Topic: Pandemia Coronavirus - stiri, discutii, masuri, informatii
3349 posts, 657171 views
📖 Pagination options
-
- andrei11
-
Posted:
-
Re: Pandemia Coronavirus - stiri, discutii, masuri, informatii
andrei11
Singura explicatie plauzibila e perfect adevărată.
Cunosc deja multe persoane covidate - confirmat covidate - care evident nu au motive să se vaccineze acum.
Cunosc destule persoane care probabil au fost covidate dar nu s-au înrolat la DSP din diverse motive evidente, au preferat să stea în izolare voluntară circa 14 - 15 zile.
Singura explicatie plauzibila e perfect adevărată.
Cunosc deja multe persoane covidate - confirmat covidate - care evident nu au motive să se vaccineze acum.
Cunosc destule persoane care probabil au fost covidate dar nu s-au înrolat la DSP din diverse motive evidente, au preferat să stea în izolare voluntară circa 14 - 15 zile.
-
- cris_m
-
Posted:
-
cris_m
Nu e o problema sa amani momentul vaccinarii daca ai avut boala si sa spunem vrei sa lasi in "fata randului" pe cineva care nu a avut si/sau este intr-o categorie de risc. Daca ai scapat o data cu o forma usoara sau medie, zic eu ca scapi ok si la o noua infectare. Cel putin asta am auzit din putinele cazuri de reinfectare (intre noi fie vorba, eu nu am auzit de asa multe nici la cunostinte, nici in presa, probabil ca sunt mai multe, nu ma pronunt)
Nu o sa ramanem cu vaccinuri cu zecile de saptamani dintr-un motiv foarte simplu, se va conditiona incet-incet deplasarea in alte tari: fie dovedesti ca te-ai vaccinat, fie stai 10-14 zile in carantina. Iar noi ca natie nu prea stam locului, mergem la cunostintele/rudele stabilite in Italia, Spania, UK, Germania etc, fie in concedii prin Grecia, Italia, Spania etc. Multi asa zis anti-vaccinisti vor renunta la aceasta idee cand vor vedea cum se pune problema. Chestia asta deja s-a intamplat in cazul testarilor, in martie abia de se testa lumea, acum se testeaza pe banda rulanta avand nevoie pentru deplasari, concedii etc (vedeti doar pe perioada verii cate teste la cerere s-au facut).
Inca un lucru, suna extrem de egoist, dar asta e realitatea cruda a vietii: cu cat mai putini se vaccineaza acum, cu atat iti vine tie randul mai repede. Sansele sa nu mai faci tu boala un timp de X luni e asigurat, pe restul ii priveste ce fac cu sanatatea lor. Nu au vrut, e optiunea lor. Daca au refuzat vaccinul din motive subiective si se infecteaza, ajungand la spital, sa plateasca spitalizarea obligatoriu. O astfel de masura a adoptat-o Belgia si mi se pare de bun-simt, lumea neopunand rezistenta.
Nu e o problema sa amani momentul vaccinarii daca ai avut boala si sa spunem vrei sa lasi in "fata randului" pe cineva care nu a avut si/sau este intr-o categorie de risc. Daca ai scapat o data cu o forma usoara sau medie, zic eu ca scapi ok si la o noua infectare. Cel putin asta am auzit din putinele cazuri de reinfectare (intre noi fie vorba, eu nu am auzit de asa multe nici la cunostinte, nici in presa, probabil ca sunt mai multe, nu ma pronunt)
Nu o sa ramanem cu vaccinuri cu zecile de saptamani dintr-un motiv foarte simplu, se va conditiona incet-incet deplasarea in alte tari: fie dovedesti ca te-ai vaccinat, fie stai 10-14 zile in carantina. Iar noi ca natie nu prea stam locului, mergem la cunostintele/rudele stabilite in Italia, Spania, UK, Germania etc, fie in concedii prin Grecia, Italia, Spania etc. Multi asa zis anti-vaccinisti vor renunta la aceasta idee cand vor vedea cum se pune problema. Chestia asta deja s-a intamplat in cazul testarilor, in martie abia de se testa lumea, acum se testeaza pe banda rulanta avand nevoie pentru deplasari, concedii etc (vedeti doar pe perioada verii cate teste la cerere s-au facut).
Inca un lucru, suna extrem de egoist, dar asta e realitatea cruda a vietii: cu cat mai putini se vaccineaza acum, cu atat iti vine tie randul mai repede. Sansele sa nu mai faci tu boala un timp de X luni e asigurat, pe restul ii priveste ce fac cu sanatatea lor. Nu au vrut, e optiunea lor. Daca au refuzat vaccinul din motive subiective si se infecteaza, ajungand la spital, sa plateasca spitalizarea obligatoriu. O astfel de masura a adoptat-o Belgia si mi se pare de bun-simt, lumea neopunand rezistenta.
-
- subway guru
-
Posted:
-
subway guru
Pai tocmai asta e problema, acum nu vrea mai nimeni sa mearga benevol la vaccinare gratuita iar maine se vor inghesui toti si se vor calca in picioare ca sa intre in fata!...in loc sa mergem disciplinat si ordonat...psihologie tembela tipic romaneasca de turma de ovine cretine...si vor da spagi nemiluite ca sa capete certificate de vaccinare, mai mult false decat adevarate!
Deja vu...la cinemateca.
Pai tocmai asta e problema, acum nu vrea mai nimeni sa mearga benevol la vaccinare gratuita iar maine se vor inghesui toti si se vor calca in picioare ca sa intre in fata!...in loc sa mergem disciplinat si ordonat...psihologie tembela tipic romaneasca de turma de ovine cretine...si vor da spagi nemiluite ca sa capete certificate de vaccinare, mai mult false decat adevarate!
Deja vu...la cinemateca.
-
- Costin
-
Posted:
-
Costin
Mie nu mi se pare o problema asa mare, cine refuza acum practic pastreaza vaccinul pentru urmatorii la rand, care or sa tor fie, pentru ca oricum se va continua cu grupele de risc si doritori vor fi acolo destui.
Ca au inceput cu personalul medical nu e nici asta o noutate, cam jumatate din Europa a inceput asa, cealalta cu grupele de risc, nu cred ca o abordare e mai buna decat alta.
Ce e gresit e ca se face pe baza de programare voluntara, in loc sa fii tu chemat cand iti vine randul. Asa se face in Norvegia, esti contactat de medicul de familie cand iti vine randul si te duci la vaccinare daca vrei, dar numai cand iti zic ei. Nu exista nici un mecanism de a sari randul, de a cumpara vaccinul sau de a te prezenta cand vrei tu.
Mie nu mi se pare o problema asa mare, cine refuza acum practic pastreaza vaccinul pentru urmatorii la rand, care or sa tor fie, pentru ca oricum se va continua cu grupele de risc si doritori vor fi acolo destui.
Ca au inceput cu personalul medical nu e nici asta o noutate, cam jumatate din Europa a inceput asa, cealalta cu grupele de risc, nu cred ca o abordare e mai buna decat alta.
Ce e gresit e ca se face pe baza de programare voluntara, in loc sa fii tu chemat cand iti vine randul. Asa se face in Norvegia, esti contactat de medicul de familie cand iti vine randul si te duci la vaccinare daca vrei, dar numai cand iti zic ei. Nu exista nici un mecanism de a sari randul, de a cumpara vaccinul sau de a te prezenta cand vrei tu.
- Cristi N
-
Posted:
-
Cristi N
La ce rata de vaccinare pare ca o sa avem noi, cei care refuza sa se vaccineze sunt o non problema. Din ce anunturi am vazut pana acum urmeaza sa primim 140 k de doze pe saptamana. In ritmul asta dupa un an de zile am avea 7 mil de vaccinati si asta doar daca dozele sunt duble, altfel o sa avem doar 3.5 milioane.
La ce rata de vaccinare pare ca o sa avem noi, cei care refuza sa se vaccineze sunt o non problema. Din ce anunturi am vazut pana acum urmeaza sa primim 140 k de doze pe saptamana. In ritmul asta dupa un an de zile am avea 7 mil de vaccinati si asta doar daca dozele sunt duble, altfel o sa avem doar 3.5 milioane.
-
- Costin
-
Posted:
-
Costin
Cumva off topic, dar fiindca am intalnit articolul si stiam ca a fost deschisa problema aici, o sa las linkul. Nu pun articolul intreg ca e foarte lung si offtopic. https://m.hotnews.ro/stire/24486789
andrei11 wrote:
Apropo, Siofor ( pentru diabetici ) se găsește foarte greu sau mai degrabă deloc. În afară de covid nu mai există boli în Romania ? Recunosc, eu am apelat la pile și l-am luat la suprapreț.
Cumva off topic, dar fiindca am intalnit articolul si stiam ca a fost deschisa problema aici, o sa las linkul. Nu pun articolul intreg ca e foarte lung si offtopic. https://m.hotnews.ro/stire/24486789
-
- PTMZ
-
Posted:
-
PTMZ
Situația de azi, 2 ianuarie:
- cazuri noi: 1194
- cazuri reconfirmate pozitiv: 122
- teste efectuate (24h): 4438
- cazuri confirmate: 637 395, din care:
• cazuri vindecate: 571 333
• cazuri decedate: 15 919
• cazuri active internate la unități de profil: 8723
• cazuri active în izolare la domiciliu: 31 355
- pacienți la ATI: 1117
Sursa: Digi24
Graficul infecțiunii
de pe site-ul M.A.I.:
Situația de azi, 2 ianuarie:
- cazuri noi: 1194
- cazuri reconfirmate pozitiv: 122
- teste efectuate (24h): 4438
- cazuri confirmate: 637 395, din care:
• cazuri vindecate: 571 333
• cazuri decedate: 15 919
• cazuri active internate la unități de profil: 8723
• cazuri active în izolare la domiciliu: 31 355
- pacienți la ATI: 1117
Grupul de Comunicare Strategică a anunțat sâmbătă 1.194 noi cazuri de infectare cu coronavirus, după prelucrarea a 4.438 de teste. Sunt și 78 de noi decese. Numărul bolnavilor în stare gravă, la ATI, este de 1.117.
Până astăzi, 2 ianuarie, pe teritoriul României, au fost confirmate 637.395 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).
571.333 de pacienți au fost declarați vindecați.
În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.194 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.
Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 122 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.
Până astăzi, 15.919 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.
În intervalul 01.01.2021 (10:00) – 02.01.2021 (10:00) au fost raportate 78 de decese (48 bărbați și 30 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Bacău, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brăila, Brașov, Călărași, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Hunedoara, Iași, Maramureș, Sibiu, Timiș, Vaslui și Municipiul București.
Dintre acestea, 7 decese au fost înregistrate la categoria de vârstă 50-59 de ani, 18 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 30 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 23 decese la categoria de peste 80 de ani.
76 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, iar pentru 2 pacienți decedați nu au fost raportate comorbidități până în prezent.
În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 8.723. Dintre acestea, 1.117 sunt internate la ATI.
Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 4.817.844 teste. Dintre acestea, 4.438 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 3.681 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 757 la cerere.
Pe teritoriul României, 31.355 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 8.858 de persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 46.736 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 59 de persoane.
În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 1.748 de apeluri la numărul unic de urgență 112.
Ca urmare a încălcării prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, polițiștii și jandarmii au aplicat, în ziua de 1 ianuarie 2021, 2.795 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 684.251 de lei.
De asemenea, prin structurile abilitate ale Poliției, a fost întocmite, ieri, 3 dosare penale pentru zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută și pedepsită de art. 352 Cod Penal.
Graficul infecțiunii
de pe site-ul M.A.I.:
02.01.2021-1024x539.png (98.6 KB; downloaded 2527 times)
-
- andrei11
-
Posted:
-
andrei11
Întrebare de începător / diletant :
Poate să-mi confirme cineva dacă "a căzut" ( nu se mai aplică ) regula distanțării fizice în avioane ? Am impresia că nu s-a aplicat niciodată.
Dacă e adevărat încă o nebuloasă asupra fenomenului...
Întrebare de începător / diletant :
Poate să-mi confirme cineva dacă "a căzut" ( nu se mai aplică ) regula distanțării fizice în avioane ? Am impresia că nu s-a aplicat niciodată.
Dacă e adevărat încă o nebuloasă asupra fenomenului...
-
- subway guru
-
Posted:
-
subway guru
Prefera sa te oblige la teste PiSiAr pe banii tai...
Nu-i costa nimic si-i scuteste de orice obligatii!
N-ai testul la zi desi ai platit biletul?...ramai mofluz de fraier...
Prefera sa te oblige la teste PiSiAr pe banii tai...
Nu-i costa nimic si-i scuteste de orice obligatii!
N-ai testul la zi desi ai platit biletul?...ramai mofluz de fraier...
-
- Costin
-
Posted:
-
Costin
In Norvegia in septembrie si in avioane si in trenuri se dadeau locuri unul da unul nu. La bord si in statii era obligatorie masca. Asta la curse interne, ca la alea externe erau oricum alte reguli, inclusiv cu teste in functie de originea calatoriei.
Deci regulile erau consistente, nu prea am vazut nonsensuri. Dar na... prin alte parti poate fi altfel, circulau niste imagini cu niste curse interne in USA in care erau avioanele pline ochi. Lumea cu masca, dar chiar si asa...
In Norvegia in septembrie si in avioane si in trenuri se dadeau locuri unul da unul nu. La bord si in statii era obligatorie masca. Asta la curse interne, ca la alea externe erau oricum alte reguli, inclusiv cu teste in functie de originea calatoriei.
Deci regulile erau consistente, nu prea am vazut nonsensuri. Dar na... prin alte parti poate fi altfel, circulau niste imagini cu niste curse interne in USA in care erau avioanele pline ochi. Lumea cu masca, dar chiar si asa...
-
- PTMZ
-
Posted:
-
PTMZ
Situația de azi, 3 ianuarie:
- cazuri noi: 3034
- cazuri reconfirmate pozitiv: 327
- teste efectuate (24h): 9829
- cazuri confirmate: 640 429, din care:
• cazuri vindecate: 574 897
• cazuri decedate: 15 979
• cazuri active internate la unități de profil: 8868
• cazuri active în izolare la domiciliu: 31 026
- pacienți la ATI: 1119
Graficul incidenței de pe site-ul M.A.I.:
De asemenea, două probe de la Institutul "Matei Balș" au avut rezultate diferite la reacțiile de amplificare față de probele de până acum, fiind suspiciuni că ar fi vorba de noua tulpină din UK:
Situația de azi, 3 ianuarie:
- cazuri noi: 3034
- cazuri reconfirmate pozitiv: 327
- teste efectuate (24h): 9829
- cazuri confirmate: 640 429, din care:
• cazuri vindecate: 574 897
• cazuri decedate: 15 979
• cazuri active internate la unități de profil: 8868
• cazuri active în izolare la domiciliu: 31 026
- pacienți la ATI: 1119
Încă 3.034 de cazuri noi de coronavirus au fost confirmate în ultimele 24 de ore, după efectuarea a 9.829 de teste.
Până astăzi, 3 ianuarie, în România, au fost confirmate 640.429 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).
574.897 de pacienți au fost declarați vindecați.
În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 3.034 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.
Până astăzi, 15.979 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.
În ultimele 24 de ore, au fost raportate 60 de decese (35 bărbați și 25 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Bacău, Bihor, Botoșani, Brăila, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Dolj, Giurgiu, Iași, Maramureș, Sălaj, Satu Mare, Suceava, Teleorman și Timiș.
Dintre acestea, 3 decese au fost înregistrate la categoria de vârstă 30-39 de ani, 2 decese la categoria de vârstă 40-49 ani, 4 decese la categoria de vârstă 50-59 ani, 12 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 22 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 17 decese la categoria de peste 80 de ani.
59 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, iar pentru 1 pacient decedat nu au fost raportate comorbidități până în prezent.
În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 8.868. Dintre acestea, 1.119 sunt internate la ATI.
Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 4.827.673 de teste. Dintre acestea, 9.829 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 6.220 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 3.609 la cerere.
Graficul incidenței de pe site-ul M.A.I.:
Chart-768x404.png (62.31 KB; downloaded 2412 times)
De asemenea, două probe de la Institutul "Matei Balș" au avut rezultate diferite la reacțiile de amplificare față de probele de până acum, fiind suspiciuni că ar fi vorba de noua tulpină din UK:
Noua tulpină a coronavirusului care a apărut în Marea Britanie ar fi ajuns și în România. Medicii de la Institutul „Matei Balș” au confirmat pentru Digi24 că au descoperit virusul la un bărbat întors recent în țară.
Acesta avea simptome de coronavirus, a fost testat pozitiv și s-a stabilit după analiză că este infectat cu noua tulpină, care este mai contagioasă.
Purtătorul de cuvânt de la „Matei Balș”, Cătălin Apostolescu, spune, însă, că nu e stabilit cu certitudine că este vorba de noua tulpină, iar acest lucru se va lămuri în zilele următoare, după teste specifice.
„Într-adevăr, în laboratorul de genetică al institutului, două probe au avut rezultate la reacția de amplificare diferite față de cele pe care le știam pănă acum. Urmează ca în zilele următoare să se facă secvențierea și să vedem dacă într-adevăr se confirmă noua tulpină a virusului. 100% nu avem această certitudine”, a declarat pentru Digi24 Cătălin Apostolescu.
-
- subway guru
-
Posted:
-
subway guru
Orice s-ar spune ritmul de vaccinare e descurajant de mic si nu prevesteste nimic de bine...
Orice s-ar spune ritmul de vaccinare e descurajant de mic si nu prevesteste nimic de bine...
-
- andrei11
-
Posted:
-
-
- orex
-
Posted:
-
orex
Parca seamana cu fotografiile facute cu ORWO!!
Parca seamana cu fotografiile facute cu ORWO!!
📖 Pagination options