MetrouLucrări de modernizare și extindere a infrastructurii pentru metrouM5 Drumul Taberei - Eroilor - Iancului - PantelimonM5 • Tronsonul Drumul Taberei - Eroilor • Lucrări în 2011-2020

Topic: Discutii - Lucrarile de adaptare in statia Eroilor 1

832 posts, 214656 views
⚠  Forum Rules

Go to page:  1  ... 48 49 50 51 52 53 54  ... 60

📖 Pagination options
Re: Discutii - Lucrarile de adaptare in statia Eroilor 1 survola

Din ce am văzut, în arcadele de trecere prin perete, gresia este majoritar gri, dar apar si plăci negre.
Faza ciudată este că apar în mod neregulat, în număr diferit și în poziții diferite.

• sab
  • Posted:
  •  

Re: Discutii - Lucrarile de adaptare in statia Eroilor 1 sab

Aaa, tu te referi la "faianță"... Gresia este de obicei pe jos. :)
Da, așa a rămas, sunt finisajele de granit  gri/gri-verde de la pasajul de corespondență cu M5. Si eu am remarcat că apare un model neregulat, dar vedem când se deschide linia 4, poate este o legătură cu modelul de pe peretele de acolo. Deși m-aș mira...

• sab
  • Posted:
  •  

survola wrote:
Au rămas cu gresia pestriță?

Este mai rau decat crezi... Ba aleator, ba deloc, ba total culoare inchisa...
20210524_210132[1].jpg (839.44 KB; downloaded 3417 times)

Si, ce sa vezi ? Canelurile par facute...cu flexul  astfel incat placile sa se potriveasca la dimensiuni.
20210524_205943[1].jpg (935.02 KB; downloaded 3414 times)
20210524_205742[1].jpg (995.92 KB; downloaded 3414 times)

Re: Discutii - Lucrarile de adaptare in statia Eroilor 1 survola

Nu înțeleg cârpeala asta. Nu le-au venit plăcile comandate și au făcut o improvizație temporară? Așa sper.

Re: Discutii - Lucrarile de adaptare in statia Eroilor 1 andrei11

Cred că le aveau deja pe stoc.

Re: Discutii - Lucrarile de adaptare in statia Eroilor 1 ByOnu

Sigur nu este doar temporar... pur si simplu asta este interesul pentru detalii.

Re: POZE lucrarile de adaptare in statia Eroilor 1. subway guru

sab wrote:
Pe la suprafață surpări si cârpeli. Nu înțeleg săpăturile astea. Or mai fi introdus ceva pe acolo ?
Ce mi se pare ciudat este zona aceasta, care corespunde jos cu ușa "secreta" construita ulterior inaugurării in pasajul ondulat. Cred ca este a doua oara când se umple zona cu pamant. Apropo, guru, ne luminezi si pe noi, te rog, ce este acel dâmb de pe mijlocul plafonului stației E1, din cauza căruia ne-am procopsit cu derdelușurile pline de bălării ?

Eram student cand s-a construit statia asta.

• sab
  • Posted:
  •  

Re: POZE lucrarile de adaptare in statia Eroilor 1. sab

Știu, dar credeam ca nu iți este necunoscut "amănuntul", mai ales ca a condus acum la alegerea unei soluții nonconformiste.
Am încercat si eu... :)

Re: POZE lucrarile de adaptare in statia Eroilor 1. rosetti61

Cu ploile astea interminabile supureaza din nou. Motiv sa descopere si sa remedieze odata pentru totdeauna problema!

• sab
  • Posted:
  •  

andrei11 wrote here:
N-am înțeles traseul.      Luminează-mă rogu-te.

Cam acesta ar fi traseul unei persoane cu dizabilități care schimba M1 cu M3 sau invers. Am notat cele 3 lifturi
lifturi M1-M3.jpg (99.87 KB; downloaded 2698 times)

Este la fel de lung si alambicat daca vii din Militari sau de la gara si ai treaba la spital. Diferența este ca in acest caz folosești si platforma... Era așa greu sa pui liftul de la peronul central in partea către Spital ? Scăpai de liftul 2 "ca popa". Sau mai puneai un lift si îl lăsai si pe cel actual .
Este chiar așa greu in Romania sa faci un proiect corect ? :twisted: Ai dezavantajat 3 schimburi, enumerate mai jos, pentru un singur lucru, cei care vor sa iasă la statuie :
- schimbul M1-M3
- schimburile M1/3(peron central) cu M5. Acum ai 3 lifturi daca vii de pe M5 si mergi către Unirii.
- cei care vin de pe M1/3 si au nevoie la spital

subway guru wrote here:
Eu am avut mereu mari indoieli privind acele scaune de perete. Daca vine omul in carucior cate persoane trebuie sa-l asiste pentru a strabate cateva trepte si a-si recupera caruciorul?
Se compara asa ceva cu un lift???

Nu se compara, dar ce sa facem daca erau câteva trepte acolo ?
Soluția corecta era sa se "adâncească" ieșirea veche de la E1 si pasajul nou de subtraversare a bulevardului. Nu cred ca era așa dificil, dar deh, suntem in Romania  lucrului ieftin, "lasă ca merge si așa"...

Re: Discutii - Lucrarile de adaptare in statia Eroilor 1 orex

Era așa greu sa pui liftul de la peronul central in partea către Spital ? Scăpai de liftul 2 "ca popa". Sau mai puneai un lift si îl lăsai si pe cel actual .

Oricum ai fi pus liftul de la peronul L1-L3 tot prin ”derdelush” se stabilea legatura cu celelalte puncte ale statiei! De liftul ”mik” nu scapai in veci, ca-s minim 176 cm intre ”derdelush” si vestibul E2 , concomitent cu faptul ca ascensorul a fost edificat si pentru cei care intra pe la Opera si vor sa mearga spre E 2, nu numai pentru cei ce vor transborare M1/M3-M5! ;)
Solutia era lift cu rampa metalica pe langa una dintre marginile scarii fixe spre ”Spital”!
Daca le dadea prin cap asta, acum si faimoasele statii Titan, Muncii ori Dristor 1 aveau lifturi! La Barcelona spre exemplu, toate statiile de metrou au acces pentru persoanele cu dizabilitati.  :yes:

• sab
  • Posted:
  •  

Nope, daca planul inițial prevedea rulante in capătul peronului, sigur se putea face si un lift. Așa cum s-a făcut la Politehnica , daca stii, treci printr-un fost spațiu tehnic sa ajungi la el. Soluții erau, voința sa fi fost, dar la noi lipsește cu desăvârșire.
Nu știu de ce au renunțat la acest plan, mult mai bun decât aberația actuala de traseu prin pasajul vălurit. Poate au căutat sa justifice (in)utilitatea pasajului, însă, oricum 90% din calatorii actuali NU o iau pe acolo, ci pe drumul cel mai scurt . Însă asta era evident dinainte fără sa ai studii la "Sorbona"...  :popa:
Asta înseamnă sa studiezi , sa studiezi si iar sa studiezi variante si sa te "sucești". La un anumit moment, mintea se "scurtcircuitează" si alegi aberații in final.
Rulante initiale.jpg (97.08 KB; downloaded 2579 times)

Re: Discutii - Lucrarile de adaptare in statia Eroilor 1 andrei11

Bleah,  așa le-a ieșit din analiza SWAT* !

Re: Discutii - Lucrarile de adaptare in statia Eroilor 1 subway guru

Ce m-as distra sa va vad pe voi proiectand cum sa faceti sveitzer niste plansee care au fost gandite si construite acum jumatate de secol fara gauroaie in ele…
:rofl:

Go to page:  1  ... 48 49 50 51 52 53 54  ... 60

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: M5 • Tronsonul Drumul Taberei - Eroilor • Lucrări în 2011-2020  • 
Choose destination

Since our 2439 forum members have written 435218 posts in 5426 topics and 519 subforums.

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”