MetrouLucrări de modernizare și extindere a infrastructurii pentru metrouM4 Străulești - Gara de Nord - Gara ProgresulM4 • Tronsonul Parc Bazilescu - Străulești • Lucrări în 2013 - 2017

Topic: Discutii - Terminal multimodal Straulesti

352 posts, 141110 views
⚠  Forum Rules

Go to page:  1  ... 3 4 5 6 7 8 9  ... 26

📖 Pagination options
  • sab
  • Posted:
  •  

Re: Discutii - Terminal multimodal Straulesti sab

Sado-masochistii isi vor lasa masina acolo , adica cei care vor sa sprijine o magistrala nascuta moarta din start, intr-o zona de case. Cei care iubesc sa se plimbe cu metroul, in aglomeratie, inghesuiti ca sardelele la ore de varf , pentru care nu conteaza cate schimbari faci, important este sa existe muuulte magistrale in orasul asta, nu conteaza pe unde sunt construite si pe cine deservesc.
Si o vor mai folosi cei care care au biroul in zona de sud ... Oare cati sunt aceia ?
Si cei isi imagineaza ca folosirea M4 va fi o alternativa reala si viabila la M2, chiar daca nu are nicio legatura cu aceasta. :lol:  :lol:  :lol:
Adrian, bineinteles ca ai dreptate, altele ar trebui sa fie prioritatile de dezvoltare a metroului in acest oras. Si eu astept cu interes inaugurarea park and ride. Si a M6. Si a M5, sa avem imaginea completa a esecului.

Re: Discutii - Terminal multimodal Straulesti survola

Parcări de acest tip trebuie construite la fiecare intrare în București, lângă metrou sau chiar capăt RATB.
Eu nu înțeleg, de exemplu, de ce oamenii nu lasă mașina în parcarea mall Bâneasa, că loc ar fi suficient, și să continue cu autobuzul spre oraș.
Dar probabil că sunt locuri de parcare în centru suficiente (și nu știm noi), așa că aceasta nu este o problemă reală pentru șoferi.

Re: Discutii - Terminal multimodal Straulesti shoppy

Cine este cu masina in zona Straulesti sau pe CB, si vrea sa sa ajunga in Pipera, nu ia M4 spre centru ca apoi sa se intoarca la periferie cu M2, ci merge spre Pipera pe CB.
Ca M4 nu ajunge la Universitate sau Unirii, aia e, daca se face M5 la Universitate este imposibil sa mai faci ceva, iar la Unirii se mai poate baga maxim inca o magistrala, ar insemna sa nu se mai construiasca nimic, ca nu mai ajunge la Universitate sau Unirii.

Colegul sab reia o discutie despre care am mai fost avertizati a nu o mai repetam, si da de inteles ca oricine nu este de acord cu el este ignorant sau nepriceput.

Re: Discutii - Terminal multimodal Straulesti andrei11

Gata cu off topicul, aici discutăm ( dacă mai avem ce ) despre terminal.

• sab
  • Posted:
  •  

Pai despre asta discutam, cine va folosi park&ride-ul ca sa ia M4 si sa faca vreo 2 schimbari de metrou ca sa ajunga la destinatie.
Si eu, ca si tine, astept sa vad ce succes va avea, fiind un experiment.
Dar sunt sceptic ca vor fi multi cei care vor lasa confortul masinii personale ca sa  mearga cu un M4 care, deocamdata, nu duce nicaieri, este un simplu racord. Si multa vreme asa va ramane, un racord, iar circulatia va fi la fel de proasta (daca nu cumva si mai proasta ca acum) atunci cand vor incepe lucrarile la M6. Despre asta spuneam, nu stiu de ce s-a suparat shopyy, pentru ca ii dadeam dreptate. Tot ce construim acum sunt niste racorduri care vor aglomereaza reteaua si corerpondentele.
Este bine ca se face terminalul, dar trebuie urgent altele, pe magistralele aglomerate, nu pe astea in care se circula la 10-15 min.Si eu nu am vazut vreun plan de park & ride-uri. Sa vedem la Leonida, se vorbea de ceva.

Re: Discutii - Terminal multimodal Straulesti Puss in Boots

La Leonida se fac parcari la sol. Adica un altfel de park si apoi ride.

Re: Discutii - Terminal multimodal Straulesti ByOnu

Nu inteleg ce aveti cu P&R-ul, zau. Este gandit in perspectiva lui M4 spre sud. Pe langa asta, daca va exista vointa, vor limita si microbuzele de IF acolo.

Re: Discutii - Terminal multimodal Straulesti Adrian Rosca

Mie mi se pare ciudat ca au bagat foarte multi bani in depou si P&R, cand de fapt nu este nevoie de ele acum. Finantarea este de la bugetul de stat, sa ne intelegem, aici intrand si certificatele verzi. Cu banii astia se puteau face multe alte lucruri urgente la metrou.

In schimb o sa avem o mare magaoaie sub si supra terana care va sta mai mult goala timp de ani de zile, dar in timpul asta restul retelei scartaie din ce in ce mai rau. Sau sa fi suplimentat numarul de accese la statiile existente, ori sa dubleze capacitatea pasajului dintre Unirii 1 si 2, ca sa dau cateva exemple posibile. Chelului tichie de margaritar ii trebuie insa!

Re: Discutii - Terminal multimodal Straulesti adila

Nu sunt bugete si poate chiar surse diferite totusi, metroul si P&R? Inteleg ca metroul nu este investitia Primariei, dar P&R ar trebui sa fie.

Re: Discutii - Terminal multimodal Straulesti ByOnu

Adrian, imi vine foarte greu a crede ca din lipsa banilor nu se realizeaza toate cele mentionate de tine, serios. Este lipsa de vointa, nu lipsa de bani.

• sab
  • Posted:
  •  

Adrian Rosca wrote:
Sau sa fi suplimentat numarul de accese la statiile existente, ori sa dubleze capacitatea pasajului dintre Unirii 1 si 2, ca sa dau cateva exemple posibile. Chelului tichie de margaritar ii trebuie insa!

Bravo, Adrian ! Intr-adevar acele lucrari enumerate sunt extrem de urgente, spre deosebire de M4 . Mai ales pasajul de la Unirii, care este un fiasco.
Ai spus-o foarte bine, chelului tichie de margaritar ii trebuie. Aici includ si cca 1 mld de euro aruncati aiurea pe M6, cu riscul de a se supara unii colegi de forum.
adila wrote:
Nu sunt bugete si poate chiar surse diferite totusi, metroul si P&R? Inteleg ca metroul nu este investitia Primariei, dar P&R ar trebui sa fie.

Ar trebui, dar uite ca nu este asa. Da, sunt surse diferite. Cele doua statii si tunelurile au fost facut cu finantare UE, park&ride si depoul au fost finantate de la bugetul de stat.

In cadrul proiectului de investitii Magistrala 4. Racordul 2, se regaseste si sectiunea “Depoul si Parcarea Straulesti (Park and Ride)”. Lungimea totala a sectiunii este de 2,1 km. Valoarea totala reactualizata conform deviz general este de 1.115 mil. lei.

http://www.metrorex.ro/_read474-1
Sau :
http://www.metrorex.ro/Resurse/POIM/Mag ... 3.2017.pdf

Re: Discutii - Terminal multimodal Straulesti Adrian Rosca

Eu m-as fi gandit la o etapizare a lucrarilor la P&R. La inceput o parcare mai mica, iar daca ar fi avut succes, o extindere, ca loc ar fi fost. Dar vorbim de lucrarile statului, greu coane Fanica!

Re: Discutii - Terminal multimodal Straulesti TibiV

ByOnu wrote:
Nu inteleg ce aveti cu P&R-ul, zau. Este gandit in perspectiva lui M4 spre sud.

De acord cu ByOnu.
Cand va ajunge M4 la Progresu (cu legaturi la M5 si M1/3) , nu va mai parea deloc un P&R inutil.
Adrian are dreptate cu etapizarea, dar sa nu uitam un lucru.

S-a facut, este bun facut. Nici  :evil: nu il mai poate da jos si nu mai poate construi altceva acolo...
Garanteaza cineva ca daca nu l-ar fi facut acum, nu ar fi aparut in cativa ani vreun "retrocedat" care sa ceara "teren in natura" ?
Sau orice alt tip de "inginerie imobiliara" care ar fi facut sa apara acolo orice altceva posibil, care in mod sigur ar fi facut imposibila realizarea unui P&R peste 10-15 ani, cand va deveni absolut necesar ?....
Nu uitati ca traim in Bucuresti, unde se construieste in parcuri, dar unde autoritatile nu sunt in stare sa demoleze un kkt de bar de lem din drum...

Vorbiti de P&R la IMGB...
Cat vor costa exproprierile ?
Credeti ca mai gasesti acolo 500 mp de teren care nu este privat?...
Da, acolo ar fi trebuit facut P&R in urma cu 15-20 de ani, cand metrul patrat nu sarea de 2-3 $/mp (inainte de inventarea monedei Euro...)

• sab
  • Posted:
  •  

Tibi, la IMGB vorbim mai degraba de o simpla parcare la sol, situata pe o fasie de teren proprietate publica , la mijlocul distantei dintre Leonida si Berceni. Am pus eu niste poze aici :
viewtopic.php?f=21&t=143&start=3136#p251712
Pana la urma se pare ca face ceva acolo, dincolo de largirea soselei Berceni.
Diferenta este ca la Leonida s-a dovedit ca exista cerere masiva, dimineata fiind plin de masini parcate.(in parcarea existenta, dar si pe strazile invecinate, unde ramane cate o singura banda si accesul este dificil). La Straulesti...ramane sa vedem...

Go to page:  1  ... 3 4 5 6 7 8 9  ... 26

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: M4 • Tronsonul Parc Bazilescu - Străulești • Lucrări în 2013 - 2017  • 
Choose destination

Since our 2705 forum members have written 464324 posts in 5795 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”