MetrouȘtiri, noutăți și discuții despre metrou

Topic: Discuții diverse despre Metrorex

5596 posts, 1270187 views

Go to page:  1  ... 85 86 87 88 89 90 91  ... 400

📖 Pagination options
  • 133 313
  • Posted:
  •  

Re: Discutii diverse despre Metrorex 133 313

Sab, abonamentul "nelimitat" permite un numar strict teoretic (imposibil fizic) de 8370 de calatorii intr-o luna si costa cu doar 10 lei mai mult decat cartela cu 62 de calatorii. Vrei sa faci tu matematica castigului si pierderii please?  :twisted: Ca la metrorex clar n-a facut-o nimeni.

• sab
  • Posted:
  •  

Re: Discutii diverse despre Metrorex sab

Vorbim "discutii". :)
Cine calatoreste mai mult, isi ia si acum nelimitat. Nu insemna neaparat ca cine avea 62 calatorii pana acum, din aprilie va calatori "se se sature"  sau sa se razbune pe Metrorex.
E ca la telefonia mobila, nelimitat in retea... Cat poti sa vorbesti ?  Se fac probabil niste calcule. Durata medie /convorbire la telefonie si nr mediu de calatorii/abonament/luna la transportul in comun.
Probabil a fost si un calcul cinic. N cartele de 62 calatorii x 20 ron/luna = x bani in plus.

• 133 313
  • Posted:
  •  

Ooo... s-au facut niste calcule allright...  :twisted:

Re: Discutii diverse despre Metrorex oache81

Scumpirea de la 50 la 70 reprezinta 40 la suta.Daca pierd un numar de calatori egal sau mai mic cu 40 la suta atunci ies in castig.Eu sunt de parere ca mai nimeni nu va reunta la metrou.Eu am tramvai direct pana la servici si m-ar costa 30 de lei dar vine la 25 de minute.Asa ca nu voi renunta desi nu trebuie sa folosesc decat un tramvai si atat pana la servici, dar cu metroul mai pot sa mai merg si in alta parte.

• 133 313
  • Posted:
  •  

" Nu va renunta nimeni." A cata oara citesc asta in doua pagini...  :twisted: Incercam sa ne autoconvingem sau sa-i convingem pe altii? Sau asta-i calculul?  :lol:
Treaba asta cu "au cerut calatorii" imi aduce aminte de un banc de pe vremea lui Ceasca, care avea o invatatura de genul "iti da o bata in cap si zice ca te-a mangaiat".  :D
No matter, imi mentin opinia ca astfel de aprecieri nu le poate face decat Metrorex... aftermath! Experimentele merita. Fara experimente omenirea nu ar fi ajuns unde suntem azi.  :) In caz ca iese prost, se poate reveni. Scumpirea ca scumpirea, individul cumpara sau nu cumpara, dar majorarea voluntara a cheltuielilor variabile nu va trece neobservata.  :twisted:

Re: Discutii diverse despre Metrorex satanistu

E cea mai mare magarie ideea cu 15 minute temporizarea. Inainte cel de 62 de calatorii era perfect, il foloseam atunci cand mergeam in centru si intotdeauna mergeam cu 1/2 prieteni, platindu-le si lor calatoria. Acum ce sa fac cu cel "nelimitat" care defapt e limitat la 15 minute temporizarea, daca am iesit, mi-am luat ceva de la un magazin dinafara metroului si vreau sa intru iarasi, astept 15 minute? Daca am iesit din greseala, astept 15 minute? Pe 27 martie ma duc sa fac ultimul abonament de 62 de calatorii, ultima oara cand cotizez la Metrorex, sa le fie de cap si bodyguarzi si femeile de servici si sobolanii si boschetarii si Magistrala 5 care nu o termina niciodata si Magistrala 6 care e cea mai mare mizerie dupa Ceausescu incoace. Sper ca aceeasi atitudine sa o aiba si restul calatorilor Metrorex, sa spui ca nu ai alternativa ar insemna ca minti.

• sab
  • Posted:
  •  

Intotdeauna abonamentele nelimitate au fost temporizate, nu este nimic nou. Si este absolut normal sa fie asa, poti sa-l dai din mana in mana si sa intre un stadion intreg cu o singura cartela. Cartelele "normale" nu are rost sa fie temporizate, atata timp cat au un numar limitat de calatorii.
Da, ai alternative, chiar multe. Masina mica, taxiul, RATB-ul, bicicleta ( ca tot a venit primavara)... Si mersul pe jos, ca intareste muschii....
DA, daca ai intrat si ai iesit suporti consecintele. Cu toate ca este mai greu sa intri si sa iesi imediat si asta din greseala ...

Re: Discutii diverse despre Metrorex satanistu

Normal. Chiar nu vreau un abonament nelimitat sa il dau la tot metroul, cel de 62 era perfect.

Re: Discutii diverse despre Metrorex andrei11

Temporizarea este ok, adica tu ce ai vrea acum, pe un abonament sa intrati 10 insi ? Atunci de ce nu platitila bloc un abonament de cablu pe scara si dupa aia va trageti fire de la respectivul in fiecare apartament ? Sau de ce nu luati un ziar de la chiosc si dupa aia sa-l cititi toata scara ?
Si oricum ai spus o bazaconie mai sus, te citez :
daca am iesit, mi-am luat ceva de la un magazin dinafara metroului si vreau sa intru iarasi, astept 15 minute?
Temporizarea se refera la aceeasi statie, nu la statii diferite, exemplul de mai sus este gresit.
Daca am iesit din greseala, astept 15 minute?
Si aici e fals, este fix exemplul de dinainte cu magazinul.
Singurul lucru adevarat ar fi urmatorul,intri in statie, iesi dupa un minut si dupa aceea vrei sa intrii din nou in aceeasi statie, dar asta suna deja a dambla.
Inainte sa combati cu manie proletara temporizarea, gandeste-te la treaba cu abonamentul pentru cablul tv, de ce nu faci asa cum am sugerat eu, iti tragi tu singur cablu pe scara si dupa aia trageti fire in fiecare apartament si platiti toata scara un singur abonament.
Taman acum ti s-a spus ca "abonamentul de 62 de calatorii" nu era un abonament ci o cartela mai speciala, care avea termenul de valabilitate o luna. Astea de 10 au  termenul vreo 3 luni, nu ?

Re: Discutii diverse despre Metrorex Florinds

@sab si oache, un abonament lunar in Viena e cam 40 EUR, dar mergi cu absolut toate mijloacele de transport!
La noi cat va fi, 70+70?
Cum adica nu este scump asa scump in Bucuresti?...
Ce conditii sunt in Viena si ce conditii sunt aici... Acolo ai aer conditionat, ai aproape tot timpul loc pe scaun, ai foarte multe variante de ajuns undeva, strazile sunt intesate de tramvaie chiar si in centru, plus ca sunt foarte multe strazi... Nu ca la noi, un singur bulevard si o singura intersectie prin care poti iesi dintr-un cartier.
Asta a fost primul argument, calitatea transportului.

Al doilea argument, puterea de cumparate, cate abonamente poate cumpara un vienez cu salariul minim si cate poate cumpara un bucurestean?
Adica profesorii care nu pot da meditatii si alte categorii defavorizate trebuie sa mearga pe picioare, cum vine asta? De cand a fost metroul un lux?

Din pacate, cei care trebuie sa ajunga dintr-o parte in alta a Bucurestilor nu au variante... Decat sa faci 2 ore cu RATB sau sa dai 500 RON pe benzina, mai bine 30 min cu metroul si 70 RON. Pe asta se bazeaza mizerabilii astia.

• 133 313
  • Posted:
  •  

Doar o mica observatie pentru colegii de forum. Automatul de vanzare a cartelelor de la Obor vinde cartele cu 10 calatorii valabile 6 luni. Banuiesc ca si cele de 62 idem.  :twisted:
Spor la cumparaturi.
P.S. Scuzati poza facuta cu ibricul.
PICT0004.JPG (51.78 KB; downloaded 2516 times)
PICT0001.JPG (81.98 KB; downloaded 2535 times)

Re: Discutii diverse despre Metrorex oache81

Toate vand asa.E din cauza ca sunt printate pe moment inclusiv valabilitatea.Acelasi model e tiparit pe moment cu 10 62 etc calatorii.
Si eu am luat pentru 6 luni de acum inainte pentru ca la casa imi dadea cu valabilitate 31.07 si nu imi convenea.

As propune introducerea unui abonament anual.Exista peste tot in lume numai la noi nu.

Re: Discutii diverse despre Metrorex shase

Exista abonamente anuale "la negru" de la diversi angajati, revolutionari, handicapati etc.

• sab
  • Posted:
  •  

Data de valabilitate pretiparita pe un abonament este data pana la care trebuie sa-l utilizezi prima data sau ultima data ?
Adica, in cazul in care este scris 31.08 si il introduc prima data pe 31.08, il pot folosi in septembrie ? Inca o data, ma refer la data initiala, cu care vine abonamentul inscriptionat, nu ce scrie pe el dupa prima utilizare.

Go to page:  1  ... 85 86 87 88 89 90 91  ... 400

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Știri, noutăți și discuții despre metrou  • 
Choose destination

Since our 2465 forum members have written 438261 posts in 5487 topics and 524 subforums.

© 2009 - 2025 Asociația „Metrou Ușor”