MetrouȘtiri, noutăți și discuții despre metrou

Topic: Discuții diverse despre Metrorex

5596 posts, 1278671 views

Go to page:  1  ... 51 52 53 54 55 56 57  ... 400

📖 Pagination options
Re: Discutii diverse despre Metrorex andrei11

1) Tot nu pricep cum le-a iesit din proiect - din studiul de fezabilitate - un pasaj "gen Universitate" la Parc.
2) Cum  acelasi proeict - acelasi studiu de fezabilitate - le-a dat niste culuare amarate la statia Favorit.
Deci daca asa le-a iesit din studiul de fezabilitate, de ce schimba acum proiectul ?
Eu propun sa se faca un singur acces / statie, cine are nevoie de metrou poate sa se deplaseze si la unicul acces.
Nu ma luati cu PSI - ul, ISU, blablabla, nu tine, sunt statii care functioneaza bine mersi cu un singur acces, Costin Georgian, Tineretului, Brancoveanu, Aparatori, blablabla, blablabla.
Iarasi nu ma luati ca acelea sunt statii istorice, Situatiile de Urgenta nu tin cont ca sunt sau nu statii istorice.
Abureala. Le-a iesit pasaj "belvedere" la Parc, asa sa fie construit. Detin si un detaliu de constructie la accesul cu bucluc care subtraverseaza apeductul. L-ar fi subtraversat, ca nu se mai face ( sâc ).
5-15-2014 9-56-14 PM.jpg (48.17 KB; downloaded 2412 times)

Uitati si apeductul buclucas, se vede clar.

• 133 313
  • Posted:
  •  

Re: Discutii diverse despre Metrorex 133 313

La statia aia de fapt nu prea se stie nimic din ce se face in afara de substatia aia facuta deja...

• 133 313
  • Posted:
  •  

Re: Discutii diverse despre Metrorex 133 313

Metrorex cred ca a introdus un model eco de taxatoare. Taxatoarele care nu iti inscriptioneaza data si ora taxarii dar iti insciptioneaza cont 0. Aveam o cartela de 10 calatorii si ultima calatorie nu era inscriptionata. Am introdus-o in taxatorul verde care mi-a scris fericit pe ea un cont 0 negru ca noaptea. Scot cartela noua (ca mereu am de rezerva) o introduc in acelasi taxator, o scuipa cu permisiunea de a trece dar... alba ca zapada asa cum am introdus-o!  :D

Re: Fun stuff cu Metrorex thor5

La cat de vechi arata, precis a ramas de la tunelurile Tineretului-Eroii Revolutiei (Pieptanari). Probabil au facut tunelul mai scurt, si asta a ramas pe stoc. Iar Dorel cel descurcaretz l-a dosit bine in ... parc.

Re: Fun stuff cu Metrorex Budy187

Sunt acolo de vreo 5 ani, deci vor mai sta mult si bine

Re: Fun stuff cu Metrorex shoppy

Mai sunt o droaie si pe camp pe acolo pe unde va trece A3 peste cf 800.

• Utilizator anonim 2
  • Posted:
  •  

Re: Discutii diverse despre Metrorex Utilizator anonim 2

Las' ca tocmai ce le-au scos pe alea de RATB si nu au pus nimic in loc. La ora de virf li se cam simte lipsa (Pipera de exemplu). Ma intreb ce or fi facut cu cele vechi cind le-au demontat de acolo, le-or mai avea sa le puna la loc? Ma tem ca nu.

Care dintre voi stie cum se mai supravegheaza umiditatea din statii? Cu ani in urma erau niste higrometre plasate in aceste cutii de lemn de la mijlocul peronului. Cineva venea si recupera banda de hirtie pe care acul desena variatia in timp a umiditatii. Acum sint goale. Eram la Dristor 1 si m-a izbit mirosul crunt de umezeala si mucegai, mult mai rau decit prin partile unde circul de obicei. M-am uitat sa vad ce e in cutia aia si ...nimic:

18052014706.jpg (68.72 KB; downloaded 2311 times)

Nu mai zic ca sub aceste cutii s-au amplasat tot felul de automate de "mincare sanatoasa" care disipa caldura si, chiar daca cineva ar mai urmari indicatiile aparatelor, ele ar fi eronate.

• IK4
  • Posted:
  •  

Re: Discutii diverse despre Metrorex IK4

sab wrote:
Imi pare rau Robert, dar nu reusesti sa ma convingi.
Faptul ca ele sunt fiabile este un lucru bun, dar nu poate inlocui confortul nostru pe parcursul calatoriei. :(

Intreprinderile de transport in general si in mod special cele din Romania, sunt preocupate mai mult de problema fiabilitatii, reducerii costurilor, cresterii veniturilor, eficientei, samd. Confortul calatorilor este mereu pus pe undeva pe la coada listei, dotarile legate de confort fiind intotdeauna cele de unde se taie. Aveti atatea exemple: autobuzele Mercedes, troleibuzele Irisbus, tramvaiele BLF achizitionate fara aer conditionat; metrourile BM1 achizitionate cu un minim de bare, ventilatie deficitara si fara echipamente de informare vizuala; montarea de ferestre rabatabile la trenurile BM1 si BM2, inutile datorita curentilor puternici de aer produsi pe culoarul trenului, in loc de montarea unor ventilatoare mai eficiente. In schimb s-a montat aer conditionat in lifturile de exterior, dar nu pentru confortul calatorilor ci pentru ca probabil agregatele au fost alese prost (de interior pentru a fi mai ieftine?) si nu suporta temperaturi ridicate.

La metrorez respectul fata de calator este ZERO si nimeni nu ma poate convinge ca nu ar fi asa, cand zilnic la statia Eroilor sens Unirii, trenul aflat in statie inchide usile in nasul calatorilor ce tocmai au coborat la linia vecina si pleaca lasandu-i sa mai astepte inca 10 minute urmatorul tren. Nu mai vorbesc de gunoaiele si de mizeria din statii.

IK4 wrote:
... cand zilnic la statia Eroilor sens Unirii, trenul aflat in statie inchide usile in nasul calatorilor ce tocmai au coborat la linia vecina si pleaca lasandu-i sa mai astepte inca 10 minute urmatorul tren.

Cred ca ai formulat gresit  fraza, am impresia ca ai vrut sa spui invers.
Pe de alta parte tot timpul vor fi calatori "intarziati" sau in "contratimp", ar insemna ca metroul sa stationeze o infinitate de minute la Eroilor.
Robert24 wrote:
... Faptul ca dupa mai mult de 1 milion de km de exploatare aproape zilnica nu au nicio problema serioasa cred ca spune multa.

Parerea mea sincera este ca acest lucru este un fapt firesc, normal.
PS : La celebrele foste glorii Tractoarele romanesti U 650 discul de ambreiaj - produs de Buzau - rezista cam un an, hai maxim doi.
Discul de ambreiaj de la Dacia 1300 - produs tot de faimosii de la Buzau - rezista vreo 20.000 - 25.000 km.

• IK4
  • Posted:
  •  

Re: Discutii diverse despre Metrorex IK4

M-am referit strict la transferul intre magistralele M1/M3 de la Eroilor, sens Republica/Anghel Saligny, peronul central. Cand trenul de pe M1 deschide usile, cel de pe M3 le inchide. In nasul celor care vor sa schimbe magistrala, sa mearga de exemplu de la Crangasi la Saligny. E vorba doar de nesimtire, circa 10 secunde de stationare suplimentara n-ar fi nimic pe langa intervalul de succedare jenant de 10 minute la anumite ore.
N-am pretentia sa ma astepte trenul sa taxez cartela si sa cobor scarile, dar cand iti bati joc in halul asta nu cred ca mai are rost sa discutam de conditii, aer conditionat, etc.

Re: Discutii diverse despre Metrorex Gabi23

În această seară în staţia Aurel Vlaicu trebuia să faci slalom printre gunoaie, toate coşurile fiind pline până la refuz. N-ar fi o idee rea ca din grămezile de bani pe care îi scot din buzunarele călătorilor, să asigure o salubritate eficientă!!!  :evil:  În cele două fotografii n-am putut surprinde prea mult, însă halul în care arăta staţia şi în zona turnicheţilor şi pe scări...

Staţia Aurel Vlaicu - 12.06.2014.jpg (390.52 KB; downloaded 2700 times)

Staţia Aurel Vlaicu - 12.06.2014 (1).jpg (404.21 KB; downloaded 2700 times)

Parca e in timpul razboiului, in metroul din New York  :!:
( Anii 1940 )

Re: Discutii diverse despre Metrorex Gabi23

Iar pe unul din turnicheţii de acces era un rest de shaorma, dar nu aveam cu să fac poza şi în plus imaginea era dezgustătoare   :|

• sab
  • Posted:
  •  

Re: Discutii diverse despre Metrorex sab

No comment
Leonida.jpg (193.82 KB; downloaded 2623 times)

Go to page:  1  ... 51 52 53 54 55 56 57  ... 400

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Știri, noutăți și discuții despre metrou  • 
Choose destination

Since our 2476 forum members have written 438737 posts in 5494 topics and 524 subforums.

© 2009 - 2025 Asociația „Metrou Ușor”