Zona metropolitană BucureștiLucrări de modernizare și extindere a infrastructuriiLucrări finalizate începând cu anul 2006Pasajul Suprateran Basarab (INAUGURAT 18.06.2011)

Topic: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului (Partea 3)

1420 posts, 367001 views

Go to page:  1  ... 53 54 55 56 57 58 59  ... 102

📖 Pagination options
Re: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului (Partea 3) subway guru

Si cel de la Metrorex e tot nefunctional...

Re: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului (Partea 3) Goldmund

Eu zic sa ne bucuram cu totii de aceasta realizare splendida  si sa fim mai atenti cu 'ceilalti', sa nu stricam bucuria sincera a altora...
Ce am observat la penultimele poze ale lui Marian A.:
iluminatul feeric sub pasaj, la nivelul solului. De una zi cativa s-au vaitat - pe drept - ca partea de sub pasaj s-a dat in folosinta, dar iluminatul stradal era ca si inexistent, era bezna. Eu am crezut pana acum ca asa a ramas...,insa vazand pozele recente am constatat ca(cine stie de cand!) totul functioneaza normal la sol...Poate invatam nu doar sa ne vaitam de lipsurile si stangaciile unor responsabili, dar sa si laudam si sa specificam cand ceva este imbunatatit. Putem critica si Japonia, putem critica totul, dar trebuie sa si laudam cand ceva este(adus) in ordine :idea:
Si unele lucruri incep sa fie indreptate :idea:

Ma bucur alaturi de voi...Pasajul arata bine!

PS
Abia astept sa vad poze cu Pasajul Basarab plin de masini(poate cei de la "Jurnalul N." pun o camera live si deasupra pasajului: ar fi gigantic!)

• Utilizator anonim
  • Posted:
  •  

Re: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului (Partea 3) Utilizator anonim

Urmeaza partea 2a si a 3a a reportajului de azi, incarcarea maxima a podului peste cf, teste cu iluminatul arhitectural pe hobanat si vizita primarului.

Re: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului (Partea 3) DocOctavius

O întrebare de curiozitate "pisicească":
Este cumva posibil să ne spuneți și nouă care erau deformările podului cu încărcătură maximă? Așa, dacă vă trec prin mâna pe vreo hârtie sau dacă mai ține-ți minte ce or fi mormăit băieții de la nivelment când scriau.

Gabi23 wrote:
In aceste momente podul hobanat este incarcat cu 60% peste limita normala calculata de trafic, avand greutatea de 1800 de tone. Sunt 32 de camioane si 12 vagoane de tramvai (6 pe fiecare sens). Este cel mai probabil singura ocazie cand va fi atat de solicitat.

Draga Gabi23, nu fi atat de 'naiv' incat sa 'cumperi' orice 'gogoasa'...indiferent cine incearca sa ti-o 'vanda'...
In primul rand ca se 'vehiculeaza' o 'notiune' nedefinita: 'limita normala calculata (???) de trafic'...
Hai sa incercam sa 'rationam logic' impreuna...
Daca am presupune ca asa ceva 'exista' ar fi egal cu:
1/1.6 x (32 camioane + 12 tramvaie goale) = 20 camioane suprapline + 7.5 tramvaie goale...ti se pare a 'arata' a trafic normal???
In 'realitate' convoaiele 'de calcul' pentru un pod de clasa 'E' sunt:
a) convoaie normale de
a1) camioane A30 (de 30tone fiecare), dispuse in siruri nelimitate pe toate benzile de circulatie, considerand o banda de 3m latzime, la 10m distanta unul de altul pe sir; la patru benzi si peste se aplica un coeficient de reducere 'de simultaneitate' de 25%...
a2) doua convoaie de tramvaie de cate patru vagoane (un convoi/fiecare linie de tramvai) intr-o schema de incarcari pe osii de 4x8.5+4x10+4x8.5+4x10tone=148tone/convoi
sau
b) convoaie speciale
b1) vehicul pe roti V80 de 80tone pe un singur sir cu distante de 80m intre doua vehicule
c) convoaie exceptionale (la cererea Min. Transporturilor)
cel mai 'baban' e convoiul EC care consta ditr-un treiler de 240tone+doua remorchere de 27tone fiecare...
Convoaiele de calcul se 'inmultesc' ca greutate cu coeficienti de 'supraincarcare' functie de 'combinatia de incarcari' luata in considerare...
Hai sa continuam 'exercitiul logic' comun...
Daca luam sarcina totala 'maxima' de la teste de 1828tone si consideram numai 'autoturisme grele' a 1.8 tone /bucata = 1000 autoturisme...te las pe tine sa verifici cate ar incapea intr-un 'blocaj' de circulatie pe tot hobanatul...
Ca imagine generala, bine de tinut minte, convoaiele de calcul la poduri echivaleaza cu 1.3m de pamant asternut uniform pe tot podul...
Dupa umila mea parere, ala de ti-a vandut gogosile e cel mult 'repetent' la cursul general de poduri...
Toate cele bune, si nu mai inghitzitzi cu atata usurintza nici shoparle, nici 'crocodili'...ca pe ala cu 'anaconda' l-au 'saltat'...  ;)

• Utilizator anonim
  • Posted:
  •  

Asta i-am zis eu la telefon din ce am aflat de pe santier de la cei care se ocupau de masuratori... :roll: Suntem doar simpli corespondenti nu impuscati  :P

DocOctavius wrote:
O întrebare de curiozitate "pisicească":
Este cumva posibil să ne spuneți și nouă care erau deformările podului cu încărcătură maximă? Așa, dacă vă trec prin mâna pe vreo hârtie sau dacă mai ține-ți minte ce or fi mormăit băieții de la nivelment când scriau.

Nope...
Geodezii lucreaza 'in doua etape'...
Etapa 1: masuratori 'brute' in teren...
Etapa 2: lucrari 'de birou'...
Masuratorile se prezinta intr-un 'raport' si oricum nu au nici o valoare fara comparatzia cu 'valorile calculate'...
Rabdare si tutun, deci...
Mult a fost, putzin a mai ramas!!!

P.S.
La podul pe arce si la viaducte rezultatele au fost 'super'...sigurantza totala!

Re: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului (Partea 3) danielstan

Detectia conductelor subterane nestiute:

Am fost contestat pe forum despre posibilitatea de a detecta conductele 'a caror pozitie reala nu se cunoaste' si care genereaza contracte aditionale de sute de mii sau milioane de euro la aproape toate lucrarile publice din orase.

M-am documentat si, dupa o cautare sumara, am gasit asa ceva: http://en.wikipedia.org/wiki/Ground-penetrating_radar

Tehnologica GPR (Ground Penetrating Radar) este gandita pentru scopuri arheologice (caci occidentalii nu concep situatia romaneasca in care planurile orasului nu bat cu realitatea).

Deci se poate, tovarasi primari si tovarasi constructori!
Nu mai prostiti poporul 'ca nu ati stiut' pe unde trece conducta X!
Nu ati VRUT sa stiti!

Re: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului (Partea 3) General_Katana

Ar trebui sa monteze si un gard intre liniile din statia de pe hobanat pt ca sigur vor exista specimene care sa scurteze drumul pt a schimba sensul de mers.  :mrgreen:

• Utilizator anonim
  • Posted:
  •  

General_Katana wrote:
Ar trebui sa monteze si un gard intre liniile din statia de pe hobanat pt ca sigur vor exista specimene care sa scurteze drumul pt a schimba sensul de mers.  :mrgreen:

Foarte buna ideea, dar dupa se trezeste lumea ca de ce s-au pus "garduri de vite"  :lol:

Re: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului (Partea 3) lucianxx9o

O intrebare, pare banala :?: :am auzit ca la incarcatura de zi 1800 t podul a coborat cu 12 cm daca nu gresesc, cand sunt montate lifturle si scarile rulante si va fi o greutate de peste 1000 t, greutatea nu se lasa pe lifturi si scari daca podul coboara ???? (poate lifturile au structura lor si nu sunt ancorate de pod dar de scari???)

Re: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului (Partea 3) andrei11

???? Si ce daca ? E o simpla statie de tramvai cu peroanele unul in fata celuilalt - vezi peronul lui 34 si a altor tramvaie de la Dr. Felix. Eventual numai cei care gresesc statia de coborare ar putea sa faca aceasta miscare. Complet nesimificativ numarul lor, iti spun de pe acum.

Draga #danielstan, in afara ca esti (scuza-mi expresia 'dura'), cam habarnist in materie incepi sa devi si obositor...
Tu te-ai uitat macar o data pe Discovery la serialele alea englezesti cu arheologia?
Aia nu sunt in stare sa descopere cu exactitate ruinele antice in terenul netulburat de secole din gradina din spatele casei si tu vrei geo-radar in terenul 'framantat' de j'de shantzuri, umpluturi, moloaze si alte cele de Bucuresti???
Ceea ce faci tu e ca in bancul cu Al Quaida la metroul din Bucuresti:
Cica Bin Laden se urca in metrou, la cabina mecanicului, si cu pistolul la tampla omului ordona:
Ma duci la Beirut!
Mecanicul incearca sa-i explice ca linia duce la IMGB, dar arabul nu si nu!
Ca sa nu se puna cu 'nebunul', se anuntza la microfon:
'Urmeaza statzia Beirut, peronul pe partea dreapta'
La care 'teroristul' zice cu 'satisfactzie':
'reatzi ai dreacu, avea dreptate Ceashca, putetzi dar nu vretzi!?!?!
Baga deci la cap, tov #danielstan, ca se pare ca si matale ai putea sa intzelegi ceva dar tzii mortzish sa nu vrei sa pricepi...
Pentru talica in mod special, urmeaza faza geo-radar, peron pe stanga sau pe dreapta dupa preferintzele tale politiceshti  (geo-radarul si munca de pomana urmeaza sa fie prestata de preopinentul doritor...in mod voluntar...asteptam primele 'rezultate concludente')

P.S.
Tu chiar esti convins ca esti primul 'dashtept'???
Dupa mine esti doar oarecum 'sumar'... :(

lucianxx9o wrote:
O intrebare, pare banala :?: :am auzit ca la incarcatura de zi 1800 t podul a coborat cu 12 cm daca nu gresesc, cand sunt montate lifturle si scarile rulante si va fi o greutate de peste 1000 t, greutatea nu se lasa pe lifturi si scari daca podul coboara ???? (poate lifturile au structura lor si nu sunt ancorate de pod dar de scari???)

Chiar daca unii de pe aici sunt tentatzi sa considere ca inginerii constructori au un IQ de 'complexatzi mental', potzi fi linishtit, s-au avut in vedere toate aceste aspecte, ba shi mai shi...
Nu se sprijina podul nici pe lifturi nici pe escalatoare...
Toate cele bune, stimate arhitect...(ce v-atzi face voi fara noi???, n-ar ramane piatra peste piatra...)

Go to page:  1  ... 53 54 55 56 57 58 59  ... 102

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Pasajul Suprateran Basarab (INAUGURAT 18.06.2011)  • 
Choose destination

Since our 2703 forum members have written 463832 posts in 5793 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”