Topic: Trenurile CAF Inneo (BM3)
3267 posts, 1093892 views
📖 Pagination options
- sab
-
Posted:
-
Re: Trenurile CAF
sab
Gap-ul dintre tren si peron este deja o obsesie . Sunt si autocolante pe usi ....
Desi nici la celelalte garnituri nu putea sa incapa in acel "gol" decat piciorul unui copil de 2-3 ani, in CAF-uri, cu toate ca se respecta ultimele "racnete" in materie, tot suntem avertizati sa fim atenti unde calcam...
Lasand problemele false si inventate la o parte, de unde s-a facut rost de spatiul pentru cel de-al 3-lea scaun de langa burduf ? Ca si la IVA erau doar 2 scaune, iar la BM-uri cu greu incap 2 scaune in acel loc.
Ar fi de rasul curcilor. Puteau sa le introduca la inceput pe M3 si cand (si daca) se aduceau cele 8, le migrau atunci pe M2. Asa, pana se cumpara cele 8, o sa avem mult timp parc mixt pe M2, deci cade argumentul cu intretinerea mai usoara. Ramane cel cu "magistrala de protocol".
Degeaba, sunt oameni care nu citesc ,nu inteleg sau nu vor sa se conformeze si...basta.
Si mereu apar altii noi. Uite-te la doar cateva mesaje dupa postul tau. Sau aici...viewtopic.php?f=234&t=2219&start=126
Gap-ul dintre tren si peron este deja o obsesie . Sunt si autocolante pe usi ....
Desi nici la celelalte garnituri nu putea sa incapa in acel "gol" decat piciorul unui copil de 2-3 ani, in CAF-uri, cu toate ca se respecta ultimele "racnete" in materie, tot suntem avertizati sa fim atenti unde calcam...
Lasand problemele false si inventate la o parte, de unde s-a facut rost de spatiul pentru cel de-al 3-lea scaun de langa burduf ? Ca si la IVA erau doar 2 scaune, iar la BM-uri cu greu incap 2 scaune in acel loc.
Utilizator anonim wrote:
daca la toamna se decide sa nu se cumpere aditionalul de 8 trenuri, actualele 16 se muta exclusiv in parcul M3 iar pe M2 se revine la BM. Desi eu sper sa ramana pe M2.
Ar fi de rasul curcilor. Puteau sa le introduca la inceput pe M3 si cand (si daca) se aduceau cele 8, le migrau atunci pe M2. Asa, pana se cumpara cele 8, o sa avem mult timp parc mixt pe M2, deci cade argumentul cu intretinerea mai usoara. Ramane cel cu "magistrala de protocol".
Robert24 wrote:
2. Nu dai "quote" la un raspuns imediat anterior.
Degeaba, sunt oameni care nu citesc ,nu inteleg sau nu vor sa se conformeze si...basta.
Si mereu apar altii noi. Uite-te la doar cateva mesaje dupa postul tau. Sau aici...viewtopic.php?f=234&t=2219&start=126
gap.jpg (30.67 KB; downloaded 3592 times)
-
- bercenicity
-
Posted:
-
bercenicity
La BM2/21 dulapurile sunt incorporate in peretele dinspre burduf al vagonului, la BM3 e un dulap separat pe laterala vagonului. Plus ca CAF-urile au vreo 2m in plus fata de BM2/21.
La BM2/21 dulapurile sunt incorporate in peretele dinspre burduf al vagonului, la BM3 e un dulap separat pe laterala vagonului. Plus ca CAF-urile au vreo 2m in plus fata de BM2/21.
-
- DocOctavius
-
Posted:
-
DocOctavius
Cu toate că este off topic am și eu o nelămurire: BM nu se referea la tipul metroului "Bombardier Movia" iar cifra 1/2/21 la lotul livrat? Astfel care sunt BM3? Evident că în acest caz CAF nu poate să producă BM3. Ar fi un fel de Siemens Desiro de la Astra...
Sau nu am înțeles eu care este înțelesul inițialelor respective?
Cu toate că este off topic am și eu o nelămurire: BM nu se referea la tipul metroului "Bombardier Movia" iar cifra 1/2/21 la lotul livrat? Astfel care sunt BM3? Evident că în acest caz CAF nu poate să producă BM3. Ar fi un fel de Siemens Desiro de la Astra...
Sau nu am înțeles eu care este înțelesul inițialelor respective?
-
- subway guru
-
Posted:
-
subway guru
BM=BucharestMetro!

Not BombardierMovia!!!
Retrospectiv, BM0=IVA
E ca la software, BM e sistenul de operare, restul sunt versiunile de actualizare...
Ca sa anticipez, urmeaza BM4 pentru M5?
BM=BucharestMetro!
Not BombardierMovia!!!
Retrospectiv, BM0=IVA
E ca la software, BM e sistenul de operare, restul sunt versiunile de actualizare...
Ca sa anticipez, urmeaza BM4 pentru M5?
- sab
-
Posted:
-
sab
Cred ca asta este explicatia. M-am uitat si la dulapurile de la BM2/21, chiar si fara ele nu incap 3 scaune acolo.
Inseamna ca BM2/21 sunt mai scurte decat IVA, iar CAF-urile sunt oarecum de lungimea IVA. Ca mai lungi cu 2m ca IVA nu pot sa fie, nu avem aceasta toleranta la unele statii (gen Izvor), unde peronul este la limita.
bercenicity wrote:
CAF-urile au vreo 2m in plus fata de BM2/21.
Cred ca asta este explicatia. M-am uitat si la dulapurile de la BM2/21, chiar si fara ele nu incap 3 scaune acolo.
Inseamna ca BM2/21 sunt mai scurte decat IVA, iar CAF-urile sunt oarecum de lungimea IVA. Ca mai lungi cu 2m ca IVA nu pot sa fie, nu avem aceasta toleranta la unele statii (gen Izvor), unde peronul este la limita.
-
- Slasher1985
-
Posted:
-
Slasher1985
Pe M5 va fi sigur BM4, gurule. Cum altfel sa le spui?
Singura intrebare e daca vor fi tot CAF, dar vom vedea.
Pe M5 va fi sigur BM4, gurule. Cum altfel sa le spui?
- florin
-
Posted:
-
florin
Apropos de gap:
Apropos de gap:
Pasagerii imping un tren pentru a elibera un barbat prins intre vagon si peron
Un navetist din Australia, care si-a prins piciorul intre vagonul metroului si platforma peronului, a fost eliberat dupa ce zeci de pasageri au impins trenul. Barbatul a incercat sa se urce in metrou miercuri dimineata, dar a calcat stramb si a alunecat in spatiul dintre vagon si peron, relateaza The Guardian.
Pasagerii au fost rugati sa stea pe partea cealalta a metroului pentru a-l inclina in partea opusa, dar nu a fost suficient pentru ca piciorul barbatului sa poata fi eliberat.
"Cand acest plan nu a functionat, personalul a strans pasagerii, aproximativ 50", reusind sa impinga vagonul in directia opusa, a explicat un purtator de cuvant al Transperth.
- IK4
-
Posted:
-
IK4
Poate vor fi BM22 daca de data asta Bombardier o va avea mai mare (spaga).
Oare 12xx-22xx pentru cine or fi rezervate?
Slasher1985 wrote:
Pe M5 va fi sigur BM4, gurule. Cum altfel sa le spui?![]()
Poate vor fi BM22 daca de data asta Bombardier o va avea mai mare (spaga).
Oare 12xx-22xx pentru cine or fi rezervate?
-
- aztec
-
Posted:
-
-
- puidemorosan
-
Posted:
-
-
- subway guru
-
Posted:
-
subway guru
Thanks Aztec, era proba 'palpabila' ca se pot intampla astfel de incidente, ca pe aici erau multi Toma Necredinciosu' care ma luau la misto pe tema Gap-ului...
Thanks Aztec, era proba 'palpabila' ca se pot intampla astfel de incidente, ca pe aici erau multi Toma Necredinciosu' care ma luau la misto pe tema Gap-ului...
- sab
-
Posted:
-
sab
Dap, 1 caz la........cate zeci/sute/mii/etc de milioane ????
Sa fim seriosi, cat de berbec sa fii sa intri in tren cu partea laterala a corpului si sa mai si calci in spatiul acela ?...
Trecand la lucruri serioase...Intr-adevar suieratul acela din ultimul vagon este cam enervant. De la ce provine, pana la urma ?
Dap, 1 caz la........cate zeci/sute/mii/etc de milioane ????
Sa fim seriosi, cat de berbec sa fii sa intri in tren cu partea laterala a corpului si sa mai si calci in spatiul acela ?...
Trecand la lucruri serioase...Intr-adevar suieratul acela din ultimul vagon este cam enervant. De la ce provine, pana la urma ?
-
- ByOnu
-
Posted:
-
ByOnu
Totusi, dupa cum vedeti si in clip, problema cea mare o reprezinta faptul ca gap-ul este prea mic! Daca Doamne fereste ti se intampla, trebuie sa ai gap-ul mai mare, o zona de siguranta in care -- tocmai! -- sa incapa un picior. Daca acel gap este mai mare nu inseamna ca o sa-ti pice lumea in gaura, cum nu s-a intamplat in 35 de ani!!
Totusi, dupa cum vedeti si in clip, problema cea mare o reprezinta faptul ca gap-ul este prea mic! Daca Doamne fereste ti se intampla, trebuie sa ai gap-ul mai mare, o zona de siguranta in care -- tocmai! -- sa incapa un picior. Daca acel gap este mai mare nu inseamna ca o sa-ti pice lumea in gaura, cum nu s-a intamplat in 35 de ani!!
-
- puidemorosan
-
Posted:
-
puidemorosan
Referitor la suierat, problema este inca in studiu. Sigur este un element din cutia vagonului care in accelerare si numai atunci cand vagonul este la coada trenului, fluiera.
Cand aflam de la ce este va anuntam.
Este o chestie generala pe toate ramele.
Toate cele bune.
Referitor la suierat, problema este inca in studiu. Sigur este un element din cutia vagonului care in accelerare si numai atunci cand vagonul este la coada trenului, fluiera.
Cand aflam de la ce este va anuntam.
Este o chestie generala pe toate ramele.
Toate cele bune.
📖 Pagination options