Zona metropolitană BucureștiLucrări de modernizare și extindere a infrastructuriiLucrări finalizate începând cu anul 2006Pasajul Suprateran Basarab (INAUGURAT 18.06.2011)

Topic: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului (Partea 2)

1718 posts, 420827 views

Go to page:  1  ... 81 82 83 84 85 86 87  ... 123

📖 Pagination options
  • Utilizator anonim
  • Posted:
  •  

Re: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului (Partea 2) Utilizator anonim

Azi se consuma etapa 11, deja acum o ora era turnata aproape jumatate. Revin cu pozele  8-)

Re: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului (Partea 2) mindmasster

Utilizator anonim wrote:
Azi se consuma etapa 11, deja acum o ora era turnata aproape jumatate. Revin cu pozele  8-)

Done Andrei la etapa 11. Ce bine merg lucrurile . Nu-mi vine sa cred .

Re: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului (Partea 2) URANUS

Asa este. Andrei ne-a adus numai vesti bune.

Re: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului (Partea 2) Goldmund

Week-end  placut si tie, Utilizator anonim!
Ultimele doua reportaje sunt excelente.Am lipsit o zi si deja am fost surprins de rapiditatea cu care inainteaza aceasta uriasa lucrare(ce organizare de santier este!) ...Mi-a placut poza DSC05474.JPG -asa poate arata si "autostrada suspendata"...Si incep sa apara si finisajele deosebite cu care bucurestenii nu prea au fost  obisnuiti si alintati -pana acum-  :roll:  

Ce am observat este ca la parapetii metalici(de ex.) au aparut portiuni cu rugina(jos, la baza lor).Aici vad ca germanii folosesc mereu un 'grund' argintiu, rezistent la coroziune, mai ales acolo unde metalul este scufundat in beton, sau la baza barelor de metal...,dupa care sunt vopsite.

Re: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului (Partea 2) bekxy

Nu cred că e rugină, ci mai degrabă sunt urmele sudurii, care vor fi probabil acoperite.

• Utilizator anonim
  • Posted:
  •  

Parapetii vor avea vopsirea finala in paralel cu realizarea hidroizolatiei.

Re: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului (Partea 2) Master Shifu

@shoppy

Nu cred ca ai dreptate. Uite o explicatie detaliata de pe Wikipedia apropo de critical path:

The essential technique for using CPM [6] is to construct a model of the project that includes the following:

1.A list of all activities required to complete the project (typically categorized within a work breakdown structure),
2.The time (duration) that each activity will take to completion, and
3.The dependencies between the activities

Using these values, CPM calculates the longest path of planned activities to the end of the project, and the earliest and latest that each activity can start and finish without making the project longer. This process determines which activities are "critical" (i.e., on the longest path) and which have "total float" (i.e., can be delayed without making the project longer). In project management, a critical path is the sequence of project network activities which add up to the longest overall duration. This determines the shortest time possible to complete the project. Any delay of an activity on the critical path directly impacts the planned project completion date (i.e. there is no float on the critical path). A project can have several, parallel, near critical paths. An additional parallel path through the network with the total durations shorter than the critical path is called a sub-critical or non-critical path.
These results allow managers to prioritize activities for the effective management of project completion, and to shorten the planned critical path of a project by pruning critical path activities, by "fast tracking" (i.e., performing more activities in parallel), and/or by "crashing the critical path" (i.e., shortening the durations of critical path activities by adding resources).

Nu are nicio legatura cu importantza efectiva a operatiei in cadrul proiectului, ci strict cu posibilitatea ca operatia respectiva sa intarzie finalizarea proiectului. Ba mai mult, exemplul meu cu vopsitul care era pe drumul critic e corect.

Re: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului (Partea 2) subway guru

Hai nu va certati, partial fiecare dintre voi are partea lui de dreptate...dar n-are rost sa intram prea mult in 'tehnicalitati', in GANTT-uri, PERT-uri, CPM-uri, ca 'ametim' lumea...
Ce spunea #shoppy 'babeste' este de incadrat la:
'Critical events or event chains: The single events or the event chains that have the most potential to affect the projects are the “critical events” or “critical chains of events“.' si apartine de o metoda complementara CPM:
'Event chain methodology is another method that complements critical path method and critical chain project management methodologies.
Event chain methodology is an uncertainty modeling and schedule network analysis technique that is focused on identifying and managing events and event chains that affect project schedules.'

P.S.
Imi pare bine ca ai gasit pe wiki si punctul 3 cu inter-conditionarile la care am facut eu referire...

Cel mai sanatos e sa ramanem la 'principiile simple de baza' din foto:
The_triad_constraints.jpg (16.69 KB; downloaded 2537 times)

Re: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului (Partea 2) Tavi

Coltul acela de imobil din poza IMG_7931 dispare din calea lucrarii ... sper. Nu?
IMG_7931.JPG (346.04 KB; downloaded 2393 times)

• Utilizator anonim
  • Posted:
  •  

Da, normal  ;)  La fel cum este si cu cel de la rampa dinspre Giulesti.

Re: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului (Partea 2) lilidrac

Ce va fi in zona centrala a inelului de tramvaie?Ceva asemanator cu ce era inainte, sau spatiu verde?

Re: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului (Partea 2) shoppy

In primul rand ca wikipedia este ultimul loc unde cauti documentare, ca (dupa cum se vede si din citatul acela) sunt scrise prost si fara o supervizare profesionista.
In al doilea rand teoretizezi prea mult si nu-ti dai seama ca in cazul particular al unui pod avem o etapa finala singulara si anume "deschiderea circulatiei", deci cum punctul de final e unic nu pot exista trasee nici paralele nici alternative spre deschidere.
In al treilea rand cred ca nu intelegi bine engleza, ca ce scrie acolo nu ma contrazice, ci intareste ce zic eu.
Si cum am avut pasaje deschise fara strat de uzura, fara marcaje finale, fara rosturi de dilatatie finale, cu tablierele inca pe reazemele temporare, fara iluminat, fara canalizare, fara gurile de canal aduse la nivel, cu guri de canal lipsa, nici nu ma mai gandesc ca ma apuca durerea de cap, deci s-o lasam asa, ca la noi se poate orice si deranjam oamenii cu atata teorie de dragul teoriei.

Re: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului (Partea 2) Master Shifu

shoppy wrote:
In primul rand ca wikipedia este ultimul loc unde cauti documentare, ca (dupa cum se vede si din citatul acela) sunt scrise prost si fara o supervizare profesionista.
In al doilea rand teoretizezi prea mult si nu-ti dai seama ca in cazul particular al unui pod avem o etapa finala singulara si anume "deschiderea circulatiei", deci cum punctul de final e unic nu pot exista trasee nici paralele nici alternative spre deschidere.
In al treilea rand cred ca nu intelegi bine engleza, ca ce scrie acolo nu ma contrazice, ci intareste ce zic eu.
Si cum am avut pasaje deschise fara strat de uzura, fara marcaje finale, fara rosturi de dilatatie finale, cu tablierele inca pe reazemele temporare, fara iluminat, fara canalizare, fara gurile de canal aduse la nivel, cu guri de canal lipsa, nici nu ma mai gandesc ca ma apuca durerea de cap, deci s-o lasam asa, ca la noi se poate orice si deranjam oamenii cu atata teorie de dragul teoriei.

Asupra unei singure chestii iti dau dreptate, si anume, asupra faptului ca discutia este probabil extrem de plictisitoare si neinteresanta pentru ceilalti. Daca te intereseaza s-o lamurim, vorbim pe privat.

Re: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului (Partea 2) ByOnu

Tavi wrote:
Coltul acela de imobil dispare din calea lucrarii... Nu?

Totusi, de ce n-a fost sparta acea terasa de la bun inceput (nu ma refer la imobil, ci la teransa din fatza)? Banuiesc ca-i o 'betivarie', nu? Lasa, ca la cati bani se fac din industria 'alcolului anonim' la colt de strada cred ca au destui bani sa-si re-paveze in fatza carciumii... :|

Go to page:  1  ... 81 82 83 84 85 86 87  ... 123

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Pasajul Suprateran Basarab (INAUGURAT 18.06.2011)  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463884 posts in 5794 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”