Topic: Proiect "Rocar De Simon" - jurnal și discuții
60 posts, 30292 views
📖 Pagination options
-
- WT_fan06
-
Posted:
-
Re: Proiect "Rocar De Simon" - jurnal și discuții
WT_fan06
Update 19 aprilie 2026
https://www.facebook.com/share/p/1DVXmtrrTT/
Update 19 aprilie 2026
RomanianWorks wrote:
Continăm seria de îmbunătățiri geometrice aduse la Rocar De Simon, atât la exterior cât și la interior.
🚪 Începem cu exteriorul. Garniturile de etanșeizare ale ușilor au fost complet remodelate și foto-texturate. Forma acestora rămăsese neschimbată încă din versiunea beta lansată în anul 2020 și era mult simplificată. Acum, cele două foi de uși se suprapun așa cum o făceau și în realitate.
⚙️ De reparații capitale a beneficiat și emblematica siglă „Powered by MAN”, amplasată pe capota motorului. Mulțumită prietenului nostru Gabriel Dumitriu, sigla a fost refăcută după cote originale și foto-texturată pentru maximum de acuratețe.
💡 Noi foto-texturi au primit și lămpile pentru iluminatul numărului de înmatriculare, ce rămăseseră și ele la stadiul beta din anul 2020.
☀️ Îmbunătățiri au avut loc și la interior. În cabină, „tolba” șoferului a mai primit un element cu care jucătorii își pot decora mașina. Este vorba despre un „parasolar” montat deasupra martorilor luminoși de pe consola centrală - dispozitiv foarte des întâlnit în realitate. Acesta poate fi pus sau scos cu un simplu click.
🔳 Nu în ultimul rând, am optimizat aranjamentul butoanelor de uși de pe consola dreaptă, pentru exemplarele U 412-220 și -230. Noul aranjament este inspirat din prototipul U 512-230, realizat în aceeași perioadă, după care este inspirat și restul bordului șoferului.
🛠️ Continuăm munca la RDS V2 și sperăm să publicăm proiectul până la finele acestei primăveri.
https://www.facebook.com/share/p/1DVXmtrrTT/
Omsi 2026-04-19 16-11-55-965.png (1.42 MB; downloaded 625 times)
Omsi 2026-04-19 16-15-35-465.png (724.91 KB; downloaded 625 times)
Omsi 2026-04-19 16-14-38-597.png (1.07 MB; downloaded 625 times)
Omsi 2026-04-19 16-11-27-344.png (675.98 KB; downloaded 625 times)
Omsi 2026-04-19 16-13-54-225.png (941.69 KB; downloaded 625 times)
Omsi 2026-04-19 16-12-59-737.png (1.01 MB; downloaded 625 times)
Omsi 2026-04-19 16-12-29-848.png (1.02 MB; downloaded 625 times)
-
- WT_fan06
-
Posted:
-
WT_fan06
Update 5 iunie 2026
https://www.facebook.com/share/p/18oYGvyWjy/
Update 5 iunie 2026
RomanianWorks wrote:
Facem ultimele finisaje la Rocar De Simon V2 în această perioadă.
🛞 În ceea ce privește geometriile și texturile, am continuat îmbunătățirea anumitor elemente. Cu ajutorul cotelor originale și foto-texturilor de calitate, am refăcut manometrele și mânerele orizontale din salon și de sub parbrizul șoferului (rămase la stadiul BETA al anului 2020). Celelalte instrumente de bord au fost, de asemenea, retexturate folosind foto-texturi, pentru un plus de realism.
🔊 Pe partea de sunete și scripturi, am finalizat de extras toate sunetele de calitate înregistrate pe Rocarul De Simon de la Muzeul Automobilului Romanesc. Acum le implementăm și facem ajustări de scripturi (unde este nevoie) pentru a se potrivi cu noile sunete. Cele mai importante sunete pe care le-am înlocuit în ultima perioadă sunt: frâna pneumatică, compresorul și ușile. Acestea sunt sunete „trademark” ale Rocar De Simon, pentru care am petrecut extrem de mult timp pentru a le obține și a le procesa la un nivel calitativ satisfăcător. Frâna de serviciu va beneficia de un set de 3 sunete ce vor alterna, în funcție de intensitatea frânării.
📊 În continuare, progresul este mai lent decât ne-am dori, prioritate având viețile noastre private. Totuși, suntem din ce în ce mai aproape de a finaliza acest proiect. Luna aceasta sperăm să încheiem dezvoltarea proiectului și să trecem la testarea autobuzului și la scrierea manualului de utilizare. Vă vom anunța pe măsură ce avansăm. Mulțumim pentru încrederea și răbdarea voastră!
https://www.facebook.com/share/p/18oYGvyWjy/
Omsi 2026-06-05 19-27-00-113.png (1.91 MB; downloaded 391 times)
1.png (1.92 MB; downloaded 391 times)
2.png (1.84 MB; downloaded 391 times)
3.png (1.97 MB; downloaded 391 times)
-
- ADK
-
Posted:
-
ADK
Mă bucur că veniți cu îmbunătățiri care să aducă mai apropiat de realitate primul model de autobuz modern de serie. Totuși un videoclip există cu noile bucurii? 👀
Mă bucur că veniți cu îmbunătățiri care să aducă mai apropiat de realitate primul model de autobuz modern de serie. Totuși un videoclip există cu noile bucurii? 👀
-
- WT_fan06
-
Posted:
-
WT_fan06
Nu există niciun video relevant pentru stadiul actual al proiectului și foarte mici șanse să mai facem vreunul pentru acest proiect. Pentru un videoclip chiar și de câteva minute durează ore întregi de muncă și acele ore ar fi utilizate mai cu folos pentru a finaliza proiectul.
Nu există niciun video relevant pentru stadiul actual al proiectului și foarte mici șanse să mai facem vreunul pentru acest proiect. Pentru un videoclip chiar și de câteva minute durează ore întregi de muncă și acele ore ar fi utilizate mai cu folos pentru a finaliza proiectul.
📖 Pagination options