MetrouLucrări de modernizare și extindere a infrastructurii pentru metrou

Topic: M3 • Extinderea spre vest

152 posts, 52294 views
⚠  Forum Rules

Go to page:  1  ... 5 6 7 8 9 10 11

📖 Pagination options
  • sab
  • Posted:
  •  

Re: Prelungire metrou Militari sab

BGP2597 wrote here:
Rețineți faptul că PMUD este un plan STRATEGIC. El nu dă soluții tehnice, ci propune o serie de măsuri necesare a fi implementate.

Nu este vorba de soluție tehnica, dar cand spui în PMUD "prelungire de la Păcii", deja ai dat o direcție. Dacă spuneau "prelungire de la Preciziei" ..era altceva. Sau,mai simplu, "prelungirea M3", nu contează de unde și cum...
S-a dat directia asta, care este cea mai tampita din toate punctele de vedere (inclusiv ramificatie la ramificarie, asa cum am discutat de cateva ori in acest topic...), prostie de care si-a dat seama si Metrorex cand a venit recent cu propunerea de prelungire de la Preciziei. Nu este nici asta optima, dar macar nu blocheaza cartierul si M3 pe perioada lucrarilor. Si se duce (putin, adevarat...) catre ghettoul Militari Residence, ceea ce prelungirea de la Pacii, care merge pe sub Iuliu Maniu, nu o face.
Cum sa rezolvi problema de trafic dacă nu rezolvi  cauza care îți generează traficul pana la Centura, infinit mai mare decât ce vine de după Centura?

Re: Prelungire metrou Militari sorin.niculescu_

Eu încă nu înțeleg de ce vă deranjează ramificație la ramificație? Ok, prelungirea de la Păcii poate că nu este cea mai optimă, pentru că s-ar bloca Iuliu Maniu etc. însă dacă va exista prelungirea de la Preciziei cu 4 stații, respectiv o ramificație cu două stații către Militari Residence și încă o ramificație cu două stații către Domnești, care este problema?

Re: Prelungire metrou Militari Costin

S-a explicat cateva mesaje mai sus, e o discutie la care ai participat si tu.

Re: Prelungire metrou Militari tibi227

Ramificatie la ramificatie inseamna dublarea intervalului pe ramuri (interval care la randul lui e dublu fata de tronsonul Grigorescu - Eroilor).

Luand situatia din prezent, intervalul la ora de varf pe tronsonul comun e de 3 minute (adica 6 minute alternativ spre Preciziei/Dristor 2). Daca facem ramura la ramura la cat ajungem? 12 minute? Pentru o linie de metrou la ora de varf e prea mult.

Pe weekend ar fi si mai interesant. 9 minute pe M3 = 18 minute pe presupusele ramuri viitoare. Este pur si simplu prea mult. Daca aveti impresia ca nu e asa mergeti la Raul Doamnei in weekend si asteptati un tren. Pana vine metroul ajungi cu 368 la Eroilor ...

Re: Prelungire metrou Militari moonteanu

In Londra cum poate functiona sistemul ramificatie la ramificatie, iar la noi nu? Daca va uitati pe o harta a metroului londonez, o sa observati ca acest sistem este practicat. Sigur, transportul lor public si auto este mult mai bine realizat decat in Bucuresti. Plus ca daca s-ar repara niste CAF-uri, iar Alstomurile ar intra odata in circulatie, am putea asigura aceste ramificatii la intervale decente, de sub 10-12 minute.

• sab
  • Posted:
  •  

De asta spun ca este o prostie aceasta bufurcatie la bifurcatie. Adică ne plângem de ce este pe M5, dar vrem sa replica prostia facuta acolo pentru o statie. Masochiști...
Stai ca au reînceput sa vina exemplele din alte orașe....ce îmi plac discuțiile astea sterile, daca altii au facut, hai sa imitam. Nu știm istoria London Underground, dar hai sa facem ca la ei, ca dacă exista la Londra, înseamnă că este optim.

Unde mai pui ca deștepții s-au gândit la o alta optimizare, acum metrourile staționează la Politehnica sau Grozavesti 1-2min, sa nu care cumva sa se întâlnească la Eroilor.  Ca nu are statia E1 peroane destule... Deci, după ce ca o sa ai metrouri rare pe ramuri, mai și pierzi conexiunile. O sa fie atractiv sistemul asta când o zbura porcul.

P.S Alstomurile și CAF-urile nu vor circula niciodata pe M1 sau M3. Deci?

Re: Prelungire metrou Militari moonteanu

Din ce stiu eu, se spunea ca CAF vor circula in 4-5 ani pe M1/M3. Mai ales in vederea retragerii IVA.
Oricum mi se pare ca vorbim despre un lucru care in urmatorii 6-7 ani nu va fi facut.

• sab
  • Posted:
  •  

CAF-urile au fost achiziționate doar pentru M2. Ele nu sunt suficiente acolo, unde sa le mai împartă?? Mai este mult pana vor fi înlocuite de alte garnituri pe M2, dacă la asta te referi...Posibil sa fie o varianta sa cumpere mai multe trenuri pe M2, de alt tip (si sa înlocuiască astfel CAF-urile), dar eu nu am auzit....
Alstom-urile sunt doar pentru M5, iar IVA nu mai circula de ceva timp pe M3.

Re: Prelungire metrou Militari orex

sorin.niculescu_ wrote here:
Eu încă nu înțeleg de ce vă deranjează ramificație la ramificație? Ok, prelungirea de la Păcii poate că nu este cea mai optimă, pentru că s-ar bloca Iuliu Maniu etc. însă dacă va exista prelungirea de la Preciziei cu 4 stații, respectiv o ramificație cu două stații către Militari Residence și încă o ramificație cu două stații către Domnești, care este problema?

Dacă e să se facă racordarea metroului cu DNCB sau Domnești se va realiza de la Valea Ialomiței! :yes:

Re: Prelungire metrou Militari sorin.niculescu_

Știu, este mai logic așa, însă cei de la Metrorex au prezentat la un moment dat o schemă cu două ramificații, una către Militari Residence și alta către Cartierul Latin, care nu era conectată cu M5.

• sab
  • Posted:
  •  

Metrorex lanseaza multe "fumigene", hârtia suporta orice mâzgălitura cu carioca. Tot de la "Metrorex gândire" a apărut și varianta derivatiei M3 de la Pacii, dar și prelungirea M5 către Domnești de la Valea Ialomitei (ambele in imagine ).
Prelungire M5.jpg (40.33 KB; downloaded 1034 times)
Deci nici ei nu prea sunt hotărâți ce vor sa facă..

Revenind la prelungirea cu doua ramuri de la Preciziei, dincolo de absurditatea derivatiei la derivatie (care se mentine si in aceasta varianta...) , eu sunt curios cum s-a gândit Metrorex sa "impleteasca" cele doua ramuri la Preciziei, în subteran sau la suprafața.

Re: Planuri de viitor pentru dezvoltarea retelei de metrou punmeister

Extensia, sau mai bine zis extensiile la M3 in Vest au revenit in discutie. Vad ca pana la urma tot pe varianta stil Stockholm cu trei tentacule la capat vad ca se merge.

Pe scurt sunt trei extensii propuse de Metrorex. Preciziei - Chiajna, Preciziei - Cartierul Latin/Bragadiru si Pacii - Linia de Centura Vest.

https://arenaconstruct.ro/viitoarele-lin ... ti-vest/

Re: Planuri de viitor pentru dezvoltarea retelei de metrou survola

Greu de crezut ca se vor face toate trei.
Cel mai probabil nu se va face nimic, pe termen mediu.

Re: Planuri de viitor pentru dezvoltarea retelei de metrou shoppy

Stirea asta despre planurile cum scrie acolo "pe termen lung" o sa tot apara la 6 luni ca sa salte cat mai mult preturile blocurilor care se tot construiesc pe campurile acelea

Go to page:  1  ... 5 6 7 8 9 10 11

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Lucrări de modernizare și extindere a infrastructurii pentru metrou  • 
Choose destination

Since our 2717 forum members have written 466248 posts in 5822 topics and 545 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”