Topic: Tramvaiele Astra Imperio
87 posts, 33832 views
📖 Pagination options
-
- cris_m
-
Posted:
-
Re: Tramvaiele Astra Imperio
cris_m
69 - linia 102 - Strada Horea - 19.07.2021
85 - linia 102 - Strada Horea x George Baritiu - 19.07.2021
86 - linia 102 - Strada Horea - 19.07.2021
69 - linia 102 - Strada Horea - 19.07.2021
DSC_7889.jpg (1.61 MB; downloaded 3615 times)
DSC_7896.jpg (1.66 MB; downloaded 3612 times)
DSC_7899.jpg (1.52 MB; downloaded 3611 times)
DSC_7901.jpg (1.66 MB; downloaded 3611 times)
85 - linia 102 - Strada Horea x George Baritiu - 19.07.2021
DSC_7953.jpg (1.59 MB; downloaded 3616 times)
DSC_7958.jpg (1.41 MB; downloaded 3614 times)
86 - linia 102 - Strada Horea - 19.07.2021
DSC_7926.jpg (1.34 MB; downloaded 3609 times)
-
- cris_m
-
Posted:
-
cris_m
Urmatoarele mesaje contin imagini din interiorul vagonului 63, la un an distanta de cand a fost dat in exploatare. Ma asteptam ca sunt ceva mai inghesuite in interior, dar sunt decente pana incepe sa se aglomereze nitel.
Ca puncte minus:
- scaunele de pitici de deasupra boghiurilor, eu care sunt "subtirel" am stat destul de incomod
- troncanelile care au cauza necunoscuta (cu alte cuvinte sunt galagioase tramvaiele)
- finisajele ieftine, demne de anii 90 (tavanul, spoturile, bordul in special)
- scaunele care nu au nimic sub materialul textil, sunt foarte tari comparativ cu scaunele de la Solaris e-bus/troleibuz
Ca puncte forte:
+ sistemul de usi culisante
+ podeaua total coborata
+ climatizarea (imi place foarte mult cum au ascuns "caloriferele" la nivelul peretilor)
+ sistemele de informare
Per total, nu mi se par niste tramvaie rele, dar nici de ridicat in slavi. Se putea si mai bine. Poate trag cu ochiul la Mioveni sa vada evolutie, zic.
Ramane de vazut cat vor rezista in trafic si daca lucrurile se vor mai regla din mers in ceea ce priveste zgomotul din interior.
Incepem turul dinspre coada tramvaiului catre fata.
Segment dorsal:
Segmentul central:
Urmatoarele mesaje contin imagini din interiorul vagonului 63, la un an distanta de cand a fost dat in exploatare. Ma asteptam ca sunt ceva mai inghesuite in interior, dar sunt decente pana incepe sa se aglomereze nitel.
Ca puncte minus:
- scaunele de pitici de deasupra boghiurilor, eu care sunt "subtirel" am stat destul de incomod
- troncanelile care au cauza necunoscuta (cu alte cuvinte sunt galagioase tramvaiele)
- finisajele ieftine, demne de anii 90 (tavanul, spoturile, bordul in special)
- scaunele care nu au nimic sub materialul textil, sunt foarte tari comparativ cu scaunele de la Solaris e-bus/troleibuz
Ca puncte forte:
+ sistemul de usi culisante
+ podeaua total coborata
+ climatizarea (imi place foarte mult cum au ascuns "caloriferele" la nivelul peretilor)
+ sistemele de informare
Per total, nu mi se par niste tramvaie rele, dar nici de ridicat in slavi. Se putea si mai bine. Poate trag cu ochiul la Mioveni sa vada evolutie, zic.
Ramane de vazut cat vor rezista in trafic si daca lucrurile se vor mai regla din mers in ceea ce priveste zgomotul din interior.
Incepem turul dinspre coada tramvaiului catre fata.
Segment dorsal:
DSC_7873.jpg (1.65 MB; downloaded 3589 times)
DSC_7874.jpg (1.51 MB; downloaded 3592 times)
DSC_7862.jpg (1.65 MB; downloaded 3591 times)
DSC_7880.jpg (1.77 MB; downloaded 3590 times)
Segmentul central:
DSC_7877.jpg (1.94 MB; downloaded 3598 times)
DSC_7864.jpg (1.89 MB; downloaded 3593 times)
DSC_7876.jpg (1.66 MB; downloaded 3601 times)
DSC_7861.jpg (1.93 MB; downloaded 3594 times)
DSC_7863.jpg (1.41 MB; downloaded 3593 times)
DSC_7866.jpg (1.48 MB; downloaded 3595 times)
-
- cris_m
-
Posted:
-
cris_m
Continuare - segment frontal si cabina vatman
Continuare - segment frontal si cabina vatman
DSC_7865.jpg (1.46 MB; downloaded 3582 times)
DSC_7872.jpg (1.41 MB; downloaded 3584 times)
DSC_7867.jpg (1.89 MB; downloaded 3578 times)
DSC_7868.jpg (1.79 MB; downloaded 3583 times)
-
- cris_m
-
Posted:
-
cris_m
Alte detalii din interior si un cadru cu boghiul central al lui 69.
Alte detalii din interior si un cadru cu boghiul central al lui 69.
Caloriferele de care spuneam...
DSC_7870.jpg (1.49 MB; downloaded 3602 times)
DSC_7875.jpg (1.62 MB; downloaded 3601 times)
DSC_7878.jpg (1.34 MB; downloaded 3598 times)
Partea asta imi inspira ieftineala/carpeala, poate o redeseneaza candva
DSC_7879.jpg (1.5 MB; downloaded 3595 times)
Da, chiar isi merita certificatul Dekra, e curat luna...
DSC_7882.jpg (1.78 MB; downloaded 3595 times)
DSC_7885.jpg (1.5 MB; downloaded 3597 times)
DSC_7898.jpg (1.4 MB; downloaded 3597 times)
-
- orex
-
Posted:
-
orex
Nu e zgomotos deloc ci tu prea firoscos!
PS
Doar ti-am aratat video intr-o miscare fireasca a lui, de la Oradea, si-n afara ca panoul interior, despartitor de la ultima usa zdranganea ca nu era amortizat ca lumea-n prinderii barilor de sustinere, n-are nimic nici daca vrei sa-i cauti nod in papura!
Un singur minus, dar pentru 36 de m sigur se va estompa. Culoarul de trecere e sensibil mai ingust fata de V3A dar scaunele sunt mai profilate, late dar nu intra-n vibratii deloc!
Nu e zgomotos deloc ci tu prea firoscos!
PS
Doar ti-am aratat video intr-o miscare fireasca a lui, de la Oradea, si-n afara ca panoul interior, despartitor de la ultima usa zdranganea ca nu era amortizat ca lumea-n prinderii barilor de sustinere, n-are nimic nici daca vrei sa-i cauti nod in papura!
Un singur minus, dar pentru 36 de m sigur se va estompa. Culoarul de trecere e sensibil mai ingust fata de V3A dar scaunele sunt mai profilate, late dar nu intra-n vibratii deloc!
-
- cris_m
-
Posted:
-
cris_m
Daca tie 82dB ti se pare o valoare acceptabila, mergi 2 ore continuu sa vezi dupa cum e.
Daca tie 82dB ti se pare o valoare acceptabila, mergi 2 ore continuu sa vezi dupa cum e.
-
- orex
-
Posted:
-
orex
1. Cand ai circulat tu 2 ore neintrerupt cu un tramvai? Niciodata!
2. Nivelul de 82 Db e cu 2 db mai mult decat norma standard (Normativ privind acustica în construcţii şi zone urbane Indicativ C 125–2012) , dar n-as crede ca ardelenii (Clujul) a facut rabat de la asta... si ca tu esti posesorul unui buletin de determinare a zgomotului emis de vreun laborator acreditat UE!
PS
Am mers suficient la Oradea, un parcurs de 25 de minute neintrerupt cu Astra sa-mi dau seama ca pot calatori nu circula dintr-un punct in altul in conditii civilizate de transport!
1. Cand ai circulat tu 2 ore neintrerupt cu un tramvai? Niciodata!
2. Nivelul de 82 Db e cu 2 db mai mult decat norma standard (Normativ privind acustica în construcţii şi zone urbane Indicativ C 125–2012) , dar n-as crede ca ardelenii (Clujul) a facut rabat de la asta... si ca tu esti posesorul unui buletin de determinare a zgomotului emis de vreun laborator acreditat UE!
CS Tramvaie Bucuresti.png (230.14 KB; downloaded 3596 times)
PS
Am mers suficient la Oradea, un parcurs de 25 de minute neintrerupt cu Astra sa-mi dau seama ca pot calatori nu circula dintr-un punct in altul in conditii civilizate de transport!
-
- cris_m
-
Posted:
-
cris_m
1. Atentie, nu ne limitam ca orice egoist doar la persoana noastra, trebuie analizat si pentru ala de petrece 8 ore la butoane. Eu calator n-am mers 2 ore in acel tramvai, nu faci mai mult de o ora de la CUG la Bucium. Eu spuneam pentru cand or ajunge si prin urbea Damboviteana, unde ai trasee mai lungi.
2. Da, daca o iei asa nu e mult, dar expunerea la un astfel de zgomot mai mult de 5 minute te afecteaza fara sa iti dai seama. Eu vorbesc din experienta cu masina autohtona, dupa nici 30 de minute de mers cu peste 90 km/h iti cam zumzaie urechile... Testele de laborator vor fi intotdeauna situatia ideala, in exploatare vei avea cu totul alte valori
3. Nu am masurat temperatura, dar poate o voi face la tura urmatoare!
4. Nu comparam catastrofele resapate de tspe ani cu tramvaie noi. Hai sa comparam produse de aceeasi vechime. De exemplu Astra versus Pesa, Astra versus Bozankaya...
1. Atentie, nu ne limitam ca orice egoist doar la persoana noastra, trebuie analizat si pentru ala de petrece 8 ore la butoane. Eu calator n-am mers 2 ore in acel tramvai, nu faci mai mult de o ora de la CUG la Bucium. Eu spuneam pentru cand or ajunge si prin urbea Damboviteana, unde ai trasee mai lungi.
2. Da, daca o iei asa nu e mult, dar expunerea la un astfel de zgomot mai mult de 5 minute te afecteaza fara sa iti dai seama. Eu vorbesc din experienta cu masina autohtona, dupa nici 30 de minute de mers cu peste 90 km/h iti cam zumzaie urechile... Testele de laborator vor fi intotdeauna situatia ideala, in exploatare vei avea cu totul alte valori
3. Nu am masurat temperatura, dar poate o voi face la tura urmatoare!
4. Nu comparam catastrofele resapate de tspe ani cu tramvaie noi. Hai sa comparam produse de aceeasi vechime. De exemplu Astra versus Pesa, Astra versus Bozankaya...
-
- orex
-
Posted:
-
orex
Revin cu obstinatie si am calatorit cu tramvaie in vest, recunosc ca nu cu ce-mi doream, Luxtram, dar e alta poveste! Astra isi va face treaba cu varf si-ndesat in Bucuresti! Appo ai probat inchiderea usilor? Ai sesizat ca daca pui, cel putin piciorul intre ele, usile se deschid instant, ca la lift?
Nu mai fii pricinos si cauta nod in papura ”aiurea-n tramvai”, ca nu e cazul! Are tot ce trebe modelul asta de tramvai pentru a te simti calator, nu o persoana care e nevoita sa se deplaseze, de colo colo, ca n-are incotro!
Revin cu obstinatie si am calatorit cu tramvaie in vest, recunosc ca nu cu ce-mi doream, Luxtram, dar e alta poveste! Astra isi va face treaba cu varf si-ndesat in Bucuresti! Appo ai probat inchiderea usilor? Ai sesizat ca daca pui, cel putin piciorul intre ele, usile se deschid instant, ca la lift?
Nu mai fii pricinos si cauta nod in papura ”aiurea-n tramvai”, ca nu e cazul! Are tot ce trebe modelul asta de tramvai pentru a te simti calator, nu o persoana care e nevoita sa se deplaseze, de colo colo, ca n-are incotro!
-
- WT_fan06
-
Posted:
-
WT_fan06
orex wrote here:Ar trebui să fie ceva de mirare, sau demn de notat? E o dotare pe care o au toate tramvaiele. Inclusiv Rathgeber M5.65 construite începând cu anul 1963...
ai probat inchiderea usilor? Ai sesizat ca daca pui, cel putin piciorul intre ele, usile se deschid instant, ca la lift?![]()
orex wrote here:Nu zic „da”, sau „nu”, dar propun să ne convingem singuri, atunci când va fi cazul, eventual după ce sunt puse în circulație la București!
Astra isi va face treaba cu varf si-ndesat in Bucuresti!
-
- Robert
-
Posted:
-
Robert
Scaunele de deasupra boghiurilor trebuiau montate in unghi de 30 grade. Ca la Pesa, ca altfel un picior trebuie taiat. CTP stia asta deja, ca are astfel de tramvaie, dar cand faci receptia cu ochii inchisi…
Scaunele de deasupra boghiurilor trebuiau montate in unghi de 30 grade. Ca la Pesa, ca altfel un picior trebuie taiat. CTP stia asta deja, ca are astfel de tramvaie, dar cand faci receptia cu ochii inchisi…
- darius 23
-
Posted:
-
darius 23
Dar a sosit în cluj la finalul lunii decembrie 2020 sau începutul lunii ianuarie 2021. Nu prea a trecut un an de atunci.
Confirm eu că nu zgomotoase, dar doar în anumite momente, nu constant, iar zgomotul creat e destul de neplăcut, neputând să te mai înțelegi cu persoana de lângă tine. Din câte mi-a zis un prieten, la unele tramvaie s-ar fi rezolvat această problemă.
cris_m wrote here:
vagonului 63, la un an distanta de cand a fost dat in exploatare.
Dar a sosit în cluj la finalul lunii decembrie 2020 sau începutul lunii ianuarie 2021. Nu prea a trecut un an de atunci.
orex wrote here:
Nu e zgomotos deloc
Confirm eu că nu zgomotoase, dar doar în anumite momente, nu constant, iar zgomotul creat e destul de neplăcut, neputând să te mai înțelegi cu persoana de lângă tine. Din câte mi-a zis un prieten, la unele tramvaie s-ar fi rezolvat această problemă.
-
- orex
-
Posted:
-
orex
E unul m-am convins, sunt tramvaie, nu carutze, pe care Bucurestiul nici nu le-a mirosit inca! Ramane sa o faci si tu, ai deja cateva orase-n ARDEAL care-ti servesc aceasta ”reteta”! Chiar te simti calator onorabil in ele! Daca mai vrei sa ”zaci” peste un an de zile de acum incolo, si numai sa-ti pui intrebari, fara raspunsuri e alegerea TA! Nu sunt ”ce n-a vazut Parisul”, dar e un progres semnificativ si un confort fara egal in Bucuresti, chiar daca o sa constati ca-i mai ingust pe culoar, dar la 36 m nu se va simti!
WT_fan06 wrote here:orex wrote here:Ar trebui să fie ceva de mirare, sau demn de notat? E o dotare pe care o au toate tramvaiele. Inclusiv Rathgeber M5.65 construite începând cu anul 1963...
ai probat inchiderea usilor? Ai sesizat ca daca pui, cel putin piciorul intre ele, usile se deschid instant, ca la lift?
orex wrote here:Nu zic „da”, sau „nu”, dar propun să ne convingem singuri, atunci când va fi cazul, eventual după ce sunt puse în circulație la București!
Astra isi va face treaba cu varf si-ndesat in Bucuresti!![]()
E unul m-am convins, sunt tramvaie, nu carutze, pe care Bucurestiul nici nu le-a mirosit inca! Ramane sa o faci si tu, ai deja cateva orase-n ARDEAL care-ti servesc aceasta ”reteta”! Chiar te simti calator onorabil in ele! Daca mai vrei sa ”zaci” peste un an de zile de acum incolo, si numai sa-ti pui intrebari, fara raspunsuri e alegerea TA! Nu sunt ”ce n-a vazut Parisul”, dar e un progres semnificativ si un confort fara egal in Bucuresti, chiar daca o sa constati ca-i mai ingust pe culoar, dar la 36 m nu se va simti!
-
- PTMZ
-
Posted:
-
PTMZ
Între timp se pare că ar fi ajuns și #91, al 22-lea tramvai:
Sursa: Europa FM
Între timp se pare că ar fi ajuns și #91, al 22-lea tramvai:
22 de tramvaie noi au ajuns la Cluj de la fabrica din Arad, din care 20 au și fost deja introduse în transportul public de călători.
În această toamnă, mai urmează să sosească la Cluj ultimele 2 tramvaie comandate la Astra Vagoane Arad, astfel că parcul de tramvaie noi al Clujului va ajunge la 28.
Contractul încheiat între primăria clujeană și fabrica din Arad este în valoare de 40 de milioane de euro, iar prețul unui tramvai nou ajunge la aproape două milioane de euro. Banii necesari achiziției provin din fonduri europene nerambursabile.
Odată cu achiziția noilor tramvaie, municipiul Cluj-Napoca are cel mai modern transport în comun din țară. Tot aici, toate troleibuzele aflate în circulație sunt și ele noi, iar peste 95 la sută din autobuzele aflate în circulație sunt cu motoare electrice.
Sursa: Europa FM
📖 Pagination options
Home page
•
Parent forum:
Transportul în comun din municipiul Cluj-Napoca (SC CTP SA)
•
Choose destination