MetrouTrenurile de metrou din București

Topic: Achiziții de trenuri noi pentru Metrorex (M2 și M5)

1182 posts, 376437 views

Go to page:  1  ... 74 75 76 77 78 79 80  ... 85

📖 Pagination options
Re: Achizitia de trenuri noi pentru Metrorex Stefan28

La CAF a durat doi ani sa vină "Dunărea" și "Mureș".
Deci în iarna lui 2022 cred ca o sa vina primele 2.
Mai ales ca contractul poate fi semnat si in doua saptamani...  :popa:

Re: Achizitia de trenuri noi pentru Metrorex subway guru

Doi ani e termenul rezonabil pe plan mondial pentru o astfel de achizitie, nu sta nimeni cu trenuri gata pana se scarpina romanii pe chelie!
:)

Re: Achizitia de trenuri noi pentru Metrorex orex

Hai ca Alstom nu cred c-o sa mai faca inc-un hei rup cum au facut cu sistemul de semnalizare! Termenul solicitat pentru receptia si PIF, CU CALATORI, a primului tren e de 30 de luni de la semnarea contractului! Daca vin, in cadenta Mercedes Citaro Hibrid , ar fi nemaipomenit! :yes:  BEI-ul nu ne trage clapa! :mrgreen:

Depinde si cata foamete e pe la ei...ca tot sectorul e in criza aspra!

Dar sa imi explice si mie cineva ceva. Acum ne încumetăm la rame de 8.5 MILIOANE DE EURO BUCATA!! și in 2011 nu am putut lua cu 6.5 milioane de euro de la BOMBARDIER?
:oops:

Alte vremuri demult apuse!

Stefan28 wrote:
Dar sa imi explice si mie cineva ceva. Acum ne încumetăm la rame de 8.5 MILIOANE DE EURO BUCATA!! și in 2011 nu am putut lua cu 6.5 milioane de euro de la BOMBARDIER?
:oops:

Asa ca o parafraza, ia vezi cat tre sa mai ai la tescherea pentru ”noua Dacia”! E in conformitate cu bugetul actual? NOP!  Trebuie sa bagi mana-n ”bozonar” mai mult decat in prezent.  Te-ai lamurit? ;)  

Re: Achizitia de trenuri noi pentru Metrorex oc7avian

Să nu lăsăm inflația să ne păcălească totuși. O diferență de buget există, dar nu atât de mare pe cât pare. 6.5M € în 2011 sunt echivalentul a 7.26M€ în 2020.

La CAF parcă în jurul a 6M € per ramă a fost, deci echivalentul a 6.7M € acum.

Deci creșterea de buget e de 1.8M € per ramă

Nu conteaza astfel de ”calcule”, avand in vedere ca oferta financiara, propusa de ALSTOM, E ASUMATA de aceasta si-n 2020!!
Si, va spun ca, intrucat ofertele celorlalti 2 sunt neconforme, d.p.v. legal, in procedura de atribuire n-o sa fie cunoscute NICIODATA c/v .propunerii financiare! Asta-i atuul unei licitatii prin mijloace electronice, ca, oricat ar exista aceasta curiozitate, daca nu-l califici d.p.v. tehnic nu vei afla niciodata cuantumul propunerii financiare, deci nu poti fi subiectiv! ;)
PS
SEAP, functioneaza in sistem dual. Autoritati contractante/Operatori economici.
D.p.v. al AC, in SEAP, atunci cand esti in etapa de evaluare tehnica, ai 2 optiuni, una verde (+) admis, una rosie (-) respins. Daca se selecteaza PLUS, orice operator economic e ”admis” si merge in etapa ulterioara, daca se selecteaza MINUS, orice operator economic ramane in etapa curenta si orice informatie, ulterioara, postata in SEAP, NU-I MAI ESTE DISPONIBILA AUTORITATII CONTRACTANTE!

Re: Achizitia de trenuri noi pentru Metrorex George

Avem vreo poza/schita etc. cu noul tip de metrou cu care a castigat Alstom?

Re: Achizitia de trenuri noi pentru Metrorex PTMZ

Încă nu a apărut nimic pe site-ul Alstom legat de câștigarea licitației la București, cel mai probabil vom vedea o randare la semnarea contractului sau dacă dau Metrorex sau Alstom un comunicat privind câștigarea licitației.

Re: Achizitia de trenuri noi pentru Metrorex ByOnu

Nu-mi vine sa cred ca vom avea rame Alstom. :P :love:

In vreme ce in timpul licitatiei auzeam doar ba Asta, ba CCRC sau cum le-o zice, ba CAF... Alstom este efectiv o surpriza foarte placuta.

Licitația a fost făcută cu dedicație pentru Alstom.
Cine întreține Metrorex-ul din 2003??

Re: Achizitia de trenuri noi pentru Metrorex PTMZ

Ministerul Transporturilor, chiar de la înființarea Metrorex ca I.E.M.B., în 1977. Metrorex nu e același lucru cu trenurile de metrou.

Go to page:  1  ... 74 75 76 77 78 79 80  ... 85

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Trenurile de metrou din București  • 
Choose destination

Since our 2463 forum members have written 438147 posts in 5485 topics and 524 subforums.

© 2009 - 2025 Asociația „Metrou Ușor”