MetrouLucrări de modernizare și extindere a infrastructurii pentru metrouM5 Drumul Taberei - Eroilor - Iancului - PantelimonM5 • Tronsonul Drumul Taberei - Eroilor • Lucrări în 2011-2020

Topic: Discutii - Lucrari statia Eroilor 2

1522 posts, 444665 views
⚠  Forum Rules

Go to page:  1  ... 58 59 60 61 62 63 64  ... 109

📖 Pagination options
Re: Discutii - Lucrari statia Eroilor 2 alexxd_31

Orex lasa comoditatea, transcrie rezultatele si daca se poate marcheaza prin bold valorile unde s-au inregistrat progrese iar daca nu este pra mult pune in paranteze de genul (+2%) cresterile. Asa cum este acum e greu de urmarit avansul.

Re: Discutii - Lucrari statia Eroilor 2 ByOnu

mindmasster wrote:
La 22 ianuarie 2019, http://www.metrorexm5.ro apreciază avansul la:
- devierile de rețele - 100%
- accese stație - 82%.
La fundația căii de rulare avem:
- în stație 60%
- interstații 90%.
Finisaje:
- arhitectură și compartimentări: 91%
- instalații: 69%.
Refacere suprafețe: 90%.

Spre exemplu. :bere: Iar ideea cu evidentierea cresterii in % este foarte buna.

Re: Discutii - Lucrari statia Eroilor 2 orex

alexxd_31 wrote:
Orex lasa comoditatea, transcrie rezultatele si daca se poate marcheaza prin bold valorile unde s-au inregistrat progrese iar daca nu este pra mult pune in paranteze de genul (+2%) cresterile. Asa cum este acum e greu de urmarit avansul.

Te las pe tine sa faci oficiile de anfitrion pentru comparatia cu postarile ulterioare de pe metrorexm5.ro! Am relatat anterior faptul ca doar in trei locatii sunt evidentiate progrese, la mai bine de o luna de la ”anuntul” precedent, in rest...din pacate nimic! ;) Pentru mine ca si pentru tine crezi ca, eventual, un 2% il putem ”traduce” cumva in realitate? Ma indoiesc! Pacat ca inca, pe niciunde, nu s-a ajuns la 100% procent de realizare! Chestiunea e sa se finalizeze lucrarea, odata, ca deja ne-au scos ”peri albi” noua celor din DT si ma refer aici la partile de suprafata afectate pe care, volens nolens, suntem obligati sa le tranzitam!

Re: Discutii - Lucrari statia Eroilor 2 subway guru

Aveti o abordare total gresita la chestia asta cu refacerea suprafetelor, care suna mai degraba a ascunderea rahatului sub pres!
Abordarea corecta e punerea un functiune cat mai urgenta a liniei de metrou, amenajarile superficiale pot sa mai astepte ca daca ai fi avut metrou nu ai mai fi fost fortat sa tranzitezi pe <volens-nolens>!!!
Ce zici?
8-)  8-)  8-)

Re: Discutii - Lucrari statia Eroilor 2 George

Cu tot respectul, care este real, cred că această aserțiune este un sofism.

De ce? Pentru că în realitate PIF a metroului nu e întârziată de eventuale lucrări de închidere a suprafeței și în general nici viceversa, covârșitoarea majoritate a șantierelor (abandonate) de suprafață putând fi fără probleme eliberate și refăcute acele suprafețe, în timp ce în subteran se mai fac lucrările rămase. Dacă se susține contrariul, aș aștepta repere concrete - altele decât avem doar 3 oameni și îi folosim în subteran.

Re: Discutii - Lucrari statia Eroilor 2 catalinp

Pe mine care stau in DT ma intereseaza sa refaca suprafetele si sa dea drumul la metrou cand o fi sa fie!! ! Degeaba da drumul la metrou daca rup masina zilnic cand intru in parcare ,pt ca trotuarul e facut praf ! Ah da...as putea merge cu metroul daca-i da drumul si sa nu mai misc masina din parcare astfel va fi ok si nu mai face cunostinta cu cei 15cm diferenta la trotuar.

Re: Discutii - Lucrari statia Eroilor 2 Goldmund

Daca eu as locui in Drumul Taberei, cel mai mult m-ar interesa cand va ajuge M5 la "Universitate" de unde am acces la "lume"....(centrul absolut, M2)

Re: Discutii - Lucrari statia Eroilor 2 Adrian Rosca

@guru, sa inteleg ca iti plac noroaiele, praful , trotuarele facute zob si carosabilul de tip varza? Daca si consultantul proiectului are aceeasi "viziune", atunci e clar  :popa:

Pai consultantul proiectului egal Metroul egal, pana recent, guru, iar abordarea asta  (inchidem suprafata dubla decat avem nevoie, sa zica taranii mersi ca le facem metrou, sa nu se mai planga ca meltenii) a dominat tot santierul!

https://www.timesnewroman.ro/life-death ... i-preocupa

Nu e sofism ce am spus, e vorba de a nu confunda cauzele cu efectele... 8-)
De ce e deranjata suprafata? Pentru a face constructia iar atata timp cat nu se termina constructia nu se termina nici deranjul, <volens-nolens>, ca sa citez un coleg de pe forum...  :lol:
Bineinteles ca pe masura ce se incheie lucrarile suprafetele trebuie refacute si eliberate.
Acum e mai clar ce am vrut sa spun?

Re: Discutii - Lucrari statia Eroilor 2 andrei11

George wrote:
... iar abordarea asta  (inchidem suprafata dubla decat avem nevoie...

Asta ai spus-o așa, de supărare, la supărare, organizarea de șantier o face un inginer care știe cu ce se mănâncă activitatea asta, patru din criterii ți le spun acum, dar sunt mai multe.
1) Suprafața  afectată să fie cât mai mică.
2) Închiderea suprafeței să nu suspende total activitățile  de bază ( de exemplu să poți ieșii din bloc și implicit în cartier ).
3) Să se poată face aprovizionarea șantierului cu cele necesare.
4) Distanțele de siguranță între diversele activități din șantier.
5) Multe alte etc -uri.
Reflectează la ce ți-am spus și vezi dacă așa e.
Că s-a lungit șantierul nepermis de mult, că s-au făcut promisiuni fără acoperire, alte aspecte propagandistice nu mă interesează. Punctele expuse de mine sunt pur tehnice și sunt apolitice.
Plasezi aspiratorul într-un loc din cameră și începi să faci curat. După aceea va trebui să muți aspiratorul în locul curat ca să faci curățenie și în locul unde a fost inițial aspiratorul. Personajul neutru mai sus amintit va fi foarte revoltat : <<Ce mama măsii face ăsta, după ce a făcut curat plasează aspiratorul acolo ? De ce nu pot folosi spațiul respectiv unde tocmai s-a făcut curat ?>>
Așa gândești și tu cu organizarea de șantier...Mai ales că ești foarte supărat de deranjul din cartier ( aici sunt de acord cu tine ). Pentru că ți s-a servit o minciună inițială, <<În trei ani aici va fi stația ta de metrou >>

Ochiometric mi se pare că suprafeţele afectate sunt cam cu 50 % mai mari, minim, decât cele STRICT necesare. Dovadă vie: restrângerea de trafic de la AM, pe latura cu noua clădire a Universităţii: s-au grăbit să îngrădească, era urgent, musai, arde. Bun. Dar nu fac nimic acolo. Acum nu mai arde, că au împrejmuit?
Alt exemplu: PSS Opera. Alt exemplu: ventilaţie interstaţie Eroilor - AM; alt exemplu unde totul e gata dar la suprafaţă rămâne închis: Romancierilor.

Aşa că fără bullshit. Teoria e bună, aveţi dreptate în teorie, dar nu şi în practica acestui şantier.

Re: Discutii - Lucrari statia Eroilor 2 andrei11

Singura zonă unde o cunosc este la PSS Opera, împrejmuirea de șantier a fost delimitată fix cât era nevoie pentru stocarea TBM - urilor când au fost extrase. Inclusiv unde s-a poziționat macaraua a trebuit să fie prevăzut. De ce nu se restrânge spațiul după încheierea unor activității nu mai intră în sfera organizării de șantier, nici de ce nu încep lucrările după ce se face împrejmuirea.
Nu e nici un bullshit aici. Spre ghinionul tău am asistat înainte de 1989 într-un institut de proiectare ( unde  am fost angajat după bacalaureat )  cum se fac organizări de șantier.  Era vorba de unchiul meu care ca <<Șef de servici >>  cu astea se ocupa în cadrul colectivului de proiectare. Și nu era vorba de blocuri de locuințe ! De aceea spun că organizarea de șantier se face de către un inginer și este  o activitate destul de complexă, presupune mult mai multe  decât de măsurat un perimetru și de montat niște garduri.
Asta ține de doi factori, unul politic și unul profesional, adică de incompetență.  Nu cred că s-a greșit la organizările de șantier, asta din scurtele vizite pe care le-am efectuat de plăcere în decursul timpului în Dr. Taberei.

PS Opera nu e in circulatie si nu se poate inchide pana nu se monteaza ventilatoarele, e fund de sac.
Iti inteleg perfect frustrarile ca sunt si ale mele dar trebuie sa privim lucid la cauze, mai comentam cat de curand!
Toate cele bune!

Go to page:  1  ... 58 59 60 61 62 63 64  ... 109

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: M5 • Tronsonul Drumul Taberei - Eroilor • Lucrări în 2011-2020  • 
Choose destination

Since our 2476 forum members have written 438737 posts in 5494 topics and 524 subforums.

© 2009 - 2025 Asociația „Metrou Ușor”