Zona metropolitană BucureștiLucrări de modernizare și extindere a infrastructuriiConsolidare infrastructură Piaţa Unirii (2023-20xx)

Topic: Discuții generale pe baza lucrărilor și a proiectului

167 posts, 56270 views

Go to page:  1  ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

📖 Pagination options
Re: Consolidarea infrastructurii Pieței Unirii Costin

Offtopicul il gasiti la club.

Re: Consolidarea infrastructurii Pieței Unirii Costin

Subiectul ramane inchis pana la urmatoarea noutate privind LUCRARILE. Circul politic si mediatic nu face obiecul acestui topic.

Pentru a contacta echipa de moderatori cu privire la acest subiect, de exemplu daca este nevoie sa fie redeschis, folositi topicul "Dialog cu administratia".

Multumim.

Re: Consolidarea infrastructurii Pieței Unirii Valentin

Cu proiectul asta eu sper la urmatoarele:

1. poate se face ceva cu legatura dintre M2 si M1/3;
2. poate se integreaza proiectul cu linia de tramvai prin piata (intr-un fel sau altul);
3. ca vom avea mai multi jurnalisti cu ochii pe investitie (sa nu ne trezim cu bordura la suprapret);
4. sper din tot sufletul ca la final sa n-avem parte de "I<3S4" , reclame cu "proiect facut de S4"  sau alte prostii.

Re: Consolidarea infrastructurii Pieței Unirii BGP2597

Punctul 1 e aproape imposibil, aceste lucrări nu se ating de infrastructura de metrou, se lucrează doar pe lângă ea. Din declarațiile lui Băluță pare că vor ține cont de proiectul liniei de tramvai, deși probabil acele lucrări se vor licita separat (conexiunea are doar SF gata, nu și proiectarea).

Re: Consolidarea infrastructurii Pieței Unirii FabiM

Și punctul 4 este inevitabil. Nu a iertat primarul nicio lucrare.

Re: Consolidarea infrastructurii Pieței Unirii zapacitu

Si PS3 si PS4 isi vor marca teritoriul, fiti voi fara grija. Indiferent cine executa, pe urma vine Negoita si isi planteaza un I<3S3.

Oricum, cred ca asta ar fi cam singura ocazia sa se umble la pasajul pietonal de la Unirii in sensul largirii... este fix sub fantana, dar si sub Dambovita, cred...

Re: Consolidarea infrastructurii Pieței Unirii alchimistul

Pe unde oare vor fi deviate 104, 123 si 385 pe sensul spre Unirii? Singura varianta este ca 104 si 123, de la Izvor, sa mearga prin Bd. Libertatii - Piata Constitutiei - Bd. Unirii. Iar 385 sa vireze dreapta din Bd. Natiunile Unite pe Bd. Libertatii - Piata Constitutiei -  Bd. Unirii. O parte din trafic se va duce inevitabil si prin Bd. Regina Maria, care este deja extrem de aglomerat dimineata pe sensul catre centru. Plus cate un incident din cand in cand pe linia lui 32...nu vreau sa-mi imaginez. Plus cate-un maraton, spectacol in Piata Constitutiei, cu devierile de rigoare aplicate traseelor deja deviate...

Re: Consolidarea infrastructurii Pieței Unirii ByOnu

Comunicat al Asociației Metrou Ușor cu privire la proiectul consolidării planșeului din Piața Unirii: https://forum.metrouusor.com/ViewTopic?p ... ByPostId

Re: Consolidarea infrastructurii Pieței Unirii Ony_x

Sustin 100 % demersul asociatiei Metrou Usor. Ar trebui sa fie evident pentru oricine ca acel pasaj de legatura intre M! si M2 trebuie largit sau complet refacut. Nu numai ca persoanele cu dizabilitati nu pot folosi pasajul existent dar, exista si probleme legate de siguranta oamenilor. Daca la o ora de maxima aglomeratie, s-ar produce o degajare de fum acolo, cum ar fi de la o scara rulanta defecta, ar aparea o busculada cu cele mai grave urmari. Ma mir ca aceste lucruri nu au fost la fel de evidente si pentru autoritatile locale si conducerea Metrorex. Poate acum dupa acest demers vor intelege mai bine acest lucru. Banuiesc ca va fi creat un topic separat unde sa discutam mai elaborat pe subiectul refacerii pasajului de legatura intre M1 si M2.

Re: Consolidarea infrastructurii Pieței Unirii ANTENA

zapacitu wrote here:
Indiferent cine executa, pe urma vine Negoita si isi planteaza un I<3S3.

Plus palmierii... aduce si palmierii

Re: Consolidarea infrastructurii Pieței Unirii ANTENA

alchimistul wrote here:
Pe unde oare vor fi deviate 104, 123 si 385 pe sensul spre Unirii? Singura varianta este ca 104 si 123, de la Izvor, sa mearga prin Bd. Libertatii - Piata Constitutiei - Bd. Unirii. Iar 385 sa vireze dreapta din Bd. Natiunile Unite pe Bd. Libertatii - Piata Constitutiei -  Bd. Unirii. O parte din trafic se va duce inevitabil si prin Bd. Regina Maria, care este deja extrem de aglomerat dimineata pe sensul catre centru. Plus cate un incident din cand in cand pe linia lui 32...nu vreau sa-mi imaginez. Plus cate-un maraton, spectacol in Piata Constitutiei, cu devierile de rigoare aplicate traseelor deja deviate...

Ar mai si linia 205 care in prezent vireaza stanga venind de pe Calea Victoriei. Mai mult ca sigur si ea va urma ruta 385 mentionata mai sus.
Plus N110,N115- dar noaptea nu-i asa deranj cu devierea

Re: Consolidarea infrastructurii Pieței Unirii alchimistul

Chiar uitasem de 205. O astfel de deviere ar cam fi "bomboana de pe coliva", am avea probabil o treime (sau chiar mai mult) din parcul de autobuze blocate pe ultimele 2-3 statii din zona sudica a traseului. Iar linia nu prea si-ar mai indeplini functiunea pe portiunile de traseu unde calatorii n-au alternativa (Sisesti, chiar si cartierul Baneasa, unde pe Ficusului a ramas singura linie).
Nu stiu cat este de aplicabila propunerea mea, dar Natiunile Unite ar putea deveni capatul sudic (fara stationare), urmand sa-si continue traseul de retur prin Splaiul Independentei - Schitu Magureanu etc. E totusi destul de lung traseul, dar lipsa stationarii in sud ar putea fi compensata de dublarea pauzei de la Straulesti.
In alta ordine de idei, e greu de prevazut cum se va aglomera si in alte locuri, dar cred ca lucrarea se va face simtita cu precadere in Rahova si 13 Septembrie, o data cu redistribuirea fluxurilor de trafic.

Re: Consolidarea infrastructurii Pieței Unirii cris_m

Eu nu inteleg altceva. Daca planseul arata ca-n imaginea de mai jos, de ce trebuie inchisa COMPLET circulatia dinspre tribunal? 2 din cele 3 benzi intr-adevar trebuie inchise pentru a asigura front de lucru, dar o banda de circulatie cred ca se poate pastra strict pentru transportul public, la fel intreaga portiune de la Natiunile Unite pana la fosta Banca a Religiilor... Ca sa nu mai zic de faptul ca se poate "scurta" putin coltul acela, eventual acoperit accesul de la metrou...
index.webp (115.35 KB; downloaded 2757 times)

Re: Consolidarea infrastructurii Pieței Unirii cris_m

Am adresat o intrebare pe pagina de Facebook a companiei Erbasu, referitor la pastrarea unei benzi de circulatie langa fosta banca a Religiilor. Am primit urmatorul raspuns:

Constructii Erbasu wrote:
Am preluat ideea, dar trebuie avut în vedere faptul că este prevăzută demolarea completă a podului de la Hanul cu Manuc, ceea ce va afecta structura de rezistență a zonei menționate. Chiar dacă, la o primă vedere, traficul pare posibil, nu poate fi garantată siguranța circulației, motiv pentru care accesul va fi restricționat. Vă asigurăm că au fost gândite toate soluțiile pentru a avea un impact cât mai redus asupra mobilității urbane. Mulțumim!

Go to page:  1  ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Consolidare infrastructură Piaţa Unirii (2023-20xx)  • 
Choose destination

Since our 2708 forum members have written 465006 posts in 5810 topics and 544 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”