MetrouLucrări de modernizare și extindere a infrastructurii pentru metrouM5 Drumul Taberei - Eroilor - Iancului - PantelimonM5 • Discuţii, planuri, ştiri

Topic: M5.1 (D.T. - Eroilor): Discuții generale pe baza lucrărilor și a proiectului

8571 posts, 1425592 views
⚠  Forum Rules

Go to page:  1  ... 603 604 605 606 607 608 609  ... 613

📖 Pagination options
Re: Stiri despre proiect linia 69

Am văzut aseara ca s-au luat gardurile cu plasele de protecție din jurul intrărilor (Răul Doamnei, Favorit ... etc). Da, mai suntem câțiva cu buletin de Valea Argesului, sa zicem mai discreți.

Re: Stiri despre proiect subway guru

Abia asteptam sa veniti cu raportul vostru de receptie si observatiile dupa inspectarea in teren a lucrarilor!
:bere:

Re: Stiri despre proiect Stefan28

Chiar daca mai avem de așteptat pana incepe săptămâna care vine, sper ca atunci cand începe M5.2 sau M6.1 sa nu mai avem parte de un guvern care sa iti taie finanțarea cu pana la 70%!
:bere:

Re: Stiri despre proiect ariciu

pe la 3:30 AM lucrau cu spor 5 muncitori la accesul A de la Valea Ialomitei

Re: Stiri despre proiect Adrian Rosca

Impresii in urma vizitei de azi:

- la fiecare statie era agitatie mare, in continuare trag tare sa rezolve "coditele". Materialele in exces, deseurile si imprejmuirile temporare din zona accesurilor finalizate sunt in curs de evacuare.
- nu stiu cum a semnat ISU PVRTL, intrucat montajul luminoblocurilor de exit la accesuri nu este finalizat.
- prizele de aer de la toate CV-urile sunt in continuare prevazute cu coviltire temporare din plexiglas ordinar. Capacele au fost insa demontate din motiv de asigurare a debitului de aer necesar, iar acum asteptam doar sa ploua ca sa intre apa in subteran.

Re: Stiri despre proiect orex

ANTENA wrote:
Cf legii se poate opera pe răspunderea beneficiarului in lipsa autorizării ISU. Autorizarea in mod normal iese cam intr-o luna după semnarea RTL și depunerea dosarului la ISU. Asta dacă totul e ok și nu sunt alte lucruri de remediat

Art. 30 din Legea nr. 307/2006, republicata, e extrem de clar! Avand in vedere ca statiile de metrou sunt incadrate in Anexa nr. 1 la cap I lit. f) din H.G. nr. 571/2016, nu mai tine, in anul de gratie 2020, comicaria cu ”pe barba” beneficiarului investitiei. Ce-a fost, a fost! ;)

”Astăzi s-au semnat cele două procese-verbale de către comisiile de specialitate - şi anume, cel de recepţie la terminarea lucrărilor şi cel de punere în funcţiune (PIF) a acestui obiectiv. După îndeplinirea tuturor procedurilor administrative, care au mai rămas de efectuat de către beneficiar, urmează să stabilim momentul la care metroul poate fi dat în exploatare cu călători. Suntem acum în situaţia în care pot să afirm cu certitudine că în curând bucureştenii pot să folosească cel mai aşteptat mijloc de transport din această zonă, şi anume, metroul din drumul Taberei. A fost o muncă titanică, începută din prima zi a mandatului meu de ministru, pentru a putea să le ofer bucureştenilor, din zona Drumul Taberei şi nu numai, ceea ce aşteptau de atâţia ani. Mulţumesc tuturor acelora care au făcut posibil să ajungem astăzi la acest deznodământ extrem de fericit pentru bucureşteni", a declarat ministrul de resort, Lucian Bode.”

Re: Stiri despre proiect Stefan28

Oricum anunțul pentru marea zi pe care o așteptăm cu totii sta sa întârzie. Maine oricum nu prea cred ca se deschide. Parca vad ca sunt iara discuții lungi pentru ziua x si ne trezim cu anunțul iarasi spre miezul noptii... :bere:

Re: Stiri despre proiect orex

Stii cum se zice? Mult a fost, putin a ramas! :bere:

Re: Discutii generale pe baza lucrarilor si a proiectului survola

Ce se mai aude, se inaugurează mâine sau luni?

Re: Discutii generale pe baza lucrarilor si a proiectului Stefan28

MT nu a făcut încă vreun anunț oficial, cel mai probabil până la ora 12. Dar eu cred în luni, din cauză că nu am speranțe că se deplasează vreun oficial în weekend la vreo lucrare...

Re: Discutii generale pe baza lucrarilor si a proiectului BodoMinea

M-am plimbat astăzi, la prânz, pe tot (pe deasupra...) parcursul „inversat” al Magistralei 5 cu trotineta, văzând ambele capete din Drumul Taberei și majoritatea căilor de acces. Gardurile de sârmă din jurul punctelor de șantier au fost date jos în majoritatea locurilor, în unele locuri acestea rămânând demontate lângă acces, în altele fiind deja luate. Se mai dădea cu o mătură, se mai ștergea un geam, se tasa pământul pentru spațiul verde sau se dădea cu șpaclul pe un exces de tencuială / chit.

Hidranții exteriori au fitting-uri noi, care păreau abia puse, sub formă de „L”, pentru a avea robinetul de conectare în lateral, conform cerinței ISU.

Totuși, mie lucrarea mi se pare neterminată, mai sunt locuri în care este șantier în toată regula, dar nu asupra căilor de acces pentru călători: la Valea Ialomiței sensul spre Kaufland, la Parc Drumul Taberei, desigur și la Academia Militară. La Eroilor 2 treaba pare terminată, mai puțin faptul că încă erau utilaje prin parc, la accesul D mi se părea că lipsește liftul, sau oricum, ceva era bizar cu el și una din cupole (cea spre pasajul de corespondență) părea neterminată. Nu mai zic de prizele de aer care mai peste tot au doar scheletul sau eventual și un plastic, ceva.

Momente cheie în videoclip la care puteți sări pentru a vedea anumite stații:
00:23 Valea Ialomiței
02:27 Constantin Brâncuși
03:04 Râul Doamnei
06:45 Constantin Brâncuși (retur)
07:55 Romancierilor
09:15 Parc Drumul Taberei
10:15 Tudor Vladimirescu
11:50 Favorit
13:15 Orizont
14:03 Academia Militară
15:42 Eroilor 2 (M5)
Dacă deschideți videoclipul pe YouTube, veți putea apăsa pe aceste momente sub formă de link-uri direct din descriere.
Videoclipul este „mut”, nu ați rămas fără sonor, dar nu am mai stat să adaug și muzică, am zis să fie „la cald” informația pentru cine nu a ajuns prin zonă.

Una peste alta, mie mi se pare o treabă grăbită dacă îi dau drumul, dar cine sunt eu să judec. Așteptăm cu mare interes mesajul oficial.

Re: Discutii generale pe baza lucrarilor si a proiectului Stefan28

Trebuie sa stii ca se lucrează 24/7 de cateva zile!
Au timp sa stranga ce a mai ramas...
Si la Eroilor este clar ca se inaugurează fara cele doua lifturi ramase de montat...

Re: Discutii generale pe baza lucrarilor si a proiectului SirVlady

Pai nu suntem obisnuiti cu M4? De la inaugurarea racordului 2 (Bazilescu - Straulesti) au trecut 3 ani si abia anul acesta au dat drumul la semnalizare, pentru ca "merge si asa". ;)

Re: Discutii generale pe baza lucrarilor si a proiectului subway guru

Daca era pentru maine se anunta de azi. Luni e cu scolile si sedinta de guvern cu prelungire de covid...

Go to page:  1  ... 603 604 605 606 607 608 609  ... 613

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: M5 • Discuţii, planuri, ştiri  • 
Choose destination

Since our 2439 forum members have written 435438 posts in 5430 topics and 520 subforums.

© 2009 - 2025 Asociația „Metrou Ușor”