Zona metropolitană BucureștiLucrări de modernizare și extindere a infrastructuriiLucrări finalizate începând cu anul 2006Pasajul Suprateran Basarab (INAUGURAT 18.06.2011)

Topic: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului (Partea 3)

1420 posts, 379067 views

Go to page:  1  ... 71 72 73 74 75 76 77  ... 102

📖 Pagination options
Re: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului (Partea 3) Donio

otonis wrote:
Utilizator anonim wrote:
Inchidem topicul pentru a nu degenera din nou discutia despre bannere. Si poate imi iau si concediu toata saptamana urmatoare de la pus noutati pe aici daca ma mai enervati cu bannerele alea. O sa propun sa fie scoase si facute cu vopsea, gravura  :ugeek:

Lucrezi, sau ai pe cineva care lucreaza in cadrul firmei respective de-i tot aperi interesul cu banner-ele alea ? Sper sa nu te bosumfli iar si sa-nchizi din nou topicul. Fara suparare, dar te porti ca un copil rasfatat.

+1. Mai ales ca mi se par ostentativ de mari.Nu sunt improtriva publicitatii dar se putea face mai elegant cu o placuta pe pilonii centrali in piata de la gara basarab si eventual una in statia de tramvai. Eventual cu un istoric si ceva cifre : cat beton, cata armatura,cat timp de proiectare etc.

Inca se mai poate schimba.

Parerea mea.

PS: Promit ca nu mai scriu pe subiectul asta.

Re: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului (Partea 3) Grigore

Bannerele alea sunt un meltenism specific Romaniei. In orice tara cu apa calda, ele ar fi fost amplasate pe pod EXCLUSIV in ziua inaugurarii oficiale. Dupa care, pe o placa de dimensiuni rezonabil de mici, amplasata intr-o zona cu acces pietonal, ar fi scris "Pasajul Basarab, a fost  proiectat de X si realizat in perioada Y de firma Z". Noi nu ca n-avem apa calda, noi inca avem veceul in curte. Deci fix aia sunt si bannerele respective: veceul din curte.

Marian, cu tot respectul pentru munca ta, faptul ca vrei sa pui pumnul in gura lumii te declaseaza si declaseaza valoarea muncii tale. Poti sa banezi toti utilizatorii si sa inchizi tot forumul, insa tot nu vei opri lumea sa considere bannerele alea o mizerie. Pentru ca aia si sunt...

Re: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului (Partea 3) gabriels

Avand in vedere relatia lui M.A. cu contructorul e de inteles ca nu poate avea o parere obiectiva asupra acestei situatii.Cred ca toti apreciam efortul depus de contructor la acesta lucrare,rezultatul s-a vazut si se vede in continuare.Cat despre bannere nu cred ca exista cineva care sa le aprecieze din punct de vedere artistic.

Re: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului (Partea 3) chevic

Cine se ocupa de lucrarile la Cuza si Banu Manta, Primaria Generala sau cea de sector ? Este de neinteles cum de abia acum pe ultima suta s-au trezit sa faca ceva, nu stiau de atatia ani ca lucrarile astea erau utile ? Daca s-ar da acum drumul la circulatie pe pasaj ar fi nebunie pe strazile astea.

Re: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului (Partea 3) sosoro

Problema bannerelor e alta, de ce doreste o firma sa se promoveze unui pseudo-target?

Re: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului (Partea 3) Grigore

sosoro wrote:
Problema bannerelor e alta, de ce doreste o firma sa se promoveze unui pseudo-target?

Nu-i pseudo-target. Este un landmark super-fotografiat, iar pozele lui dau turul Internetului, fiind in cele din urma vazute si de target. Asta pe deoparte, pe de alta este vorba de a insufla mandrie in randul propriilor angajati, ceea ce face parte din cultura organizationala a oricarei firme mari. Sunt deci motive solide. Insa calea de a face toate acestea este melteneasca.

Re: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului (Partea 3) rails

Marian, cu tot respectul care il am pentru tine si pe care l-am evidentiat aici de cateva ori, sa stii ca atitudinea asta de "imi iau jucariile si plec" nu e in regula. normal ca tu esti subiectiv pentru ca te cunosti cu lumea de acolo si ai petrecut mult timp pe santier, dar nu poti sa inchizi topicul doar pentru ca se duce discutia intr-o directie in care nu iti convine sau in care se spune ceva negativ cu privire la constructori.
propun sa fie puse niste bannere pe care sa fie printate contractele si costurile aditionale - de la cat s-a plecat si la cat s-a ajuns.

daca vrei, pot sa ma retrag din topicul asta si sa intervin doar daca am o intrebare la obiect in privinta lucrarilor (cat a mai ramas din ele). nu vreau sa fac valuri acum, pe final.

Re: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului (Partea 3) Mario-Razvan

Sunt inestetice aceste bannere...si nu stiu de ce atata "reclama"..au fost platiti(cu varf si indesat) si-au facut treaba..acum sa-si ia bagajele si sa plece..si sa fie multumiti ca nu au avut contractul reziliat dupa atatea intarzieri,costuri suplimentare....cred ca si-a dublat pretul pasajul ba chiar mai bn....

Re: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului (Partea 3) Serban

chevic wrote:
Cine se ocupa de lucrarile la Cuza si Banu Manta, Primaria Generala sau cea de sector ? Este de neinteles cum de abia acum pe ultima suta s-au trezit sa faca ceva, nu stiau de atatia ani ca lucrarile astea erau utile ? Daca s-ar da acum drumul la circulatie pe pasaj ar fi nebunie pe strazile astea.

Cuza e gata, la cum se lucreaza pe Banu Manta, cu siguranta e gata pana saptamana viitoare, la deschiderea pasajului.

Re: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului (Partea 3) autob368

Terminati oameni buni cu acele bannere. Il inteleg pe Andrei, el fiind prezent foarte des pe santier si aducandu-ne cele mai proaspete informatii. Nici mie unul nu imi plac acele bannere, dar sa privim obiectiv: Pasajul Basarab s-a finalizat, cu ce costuri nu mai spun, dar o lucrare inceputa, de o asa anvergura, nu putea fi abandonata pentru ca s-a depasit bugetul. Plus ca nu e vina contructorului pentru amanarea termenului de finalizare al lucrarii sau ca exproprierile au durat asa de mult. Pentru aceste lucruri sa condamnam Primaria Capitalei si pe cei din CGMB (Consiliul General al Municipiului Bucuresti).
Totusi, pentru a fi impacata toata lumea, ar fi intr-adevar mai elegant, daca la capetele pasajului si la pilonii de la Gara Basarab respectiv Calea Grivitei ar fi pusa o tablita in care se mentioneaza toate informatiile importante despre pasaj (gen proiectant, constructor, data incepare - finalizare, costuri, garantie, etc)
Asa ca va rog sa incheiem discutia despre bannere si sa ne axam la celelalte lucrari de la pasaj sau zona adiacenta (a se vedea Titulescu, Cuza, Banu Manta, Grozavesti, Vasile Milea, parculete, etc)

Re: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului (Partea 3) Terapeut71

Off-topic:
Intr-o secventa dominata de oportunitatea amplasarii sau neamplasarii acelor bannere pe pilonii hobanatului vin cu o intrebare:
Care sunt ratiunile pentru care depoul de tramvaie Giulesti (si asa intr-o stare de degradare avansata) a devenit parc auto? In intreg depoul astazi dimineata am observat zeci de camioane cu remorca garate in cele mai nastrusnice pozitii...
Regret ca nu aveam camera la mine sa fac ceva poze.
Daca socotiti ca e interesant, maine dau o fuga pana acolo sa vedeti si voi minunatia...
Astept pe cineva care sa ma lumineze.
Multumesc!

• darknight
  • Posted:
  •  

Re: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului (Partea 3) darknight

Sa mai scris la Depoul Giulesti ,uitete in acel topic.

Re: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului (Partea 3) autob368

Terapeut71 wrote:
Off-topic:
Intr-o secventa dominata de oportunitatea amplasarii sau neamplasarii acelor bannere pe pilonii hobanatului vin cu o intrebare:
Care sunt ratiunile pentru care depoul de tramvaie Giulesti (si asa intr-o stare de degradare avansata) a devenit parc auto? In intreg depoul astazi dimineata am observat zeci de camioane cu remorca garate in cele mai nastrusnice pozitii...
Regret ca nu aveam camera la mine sa fac ceva poze.
Daca socotiti ca e interesant, maine dau o fuga pana acolo sa vedeti si voi minunatia...
Astept pe cineva care sa ma lumineze.
Multumesc!

Desi e off topic, iti raspund aici:
Depoul Giulesti apartine tot de RATB, insa in momentul acesta este inchiriat unei societati private, S.C. Interlogistic A-C, care are ca scop transportul de marfa. In interiorul depoului sunt autocamioane marca Iveco, dupa cum par toate sunt noi.
Nu iti recomant sa te duci pe acolo sa faci poze intrucat te vei trezi cu angajatii BGS... asa ca, fiind vorba acum de domeniu privat, este interzis forografiatul...  ;)
Trebuia sa citesti despre asta la adresa
http://forum.metrouusor.com/viewtopic.ph ... start=56

Re: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului (Partea 3) alchimistul

Problema bannerelor de la Basarab nu este singulara in ceea ce priveste lucrarile executate de 20 de ani incoace. Cu siguranta ati observat ca si la o banala ingradire si amenajare a unui minuscul spatiu verde din oricare sector al capitalei, primarul se "semneaza" ostentativ pe placuta de "inaugurare". Nu stiu cati dintre voi au remarcat ca pe calea Giulesti (cel putin pe portiunea cuprinsa intre Sarbi si 16 Februarie) troneaza, la fiecare al doilea sau al treilea stalp, cate un banner cu inscriptia "Acest bulevard a fost modernizat de Primaria Capitalei" - pe ambele sensuri de mers :roll: Imbecilul, ca altfel nu pot sa-l numesc la faza asta, a preferat sa cheltuie banii publici pe bannere in loc sa doteze fiecare stalp (sau 1 din 2 stalpi) cu cosuri de gunoi  :evil:

Mai stiu eu un nene pe care l-au impuscat in `89 sub conducerea caruia s-au construit pasaje subterane si supraterane, blocuri de locuinte, metrou - iar nenea asta nu a scris pe fiecare edificiu "Realizat sub obladuirea tovarasului Nicolae Ceausescu". Nu sunt nici nostalgic, nici comunist, insa asta e adevarul.

Marian, eu sunt de principiu ca Astaldi nu va avea nici mai multe, nici mai putine contracte daca bannerele dispar. Valoarea unei companii nu este mai mare daca face "show-off". Mie personal acele bannere imi amintesc de diplomele inramate si atarnate ostentativ pe peretii birourilor unora. Cine e constient de valoarea intrinseca nu simte nevoia sa isi puna la vedere "trofeele". Parerea mea.

Go to page:  1  ... 71 72 73 74 75 76 77  ... 102

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Pasajul Suprateran Basarab (INAUGURAT 18.06.2011)  • 
Choose destination

Since our 2721 forum members have written 466650 posts in 5825 topics and 545 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”