Zona metropolitană BucureștiLucrări de modernizare și extindere a infrastructuriiLucrări finalizate începând cu anul 2006Pasaj Subteran Piața Sudului (INAUGURAT 23.07.2017)

Topic: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului

4579 posts, 1100244 views

Go to page:  1  ... 54 55 56 57 58 59 60  ... 328

📖 Pagination options
Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului danutzu_2910

Da, este PP2 la care nu s-a lucrat.
PP3 are sansa sa fie terminat integral dintr-o singura miscare. (asta e pasajul de legatura dintre statiile de tramvai si pasajul de legarura dintre metrou si Sun Plaza)

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului TibiV

Corect, si cu PP2 si PP3.
Trebuie neapărat să ne lămurim....

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului zapacitu

PP3 ar trebui sa subtraverseze liniile de tramvai pentru accesul statiei de tramvai de pe partea cu mall-ul, iar daca nu ma insel actualmente unul din sensurile de circulatie auto utilizeaza sinele de tramvai; deci trebuie terminat bucata din PP3 actualmente in lucru, acoperit si reasfaltat, redat circulatiei si abia la final se poate face si ultimul ciot pe sub liniile de tramvai.

Marturisesc neincredea mea in termenul de 31 decembrie 2015.

danutzu, ai avut dreptate.
Săpătura e de la PP2 BIG-Castani (intrarea de sus, de lângă Sun). Se văd bine profilele H si câteva panouri din lemn. Se vede si PM, care va fi comun pt PP si pasajul auto, atât la PP2 cât si la PP1 Mega- MOL.
Interesant că PM a fost turnat cu bucată lipsă la partea superioară, lungă de 1 metru si adâncă de 2m, pe unde ies un braţ de cabluri electrice care sunt agățate acum de o grindă care este sprijinită pe "malurile"  săpăturii. O dovadă bună cât de mult i-au încurcat utilitățile...

NOUTATE:  au început să sape si să bage profile H în centru, lângă PM al pasajului, acolo unde trebuie să ajungă PP1.

Iar PP3 se termină exact în dreptul plăcii cu şinele de tramvai sensul BIG-Popesti.

Poze mai pe seară sau chiar mâine.

Intrebare din trecut: cum s-a construit pasajul pietonal care face legatura dintre statia de metrou si sun plaza?
Din ce tin eu minte, la suprafata s-a lucrat dor jumatate de pasaj...
Isi mai aminteste cineva ceva? e vreun subiect cu lucrarea asta?

Din câte îmi amintesc au lucrat strict subteran, fără să spargă/sape  ceva la suprafață şi fără devieri de circulație, mai ales de tramvai. Au mers cam cum merg TBMurile la metrou...
Dar s-a făcut pe bani privaţi, si probabil au plătit gros pentru fiecare cablu sau conductă întâlnită în calel pe cei de la ENEL, GdF etc.
Cu atât mai admirabil, mai ales că au mers f.repede....

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului shoppy

Nu e nici un secret, utilitatile se muta pe banii celui ce doreste mutarea, deci daca esti privat si sari cu cascavalul atunci se rezolva, daca esti institutie de stat si completezi un maldar de harti pentru orice cheltuiala atunci dureaza mai mult.

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului misterr

TibiV wrote:
Vedeti in poza de sus bucata lipsa inca de la turnmare din PM si bablurile atarnate...
Nu lipsește nimic din PM (nici nu avea cum!), doar grinda de ghidaj e întreruptă.

• 133 313
  • Posted:
  •  

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului 133 313

Groapa aia atat cat imi pot da seama din poze este inafara pasajului auto, lipita de sirul de PM spre Aparatori (celalalt sir il denumesc generic Brancoveanu). Deci... camin de canalizare sau camera pompelor? Sau amandoua, suprapuse...

misterr wrote:
Nu lipsește nimic din PM (nici nu avea cum!), doar grinda de ghidaj e întreruptă.

OK, grinda de ghidaj...
Se vede ca acolo nu a fost de la bun inceput, au lasat loc pentru cabluri.
Asta spuneam, ca se vede ca au avut multe batai de cap cu retelele...

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului misterr

Cînd se vor sparge capetele PM și se va turna PS, cablurile acelea vor veni pe deasupra planșeului.
Cred că ai văzut și tu cînd ai făcut poze că în zona aceea e plin de indicatoare „Atenție! Cabluri electrice”.

133 313 wrote:
Groapa aia atat cat imi pot da seama din poze este inafara pasajului auto, lipita de sirul de PM spre Aparatori (celalalt sir il denumesc generic Brancoveanu). Deci... camin de canalizare sau camera pompelor? Sau amandoua, suprapuse...

Am scris eu mai sus ce e "groapa" aia . Este parte a PP2, la care nu s-a lucrat deloc.

misterr wrote:
cablurile acelea vor veni pe deasupra planșeului.
Cred că ai văzut și tu cînd ai făcut poze că în zona aceea e plin de indicatoare „Atenție! Cabluri electrice”.

Logic, că altfel nu le țineau atârnate deasupra săpăturii, unde îi vor încurca destul de mult...
Iar unul din indicatoare se vede în poza mea în colţul din stânga jos, dar e " cu spatele". Li se adresează celor din șantier, să nu fie "Dorel"...:)

Re: Stiri si articole din presa Robert24

Sorin Oprescu wrote:
La Piața Sudului, vom cere încă o lună - două ca să putem termina. Termenul este decembrie 2015, însă lucrarea se va termina la începutul anului viitor. După finalizarea lui, inelul principal de circulație putem spune că e finalizat integral. Pasajul inchide inelul, îl sigilează. Important e că la acest pasaj 68.000 posesori de mașini pot să iasă și să intre în cartier

Cand aud aberatia ca pasajul e pe inel....

Go to page:  1  ... 54 55 56 57 58 59 60  ... 328

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Pasaj Subteran Piața Sudului (INAUGURAT 23.07.2017)  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463964 posts in 5794 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”