Zona metropolitană BucureștiLucrări de modernizare și extindere a infrastructuriiModernizare sistem rutier și linii de tramvai pe traseul liniei 5 (Aerogării - Sf. Gheorghe)

Topic: Discuții generale pe baza lucrărilor și a proiectului

325 posts, 61739 views
⚠  Forum Rules

Go to page:  1  ... 4 5 6 7 8 9 10  ... 24

📖 Pagination options
Re: Discutii generale pe baza lucrarilor si a proiectului TrainWrecker

Linia tine de STB dar strada tine de PS1... sa te rogi la ei sa asflateze starda.

• Cristi N
  • Posted: Friday, 21.10.2022, 19:12
  •  

Re: Discutii generale pe baza lucrarilor si a proiectului Cristi N

Teoretic strada ar trebui sa tina de ASB din moment ce pe ea avem linia de tramvai. Trebuie verificat daca apare in inventarul ASB sau al ADP S1.

Re: Discutii generale pe baza lucrarilor si a proiectului TrainWrecker

Aici scrie ca e in adminsitratia PS1.

Re: Discutii generale pe baza lucrarilor si a proiectului Adrian Rosca

Pai cica PS1 partikipa la proiect:

„S-a dat ordinul de începere a lucrărilor pentru reabilitarea buclei de tramvai de pe Bulevardul Aerogării. În prima lună se face organizarea de șantier și proiectul tehnic, iar în următoarele 3 luni se efectuează lucrările care constau în modernizarea liniei tramvaiului 5, rețeaua de contact și peroanele și se vor reface canalizația pentru semafoare, carosabilul și trotuarele”, a scris Dan pe pagina sa de Facebook.

El a precizat că cinci milioane de lei din suma totală de 9,6 milioane de lei necesară investiției va fi suportată de Primăria Sectorului 1.

„Mulțumim Primăriei sectorului 1 pentru că se alătură acestui proiect și contribuie cu 5 milioane de lei din cele 9,6 milioane lei necesare lucrărilor. În paralel avem DALI-ul (Documentația de Avizare a Lucrărilor de Intervenții) făcut pentru restul liniei 5 și foarte curând vom demara procedura de achiziție. Vom ieși, de asemenea, și cu Studiul de fezabilitate pentru continuarea liniei 5 până la Complexul comercial Băneasa”, a precizat Dan.

https://www.economica.net/pmb-a-inceput- ... 905.html

• Utilizator anonim 2
  • Posted: Wednesday, 26.10.2022, 19:53
  •  

Re: Discutii generale pe baza lucrarilor si a proiectului Utilizator anonim 2

Ha! Pai daca la Otopeni nu au electrificat linia ca moare ILS-ul, aici cum o sa duca tramvaiul exact pe la nasul localizorului? Sau nu se pune, ca e tensiunea mai mica?

• Costin
  • Posted: Thursday, 27.10.2022, 12:09
  •  

Re: Discutii generale pe baza lucrarilor si a proiectului Costin

Aici s-ar parea ca inaltimea stalpilor e o potentiala problema, nu electricitatea din retea (care in continuare mi se pare o exagerare romaneasca, daca la Oslo se poate asa cum se vede - faceti un tur 360 si dati zoom 'peste drum' - atunci se putea si la Otopeni). insa la Baneasa ar fi stalpii prea inalti si prea aproape de pista. De aceea prin studiile de fezabilitate se solicita alternative (alimentare la sol etc).

• andrei11
  • Posted: Thursday, 27.10.2022, 12:21
  •  

Re: Discutii generale pe baza lucrarilor si a proiectului andrei11

Capătul pistei e la 500 m de şosea. Iar punctul ideal de contact cu pista al trenului posterior e la 800 metri de şosea. Deci dacă teoretic pista ar începe la mine în mijlocul Pieţei Iancului roţile ar lua contact cu solul cam unde începe panta spre Pasajul Muncii. Nici dacă vrei nu te cam încurci de reţea. Care este cam la 5 metri înălţime de sol, nu ?

• Utilizator anonim 2
  • Posted: Thursday, 27.10.2022, 12:50
  •  

Re: Discutii generale pe baza lucrarilor si a proiectului Utilizator anonim 2

Corect. Daca un avion ajunge asa jos, deja are alte probleme insa (si) in domeniul asta reglementarile sint cam exagerate. Stilpii nu ar fi cu mult mai inalti decit instalatia de balizaj.

• 1689
  • Posted: Thursday, 27.10.2022, 20:44
  •  

Re: Discutii generale pe baza lucrarilor si a proiectului 1689

Eu tot nu inteleg care ar fi problema daca tramvaiul ar trece printr-un canal “la demisol” (cota -2 m)... Preciptatii in exces ? Pai atunci s-ar putea folosi terminalul care e in constructie ...

• andrei11
  • Posted: Thursday, 27.10.2022, 20:48
  •  

N-ar fi nicio problemă, dar în acest caz trebuie gândite alte accesuri la Aeroport şi la Autoritatea Aeronautică...N-am stat să mă gândesc prea mult, dar aşa intuiesc eu...

• ByOnu
  • Posted: Thursday, 27.10.2022, 21:06
  •  

Re: Discutii generale pe baza lucrarilor si a proiectului ByOnu

1689 wrote here:
Eu tot nu inteleg care ar fi problema daca tramvaiul ar trece printr-un canal “la demisol” (cota -2 m)... Preciptatii in exces ? Pai atunci s-ar putea folosi terminalul care e in constructie ...

Cea mai logica solutie. :)

• andrei11
  • Posted: Thursday, 27.10.2022, 21:30
  •  

O să sară în sus AACV - ul  că le-ai desfiinţat parcarea.
Şi Aeroportul că le-ai stricat "perspectiva". Rampa / panta  se cam încadrează, am măsurat-o eu.

• shoppy
  • Posted: Friday, 28.10.2022, 08:44
  •  

Re: Discutii generale pe baza lucrarilor si a proiectului shoppy

Plus statie de pompare instalata si apoi intretinuta ca sa scoata apa de ploaie din debleu, plus proiect special al liniei sau utilaje speciale pentru evacuat zapada din debleu.

• 1689
  • Posted: Saturday, 29.10.2022, 21:28
  •  

Re: Discutii generale pe baza lucrarilor si a proiectului 1689

Pentru situatia in care vin zapezile d-alt’-dat’ si nu fac fata utilajele actuale, se reactiveaza temporar bucla de la Aeroport si gata...

Cit despre eliminarea apei de ploaie, sint convins ca in zona magistrala de ape reziduale a fost coborita odata cu constructia pasajului, deci nu trebuie cine stie ce solutie, e suficienta si o drenare naturala - doar sa se si ocupe cineva de intretinere...

Go to page:  1  ... 4 5 6 7 8 9 10  ... 24

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Modernizare sistem rutier și linii de tramvai pe traseul liniei 5 (Aerogării - Sf. Gheorghe)  • 
Choose destination

Since Saturday, 26.12.2009, 12:29 our 2465 forum members have written 438204 posts in 5487 topics and 524 subforums.

© 2009 - 2025 Asociația „Metrou Ușor”