Topic: Parcul (Grădina) Cișmigiu
130 posts, 32784 views
📖 Pagination options
- ByOnu
-
Posted:
-
Re: Parcul (Grădina) Cișmigiu
ByOnu
https://facebook.com/Cismi.Civic
🏗🌳 Ieri ne-am văzut cu reprezentanții Trustului de Clădiri Metropolitane care ocupă de reabilitarea Podului Mare din Cișmigiu.
Le mulțumim pentru deschiderea la dialog și pentru informațiile primite. Iată ce am aflat:
🔸️ lucrările au început cu întârziere pentru că s-au așteptat rezultatele testelor de rezistență pentru betonul de pe cuva lacului, înainte de montarea eșafodajului;
🔹️ până în acest moment, au fost decapate straturile de pe bolta podului, păstrându-se deoparte piatra cubică descoperită sub asfalt;
🔸️ bolta podului va fi consolidată prin cămășuire și ancore chimice, iar fundațiile vor fi întărite și completate acolo unde lipsesc;
🔹️ se vor lua mulaje după balustradele rupte, iar acestea va fi refăcute din beton armat, respectând proporțiile și finisajele inițiale;
🔸️ felinarele podului vor fi refăcute de meșteri în feronerie, pe baza fotografiilor de epocă existente în arhive;
🔹️ finisajul final al podului va fi realizat din piatra cubică, iar termenul de execuție pentru lucrările de consolidare și restaurare este aprilie 2023;
🔸️ cuva lacului nu va fi refăcută acum, nefiind obiectul acestui proiect.
Am insistat mult pentru protejarea arborilor din vecinatatea podului pe durata execuției lucrărilor. Sperăm ca promisiunile primite vor fi respectate!
https://facebook.com/Cismi.Civic
10 august 2022.png (380.21 KB; downloaded 2277 times)
- ByOnu
-
Posted:
-
- orex
-
Posted:
-
orex
Continuă lucrările în Parcul Cișmigiu chiar și în sezonul rece.
🟢Proiectul care vizează reabilitarea Podului Mare este executat în proporţie de peste 80%, în prezent fiind realizate lucrări care nu sunt influenţate de temperaturile scăzute, precum: montarea pietrei cubice, realizarea cofrajelor pentru rigole ape pluviale şi finalizarea elementelor decorative în atelier.
🟢Potrivit contractului, proiectul urmează a fi finalizat în luna martie 2023.
🟢Totodată, am realizat expertiza Podului de Nuc și vom demara anul viitor, prin Alpab, instituție coordonată de viceprimarul Horia Tomescu, lucrările pentru consolidarea şi reabilitarea acestuia.
🟢De asemenea, pe parcursul ultimei luni, Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement a înlocuit peste 100 de indicatoare şi plăcuţe informative.
- ByOnu
-
Posted:
-
ByOnu
orex wrote here:
321350366_711694053603748_1523056369971307845_n.jpg (249.65 KB; downloaded 1923 times)
321380618_478141607734433_908577065633734480_n.jpg (384.15 KB; downloaded 1923 times)
321428311_3439741259681807_5768379689331203002_n.jpg (341.21 KB; downloaded 1923 times)
321634228_1214908692710516_7925766006847136683_n.jpg (253.93 KB; downloaded 1923 times)
321368651_1644225442682263_2897323249983067423_n.jpg (242.16 KB; downloaded 1923 times)
321352125_3363238837224584_4886320101485554428_n.jpg (263.46 KB; downloaded 1923 times)
321380104_859254952077256_5384097080381242280_n.jpg (422.26 KB; downloaded 1923 times)
321424279_683379183502935_7145040291765007022_n.jpg (211.84 KB; downloaded 1923 times)
321438613_884651139208614_3177289893091705365_n.jpg (335.97 KB; downloaded 1923 times)
321493230_2969763109997357_2676578252702162809_n.jpg (468.08 KB; downloaded 1923 times)
- orex
-
Posted:
-
orex
Sunt curios daca PMB a gasit rezolvarea ”neamului” corbilor propășiti p-aci!
Sunt curios daca PMB a gasit rezolvarea ”neamului” corbilor propășiti p-aci!
- cris_m
-
Posted:
-
cris_m
Nu ziceau ca aduc nu stiu ce uliu special antrenat pentru asa ceva?
Nu ziceau ca aduc nu stiu ce uliu special antrenat pentru asa ceva?
- Costin
-
Posted:
-
Costin
Zidurile laterale ale podului erau, original, din piatra naturala. Acum par sa fie tencuite si zugravite cu alb, sa avem ceva de facut la fiecare 2-3 ani...
Zidurile laterale ale podului erau, original, din piatra naturala. Acum par sa fie tencuite si zugravite cu alb, sa avem ceva de facut la fiecare 2-3 ani...
- Utilizator anonim 2
-
Posted:
-
Utilizator anonim 2
Nu erau din beton? Mie asa mi se parea. Oricum, un beton de calitate, din care nu furase Dorel ciment ca sa faca rost de bautura.
Stai sa vezi, ca abia asteapta mizgalicii sa isi puna semnaturile pe noua tencuiala. Nu au liniste daca vad ceva nou si curat, e contra naturii...
In ultimii 10 ani cred ca am fost doar de vreo trei ori in Cismigiu si ultima data saptamina asta, in trecere. Mi-a placut ca am regasit o veche cunostinta, cintarul cu monede. Il stiu de cind eram mic dar el e mult mai batrin. Pe vremea aceea era parca portocaliu, acum cel putin 15 ani fiind revopsit in albastru.
Bancile actuale dateaza cam din 1995-'96 si sint in stare foarte buna. Stiu ca firma producatoare se numea Teluria SA si scindurile sint din lemn de stejar. Ma mir ca nu i s-a pus pata niciunui primar ctitor sa le inlocuiasca pentru simplul motiv ca sint vechi desi in stare perfecta.
Sigur, in afara de ele mai sint si banci mai vechi, de origine frantuzeasca:
Nu erau din beton? Mie asa mi se parea. Oricum, un beton de calitate, din care nu furase Dorel ciment ca sa faca rost de bautura.
Stai sa vezi, ca abia asteapta mizgalicii sa isi puna semnaturile pe noua tencuiala. Nu au liniste daca vad ceva nou si curat, e contra naturii...
In ultimii 10 ani cred ca am fost doar de vreo trei ori in Cismigiu si ultima data saptamina asta, in trecere. Mi-a placut ca am regasit o veche cunostinta, cintarul cu monede. Il stiu de cind eram mic dar el e mult mai batrin. Pe vremea aceea era parca portocaliu, acum cel putin 15 ani fiind revopsit in albastru.
Bancile actuale dateaza cam din 1995-'96 si sint in stare foarte buna. Stiu ca firma producatoare se numea Teluria SA si scindurile sint din lemn de stejar. Ma mir ca nu i s-a pus pata niciunui primar ctitor sa le inlocuiasca pentru simplul motiv ca sint vechi desi in stare perfecta.
20210703_152358 bancile frantuzesti.jpg (1019.11 KB; downloaded 1861 times)
- ByOnu
-
Posted:
-
ByOnu
https://facebook.com/Bulfon.Cristian/pos ... 70299860
Utilizator anonim 2 wrote here:
https://facebook.com/Bulfon.Cristian/pos ... 70299860
bancute.png (445.36 KB; downloaded 1849 times)
Am văzut prima fotografie de câteva ori pe net și am avut senzația de déjà vu, fără să realizez imediat de ce!
Însă, la un moment dat, trecând prin Cișmigiu, ”m-am luminat”, pentru că mai multe bănci ca cea din fotografie – șase la număr – se află pe una din aleile parcului și pe care am trecut de multe ori.
Privindu-le cu atenție, am descoperit sub multele straturi de vopsea aplicată de-a lungul timpului, delicatețea și frumusețea modelului făurit din fontă, cu mai bine de 150 ani în urmă.
Și estimez această vechime deoarece pe ele există poansonat numele fabricii care a executat lucrarea: ”Fonderie Barbezat et Cie” - turnătoria de artă a lui Gustave Barbezat din Val d'Osne – Franța, celebră în a doua jumătate a secolului XIX și începutul secolului XX, pentru lucrările de mobilier urban executate și prezente și acum în multe orașe din Europa.
De asemenea, se mai poate observa vechea stemă a Bucureștiului ce îl reprezintă pe Sfântul Dumitru, ocrotitorul orașului, ceea ce mă duce cu gândul că aceste bănci au fost comandate special pentru Capitala noastră dar, din păcate, nu am găsit niciun document sau referință despre ele.
Dacă amplasamentul inițial, de la începutul secolului XX, era în fața Universității din București ulterior, probabil prin anii ’30, au ajuns în Cișmigiu unde, din păcate, deteriorate și reparate de mântuială, sunt îngropate aproape o treime în straturile succesive de pământ și asfalt puse în decursul timpului.
Pentru că am convingerea că li se poate reda frumusețea de odinioară, am luat legătura cu DIRECȚIA GENERALĂ DE ARHITECTURĂ PEISAGISTICĂ ȘI MONUMENTE DE FOR PUBLIC (fosta ADMINISTRAȚIE A MONUMENTELOR ȘI PATRIMONIULUI TURISTIC ), pentru a fi restaurate și repuse în valoare.
Sigur putem și noi!
- Mircea G
-
Posted:
-
Mircea G
Sint curios daca refac si imprejmuirea de care trebuia sa ma ocup in 2009 ..
Partea metalica demontata , reparata , sablata si vopsita , soclul consolidat , portile reparate , reconstituite .... trebuia , dar alpab+ primaria + alte interese = not love si lucrarea a cazut desi testul a aratat ca iesea ceva super ....
Partea metalica demontata , reparata , sablata si vopsita , soclul consolidat , portile reparate , reconstituite .... trebuia , dar alpab+ primaria + alte interese = not love si lucrarea a cazut desi testul a aratat ca iesea ceva super ....
- Utilizator anonim 2
-
Posted:
-
Utilizator anonim 2
Ar fi bine. Desi nu sint de meserie, m-ar tenta sa dau si eu o mina de ajutor la curatarea straturilor vechi de vopsea, sa aducem la lumina toate detaliile metalului.
Interesant si surprinzator pentru mine a fost sa constat la sfirsitul anilor ‘80 ca noul - pe atunci - parc Cringasi fusese imprejmuit cu un gard metalic copiat intocmai dupa cel al Cismigiului. Daca va uitati acum, lipsesc tepusele din virful fiecarei bare verticale. Baietii s-au prins repede ca e un punct slab si le-au ‘reciclat’ imediat.
PS: stilpii de iluminat din parculetul de pe Sabineleor nu erau fabricati chiar de aceeasi firma? Stiu sigur ca erau fabricati tot in localitatea Val d’Osne, renumita pe atunci pentru turnatoriile ei.
Ar fi bine. Desi nu sint de meserie, m-ar tenta sa dau si eu o mina de ajutor la curatarea straturilor vechi de vopsea, sa aducem la lumina toate detaliile metalului.
Interesant si surprinzator pentru mine a fost sa constat la sfirsitul anilor ‘80 ca noul - pe atunci - parc Cringasi fusese imprejmuit cu un gard metalic copiat intocmai dupa cel al Cismigiului. Daca va uitati acum, lipsesc tepusele din virful fiecarei bare verticale. Baietii s-au prins repede ca e un punct slab si le-au ‘reciclat’ imediat.
PS: stilpii de iluminat din parculetul de pe Sabineleor nu erau fabricati chiar de aceeasi firma? Stiu sigur ca erau fabricati tot in localitatea Val d’Osne, renumita pe atunci pentru turnatoriile ei.
- Gabi23
-
Posted:
-
Gabi23
Păi gardul a fost refăcut, partea dintre Bd. Regina Elisabeta. La el te referi?
Mircea G wrote here:
Păi gardul a fost refăcut, partea dintre Bd. Regina Elisabeta. La el te referi?
- Mircea G
-
Posted:
-
- ByOnu
-
Posted:
-
ByOnu
Conform userului Eliass de pe Forumul SSC, încep lucrările de investiții in parcurile aflate in administrarea PMB. Primul pas este elaborarea PUZ-urilor, iar acestea au fost puse in dezbatere publică.
Pentru Parcul Cișmigiu, linkul este:
https://puzcismigiu.mapshub.ro/urbanism/O3/Consultari
Conform userului Eliass de pe Forumul SSC, încep lucrările de investiții in parcurile aflate in administrarea PMB. Primul pas este elaborarea PUZ-urilor, iar acestea au fost puse in dezbatere publică.
Pentru Parcul Cișmigiu, linkul este:
https://puzcismigiu.mapshub.ro/urbanism/O3/Consultari
📖 Pagination options
Home page
•
Parent forum:
Infrastructura pentru sport și agrement din București
•
Choose destination