Topic: Achiziții de tramvaie noi de 27-36m în perioada 2017-2022
1658 posts, 434233 views
📖 Pagination options
- punmeister
-
Posted:
-
Re: Achizitii de tramvaie noi in perioada 2017-2020
punmeister
Adica LHB Salzgitter care a fost preluata de Alstom in 1998.
IK4 wrote:
Si cum e V3A un produs Siemens, ca platforma Duewag pe care e facut a fost cumparata de Siemens prin anii 80.
Adica LHB Salzgitter care a fost preluata de Alstom in 1998.
- Nenea_titi
-
Posted:
-
Nenea_titi
Ooooo...și nu ar putea să ia unul și să îl copieze ca pe LHB în 1970? De fapt stai... Acum riscăm să o pățim... Suntem în UE. Ar trebui o licență. Eu sunt de părere că mai bine așteptăm să vedem ce se va întâmpla. Mai rău decât să se facă BLF sau să modernizăm V. M. T. P urile nu are ce să se întâmple.
Ooooo...și nu ar putea să ia unul și să îl copieze ca pe LHB în 1970? De fapt stai... Acum riscăm să o pățim... Suntem în UE. Ar trebui o licență. Eu sunt de părere că mai bine așteptăm să vedem ce se va întâmpla. Mai rău decât să se facă BLF sau să modernizăm V. M. T. P urile nu are ce să se întâmple.
- Linia 43
-
Posted:
-
Linia 43
Aaaa..din cauza lor ? Eu am crezut ca s-au speriat de Silkwormul lui Durmazlar.
IK4 wrote:Goldmund wrote:
... vesticii din Arad(care au un produs Siemens).
Sa nu uitam ca din cauza chinezilor de la CRRC, Siemens si Alstom au fost pe punctul de a-si uni diviziile de produse feroviare.
Aaaa..din cauza lor ? Eu am crezut ca s-au speriat de Silkwormul lui Durmazlar.
- micutzu
-
Posted:
-
micutzu
Mai sunt ceva noutati legate de licitatie? Observ ca discutia din ultimele pagini a cam deviat mult de la subiect.
Mai sunt ceva noutati legate de licitatie? Observ ca discutia din ultimele pagini a cam deviat mult de la subiect.
- Andrei98
-
Posted:
-
Andrei98
Nu s-au razgandit, comisia europeana a refuzat fuziunea. Eu nu inteleg de ce trebuie sa fie acceptata si respinsa o fuziune intre doua companii de catre altcineva, e problema lor ce planuri de viitor au.
IK4 wrote:
Sa nu uitam ca din cauza chinezilor de la CRRC, Siemens si Alstom au fost pe punctul de a-si uni diviziile de produse feroviare. Acum s-au razgandit si isi vand produsele prin chinezi?
Nu s-au razgandit, comisia europeana a refuzat fuziunea. Eu nu inteleg de ce trebuie sa fie acceptata si respinsa o fuziune intre doua companii de catre altcineva, e problema lor ce planuri de viitor au.
- ticker
-
Posted:
-
ticker
Sa se asigure ca nu creaza un monopol / pozitie dominanta pe piata.
Hai sa terminam cu offtopicul...
Sa se asigure ca nu creaza un monopol / pozitie dominanta pe piata.
Hai sa terminam cu offtopicul...
- Albert
-
Posted:
-
Albert
Dacă doua companii foarte mari ar fuziona, ar însemna automat un monopol pe piata, drept urmare un pret foarte mare. Adică producatorul respectiv ar putea ajunge la un moment dat sa cumpere toate celelalte companii și la un moment dat sa pună ce pret vor ei, având monopol. E foarte bine ca cei de la Comisia Europeană se implica in asa ceva.
Dacă doua companii foarte mari ar fuziona, ar însemna automat un monopol pe piata, drept urmare un pret foarte mare. Adică producatorul respectiv ar putea ajunge la un moment dat sa cumpere toate celelalte companii și la un moment dat sa pună ce pret vor ei, având monopol. E foarte bine ca cei de la Comisia Europeană se implica in asa ceva.
- punmeister
-
Posted:
-
punmeister
punmeister wrote:
Deci din contestatia Astra CNSC admite anularea atribuirii contractului catre Durmazlar si reevaluarea ofertei in maximum 20 de zile. Insa:Respinge ca nefondate capetele de cerere privind accesul la studierea
întregului dosar al achiziției și constatarea ca nejustificată a clasificării ca fiind „confidențiale" a informațiilor din documentele elaborate de către
autoritatea contractantă pe parcursul derulării procedurii de atribuire.[/quote:5lekzltt]
Si:În conformitate cu art. 64 Cod procedura civilă, încuviințează în
principiu cererea de intervenție formulată de DURMAZLAR MAKINA
SANAYI VE TICARET AȘ și o admite, în parte.
Deci decizia nu este chiar defavorabila pentru Durmazlar (practic oferta lor se afla acum in aceeasi situatie cum este oferta CRRC de la licitatia ARF), deci sa speram ca nu vor ataca la CAB.
PMB si Astra au facut plangere la CAB
Screenshot_20191224-103851_Chrome.jpg (65.32 KB; downloaded 2988 times)
- Cristy
-
Posted:
-
Cristy
Pai atunci ne mai auzim pe la primavara, mai ales ca CAB a anuntat ca isi suspenda activitatea pe termen nelimitat, cu exceptia cazurilor urgente.
Pai atunci ne mai auzim pe la primavara, mai ales ca CAB a anuntat ca isi suspenda activitatea pe termen nelimitat, cu exceptia cazurilor urgente.
- Albert
-
Posted:
-
Albert
Mda, nemulțumiții de la CAB care nu vor sa mai judece dacă nu primesc pensii speciale.
Mda, nemulțumiții de la CAB care nu vor sa mai judece dacă nu primesc pensii speciale.
- punmeister
-
Posted:
-
punmeister
Momentan la CAB a aparut doar plangerea facuta de PMB.
http://portal.just.ro/2/SitePages/Dosar ... &id_inst=2
Momentan la CAB a aparut doar plangerea facuta de PMB.
http://portal.just.ro/2/SitePages/Dosar ... &id_inst=2
- George
-
Posted:
-
George
În primul rând nemulțumirile care au determinat anunțul prematur de protest - tăierea unor sporuri - au rămas fără fundament și mă aștept ca din 6.01 activitatea la CAB să se desfășoare normal.
Eu unul vă pot spune că intenționez să lucrez cât se poate de normal, dar nu (mai) am tangențe cu achizițiile publice.
În al doilea rând, achizițiile publice sunt hiper-urgente și ar trebui judecate întotdeauna, în toate cazurile, chiar în situații de protest...care nu sunt justificate în prezent, oricum.
În primul rând nemulțumirile care au determinat anunțul prematur de protest - tăierea unor sporuri - au rămas fără fundament și mă aștept ca din 6.01 activitatea la CAB să se desfășoare normal.
Eu unul vă pot spune că intenționez să lucrez cât se poate de normal, dar nu (mai) am tangențe cu achizițiile publice.
În al doilea rând, achizițiile publice sunt hiper-urgente și ar trebui judecate întotdeauna, în toate cazurile, chiar în situații de protest...care nu sunt justificate în prezent, oricum.
- don_napoleon
-
Posted:
-
don_napoleon
Salut,
Noutatii referitoare la licitatie
https://clubferoviar.ro/licitatia-pentru-tramvaie-7/
Alaturi de primul tramvai pentru Arad
https://mobilitate.eu/receptie-28-astra-arad/
Salut,
Noutatii referitoare la licitatie
https://clubferoviar.ro/licitatia-pentru-tramvaie-7/
Alaturi de primul tramvai pentru Arad
https://mobilitate.eu/receptie-28-astra-arad/
- Utilizator anonim
-
Posted:
-
Utilizator anonim
Pai se cam contureaza finalul, oferta turcilor va fi descalificata, daca nu corespunde trebuie descalificata, si se semneaza cu Astra. Mai bine de atat nu se poate.
Pai se cam contureaza finalul, oferta turcilor va fi descalificata, daca nu corespunde trebuie descalificata, si se semneaza cu Astra. Mai bine de atat nu se poate.
📖 Pagination options