Zona metropolitană BucureștiParcul de vehicule al operatorilor din București și IlfovTramvaie STB

Topic: Achiziții de tramvaie noi de 27-36m în perioada 2017-2022

1658 posts, 535712 views
⚠  Forum Rules

Go to page:  1  ... 69 70 71 72 73 74 75  ... 119

📖 Pagination options
  • Utilizator anonim
  • Posted:
  •  

Re: Achizitii de tramvaie noi in perioada 2017-2020 Utilizator anonim

Pai asa ramane pana se reanalizeaza ofertele.

Re: Achizitii de tramvaie noi in perioada 2017-2020 Nenea_titi

Deci ciuciu tramvaie noi...nu-i nimic...așa cum +20 ani am mers cu VMTP uri, așa mai putem încă 20 ani+. Se putea și mai rău...EP-V3A. Au timp să repare liniile.

Re: Achizitii de tramvaie noi in perioada 2017-2020 CiprianTRB

E suspendata, nu anulata...  :headbash:
Si este pentru ca se reevaluează ofertele.

• Utilizator anonim
  • Posted:
  •  

Re: Achizitii de tramvaie noi in perioada 2017-2020 Utilizator anonim

In momentul actual reevaluarea ofertelor poate duce la un unic final - Astra castiga licitatia si livreaza tramvaiele, dar trebuie sa trecem odata peste toate procedurile astea greoaie.

Re: Achizitii de tramvaie noi in perioada 2017-2020 Nenea_titi

Și tot turcii câștigă...aș face pe mine de râs.

Re: Achizitii de tramvaie noi in perioada 2017-2020 Linia 43

Da, ar fi extrem de amuzant sa aruncam banii pe niște incropeli ale unei fabrici minore din Turcia!

Licență Siemens? Nuuu, noi Turkish concept!

Re: Achizitii de tramvaie noi in perioada 2017-2020 Puss in Boots

Durmazlar nu e chiar o fabrica minora si tramvaiele lor sunt la fel de bune ca ale Astrei pana la proba contrarie. Iti put turcismele sau doar orice e mai jos de un "concept Siemens"? Adica banuiesc ca si Pesa, Skoda sau Solaris (daca mai exista ca marca la tramvaie) intrau in aceeasi oala.

Puss in Boots wrote:
Durmazlar nu e chiar o fabrica minora si tramvaiele lor sunt la fel de bune ca ale Astrei pana la proba contrarie.

Ba da, sunt zero. Niciun tramvai turcesc Durmazlar nu circula in Europa. De fapt nu a fost exportat nicaieri.
Singura licitatie internationala de 12 tramvaie a fost castigata de turci acum doi ani in calitate de unic participant, Inca nu au livrat nimic. Deci zero.

Si da, prefer un concept de succes Siemens ,unei incropeli a unei fabrici minore din Turcia,incropeala care nici macar nu exista fizic, nici macar intr-un exemplar .
Iar despre modul neonorabil in care au incercat sa castige in Bucuresti ,cu "secretizari" si trisari la oferta,  plus presiunile  "ambasadoarei"Firea ce sa mai spun ?

Re: Achizitii de tramvaie noi in perioada 2017-2020 orex

Pai, poate, probabil asta era intentia, ca aceasta achizitie sa fie ”poarta” de intrare al lor in Europa si nu in oricare parte, ci chiar in sanul ei, in U.E.! ;)
Au dat chix si nu ma mira ca s-a schimbat postura de a sta EI ”in genunchi” si nu NOI, pentru a-si urmari interesul!!! Oricine ar face asta in jungla economica mondiala! Le-am ”exoprtat” atat de multi ”rulmenti si panze de bomfaier” ( a se intelege in cheia sensului peiorativ) ca, nah, ei au 2 uzine de constructie a materialului rulant electric de tip tramvai, noi...PAUZA!! :oops:
Iete smecheria...deschid doar DACA, da?!!!
https://balkanengineer.com/balkanengine ... a-tramvaie

Dar Astra ce a făcut? Nu a livrat nicăieri în Europa, pana acum a livrat doar 6-7 tramvaie la Arad, și a câștigat licitațiile locale ca unic ofertant, dacă la Oradea, Arad sau Cluj se baga Skoda sau Pesa, Astra nu avea șanse de câștig.
Judecam Durmazlar, dar promovam Astra care este într-o situație și mai rea, are întârzieri cu lunile la licitațiile câștigate.
Astra tot se lauda ca tramvaiul lor este cel mai economic din lume, dar ei încă vin cu un produs din 2012...
Unde este inovația? De ce nu lansează un Imperio 2.0 sau ceva de genul cu un design nou? De ce nu cumpăra o licență de Avenio spre exemplu?
Anyway... Imi este indiferent cine câștiga atâta timp cât NU întârzie livrările, și vin cu un produs demn de anul 2020.
Iar dacă ar întârzia macar sa existe o regula prin care sa fie nevoiți sa ne dea câte un tramvai pentru fiecare amânare a livrarilor.

• GPS
  • Posted:
  •  

Re: Achizitii de tramvaie noi in perioada 2017-2020 GPS

Arad e în România, nu? Și România e în Europa, nu? :think:  Parcă așa era.
CiprianTRB wrote:
De ce nu cumpăra o licență de Avenio spre exemplu?

Ai citit mesajele anterioare, întreb doar...

Re: Achizitii de tramvaie noi in perioada 2017-2020 orex

@CiprianTRB
1. Ai lecturat CS-ul achizitie?
2. Ai citit contestatia?
3. Ai facut comparatie intre ce se vrea, ce exista si ce se propune din partea ofertantilor?!
Daca da, despre ce vorbesti aici?!
PS
Daca ai avea o nevoie, de oricare natura, in parmetrii definiti (alesi) de tine  si eu n-am cum sa-ti demonstrez asta cu in totalitate, ci doar ca o sa-i indeplinesc cumva si integral, numai pe baza unor promisiuni, ce incredere ai avea ca-ti vor fi satisfacute necesitatile, din partea mea, fix asa cum vizai tu?! Eu unul as fi extrem de circumspect, rezervat! ;)
Vedea-te-as presedinte intr-o comisie de achizitie publica, cu drept de vot, sa vezi cum faci ”ochii cat sarmaua” la fiecare detaliu al ofertei! Iti spun din experienta proprie ca acorzi o maxima atentie, inclusiv ”virgulei”. ;)  :yes:  :yes:  :yes:

Îmi cer scuze!
Ma refeream la celelalte tari din Europa, nu la Romania.

CiprianTRB wrote:
Judecam Durmazlar, dar promovam Astra care este într-o situație și mai rea, are întârzieri cu lunile la licitațiile câștigate.

Intarzierile la livrare sunt din pacate un lucru comun ,numai anul acesta PESA are intarzieri mari la Gdansk, Bombardier la Quebec etc.  Dar asta nu inseamna ca PESA sau Bombardier sunt fabricanti de doi lei si ca-si baga canadienii unghia in gat ca nu au luat turcisme de a lui Firea.

Go to page:  1  ... 69 70 71 72 73 74 75  ... 119

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Tramvaie STB  • 
Choose destination

Since our 2705 forum members have written 464119 posts in 5794 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”