonul AdBlue este foarte ingust ca sa nu se potriveasca la el pistolul de motorina sau benzina dar la turisme si consumul este mult mai mic, Mercedes si BMW au un buson dedicat si vind AdBlue la "sticle" de 0.5 si 2 litrii cu dop special care se insurubeaza in buson si nu curg decat odata insurubate, deci cu acestea nestiutorul nu are cum sa greseasca sau sa intre in contact cu solutia, doar ca sunt scumpe, […]

Din ce descrieti, tind sa.cred ca n-ati alimentat AdBlue niciodata, fie un autoturism, fie un autocamion.  

Ce improvizeaza STB, asta nu pot evalua, dar in “lumea normala” procesul este standardizat destul de bine, inclusiv cantitatea minima/maxima care trebiue/poate fi alimentata.

La majoritatea autoturismelor cantitatea minima recomandata la o alimentare e de 5 litri

Functie de capacitatea cilindrica si de regimul de condus, la autoturisme consumul de AdBlue este in jurul a 1-2 l/1000 km.

La camioane consumul poate ajunge si la 50 l/1000 km.

Dimensiunile pistolului de alimentare la autoturisme si autocaminoane este diferit, in plus cel din urma are incorporat si un mecanism de activare electromagnetic.

Daca stii sa existe un standard la camioane atunci ofera mai mutle detalii sau niste linkuri.

Eu am spus ca vorbesc de turisme premium de unde provin de obicei standardele pentru turisme consumer, mai ales ca la turismele premium iti arata clar in bord ce range mai ai si cati litrii de AdBlue poti alimenta oricand, nu trebuie sa tii seama de minim 5 litrii sau calcule de consum(asa este la BMW, acolo scrie range disponibil si disponibilitate de alimentare https://carwiki.de/wp-content/uploads/20 ... eite.jpg )
Poti sa dai un search dupa imagini, vezi aici recipientele de 1.5 si 10 litrii de la BMW, vezi si cum se alimenteaza
https://www.bing.com/images/search?q=bmw ... ;first=1
Lafel este si la Mercedes, nu mai dau linkuri.

Go to page:  1  ... 85 86 87 88 89 90 91

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Autobuze STB  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463897 posts in 5794 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”