Infrastructura feroviară din RomâniaComplexul Feroviar București

Topic: Gara Băneasa - București

100 posts, 32984 views

Go to page:  1  ... 2 3 4 5 6 7 8

📖 Pagination options
Re: Gara Băneasa - București BMihai

Bună seara !

La mulți ani !

Între timp am găsit ceva. Am găsit o hartă din 1990 format .kmz pentru Google Earth disponibilă pe https://romania594.blogspot.com/2018/05/ ... kmz.html . Se pare că linia din postarea mea anterioară era pentru o fabrică ceva cu o hală și care se numea CIRA. Linia trecea mai întâi și pe lângă un depozit de lemne, care era imediat ce linia se curba spre dreapta cum te uiți la hartă. Mai la nord puțin mai era o linie care era din aceeași ramificație și mergea într-un depozit de prefabricate (la nivelul lui 1990) și la ROMEXPO. Pe hartă apare că între cele două fire era și o cabină CFR cam între Str. Carpați și Str. Bucegi.
Depozitul de prefabricate cred că era alimentat din betoniera de peste drum care văd pe hartă că făcea și prefabricate și băi spațiale și despre care s-a mai scris pe diverse forumuri unde s-a discutat de liniile industriale din București că se numea Betoniera Grivița, sau Betoniera Expoziției.
Chiar dacă Romexpo avea ramificație din Gara Băneasa, se pare că din ce am găsit pe un forum, mai exista și o linie industrială după Podul Constanța, din care se ramificau liniile de mai sus. Acest lucru apare aici la punctul 32: https://trenuletz.forumgratuit.ro/t3017- ... ucuresti .
Screen Shot 01-08-25 at 12.03 AM.PNG (997.73 KB; downloaded 220 times)

Re: Gara Băneasa - București fl82

CIRA nu era cumva "Compania industriala de reparatii auto" adica "Intreprinderea industriala Grivita" ?  Inainte de 1990 a produs boghiuri pentru tramvaie iar dupa 1990 a produs si cateva modele de autobuze si minibuze.
Ulterior a fost relocata in alta zona din exteriorul Bucurestiului.

Go to page:  1  ... 2 3 4 5 6 7 8

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Complexul Feroviar București  • 
Choose destination

Since our 2445 forum members have written 436159 posts in 5436 topics and 519 subforums.

© 2009 - 2025 Asociația „Metrou Ușor”