Zona metropolitană BucureștiParcul de vehicule al operatorilor din București și Ilfov

Topic: Discuții diverse despre vehicule

219 posts, 87904 views
⚠  Forum Rules

Go to page:  1  ... 4 5 6 7 8 9 10  ... 16

📖 Pagination options
Re: Discuții diverse despre vehiculele de transport in comun punmeister

Stiu ca mai era un VDL abandonat prin parcarea de langa cladirea CAMPUS din UPB anul trecut. Nu mai stiu daca mai e pe acolo.

Re: Discuții diverse despre vehiculele de transport in comun Mariusv

Am vazut luna asta multe vehicule cu afisaj defect. De exemplu 109 (afisaj frontal blocat pe retragere), 216 (afisaj frontal cu toate ledurile prea putin aprinse), 217 (afisajul din spate defect, acum cateva zile afisa '22' in loc de '27'), 5161 (afisajul frontal e mort), 5168 (pe afisajul frontal apare doar indicativul), 4971 (doar cateva leduri se aprind la afisajul frontal, indicativul nu apare), 6555 (de multe ori apare doar indicativul, pe afisajul frontal).

Re: Discuții diverse despre vehiculele de transport in comun STB Spotting 21

Afisajul lui 216 a fost modificat de cateva zile, acum intensitatea ledurilor este mai mare.

Re: Repartizarea tramvaielor 1689

Chev Celios wrote here:
Toata lumea o da ca URAC-ul se misca greu, dar s-a gandit cineva cata lume lucra in URAC acum 20 de ani si cati lucreaza acum? Cand a fost angajat ultima oara cineva nou in URAC?  Nu mai zic de cineva tanar. Liceul  numarul 19 ce pazeste? Cand am fost acum vreo 20 de ani in URAC erau angajati peste tot, vagoane de V3A peste tot si se lucra la toate in acelasi timp.

Daca ne uitam la toate reportajele / imaginile etc. din URAC vedem utilizata aceeasi tehnologie de acum 50 de ani.

Re: Discuții diverse despre vehiculele de transport in comun shoppy

Da, da, stim, stim, daca ar veni cineva la URAC sa le dea un porcoi de bani si sa le rezolve alte inspe probleme atunci ar zbarnai totul.
Din ce am vazut exista doua tipuri de oameni, cei care muncesc si cei care explica cat de mult ar munci daca ar veni cineva sa le dea un porcoi de bani si sa le rezolve alte inspe probleme.

Re: Repartizarea autobuzelor 1689

cris_m wrote here:
Depinde cat de bine se are seful de autobaza cu superiorii... Asa face rost mai repede si de mai multe piese. Plus ca e vorba de cat de gospodar e: "omul sfinteste locul"...

Credeam ca exista un *TB … 8 (1/2) autobaze, 7 (1/2) depouri de tramvaie si 3 (1/2) depouri de troleibuze (daca nu mi-a scapat ceva la numaratoare).

O singura companie, un management superior si un numar de unitati operationale sub acesta.

Daca filiala X merge mai bine sau mai rau comparat cu filiala Y, asta e - in primul rind - problema nivelului de management superior si trebuie s-o rezolve inainte de a deveni o chestiune publica.

Daca nu reuseste, pentru asta ar trebui sa raspunda direct.

Cindva aceste nepotisme de garaj trebuie eliminate.

Daca nu se poate cu binisorul, atunci exista solutia radicala. Externalizat serviciul de transport public - exista suficient de multe firme mari care ar fi interesate sa preia activitatea - si gata. La ce subventii se vehiculeaza, sint convins ca alde veolia ar fi interesate sa participe.

Si sint gata sa va garantez… Intr-un an, doi, se termina si “titularizarea”, si bezna din tramvaie, si “trenuletele” - dar atentie ! -  si biletul unic de 0.75 EUR …

Re: Discuții diverse despre vehiculele de transport in comun cris_m

Ca in orice institutie de stat care se respecta, posturile de conducere (centrale sau locale) sunt mai mult sau mai putin politizate. Pe mine nu ma mira disproportionalitatea aceasta intre unitati, m-ar fi mirat daca ar fi disparut. :)

Legat de privatizare, eu sunt destul de sceptic ca se vor prezenta companii straine, stiind ce haiducie este pe aceste meleaguri. Prefera sa nu isi riste finantele si imaginea din cauza unora ca noi...

Re: Discuții diverse despre vehiculele de transport in comun shoppy

Scopul principal al acestor unitati STB, URAC, CFR Calatori, CFR Marfa, nu este de a asigura un serviciu de calitate si eficient economic, nu, serviciul asigurat este pe plan secundar, scopul principal este sa fie folosite ca supape de control a economiei si plata de datorii electorale, adica:
- atunci cand sunt bani de cheltuit aceste unitati primesc fonduri, se cresc salariile, se dau bonusuri si sejururi la casele de vacanta, se aproba cheltuiele pentru tot felul de lucrari pe care doar ele le pot face(ca sa nu poata spuna nimeni ca ar fi facut altcineva mai ieftin sau mai bine) cum ar fi "modernizari" si "RK-uri" la vehicule ce ar fi trebuit de mult casate, constructii de vehicule "noi", alte lucrari de intretinere pe probleme inventate(cum ar fi schimbatul de 1.000 de scaune degeaba), toate piesele venind de la firme capuse sau controlate direct pentru plata datoriilor electorale,  evident nu exista nici un control al calitatii sau garantie la aceste lucrari, ca ele sunt un esec nu intereseaza pe nimeni si nu este nimeni tras la raspundre
- atunci cand nu sunt bani imediat se taie toate fondurile si chiar nu se platesc salariile pentru a se directiona banii in alte locuri unde sunt mai necesari(alte pomeni electorale cu impact mai mare), nu se mai cumpara piese noi si se pune accentul pe canibalizarea masinilor de la gard(de aceea se si insista pe un CUP foarte mic, ca sa aiba de unde sa canibalizeze), toti angajatii ce se ocupa de productie sau nu se pot folosi la canibalizare se duc la serviciu si nu fac nimic(teoretic, practic nici nu se mai duc dar tot sunt platiti), evident asta nu deranejaza pe nimeni si nimeni nu este tras la raspundere
Tocmai de aceea tot insista UE sa se privatizeze, ca sa se sparga aceasta buba, nici eu nu cred ca o sa se bage cineva serios, cel mai probabil o sa inventeze ei o firma a lor si o sa le cumpere tot ei.

Re: Discuții diverse despre vehiculele de transport in comun 1689

Veolia s-a mai bagat prin Estul Salbatic …

Re: Discuții diverse despre vehiculele de transport in comun reiny2000

Că tot a venit vorba de aer condiționat și repartizarea vehiculelor, cred că mai durează până o să putem călători confortabil vara. În multe euro 4 e saună, la troleibuze și V3A cred că număr pe degete dățile când am prins aer condiționat funcțional, și am întâlnit chiar și otokar, citaro hybrid și imperio în care te luau transpirațiile (mă îndoiesc că aici erau defecte instalațiile).

Re: Discuții diverse despre vehiculele de transport in comun Aron

+ Tramvaie iesite recent de la RK.(4021/4008) In nici o zi nu am prins AC functional.

Re: Discuții diverse despre vehiculele de transport in comun alexandru_minciu91

Tramvaiul Bucur 3007 (linia 10) pe Bd. Ferdinand I venind dinspre Baicului azi dimineață, din cauza unei devieri provocate de un tramvai rămas defect in rondul de la Bucur Obor.

Re: Discuții diverse despre vehiculele de transport in comun Costin

Fotografia a fost eliminata deoarece incalca punctele II.3 si II.7 din regulamentul forumului.

Re: Discuții diverse despre vehiculele de transport in comun Vasile52

...
xpxxnti3atjb1.webp (49.44 KB; downloaded 3512 times)

Sursa

Go to page:  1  ... 4 5 6 7 8 9 10  ... 16

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Parcul de vehicule al operatorilor din București și Ilfov  • 
Choose destination

Since our 2705 forum members have written 464046 posts in 5794 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”