Topic: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului (Partea 2)
1718 posts, 420817 views
📖 Pagination options
- elloyy
-
Posted:
-
Re: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului (Partea 2)
elloyy
subscriu..
am inteles ca e cu 'military' da totusi exista o limita (de timp) si pt birocratia cu uniforma
Udar wrote:
De capatul rampei spre calea Giulesti ce se mai aude? Doar nu o sa ramana asa...
subscriu..
am inteles ca e cu 'military' da totusi exista o limita (de timp) si pt birocratia cu uniforma
-
- subway guru
-
Posted:
-
subway guru
Nu e 'military' e doar politia TF 'in civil'...
elloyy wrote:Udar wrote:
De capatul rampei spre calea Giulesti ce se mai aude? Doar nu o sa ramana asa...
subscriu..
Nu e 'military' e doar politia TF 'in civil'...
-
- subway guru
-
Posted:
-
subway guru
Maine...betonare, conform 'program'...
Azi au continuat...probe viaduct ziua a 3a...
Maine 'something special', probe pod pe arce, cu multe, multe 'furnici'...
E rost de 'poze frumoase', dragi baieti & fete...
adn2377 wrote:
@subwayguru: 8b cand turnam? vineri?
Maine...betonare, conform 'program'...
Azi au continuat...probe viaduct ziua a 3a...
Maine 'something special', probe pod pe arce, cu multe, multe 'furnici'...
E rost de 'poze frumoase', dragi baieti & fete...
-
- DocOctavius
-
Posted:
-
DocOctavius
Am urmărit proiectul prin intermediul forumului acesta de ceva vreme și în primul rând vreau să mulțumesc celor ce aduc știri la minut. În al doilea rând aș dori să întreb dacă vreo persoană implicată știe dacă sa menționat în studiul de impact de mediu și poluarea luminoasă. Știu că este un subiect care nu deranjează multă lume în București însă în restul lumii dispariția stelelor este o problemă din ce în ce mai în atenția publicului.
Vă rog să nu mă înțelegeți greșit, nu sunt avocatul "beznei" pe străzi însă luminile în unghi larg orientate spre cer irosesc destul de multă energie și dăunează "visătorilor astronomi amatori". Iar ca exemple pot să dau casa poporului ce se scaldă într-o baie de lumină orientată în cel mai jalnic mod cu putință (personal estimez că cel puțin jumătate din energie este irosită) și Palatul de Justiție luminat spre a scoate în evidență arhitectura pe timp de noapte.
Utilizator anonim wrote:
8-)
Am urmărit proiectul prin intermediul forumului acesta de ceva vreme și în primul rând vreau să mulțumesc celor ce aduc știri la minut. În al doilea rând aș dori să întreb dacă vreo persoană implicată știe dacă sa menționat în studiul de impact de mediu și poluarea luminoasă. Știu că este un subiect care nu deranjează multă lume în București însă în restul lumii dispariția stelelor este o problemă din ce în ce mai în atenția publicului.
Vă rog să nu mă înțelegeți greșit, nu sunt avocatul "beznei" pe străzi însă luminile în unghi larg orientate spre cer irosesc destul de multă energie și dăunează "visătorilor astronomi amatori". Iar ca exemple pot să dau casa poporului ce se scaldă într-o baie de lumină orientată în cel mai jalnic mod cu putință (personal estimez că cel puțin jumătate din energie este irosită) și Palatul de Justiție luminat spre a scoate în evidență arhitectura pe timp de noapte.
- Nightwolf
-
Posted:
-
Nightwolf
PJ si PP sunt iluminate cu becuri halo-magnetice de 500W care dau o putere echivalenta fiecare a minimum 1mld de lumeni ... sincer nu vad unde este problema, deoarece nici consumul nici rezultatul nu dauneaza mediului, din cate am citit. La fel ca si la Basarab unde se va folosi pe langa tehnologia led, aceeasi tehnologie de iluminat stradal valabila in toata lumea asta.
P.S: A nu se intelege ca sunt de acord asupra iluminatului INFECT al casei poporului ... cu banii dati pt ce au facut aia CRED ca reuseam din 4 reflectoare sa fac un lucru de 20x mai bun ... si imi ramaneau si bani pt buget
PJ si PP sunt iluminate cu becuri halo-magnetice de 500W care dau o putere echivalenta fiecare a minimum 1mld de lumeni ... sincer nu vad unde este problema, deoarece nici consumul nici rezultatul nu dauneaza mediului, din cate am citit. La fel ca si la Basarab unde se va folosi pe langa tehnologia led, aceeasi tehnologie de iluminat stradal valabila in toata lumea asta.
P.S: A nu se intelege ca sunt de acord asupra iluminatului INFECT al casei poporului ... cu banii dati pt ce au facut aia CRED ca reuseam din 4 reflectoare sa fac un lucru de 20x mai bun ... si imi ramaneau si bani pt buget
- GeoAtreides
-
Posted:
-
GeoAtreides
DocOctavius se refera la light pollution: http://en.wikipedia.org/wiki/Light_pollution
care este (vi-o zic ca activist eco) o batalie pierduta, in Romania si aiurea.
Sigur, ar fi frumos sa vedem stelele noaptea pe cerul orasului, dar... asta e.
Am si eu o intrebare: forma frumoasa, rotunjita, a podului (viaductulul dintre grozavesti si basarab) a fost si o decizie estetica? se putea face ca la Grant (presupun mai inalt), cu genul acela de grinzi?
DocOctavius se refera la light pollution: http://en.wikipedia.org/wiki/Light_pollution
care este (vi-o zic ca activist eco) o batalie pierduta, in Romania si aiurea.
Sigur, ar fi frumos sa vedem stelele noaptea pe cerul orasului, dar... asta e.
Am si eu o intrebare: forma frumoasa, rotunjita, a podului (viaductulul dintre grozavesti si basarab) a fost si o decizie estetica? se putea face ca la Grant (presupun mai inalt), cu genul acela de grinzi?
-
- DocOctavius
-
Posted:
-
DocOctavius
Nu consider că iluminatul lucrării de artă ar fi o problemă, îl găsesc chiar echilibrat. Ledurile sunt orientate în jos, nu par supradimensionate pentru efectul dorit iar spoturile pe "arc" par destul de bine focus-ate. Dacă ar fi fost să ducem la extremă același efect ar putea fi obținut luminând de sus în jos tiranții (rog să mă corecteze cine știe termenul corect... presupun că nu sunt tot "hobane") și arcul podului. Însă presupun că asta ar fi dus la costuri mai ridicate pentru schimbarea unui bec odată ce inevitabil se va arde.
Oricum curiozitatea mea era dacă acestea au fost lucruri luate în calcul sau pur și simplu sa făcut "că așa se face în vest", de asta întrebam de studiul de mediu.
Nu consider că iluminatul lucrării de artă ar fi o problemă, îl găsesc chiar echilibrat. Ledurile sunt orientate în jos, nu par supradimensionate pentru efectul dorit iar spoturile pe "arc" par destul de bine focus-ate. Dacă ar fi fost să ducem la extremă același efect ar putea fi obținut luminând de sus în jos tiranții (rog să mă corecteze cine știe termenul corect... presupun că nu sunt tot "hobane") și arcul podului. Însă presupun că asta ar fi dus la costuri mai ridicate pentru schimbarea unui bec odată ce inevitabil se va arde.
Oricum curiozitatea mea era dacă acestea au fost lucruri luate în calcul sau pur și simplu sa făcut "că așa se face în vest", de asta întrebam de studiul de mediu.
-
- shoppy
-
Posted:
-
shoppy
Cam mare deschiderea, se putea folosii tablier de beton comprimat ca la Vadul Oii sau tablier metalic ca la Chitila, insa asta ar fi generat niste tabliere foarte groase si niste pile foarte mari, o chestie foarte inestetica de pus acolo.
Daca sunteti pasionati de poduri si de filatelie, trebuie sa vedeti link-ul acesta:
http://bridge-maximumcard.blogspot.com/
Cam mare deschiderea, se putea folosii tablier de beton comprimat ca la Vadul Oii sau tablier metalic ca la Chitila, insa asta ar fi generat niste tabliere foarte groase si niste pile foarte mari, o chestie foarte inestetica de pus acolo.
Daca sunteti pasionati de poduri si de filatelie, trebuie sa vedeti link-ul acesta:
http://bridge-maximumcard.blogspot.com/
-
- subway guru
-
Posted:
-
subway guru
Absolut, si a fost si o cerinta estetica inca de la inceput...
Se putea face si ca la Podul Grant daca dadeam ceasul inapoi la secolul trecut...
GeoAtreides wrote:
Absolut, si a fost si o cerinta estetica inca de la inceput...
Se putea face si ca la Podul Grant daca dadeam ceasul inapoi la secolul trecut...
- Utilizator anonim
-
Posted:
-
Utilizator anonim
Azi au fost turnati 10m adica marcam etapa 8b finalizata, urmeaza 9 pe luni-marti.
De asemenea in aceasta seara se incheie montarea predalelor, mai aveau 1-2 randuri acum cateva ore. Maine incepe montarea si armarea celor 2 rampe programate pentru turnare pe sfarsitul saptamanii viitoare.
Azi au fost turnati 10m adica marcam etapa 8b finalizata, urmeaza 9 pe luni-marti.
De asemenea in aceasta seara se incheie montarea predalelor, mai aveau 1-2 randuri acum cateva ore. Maine incepe montarea si armarea celor 2 rampe programate pentru turnare pe sfarsitul saptamanii viitoare.
-
- subway guru
-
Posted:
-
subway guru
Probe ziua a 4a - Podul pe arce
16 'furnici', toate mari, niciunele mici...
Podul 'tine'...nu se-ndoaie, nu se rupe, nu se strica...cat o fi ea de 'furnica'!
Probe ziua a 4a - Podul pe arce
16 'furnici', toate mari, niciunele mici...
Podul 'tine'...nu se-ndoaie, nu se rupe, nu se strica...cat o fi ea de 'furnica'!
'Furnicile' asteapta sa fie chemate 'la apel'
DSC01867.jpg (112.2 KB; downloaded 2762 times)
Politia e cu noi...
DSC01870.jpg (121.96 KB; downloaded 2751 times)
mai intai pe un fir...
DSC01872.jpg (115.07 KB; downloaded 2759 times)
apoi si pe celalalt...
DSC01873.jpg (120.04 KB; downloaded 2755 times)
DSC01874.jpg (126.61 KB; downloaded 2764 times)
ultima 'furnica' se duce sa-si ocupe locul...
DSC01875.jpg (107.18 KB; downloaded 2741 times)
totul e 'pe pozitie'...
DSC01876.jpg (107.36 KB; downloaded 2759 times)
DSC01877.jpg (120.42 KB; downloaded 2778 times)
DSC01878.jpg (108.2 KB; downloaded 2758 times)
se pot incepe 'masuratorile'
DSC01881.jpg (111.52 KB; downloaded 2745 times)
-
- subway guru
-
Posted:
-
subway guru
Probe ziua a 4a - continuare...
Echipa INCERTRANS intra in 'actiune'...
si imagini de la sol...
Probe ziua a 4a - continuare...
Echipa INCERTRANS intra in 'actiune'...
si imagini de la sol...
DSC01882.jpg (116.75 KB; downloaded 2735 times)
DSC01883.jpg (143.38 KB; downloaded 2733 times)
DSC01884.jpg (148.43 KB; downloaded 2736 times)
DSC01885.jpg (117.54 KB; downloaded 2746 times)
DSC01887.jpg (126.18 KB; downloaded 2734 times)
DSC01889.jpg (127.22 KB; downloaded 2735 times)
DSC01890.jpg (139.32 KB; downloaded 2740 times)
-
- subway guru
-
Posted:
-
subway guru
Instalatia de foraj pentru sistemul de 'protectie catodica' + burlan pentru tramvai
Instalatia de foraj pentru sistemul de 'protectie catodica' + burlan pentru tramvai
DSC01871.jpg (95.54 KB; downloaded 2714 times)
-
- Dominatrix
-
Posted:
-
Dominatrix
Mario-Razvan wrote:Bine ai venit pe acest forum! Pilonii raman asa cum sunt, "natur". S-a mai spus asta pe aici.
Salutare..sunt nou p-aici,abia acum am descoperit forumul si nu am avut cand sa citesc toate amanuntele legate de acest proiect...vin si eu cu o intrebare...cei doi colosi care sustin podul hobanat vor ramane asa cum sunt acum sau vor fii si ei protejati cu acea vopsea(banuiesc ca e ceva pretector) alba?
📖 Pagination options