MetrouLucrări de modernizare și extindere a infrastructurii pentru metrouM5 Drumul Taberei - Eroilor - Iancului - PantelimonM5 • Discuţii, planuri, ştiri

Topic: M5.1 (D.T. - Eroilor): Discuții generale pe baza lucrărilor și a proiectului

8571 posts, 1373241 views
⚠  Forum Rules

Go to page:  1  ... 79 80 81 82 83 84 85  ... 613

📖 Pagination options
Re: Stiri despre proiect subway guru

Sunt convins ca treaba e reala si preturile vor creste, asa cum s-a intamplat si la Bazilescu... ;)
'Eticheta magica', apartament cu 'metrou la scara' e infailibila... :ugeek:
Asta e una din functiile de 'regenerare urbana' ale unui proiect de linie noua de metrou in urbe... :!:

• 133 313
  • Posted:
  •  

Re: Stiri despre proiect 133 313

Apoi cui ii pasa ca au fost construite conform cu strabunicu' defunct al lui P100... Metrou sa aiba. Si eventual gresie, faianta, termopan...

Re: Stiri despre proiect radu73

Utilizator anonim wrote:
Pentru peste vreo 1-2 saptamani va pregatim o surpriza  :ugeek:

Maine sunt 2 saptamani ...  :roll:  :roll:  :roll:

Re: Discutii generale: M5 Drumul Taberei - Universitate ontheroadsrl

stie cineva cine si de ce i-a dat voie lui vanghelie, in plina campanie electorala, sa-si puna bannere pe gardul de la Eroilor si pe cel de la Academie, cu primaria sector 5 isi cere scuze pentru neplacerile create (sau cum suna exact, ca n-am retinut ad literam)? adica subtil trasmite mesajul ca primaria sector 5 isi asuma santierul metroului. Stiu ca si Poteras bate campii, dar asta nu-i un motiv.

Re: Discutii generale: M5 Drumul Taberei - Universitate radu73

133 313 wrote:
Bucata de 1 statie Academie-Eroilor va fi foarte foarte interesant de observat. Se monteaza una bucata TBM, merge o statie se demonteaza, se monteaza iar dar invers, merge o statie si este demontat iar. Nu va fi tocmai eficient, economic vorbind. Mama ei de parcare de la Universitate... ca o caruta inaintea calului.

Influenteaza negativ realizarea metroului aceea parcare?

Re: Discutii generale: M5 Drumul Taberei - Universitate andrei11

Voi faceti misto sau vorbiti serios ? Ce are sula cu prefectura ?

• 133 313
  • Posted:
  •  

Re: Discutii generale: M5 Drumul Taberei - Universitate 133 313

radu73 wrote:
Influenteaza negativ realizarea metroului aceea parcare?

Nu stiu, ma gandesc la faptul ca cine stie peste ce cabluri mai dau si vor trebui deviate, la faptul ca deasupra parcarii se va face spatiu pietonal, la faptul ca s-au adus statuile, iar peste cativa ani vor trebui sa dispara din nou in vederea devierii traficului de suprafata pe langa santierul statiei de metrou. Apoi refacute din nou. Alti bani, alta distractie. Daca se facea statia si concomitent sau imediat consecutiv parcarea parca era mai convenabil. Ma gandesc la ceva de genul parcare partial peste statie, mai ales ca M5 va trebui sa treaca pe sub M2, deci adancimea n-ar fi o problema in sine.

Aceasta este  si parerea mea, dar probabil :
1) Nu sunt bani pentru realizarea statiei in momentul acesta.
2) Nu exista proiectul tehnic - si alte proiecte necesare realizarii statiei.
La nevoie daca se considera necesar, si daca intr-adevar M 5 va trece pe sub M 2 se poate creea o alta parcare deasupra statiei lui M 5 si facuta legatura cu parcarea existenta.

Re: Discutii generale: M5 Drumul Taberei - Universitate mradulescu

Nu am mai avut demult noutati/poze de la lucrarile actuale....
Despre stadiul lucrarileor pe peretii mulati per fiecare statie ne poate spune cineva ceva?

Re: Discutii generale: M5 Drumul Taberei - Universitate aztec

Se lucreaza, cu mai mica sau mai mare avant pe fiecare santier.
Important ar fi ceva poze de la inaltime cu fiecare santier si ... infochioscul ala promis de metrorex.

Re: Discutii generale: M5 Drumul Taberei - Universitate elloyy

aztec wrote:
Interesant,... dar astept cel sustinut de metrou, poate va fi ceva mai "Tare".

Eu unul sper camere live cu fiecare santier, planurile detaliate a fiecarei statii si al intregului santier, update-uri dese cu stadile lucrarilor si evolutii diverse, odata cu introducerea ramelor o harta cu pozitia lor si evolutile zilnice....VISE...cel putin asa vad eu un site al lucrari sustinut de metrorex.

adica ceva de genul asta?
http://www.westlrt.ca/index.cfm

cu riscul de a prea un fel de raducioiu, sa ma rog unul care a plecat si el un pic si acum e cu nasul pe sus (ceea ce sper ca nu-s), cam asa se face treaba.
e vorba de LRT-ul din Calgary. Pana acum au construit baietii un tronson din nord-vest spre sud-est continuu ( si-l mai tot lungesc cu cate o statie  doua la doi ani) si mai e o bucata din nord est doar pana in centru. Ei, acum vor sa completeze 'X'-ul si sa continue spre (sud)-vest. Iar parte din proiect e site-ul asta. cu update-uri poze panoramice 360' http://www.westlrt.ca/contentdesign/mediaarchive.cfm (Sunalta Station Main Level Spring 2012)
cu un film de animatie cu traseul http://www.westlrt.ca/contentabout/route_animation.cfm , si in general cu harti, poze, filme, update-uri si tot ce trebuie ca sa fii la curent ca cetatean fara sa trebuiasca sa faci poze peste gard cu frica de nea gigi paznicu.
sorry de off-topic..

Re: Discutii generale: M5 Drumul Taberei - Universitate aztec

Mda....e ceva frumos.
Ca tinta este sus...se poate si depasi....dar,realist fiind, nu in Romania.Din pacate.
Va fi ceva facut in graba , sa fie,ieftin si urat. Cu 2-3infomatii de pe wiki si cu asta gata proiectul... Update poate din an in an...fara planificari de lucrari si evolutii.
Mai sper ca va fi..insa pe zi ce trece devin mai putin visator si mai mult realist

Carcotasul de serviciu :
Avand in vedere ca statia Universitatii ( M 5 ) - din motive de gabarit - nu se poate construi decat in fata Universitatii si nu in fata cladiri Ministerului Agriculturii, pentru a diminua presiunea asupra culoarului de corespondenta intre statiile de pe M 2 si M 5 propun decalarea statiilor conform schitei. Evident ca propunerea este una fantezista, dar in sfarsit.
Si asa eu vad un culoar "normal" intre cele 2 statii ( M 5 fiind plasata in fata Universitatii ) dar cu demolarea partiala a pasajului pietonal, "trasarea" corespondentei sub nivelul pasajului pietonal ( la o latime corespunzatoare, sa nu mai patim ca la Unirii ) si apoi refacerea Pasajului Pietonal si a accesului de acolo in mod corespunzator. Ce spuneti ? Cred ca am "pitici pe creier"  :lol:
Evident, in ipoteza ( mie mi se pare cat de logica cu putinta ) ca M 5 sa fie sub M 2.
Universitate.jpg (209.57 KB; downloaded 2334 times)

Re: Discutii generale: M5 Drumul Taberei - Universitate mradulescu

Nu ai deloc pitici pe creier.
Ca idee, solutia ta arata foarte bine.
Evdient ca ar trebui studiate toate complicatiile si costurile suplimentare (pentru ca imi inchipui ca o statie cu doua peroane decalate costa mai mult decat una cu peroanele impreuna.... Dar daca avantajele sunt mai mari, probabil ca merita.

Din pacate, nu prea am incredere ca factorii de decizie din MT sunt in stare sa cantareasca cea mai buna varianta,,,, :twisted:

Go to page:  1  ... 79 80 81 82 83 84 85  ... 613

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: M5 • Discuţii, planuri, ştiri  • 
Choose destination

Since our 2404 forum members have written 432362 posts in 5381 topics and 518 subforums.

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”