Topic: Parcul Regele Mihai I (Parcul Herăstrău)
249 posts, 77560 views
📖 Pagination options
-
- shoppy
-
Posted:
Friday, 17.03.2017, 06:13 -
Re: Parcul Herăstrău - trecut, prezent, viitor
shoppy
Nu am zis de fundatia podului ci de rambleu.
Si vezi ca vaporasul acela postat de tine, impreuna cu fratiorul lui mai mare cu etaj, trebuie sa incapa pe sub pod.
Nu am zis de fundatia podului ci de rambleu.
Si vezi ca vaporasul acela postat de tine, impreuna cu fratiorul lui mai mare cu etaj, trebuie sa incapa pe sub pod.
-
- andrei11
-
Posted:
Friday, 17.03.2017, 12:25 -
andrei11
Incap pe sub pod, evident. Acolo am dat doar un exemplu cam cum trebuie sa arate podul.
Hai sa lamurim unele aspecte.
Acestea sunt lacurile Herastrau / Bordei / Floreasca de care se va face vorbire in continuare.
Si cele 3 puncte in discutie, pct 1 podul cu pricina ( podul CF ), pct 2 Insula Trandafirilor sipct 3 ecluza
Ce mi-a spus tatal meu astazi cand l-am intrebat :
Inainte de razboi cu cativa ani ( inainte de Cel de-al Doilea Razboi Mondial 1939 - 1945 ) el impreuna cu parintii lui ( bunicii mei ) matusi, etc s-au plimbat cu vaporasul pe lacul Herastrau / Bordei / Floreasca. Ecluza a fost inaugurata cu ocazia << Lunii Bucurestiului >> ( Habar n-am ce inseamna ).
Am gasit si un articol de pe net care se cam potriveste cu ce a spus taica-miu.
Ecluza Lacului Herăstrău, construită în perioada 1933-1936, a fost redeschisă în luna septembrie 2007, după 70 de ani de la construire şi mai bine de un an de reabilitare. Ecluza este amplasată pe malul stâng al Lacului Herăstrău şi face legătura cu Lacul Floreasca. Alături de funcţia de agrement, permiţând călătoria cu vaporaşul din lacul Herăstrău în lacul Floreasca şi înapoi, ecluza va îndeplini şi funcţia de golire suplimentară a Lacului Herăstrău către Lacul Floreasca, atunci când ploile abundente ar duce la creşterea excesivă a nivelului apei şi ar pune în pericol o zonă din Bucureşti.
Proiectul ecluzei iniţiale aparţine inginerului Dorin Pavel. Scopul secundar al proiectului, pe lângă plimbarea cu vaporaşe de pe un lac pe altul, era ca ecluza să servească drept model, redus la scară, pentru viitoarele ecluze de pe canalul Bucureşti-Olteniţa, care era în fază de proiectare înainte de al Doilea Război Mondial. Inaugurarea ecluzei şi a barajului s-a făcut în cursul “lunii Bucureştilor”, în primul vaporaş care a trecut prin ecluză aflându-se şi regele Carol al II-lea al României.
Articol Wikipedia: http://ro.wikipedia.org/wiki/Lacul_Herăstrău
Traseul vaporasului era cam acesta :
Si ceva mai detaliat :
Si acum revin la << Insula Trandafirilor >>. Aceasta era doar o insula cu o singura legatura cu << uscatul >>, respectiv asa se prezenta situatia in vremea respectiva :
Am gasit si 2 poze cu acest pod, una de dinainte de razboi :
si alta din vremurile noastre :
Aici am vrut sa ajung. Podul era astfel dimensionat incât vaporasul << cu etaj >> putea sa treaca pe sub el.
Odata cu terminarea razboiului si cand insula a fost legata si de celalalt mal
s-a renuntat la circuitul vaporasului asa cum l-am aratat mai sus, construindu-se doua poduri mai joase. Podul vechi si cel nou se observa foarte bine in fotografia urmatoare :
Inca o poza unde se văd foarte bine cele 2 poduri alaturate.
Revenim la problema noastra cu viitorul pod pietonal de lângă podul CFR. Nu cred ca este o asa mare problema sa se construiasca un pod care sa asigure gabaritul de trecere al vaporaselor << cu etaj >>.
Incap pe sub pod, evident. Acolo am dat doar un exemplu cam cum trebuie sa arate podul.
Hai sa lamurim unele aspecte.
Acestea sunt lacurile Herastrau / Bordei / Floreasca de care se va face vorbire in continuare.
H1.jpg (90.26 KB; downloaded 3252 times)
Si cele 3 puncte in discutie, pct 1 podul cu pricina ( podul CF ), pct 2 Insula Trandafirilor sipct 3 ecluza
H2.jpg (97.27 KB; downloaded 3253 times)
Ce mi-a spus tatal meu astazi cand l-am intrebat :
Inainte de razboi cu cativa ani ( inainte de Cel de-al Doilea Razboi Mondial 1939 - 1945 ) el impreuna cu parintii lui ( bunicii mei ) matusi, etc s-au plimbat cu vaporasul pe lacul Herastrau / Bordei / Floreasca. Ecluza a fost inaugurata cu ocazia << Lunii Bucurestiului >> ( Habar n-am ce inseamna ).
Am gasit si un articol de pe net care se cam potriveste cu ce a spus taica-miu.
Ecluza Lacului Herăstrău, construită în perioada 1933-1936, a fost redeschisă în luna septembrie 2007, după 70 de ani de la construire şi mai bine de un an de reabilitare. Ecluza este amplasată pe malul stâng al Lacului Herăstrău şi face legătura cu Lacul Floreasca. Alături de funcţia de agrement, permiţând călătoria cu vaporaşul din lacul Herăstrău în lacul Floreasca şi înapoi, ecluza va îndeplini şi funcţia de golire suplimentară a Lacului Herăstrău către Lacul Floreasca, atunci când ploile abundente ar duce la creşterea excesivă a nivelului apei şi ar pune în pericol o zonă din Bucureşti.
Proiectul ecluzei iniţiale aparţine inginerului Dorin Pavel. Scopul secundar al proiectului, pe lângă plimbarea cu vaporaşe de pe un lac pe altul, era ca ecluza să servească drept model, redus la scară, pentru viitoarele ecluze de pe canalul Bucureşti-Olteniţa, care era în fază de proiectare înainte de al Doilea Război Mondial. Inaugurarea ecluzei şi a barajului s-a făcut în cursul “lunii Bucureştilor”, în primul vaporaş care a trecut prin ecluză aflându-se şi regele Carol al II-lea al României.
Articol Wikipedia: http://ro.wikipedia.org/wiki/Lacul_Herăstrău
Traseul vaporasului era cam acesta :
H3.jpg (94.63 KB; downloaded 3254 times)
H3a.jpg (177.78 KB; downloaded 3252 times)
Si acum revin la << Insula Trandafirilor >>. Aceasta era doar o insula cu o singura legatura cu << uscatul >>, respectiv asa se prezenta situatia in vremea respectiva :
H4.jpg (66.58 KB; downloaded 3251 times)
H101.jpg (32.3 KB; downloaded 3252 times)
H102.jpg (42.27 KB; downloaded 3253 times)
Aici am vrut sa ajung. Podul era astfel dimensionat incât vaporasul << cu etaj >> putea sa treaca pe sub el.
Odata cu terminarea razboiului si cand insula a fost legata si de celalalt mal
H5.jpg (68.39 KB; downloaded 3260 times)
H103.jpg (153.15 KB; downloaded 3255 times)
Inca o poza unde se văd foarte bine cele 2 poduri alaturate.
H104.jpg (54.85 KB; downloaded 3248 times)
Revenim la problema noastra cu viitorul pod pietonal de lângă podul CFR. Nu cred ca este o asa mare problema sa se construiasca un pod care sa asigure gabaritul de trecere al vaporaselor << cu etaj >>.
- TibiV
-
Posted:
Friday, 17.03.2017, 13:02 -
TibiV
Andrei, nu zice nimeni ca ar fi o problema de nerezolvat.
Doar ca la 20-30 de metri de podul CFR, podul pietonal va fi de cel putin 10 ori mai lung decat cel de la Insula Trandafirilor.
Dar asta nu este un mare impediment.
Daca chiar vor sa faca ceva, se poate face.
Nu solutiile tehnice lipsesc, ci vointa si interesul...
Andrei, nu zice nimeni ca ar fi o problema de nerezolvat.
Doar ca la 20-30 de metri de podul CFR, podul pietonal va fi de cel putin 10 ori mai lung decat cel de la Insula Trandafirilor.
Dar asta nu este un mare impediment.
Daca chiar vor sa faca ceva, se poate face.
Nu solutiile tehnice lipsesc, ci vointa si interesul...
-
- andrei11
-
Posted:
Friday, 17.03.2017, 13:05 -
andrei11
Da, evident, dar am profitat de afirmatia lui shoppy
Ca sa postez aspecte din istoria Parcului Herastrau si al ecluzei spre Floreasca.
shoppy wrote:
Ca sa postez aspecte din istoria Parcului Herastrau si al ecluzei spre Floreasca.
-
Posted:
Friday, 17.03.2017, 13:08 -
TibiV
M-am dat prin ecluza cu vaporasul in ziua reinaugurarii ei, in 2007...![Wink ;)](./images/smilies/icon_e_wink.gif)
Cool...
M-am dat prin ecluza cu vaporasul in ziua reinaugurarii ei, in 2007...
![Wink ;)](./images/smilies/icon_e_wink.gif)
Cool...
![Hai noroc! :bere:](./images/smilies/bere.gif)
-
- andrei11
-
Posted:
Friday, 17.03.2017, 13:12 -
andrei11
Am impresia ca e din nou inchisa, sau ma insel ?
Am impresia ca e din nou inchisa, sau ma insel ?
- TibiV
-
Posted:
Friday, 17.03.2017, 13:20 -
-
- shoppy
-
Posted:
Friday, 17.03.2017, 16:38 -
shoppy
Singura problema a podului cu trepte este ca nu-l pot traversa persoanele cu biciclete, role sau carucioare, iar fara trepte nu se poate circula la inclinatiile acelea.
Singura problema a podului cu trepte este ca nu-l pot traversa persoanele cu biciclete, role sau carucioare, iar fara trepte nu se poate circula la inclinatiile acelea.
- TibiV
-
Posted:
Friday, 17.03.2017, 20:26 -
TibiV
TibiV wrote:
Despre aia vorbeam...
Jumate' trepte, jumatate rampa (care pe picioare, care cu carutul), dar nu trebuie mai mult de 4-5 metri latime.
Si, repet, un arhitect bun poate face un proiect frumos...
-
- andrei11
-
Posted:
Friday, 17.03.2017, 20:33 -
-
- Shinkasen
-
Posted:
Wednesday, 22.03.2017, 16:09 -
Shinkasen
Petitie pentru deschiderea zonei ALPAB, a parcului Herastrau.
https://campaniamea.de-clic.ro/petition...1489760433
Petitie pentru deschiderea zonei ALPAB, a parcului Herastrau.
https://campaniamea.de-clic.ro/petition...1489760433
-
- ByOnu
-
Posted:
Wednesday, 22.03.2017, 16:13 -
ByOnu
Uau!
Deci n-am fost singurul care s-a gandit la asta!
Uau!
![Shocked :shock:](./images/smilies/icon_eek.gif)
![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif)
- ClaudiuL
-
Posted:
Monday, 12.06.2017, 08:42 -
-
- shoppy
-
Posted:
Monday, 12.06.2017, 10:25 -
shoppy
Si voi acuma, oamenii si-au facut acolo un coltisor de rai si voi vreti sa-i dati afara, mai ales ca este si mare mafie, aia acolo repara / construiesc barci / pontoane de agrement / fite pe care nu le-am vazut niciodata pe Herastrau.
Si voi acuma, oamenii si-au facut acolo un coltisor de rai si voi vreti sa-i dati afara, mai ales ca este si mare mafie, aia acolo repara / construiesc barci / pontoane de agrement / fite pe care nu le-am vazut niciodata pe Herastrau.
📖 Pagination options
Home page
•
Parent forum:
Infrastructura pentru sport și agrement din București
•
Choose destination