MetrouLucrări de modernizare și extindere a infrastructurii pentru metrou

Topic: Planuri de viitor pentru dezvoltarea retelei de metrou

2636 posts, 736681 views
⚠  Forum Rules

Go to page:  1  ... 70 71 72 73 74 75 76  ... 189

📖 Pagination options
Re: Planuri de viitor pentru dezvoltarea retelei de metrou freyutz

andrei11 wrote:
Satul Pipera nici nu exista, de unde nascociti asemenea denumiri ? Sunt 2 cartiere, "zone", una in Bucuresti si una in Orasul Voluntari. Asta asa, ca si aspect general, nu prea are importanta.
Oricum care sunt sursele tale ?  Poate ai auzit treaba asta asa, la o bere intre prieteni, ca si asa a venit caldura.

Circulatia asta la un minut jumatate e asa, teoretica,Intrebare : Cum faci la cap de linie ? Intrebarea e serioasa. Iti trebuie alt tip de cap de linie ca sa poti sa ai interval la un minut si jumatate.

Acolo unde situatia din teren permite, pot pune doua sau mai multe trenuri pe rebrusment (iar in momentul de fata atat Pipera cat si IMGB permit). Unde situatie nu permite, mecanici de ajutor care vor rebrusa trenurile.

Solutii sunt destule, vointa s-avem sa punem trenurile la 90 de secunde.

Re: Planuri de viitor pentru dezvoltarea retelei de metrou andrei11

Nope, e o iluzie. Si oricum IMGB n-are decat o linie de rebrusment, nici macar doua.
A pus Domix o schita de intoarcere rapida, daca o gasesc o repostez eu, dar acum nu stiu pe unde e.
Hai ca am gasit schita, e de la "concurenta"  :mrgreen:
5-20-2015 9-30-25 PM.png (91.48 KB; downloaded 3391 times)

Re: Planuri de viitor pentru dezvoltarea retelei de metrou freyutz

La IMGB rebrusarea rapida se face cu gararea trenului direct in linia 1, ori cu mecanic ajutor pentru rebrusare, nu am specificat ca statia are doua rebrusmente :)

• 133 313
  • Posted:
  •  

Re: Planuri de viitor pentru dezvoltarea retelei de metrou 133 313

andrei11 wrote:
Hai ca-mi provoci  insomnii, si eu care aveam altceva de facut, ma apucasem de Obor / M 7  :cry:
Oricum trebuie sa ne intalnim prin alte tunele  :o

Bun, deci continuam. Racordul M4-M5 la Hasdeu este greu de realizat, cut&cover este complet exclus prin curte la Drept, daca taiem vreun arbore din ala ne ia gatul "codul silvic". :lol: Iti trebuie un TBM cu PLS si PSS. Raza de curbura este mica si ajungi sa faci mai mult de un sfert de cerc. Plus, esti in albia minora a Dambovitei, deci multa apa.
M4 ramane cu l-am stabilit, Gara de Nord, Bd. Garii de Nord, Berzei, cu statie la Virgiliu, Hasdeu si mai departe. Nu umblam la el.
M6 este inca in dezbatere, deci poate ramane pe traseu comun cu M4 spre Bellu si de la Virgiliu se face un racord monofir pe sub Stirbei pana in PSS Opera, care va avea 3 intrari (2 din M5, 1 din racord) si 2iesiri spre Hasdeu, racord exclusiv pentru accesul M5 la depoul Straulesti. sau racord bifilar, o prelungire efectiva a lui M6, independent de M4, caz in care PSS Opera devine ceva mai complex si mai lung, ca sa gazduiasca o jonctiune, pe ambele sensuri/fire.
In caz de aducere a lui M6 in M5 pe tronsonul central supratraversarea de sub Parcul Operei n-ar trebui sa fie o chestiune imposibila, M5 iese din Eroilor foarte jos, ca sa subtraverseze M1si3, deci un fi din M6 ar supratraversa lejer M5.
Daca tronsonul central M5 ramane cu statie la Hasdeu, cu noua comunicatieM5-M6, M4 se poate lipsi de statie la Hasdeu. Spatiul este mai mic ca la Virgiliu. Am sa incerc sa revin cu cateva schite mai incolo.

• 133 313
  • Posted:
  •  

Computerul cu CAD este ocupat cu trebuiri urgente si deci indisponibil momentan. Dar am profitat de pauza de pranz pentru cateva schite rapide de mana, creion si linie, deci inacuratetea regulilor de desen tehnic, a scarii si a detaliilor sper ca va fi scuzata.
P.S. Razele de curbura sunt exagerate, s-ar putea foarte probabil sa fie imposibil de pus in practica ca in imagini, necesitand raze mai mari, nu dati cu pietre.
P.P.S. Se uita colegii la mine ca la extraterestri.  :lol:
Opera1.jpg (125.53 KB; downloaded 3147 times)
Opera2.jpg (132.92 KB; downloaded 3148 times)
Hasdeu.jpg (104.37 KB; downloaded 3149 times)
Sau mai probabil asa.
Opera 4.jpg (141.01 KB; downloaded 3141 times)

Re: Planuri de viitor pentru dezvoltarea retelei de metrou zapacitu

Presupunand ca Hasdeu 2 va fi acolo (si nu vom avea Izvor 1-2-3 :P), mi se pare schema #3 rezonabila.

• 133 313
  • Posted:
  •  

Schema 3 este si planul actual de bataie. Dar cum la Opera trebuie sa fie teoretic si un PLS pentru M5 central (ca PLS la Iancului e de... rasul curcii) parca ar fi si pacat sa nu torni niste panouri de PM in plus pentru... siguranta.  :)

Re: Planuri de viitor pentru dezvoltarea retelei de metrou Florinds

Dar de ce trebuie PLS la Iancului/Opera? De ce nu poate merge direct Pantelimon - PSS Opera? Oricum trebuie atacat si lotul 3 cand se termina lotul 2.

Ca sa se dea in functiune si Pantelimon - Iancului.
Cum ar fi sa asteptam acum cartitele sa ajunga in Pantelimon si sa nu se poata da in functiune tronsonl din Dr. Taberei ?
Mai ales ca s-a spus de cateva ori pana acum, inca nu s-a gasit raportul corect intre solutia tehnica si costul magistralei in zona centrala. Repet, desi la un moment dat am fost ''rau", solutii tehnice exista, conteaza si cat costa aceste solutii.

• 133 313
  • Posted:
  •  

Pentru ca dupa dezbateri seculare am cazut de acord ca punerea in functiune a unui tronson din cele 3 nu poate fi intarziata de executia altuia. Si nu sunt bani sa se execute in acelas timp. Balanta incasari-plati. Iar scoaterea a milioane de tone de pamant in Piata Iancului nici nu se discuta. Nu este spatiul necesar acolo plus ca esti pe inelul principal si omori Bucurestiul. Nici la Opera nu prea este dar actualele organizari sunt relativ aproape plus teren viran la Casa Radio.

Nu inteleg de ce ma puneti sa reiau schita asta de mai multe ori, ca am mai postat-o pe forum. O varianta logica a lui M 6 este sa se opreasca la Unirii.
Este o schita de intentie, probabil ca intre Hasdeu si Unirii mai e loc de o statie.
Nu consider viabil sa amestecam M 5 cu M 6, ca sa ce ? Sa facem un M 6 Otopeni - Pantelimon ? Sa avem pe tronsonul comun un metrou la 3 - 4 minute ?
M 6 la Unirii cu multiplele legaturi de acolo sub si supraterane mi se pare chiar ok.
6-9-2015 5-29-01 PM.png (441.98 KB; downloaded 3062 times)

• 133 313
  • Posted:
  •  

Multu succes la autorizatii.  :twisted: Planu este sa te lipesti pe cat posibil de ce exista sau este in executie. Asa este in constructii. Mergi pentru autorizatii de extindere, ca daca vrei autorizatie pentru un lucru nou, bun, frumos si cu cap mori cu zile sau risti chiar balamucul.  :twisted:

Ce, ti-e frica ? Doar suntem ingineri destepti. Si arhitecti, desigur !
6-9-2015 5-53-13 PM.png (43.37 KB; downloaded 3060 times)

• 133 313
  • Posted:
  •  

As pune si eu un link dar nu ne pierdem vremea cu politica vremurilor noastre.  :twisted:
P.S. Plus ca tronsonul tau de M6 ajunge in acelasi loc ca M1si3.  :twisted:

Go to page:  1  ... 70 71 72 73 74 75 76  ... 189

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Lucrări de modernizare și extindere a infrastructurii pentru metrou  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463874 posts in 5793 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”