Regiunile RomânieiMunteniaJudețul BuzăuTransportul în comun din municipiul Buzău

Topic: Generalități

78 posts, 27919 views

Go to page:  1 2 3 4 5 6

📖 Pagination options
  • ADK
  • Posted:
  •  

Re: Transportul în comun în municipiul Buzău - generalități ADK

Un colaj video al colegului nostru @Pui de Zmeu cu autobuzele electrice buzoiene:

Suplimentar (pe lângă calitatea video), autobuzele Temsa îmi oferă puțin impresia călătoriei cu un troleibuz Solaris (exceptând scârțâiturile).

• ADK
  • Posted:
  •  

Dacă am înțeles bine, pe repartizarea afișată șoferilor (și) pe WhatsApp, autobuzele VDL Citea apar deja pe liniile preorășenești începând cu una dintre următoarele zile.

Cei care la ora actuală sunt titulari pe Citea, vor trece pe Citaro, Volvo 7700 hibrid, Temsa sau BYD, aparținând de aceeași coloană (linii urbane). Cu electricele nu-mi e încă foarte clar dacă au deja titulari stabiliți sau se lucrează la liber, însă din ce văd la unele par să aibă aceiași șoferi (pe 32 văd mereu acea femeie care a făcut din țânțar-armăsar când s-a văzut pozată, deși am mai văzut-o și pe VDL-ul ei).

• ADK
  • Posted:
  •  

Ieri (duminica) cel puțin HT...G(? în orice caz, un Citea) era pe linia 23 preorășenească. Nu cred că mai e vreunul pe liniile urbane, dar în sfârșit au ajuns unde le e locul.

În altă ordine de idei, în curând vechile validatoare OpenDev vor fi demontate, care erau și așa buguite (cel puțin aici, nu știu prin alte părți), având deseori erori de citire (citeau cardurile ca find goale, apoi la repetatea validării acestea afișau că cardul a fost deja apropriat), ori de necitire (de parcă puneai cardul de farmacie sau magazin), câteodată timp prea prelungit pentru citire (de la nici 2 sec, la vreo 5, nu aproape instant ca UTI, Kaptch sau chiar QR-urile) și altele, cum ar fi tipul zonei unde te afli (într-un BYD pe 10 care circula strict în Z1, adică în municipiu, afișa Z6 adică tocmai la Stresezi, unde ajunge doar linia 23, deși mă gândesc să nu fi fost de vină GPS-ul autobuzului plecat cu sorcova).

Autobuzele BYD și Temsa nu dețin însă validatoare BCR, deci pe liniile 7 și 10 nu poți circula teoretic cu electricele dacă îți achiți călătoria doar cu cardul bancar, astfel că trebuie să aștepți un diesel. Sunt însă călători care la control spun de acest lucru, iar controlorii înțeleg și nu se grăbesc să amendeze (ei mai că nu amendează și așa, mai ales că la ce ființe umane întâlnești pe lumea asta, nu îți face nimeni statuie dacă ești cel mai corect controlor, majoritatea femei, poate ușor de intimidat).

• ADK
  • Posted:
  •  

De ceva timp, au sosit un număr de maxim 10 microbuze Karsan, similare cu cele care au mers pe linia 10 până în vara anului 2018. Sunt parcate lângă hala de ITP, dar nu știu când vor circula.

• ADK
  • Posted:
  •  

Re: Generalități ADK

Buzoienii.ro wrote:
În mijloacele de transport în comun, VALIDAREA CĂLĂTORIEI ESTE OBLIGATORIE și se realizează prin apropierea cardului de transport de validatoarele de culoare PORTOCALIE.

Nevalidarea cardului constituie contravenție și se sancționează identic cu o călătorie fără titlu valabil, conform legislației în vigoare și regulamentului de transport.

În orice țară normală la cap întâi creezi condiții ca să nu amendezi cetățeanul de rând din lucruri ce depind (și) de operator, nu doar strict de călător.

Validarea cardului este normală pentru a-ți confirma prezența în mijlocul de transport și pentru a îmbunătăți statisticile, dar ce nu este normal e ca tu să n-asiguri numărul de validatoare necesare și accesibilitatea către ele respectiv mentenanța (uneori funcționează doar 1/2 la pachet cu o aglomerație de gradul 5/5(!) iar adesea sistemul GPS este defect sau se actualizează greu).

Transportul în comun trebuie să fie fără discuții atractiv iar asta descurajează când doar sistemul dă uneori erori majore precum am pățit acum 2 zile când așteptam la Prutului linia 111 cu plecarea la 21:20 din Fulga unde arăta teoretic vreo 22:15(!) pe panou inclusiv pe aplicație, ceea ce era prea mult drept dovadă cele 18 minute de așteptare care s-au transformat brusc în... 0, deci nici în timp real nu mai e garantat nefiind vorba de erori mărunte că GPS-ul nu are de unde le știi pe "toate" dar eroarea amintită e prea exagerată încât să mai de-a credibilitate aplicației.

Re: Generalități TTony

Cel mai probabil șoferul nu era logat în sistem și, în consecință, panoul afișa ora programată de sosire, caz în care aplicația afișează următoarea sosire cu negru în loc de verde. Având în vedere că venea tocmai din Fulga, mai mult ca sigur a venit mai repede față de program, nu ai cum să respecți programul setat automat de sistem pe o linie atât de lungă. Spre exemplu, chiar și la această oră, plecarea de la 21:20 circulă cu 17 minute în avans față de grafic.

• ADK
  • Posted:
  •  

Sunt chiar în 111 acum și-ți confirm înaintarea. Trebuia la ora asta să fie la Diego (înainte de Prutului) și sunt în Broșteni, deci...

• ADK
  • Posted:
  •  

Informativ, autobuzele și microbuzele electrice sosite anul trecut încă își așteaptă intrarea pe trasee, sper cât mai repede deoarece o parte din flota actuală este cam învechită și dau "semne" de oboseală.

Văzând partea pozitivă legată de intrarea cât mai multor vehicule moderne și demne de vremurile actuale, ar fi ideal și c-un "pachet" de personal din aceeași epocă adică o reinstruire a conducătorilor auto care aproape zilnic o dau în "bară" cu câte ceva și nu ceva prea banal, care să merite trecut cu vederea.

Fie se poartă total nepoliticos (lucru ce m-a determinat la ultima cursă de astă-seară să trimit o sesizare), ori te vede că alergi să prinzi autobuzul iar ei accelerează sau îți închid ușa-n nas (întâmplat acum vreo săptămână, încă în fața a 3 inși care am coborât rapid să prindem autobuzul de legătură) și alte bonusuri care mai de care, total nefirești sau aproape cu consecințe grave (acum 2-3 ani eram într-un autobuz pe linia 14 când la întâlnirea cu celălalt tur pe sensul opus aproape că s-a izbit de el făcând "schimb" de oglinzi că șoferii mergeau cum vroiau pe drum, deci o experiență...), lucru ce încurajez oricărui cetățean care are o experiență prea neplăcută să alerteze autoritățile competente o variantă fiind site-ul oficial de reclamații al orașului Buzău, platformă ce are uneori succes.

Go to page:  1 2 3 4 5 6

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Transportul în comun din municipiul Buzău  • 
Choose destination

Since our 2703 forum members have written 463829 posts in 5793 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”