Transportul feroviar în RomâniaOperatori privați din România

Topic: Transferoviar Călători (TFC)

117 posts, 88370 views

Go to page:  1  ... 3 4 5 6 7 8 9

📖 Pagination options
Re: Transferoviar Călători (TFC) ALEXCFRBV

TFC va circula pe 2 rute începând cu 13 iunie după cum urmează
Bucuresti-Constanta-Mangalia (https://transferoviarcalatori.ro/ro/mersul-trenurilor/bucuresti-constanta)
Buzau-Mangalia (https://transferoviarcalatori.ro/ro/mersul-trenurilor/buzau-constanta-mangalia)
site-rute-tfc_Bucuresti-Constanta.png (10.92 KB; downloaded 4513 times)
site-rute-tfc_Buzau-Constanta-Mangalia.png (10.05 KB; downloaded 4512 times)

Re: Transferoviar Călători (TFC) matey24

Stie cineva ce trenuri vor indroduce pe aceste rute? Aleg automotoarele Talent sau DH2?  :?:

Re: Transferoviar Călători (TFC) BodoMinea

Un nou tip de automotor diesel, Alstom Coradia LINT41 (clasa 648) a ajuns în țară pentru TFC.

Fotografii din timpul livrării postate de Raul Luca în grupul de Facebook "FEROVIARI-intre profesie si pasiune". Foto disponibil și pe Flickr.

Detalii în subiectul dedicat - https://forum.metrouusor.com/ViewTopic?p ... ByPostId

Re: Transferoviar Călători (TFC) Costin

@bucharespotter mesajul a fost sters deoarece imaginile incalca punctul II.3 din regulamentul forumului, pe care l-ai citit si cu care ai confirmat ca esti de acord, la inregistrare.

Re: Transferoviar Călători (TFC) Gabi23

VT 614 către Buzău și Talent 644 către Roșiori:
Buzău vs Roșiori - 13.04.2025.jpg (562.45 KB; downloaded 1760 times)

Re: Transferoviar Călători (TFC) Mihai Neagu

Trăiasca Dieselul sub sârmă :twisted:

Re: Transferoviar Călători (TFC) alecs1

Diesel ca diesel - la unele fiind parțial justificat pt că continuă spre Nehoiu, Măneciu și Slănic cu alte numere - dar toate Talenturile pe care le-am văzut la TFC în zona Bucureștiului erau versiunea de 2 vagoane și niciodată cuplate mai multe bucăți. Un trenuleț de 100 de locuri înghesuite (fiind așa mici loucrile au oferit și o intimitate nepoftită cu ceilalți pasageri).

Deci TFC primește subvenție 30-35 RON/km ca să ocupe un slot pe București - Ploiești cu un trenuleț diesel de 100 de locuri ce gîfîie la 120 km/h. În plus, ora 18 este în intervalul cînd GdN e declarată saturată: https://cfr.ro/files/ddr/RO%202026/Anexa%2021%20.pdf !

Cu greu se putea imagina o risipă de resurse mai absurdă. Am să dau petiție la ARF (și poate și CFR Infra și MT), și rog Metrou Ușor, dacă confirmă și e de acord cu opinia mea, să facă un pic presiune în direcția asta.

Re: Transferoviar Călători (TFC) shoppy

Din cate stiu subventia este pe pasager nu pe trasa.
Daca GdN Gr. A este saturata, desi nu prea cred, atunci sa bage trenuri si in Grupa B si sa investeasca in infrastructura, sunt multe lucruri care se pot face.

25 RON/km componenta fixă, articolul 5 de aici: https://legislatie.just.ro/Public/FormaP ... QK21O9L8
Pt. GdN saturată am dat deja link, e ceva în neregulă cu el?

La 16 RON biletul pe toată distanța TFC obține pe micuțul tren Talent:
max. 1600 RON din bilete
~1900 RON din subvenția de la stat.

Nu-i serviciu social într-o zonă defavorizată, e ocuparea unui slot cu un tren cît 2 autobuze (și același confort) pe o rută foarte cerută.

Re: Transferoviar Călători (TFC) BGP2597

Formula de calcul a compensației este (Cheltuieli - Venituri + Profit rezonabil). Cu cât sunt mai mulți călători, cu atât veniturile sunt mai mari și compensația mai mică, dar componenta de cheltuieli se raportează la numărul de kilometri prestați, deci ARF dă bani operatorilor doar pentru că învârt roata, indiferent câți călători transportă.

Vă cer scuze și ție și celorlalți pentru grabă, n-am stat să înțeleg paragraful și am fost doar mulțumit că raportul compensație/bilete seamănă cu ce reținusem despre ponderea compensației în veniturile totale. N-ar fi trebuit să scriu la ora aia.  

Dar cu ideea de bază insist, aceste trenulețe primesc subvenție ca să ocupe sloturi pe o rută foarte solicitată. O risipă foarte condamnabilă.

Re: Transferoviar Călători (TFC) shoppy

Am inteles linkul si imi permit sa cred ca acolo nu este adevarul absolut, cine a scris acele documente poate avea interese proprii pentru a denatura adevarul cum se intampla si prin alte locuri gen STB sau Metrorex, mai ales ca eu am trait si am vazut Gara de Nord imrpeuna cu Hm Bucuresti Grivita si Revizia Basarab pline ochi in comunism si imediat dupa, iar acum, si trec cel putin lunar pe acolo, toate sunt cam golute, asi spune ca suntem la o capacitate de cam 50% - 60%.
Oricum, rolul subventiei, capacitatii si slotului este sa fie folosite ca sa atragem traficul de pasageri pe CF in loc de pe DN1 cu masina personala, nu sa stea nefolosite de dragul economiei, pentru asta este nevoie de trenuri mai dese la orele de varf pentru a se potrivi pe pogramul cat mai multor persoane nu de trenuri de 13 vagoane dar rare intre ele; ca acel privat are capacitate mica nu vad o problema, sunt sigur ca daca cererea ar fi mai mare atunci privatul ar mari capacitatea, este bine ca trenul exista si poate fi folosit. De asemenea este bine ca trenul este unul privat unde este curat, ai paza si ai cui sa reclami problemele fata de ce se intampla la CFR Calatori unde degeaba ai un EA de 120t care taraie 3 etajate cu o capacitate de 3 ori mai mare dar si conditii mai proaste de care cei care merg cu masina personala pe DN1 nu vor sa auda.
Daca vrei sa optimizezi ceva mai bine ti-ai indrepta atentia spre CFR Calatori unde risipa este mult mai mare si oportunitatile de optimizare au si ele un potential de beneficii mult mai mare.

Talent spre Ploiești le-am prins tot timpul pline, și fără subvenție ar fi pagubă să plimbi railbus de 100 de locuri (repet, maxim 1600 RON venituri din bilete și jumătate se duc pe TUI, plus alte costuri și salarii care din fericire nu-s chiar de pălmaș din ce am vorbit cu angajații) cînd de fapt cererea potențială e mai mare.

Off-topic:
- GdN azi are în intervalul nostru 56 de plecări și 46 de sosiri, marea majoritate are acolo unul dintre capete. Estimezi că CFR Infra minte și se poate (consistent?) mai mult. Cu ce motiv, să încaseze mai puțin TUI și tarife de manevră și oprire comercială?
- Basarab are sens mai degrabă spre vest și chiar e folosit în intervalele de vîrf.
- Chiar dacă nu te-am convins legat de aceste Talent, aș prefera să continuăm discuția fără sugestii ca aia să-mi găsesc eu alte subiecte mai demne de atenție - o găsesc nepotrivită spre nepoliticoasă.

Re: Transferoviar Călători (TFC) ByOnu

In tema cu discutia de mai sus, exista si studii despre asta:

In many cases, entrants* run shorter trains and (when permitted) seek to duplicate the most profitable trains of the incumbent**, rather than being part of a timetable planned to offer optimal frequencies and connections for the network as a whole.

Sursa: https://jstage.jst.go.jp/article/easts/1 ... 316/_pdf

In cazul nostru:
*(operatorii privati)
**(CFR Calatori)

Go to page:  1  ... 3 4 5 6 7 8 9

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Operatori privați din România  • 
Choose destination

Since our 2705 forum members have written 464281 posts in 5795 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”