Topic: Culoare unice pentru tramvaie, autobuze și troleibuze
1253 posts, 355427 views
📖 Pagination options
- V2A
-
Posted:
-
Re: Culoarele unice pentru tramvaie, autobuze si troleibuze
V2A
https://tpbi.ro/tpbi-autobuzele-liniei-3 ... vaielor/
TPBI: Autobuzele liniei 335 vor circula pe calea de rulare a tramvaielor
Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București – Ilfov (TPBI) continuă să aplice măsuri de fluidizare a circulației autobuzelor și a traficului general. Astfel, începând de vineri, 1 iulie 2022, linia 335 va funcționa pe calea de rulare a tramvaielor pe următoarele tronsoane:
pe sensul spre terminalul „Complex Comercial Băneasa”: pe Șos. Iancului, ȋntre Str. Măgura Vulturului și Șos. Mihai Bravu; pe Șos. Mihai Bravu, ȋntre Șos. Iancului și Bd. Ferdinand și pe Șos. Ștefan cel Mare; de la ieșirea din rondul Bucur Obor și Calea Floreasca;
pe sensul spre terminalul „Faur”: pe Șos. Ștefan cel Mare, ȋntre Calea Dorobanți și intrarea ȋn rondul Bucur Obor; pe Șos. Mihai Bravu, ȋntre Bd. Ferdinand și Șos. Iancului.
Autobuzele vor efectua opriri la peroanele de tramvai din stațiile: „Piața Iancului‟ (situată pe Șos. Iancului, pe sensul Bucur Obor), „Lizeanu‟, „Dr. Grozovici‟, „Vasile Lascăr‟ și „Stadion Dinamo‟, situate pe Șos. Ștefan cel Mare, pe ambele sensuri, „Bd. Ferdinand‟ și „Piața Iancului‟, situate pe Șos. Mihai Bravu, pe sensul spre Șos. Iancului. Stațiile „Piața Iancului‟ (pe sensul spre Bucur Obor) și „Sos. Mihai Bravu 88‟ (pe sensul spre Șos. Iancului) vor fi suspendate.
https://tpbi.ro/tpbi-autobuzele-liniei-3 ... vaielor/
- Ed181
-
Posted:
-
Ed181
Pot circula și autobuzele Otokar Kent C18 pe calea de rulare a tramvaielor?
Pot circula și autobuzele Otokar Kent C18 pe calea de rulare a tramvaielor?
- andrei11
-
Posted:
-
andrei11
S-a precizat pe aici pe undeva că în aceste zile s-au efecuat unele încercări, nu ştiu la ce concluzie s-a ajuns.
S-a precizat pe aici pe undeva că în aceste zile s-au efecuat unele încercări, nu ştiu la ce concluzie s-a ajuns.
- WT_fan06
-
Posted:
-
WT_fan06
De ce n-ar putea circula? Haideți la o dezbatere. Sunt autobuze cu aceeași lățime. Ca să duci o remorcă în linie dreaptă nu îți trebuie gabarit în plus. Acestea sunt autobuze gândite, proiectate și executate astfel încât să poată fi exploatate aproape la fel de bine ca autobuzele standard de 12 metri. Numai dacă te uiți atent peste fișe tehnice, poate observi anumite diferențe între modele. Dar nu vorbim de luat curbe strânse, sau de manevre complexe, ci de condus în linie dreaptă, de niște șoferi de autobuz profesioniști. Deci, care ar fi problema?
De ce n-ar putea circula? Haideți la o dezbatere. Sunt autobuze cu aceeași lățime. Ca să duci o remorcă în linie dreaptă nu îți trebuie gabarit în plus. Acestea sunt autobuze gândite, proiectate și executate astfel încât să poată fi exploatate aproape la fel de bine ca autobuzele standard de 12 metri. Numai dacă te uiți atent peste fișe tehnice, poate observi anumite diferențe între modele. Dar nu vorbim de luat curbe strânse, sau de manevre complexe, ci de condus în linie dreaptă, de niște șoferi de autobuz profesioniști. Deci, care ar fi problema?
- andrei11
-
Posted:
-
andrei11
Din punctul meu de vedere nu este nicio problemă.
Ca în orice domeniu pot fi şi şoferi profesionişti slab calificaţi.
Din punctul meu de vedere nu este nicio problemă.
Ca în orice domeniu pot fi şi şoferi profesionişti slab calificaţi.
- TrainWrecker
-
Posted:
-
TrainWrecker
Aparent da, totuși as vrea să vad cum se vor chinui șoferii în intersecție când un tramvai trece de autobuz.
Aparent da, totuși as vrea să vad cum se vor chinui șoferii în intersecție când un tramvai trece de autobuz.
- andrei11
-
Posted:
-
andrei11
Ha ? Adică cum ? Ce legătură au gardurile cu intersecţiile ?
Ha ? Adică cum ? Ce legătură au gardurile cu intersecţiile ?
- andreiiul
-
Posted:
-
andreiiul
Zilele acestea a inceput refacerea marcajelor rutiere pe Oltenitei (probabil ca parte a reabilitarii, covorul asfaltic poate la vara). Judecand dupa modul de trasare al liniilor de langa sinele de tramvai, in viitorul apropiat nu vom avea garduri repuse pe pozitii.
Ori cineva a gresit, ori Baluta ne dovedeste inca o data cat de mult dispret are pt transportul public si utilizatorii acestuia.
Cu rosu in poza am incercuit prezoanele ramase de la garduri. In stanga pozei se vede pozitia liniei trasate.
Zilele acestea a inceput refacerea marcajelor rutiere pe Oltenitei (probabil ca parte a reabilitarii, covorul asfaltic poate la vara). Judecand dupa modul de trasare al liniilor de langa sinele de tramvai, in viitorul apropiat nu vom avea garduri repuse pe pozitii.
Ori cineva a gresit, ori Baluta ne dovedeste inca o data cat de mult dispret are pt transportul public si utilizatorii acestuia.
Cu rosu in poza am incercuit prezoanele ramase de la garduri. In stanga pozei se vede pozitia liniei trasate.
IMG_20220922_144532.jpg (1.94 MB; downloaded 2259 times)
- cris_m
-
Posted:
-
cris_m
Situatia descrisa este exact ca in momentul montarii gardurilor acum 4-5 ani. Se mai pot reface marcajele, oricum se vor sterge in cateva luni...
Situatia descrisa este exact ca in momentul montarii gardurilor acum 4-5 ani. Se mai pot reface marcajele, oricum se vor sterge in cateva luni...
- Isaac
-
Posted:
-
Isaac
Stalpisorii de pe bulevardul Unirii sunt in mare parte rupti. Daca la inceput nu prea se respecta banda BUS, acum nu se mai respecta absolut deloc.
Stalpisorii de pe bulevardul Unirii sunt in mare parte rupti. Daca la inceput nu prea se respecta banda BUS, acum nu se mai respecta absolut deloc.
- andrei11
-
Posted:
-
andrei11
Nici pe Decebal / Unirii nu se respectă banda BUS.
Nici pe Decebal / Unirii nu se respectă banda BUS.
- cosminduru
-
Posted:
-
cosminduru
Ca să se respecte, ar trebui marcată corespunzător. Deocamdată nu este cazul. Marcajul de BUS trebuie prezent pe toată lățimea benzii, de asemenea indicator de BUS specific (sau interzis accesul auto - cu excepția) - așa cum este pe Calea Dorobanților de la ASE spre Perla
Un polițist acum nu poate amenda în baza marcajelor pe cineva pe acea bandă de pe Unirii.
Ca să se respecte, ar trebui marcată corespunzător. Deocamdată nu este cazul. Marcajul de BUS trebuie prezent pe toată lățimea benzii, de asemenea indicator de BUS specific (sau interzis accesul auto - cu excepția) - așa cum este pe Calea Dorobanților de la ASE spre Perla
Un polițist acum nu poate amenda în baza marcajelor pe cineva pe acea bandă de pe Unirii.
- Valentin
-
Posted:
-
Valentin
Si eu sunt de acord aici plus ca, atunci cand au facut benzile de bus de la Unirii, unele intersectii nu au refacute marcajele de dreapta, adica, eu care vin dinspre Regina Maria si fac dreapta la fantani ma trezesc in ipostaza ca in loc sa fie 2 coloane de dreapta sunt minim 3 si eu m-am trezit impins de altii pe banda de BUS, evident odata ce am avut ocazia am parasit-o, dar ceea ce vreau sa spun e:
1. Da, nu e suficient marcaj linie continua + stalpi pentru bizonii bucuresteni pentru care linia continua e "decor" (e suficient sa stai intr-o oarecare intersectie sa vezi cum se schimba banda peste linia continua inainte de semafor), as merge pe solutia din Cluj, adica banda sa aiba acel material de culoare rosie/visiniu sau o culoare sa se vada bine, cu stalpii ramasi pe pozitie si regandite anumite intersectii dpdv al marcajelor (cele perpendicular pe bulevard).
Si eu sunt de acord aici plus ca, atunci cand au facut benzile de bus de la Unirii, unele intersectii nu au refacute marcajele de dreapta, adica, eu care vin dinspre Regina Maria si fac dreapta la fantani ma trezesc in ipostaza ca in loc sa fie 2 coloane de dreapta sunt minim 3 si eu m-am trezit impins de altii pe banda de BUS, evident odata ce am avut ocazia am parasit-o, dar ceea ce vreau sa spun e:
1. Da, nu e suficient marcaj linie continua + stalpi pentru bizonii bucuresteni pentru care linia continua e "decor" (e suficient sa stai intr-o oarecare intersectie sa vezi cum se schimba banda peste linia continua inainte de semafor), as merge pe solutia din Cluj, adica banda sa aiba acel material de culoare rosie/visiniu sau o culoare sa se vada bine, cu stalpii ramasi pe pozitie si regandite anumite intersectii dpdv al marcajelor (cele perpendicular pe bulevard).
- ByOnu
-
Posted:
-
ByOnu
Eu unul nu imi mai dau seama cand minte sau nu omul asta si clica lui.
Ne-a mintit de atat de multe ori, incat nu mai putem lua in serios nimic din documentele PS4 sau declaratiile primarului S4.
Eu unul nu imi mai dau seama cand minte sau nu omul asta si clica lui.
Ne-a mintit de atat de multe ori, incat nu mai putem lua in serios nimic din documentele PS4 sau declaratiile primarului S4.
garduri oltenitei.jpeg (234.62 KB; downloaded 1974 times)
📖 Pagination options
Home page
•
Parent forum:
Traseele de transport public și evoluția mobilității în Bucuresti și Ilfov
•
Choose destination