Zona metropolitană BucureștiLucrări de modernizare și extindere a infrastructuriiLucrări finalizate începând cu anul 2006Pasajul Suprateran Basarab (INAUGURAT 18.06.2011)

Topic: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului (Partea 2)

1718 posts, 420630 views

Go to page:  1  ... 80 81 82 83 84 85 86  ... 123

📖 Pagination options
  • Utilizator anonim
  • Posted:
  •  

Re: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului (Partea 2) Utilizator anonim

Azi s-a incheiat etapa 10, urmeaza maine 11 si la mijlocul saptamanii viitoare 12. Apoi urmeaza 15 zile in care are loc tensionarea finala a hobanelor, in paralel se vor realiza hidroizolatiile si finisajele.

Urmeaza pozele de azi  :P

Re: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului (Partea 2) subway guru

elloyy wrote:
subway guru wrote:
Pe pasaj ramanem la paleta alb/albastru+asfalt negru (clasic)...

Cum ziceam acum ceva vreme: un fel de hai Craiova fix langa Giulesti :D! tare! (is craiovean, dar nu microbist).
e si pasaju asta un fel de iubire alb-albastra ;)

Fix langa Giulesti e Podul Grant, vopsit mai nou in galben...'rapitza'! :lol:  :lol:  :lol:

• GAC
  • Posted:
  •  

Re: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului (Partea 2) GAC

Slava Domnului cu etapa 10.
Totusi aceasta testare/tensionare finala a hobanelor, zicea Marian A. ca va dura 5 zile acum vreo 2 sapt. Acum dureaza de 3 ori mai mult.....
Chiar daca lucrurile au mers exceptional in ultima luna, totusi trebuie sa remarc ca s-ar fi putut face si mai mult. De exemplu, s-ar fi putut tensiona final hobanele in zonele in care exista deja tablierul turnat (langa pilon), sau pe partea dinspre Orhideea. De asemenea s-ar fi putut realiza hidroizolatiile, rosturile de dilatare, si poate chiar si o miniasfaltare la primul strat pe partea dinspre Orhideea, pana in zona de deasupra CF.
In ceea ce priveste termenul de punere in functiune pentru partea auto, nu cred ca va fi gata mai repede de 15-20  aprilie. Sa nu uitam ca mai e de montat si instalatia electrica, si acele masti pentru tablier. Nu cred ca se va circula pe pasaj in timp ce muncitorii vor sta atarnati sa monteze lampi, masti, fire, etc...
In ceea ce priveste tramvaiul, cred ca e si mai rau...am mai zis
In schimb, ceea ce nu s-a prea comentat aici pe forum este in lagatura cu finalizarea trotuarului rulant, a scarilor rulante si lifturilor de acces la statia suspendata. Sa zicem ca scarile si lifturile le-or face in 2 luni (pana la 1 iunie), dar la trotuar eu zic ca e mai de durata, intrucat  trebuiesc lucrari pregatitoare, precum santul in care va fi montat acest trotuar, sant care va trebui dotat si cu o instalatie de scurgere a apelor pluviale (sau va fi acoperit pe toata lungimea?). Acum, dupa opinia mea, tot peronul 1 al garii trebuie refacut, deoarece s-a crapat tot, intrucat desteptii au umplut cu pamant (nu compactat la maxim) si pe deasupra au turnat o sapa de beton (nearmat si probabil de calitate mai slaba, probabil si din cauza unor sustrageri de material). In timp pamantul s-a lasat si sapa a crapat. Deci trebuie pus beton armat, ca sa nu crape asa usor.

Tot in legatura cu trotuarul rulant, sunt curios daca se va demola acel zid infect al garii, intrucat acesta e mai degraba folosit pe post de pisuar de catre cei mai ordinari betivi, clienti fideli ai carciumilor infecte de langa Gara Basarab. Asa daca s-ar demola zidul, respectivii poate s-ar inhiba mai mult sub privirile oamenilor care asteapta la peronul 1. La fel si pe partea cu peronul 14. Sa nu uitam ca la iesirea dinspre peronul 14 (unde e statia de metrou) PUTE mereu a *****, de ti-e scarba sa treci pe acolo.

• Utilizator anonim
  • Posted:
  •  

GAC wrote:
Totusi aceasta testare/tensionare finala a hobanelor, zicea Marian A. ca va dura 5 zile acum vreo 2 sapt. Acum dureaza de 3 ori mai mult...

Nu prea are importanta cat dureaza, avand in vedere ca in 15-20 zile cu sau fara tensionare tot se desfasoara realizarea hidroizolatiilor si finisajelor, asa ca de tensionare nu depinde prea mult punerea in functiune.

Re: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului (Partea 2) telvanni

Adicalea nu e pe drumul critic vrea sa spuna Andrei

Tensionarea finala a hobanelor e faza critica determinanta, celelalte sunt asa 'in paralel'...cine-si inchipuie ca se poate pune 'in circulatie' fara sa fie realizate cerintele de rezistenta e fie naiv fie 'visator'...
@GAC:
E doar o 'impresie' a ta ca nu s-a facut tot ce era posibil de facut, fara sa se piarda nici o zi 'favorabila', doar ca nu se poate lucra asa 'in devalmasie ca gaina in gramada' cum ai vrea tu, fara sa respecti etapele 'tehnologice' prescrise, in caz contrar iese fix un mare chix...
In orice proiect 'complex' exista un sir de etape care trebuie sa fie facute intr-o succesiune precisa (numite 'pe drumul critic') si altele care au o marja de timp mai mare sau mai mica, functie de reperele (milestones) principale de timp...secretul e sa nu ai 'timpi morti' la etapele 'critice'...
Seara buna...

Re: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului (Partea 2) telvanni

@subway guru
Multumesc de corectie!

Re: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului (Partea 2) Master Shifu

Faza cu drumul critic e alta... "Critical path" e un termen de project management care nu desemneaza neaparat cea mai importanta operatie (sau sir de operatii) dintr-un numar de operatii (sau siruri de operatii) care se desfasoara simultan, ci cea a carei finalizare la timp determina finalizarea a timp a proiectului. Deci daca tensionarea dureaza 20 zile si asezarea hidroizolatiei 30 de zile (si ele se desfasoara concomitent), "critical path"-ul e cel care include asezarea hidroizolaţiei.

• Utilizator anonim
  • Posted:
  •  

Nici eu nu m-am exprimat chiar bine, am vrut sa zic ca mai mult ca timp nu influenteaza, in timpul asta 15-20 zile se lucreaza la finisaje si hidroizolatii. Ar fi influentat daca in timpul asta nu se putea lucra la nimic altceva pe hobanat.

'Maestre' @Shifu, operatiile de pe 'drumul critic' nu sunt in 'paralel', sunt in 'serie', daca nu o termini pe prima nu poti trece la a doua si tot asa, nu conteaza doar 'durata', conteaza si 'interconditionarile'...altfel, daca o iei 'brambura' te 'autoblochezi'...adica pe romaneste, iti dai cu stangu' in dreptu' ca sa nu folosesc o expresie din domeniul 'constructiilor' in care-ti dai singur cu tesla prin partile moi...

@telvanni:
nu era nici o corectie, se dorea doar 'o precizare'...

@all:
Cu cat creste 'presiunea' timpului cu atat mai mare e 'tentatia' de a o lua pe 'carari neconforme'...
Eu va inteleg 'nerabdarea' dar 'cu o floare nu se face primavara', sau a fost suficienta doar o saptamana de vreme frumoasa ca sa uitati cum arata vremea acum 9-10 zile si mai inainte...
Daca ati uitat deschideti eventual http://pasajbasarab.net/ ca sa va reimprospatati memoria cu 'cearceafurile, coviltirele, aerotermele, gerurile cu minus si nisorile'...si nu mai 'predicati' aici cum s-ar face hidroizolatia pe ploaie, sau pe beton 'proaspat', asa sa faceti voi cand va faceti hidroizolatia la terasa acasa la voi... :twisted:

• Utilizator anonim
  • Posted:
  •  

La ora actuala podul este in starea lui "finala", nu mai are niciun fel de reazem temporar.

DSC05471.JPG (196.31 KB; downloaded 2682 times)

DSC05472.JPG (200.73 KB; downloaded 2693 times)

DSC05473.JPG (243.17 KB; downloaded 2689 times)

@subway guru

Cred ca nu m-am exprimat eu clar... Intr-un proiect, putem avea mai multe operatii sau serii de operatii care se desfasoara in paralel: a, b, c1+c2, etc. Ceea ce am vrut sa spun este ca drumul critic este acea operatie sau serie de operatii (dintre cele desfasurate in paralel) a carei finalizare la timp determina finalizarea la timp a intregului proiect. Deci daca a dureaza 20 zile, b dureaza 15 zile, iar c1+c2 dureaza 10 zile, drumul critic este a - chiar daca ne aflam in situatia hilara in care a=vopsirea podului, b=tensionarea hobanelor iar c1+c2=turnarea binderului+turnarea stratului de uzura.

@subway guru

Si totusi, desi mi se pare de bun simt ceea ce am spus mai sus, cred ca ai  dreptate... Era vorba de operatia critica dintr-o serie. Amintirile mele de la cursul de PM din facultate erau "usor" distorsionate... Scuze pentru bataia de campi.

Re: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului (Partea 2) shoppy

Schifu n-ai inteles, daca teoretizam la maxim inseamna ca operatia i este caracterizata(printre altele) de lista operatiilor j ce indeplinesc conditia "i nu se poate realiza fara j deja realizat".
Teoretic ar iesii o diagrama care arata lafel ca ceea ce ramane dupa ce a scurmat gaina in varful gramezii, practic e mai intuitiv, la un pod rezulta expeditiv ca tablierul nu poate fi montat daca nu sunt turnate pilele, care nu pot fi turnate daca nu sunt armate, care nu pot fi armate daca nu sunt turnate radierele, care nu pot fi turnate daca sunt armate, care nu pot fi armate daca nu sunt sapate gropile de radiere si asa mai departe...
Toata chestia asta(luata probabil de la coada la cap) se cheama drumul critic.

Go to page:  1  ... 80 81 82 83 84 85 86  ... 123

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Pasajul Suprateran Basarab (INAUGURAT 18.06.2011)  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463844 posts in 5793 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”