Zona metropolitană BucureștiTotul despre BucureștiMonumente, clădiri deosebite și repere din București

 

Topic: Teatrului Naţional ”I.L. Caragiale”

67 posts, 31620 views
 
Go to page:  1 2 3 4 5
 
 

📖 Pagination options
Re: Teatrul National ByOnu

URANUS wrote:
va fi cel mai frumos teatru naţional din Europa


Acum inteleg de unde i-a venit lui Oprescu sa se laude cu centrul vechi "mai frumos ca la Praga"...

 


Re: Teatrul National survola

Stadiul lucrărilor - 12 oct 2014



by survola, on Flickr

 


Re: Teatrul National URANUS

Sursa: B365.RO


Sala Mare a Teatrului Naţional,inaugurată de premierul Ponta fără finalizare tehnică şi toalete

Premierul Victor Ponta a tăiat, luni, panglica de inaugurare de la Sala Mare a Teatrului Naţional Bucureşti, în săptămâna dinaintea turului doi al alegerilor prezidențiale, la care candidează. Însă, după cum a declarat directorul TNB, Ion Caramitru, prima piesă va fi jucată acolo abia peste cel puţin 3 luni de zile. Mai mult, nici toaletele nu sunt gata.

Premierul Victor Ponta a inaugurat, luni, Sala Mare a Teatrului Naţional din Bucureşti, declarându-se "privilegiat să fiu ultimul dintre oamenii politici care au înţeles că e un proiect important" şi subliniând totodată că, în cursului acestui an, Guvernul Ponta a bugetat 35 de locuri de muncă pentru instituţie, urmând ca anul viitor să mai bugeteze încă 100. Conform premierului, costul lucrării a fost de 60 de milioane de euro plus TVA.

Directorul Teatrului Naţional Bucureşti, Ion Caramitru, a declarat, cu ocazia inaugurării, că scopul principal al lucrărilor a fost reprezentat de consolidarea anti-seismică. "Edificiul s-ar fi dărâmat la un cutremur de 6,5 grade pe scara Richter. Acum e protejat şi de un cutremur de 8 grade", a declarat acesta.

Directorul TNB a adăugat totodată că teatrul are, în prezent, patru săli noi, însă Sala Mare, cea inaugurată astăzi de premierul Victor Ponta, nu va fi pusă în funcţiune după inaugurare. "Pe 30 noiembrie se încheie contractul de lucru. Atunci facem recepţia de lucru şi, încă trei luni, constructorul poate remedia ce vom cere noi. Dar primul spectacol va avea loc mai târziu, trebuie să facem probe tehnice.", a explicat Caramitru, adăugând că prima piesă pusă în scena Sălii Mari va fi un spectacol marca Dan Puric.

Reporterii prezenţi la inaugurarea de marţi au aflat însă că nici toaletele aferente sălii nu sunt finalizate- noi am întrebat o angajată a Teatrului Naţional unde se află; răspunsul: "Nu puteţi merge, că nu sunt gata".

http://www.b365.ro/sala-mare-a-teatrulu...HZCYt.dpuf

Cum arată ACUM fosta terasă "La motoare" de pe acoperişul TNB şi sala de teatru în aer liber

Sala de teatru în aer liber, de pe terasa Teatrului Naţional din Bucureşti, va găzdui spectacole pe timpul verii, având o capacitate de 300 de locuri. Spaţiul este în curs de amenajare, însă o mare parte a lucrărilor a fost realizată. Fosta terasă "La motoare" este şi ea reamenajată, pereţii fiind înlocuiţi cu unii de sticlă.

http://www.b365.ro/cum-arata-acum-fosta...18743.html

 


Re: Teatrul National URANUS

Sursa: B365.RO

Fotografii impresionante cu TEATRUL NAȚIONAL, după renovare. GALERIE FOTO marca Vlad Eftenie

http://www.b365.ro/fotografii-impresion...19073.html

 



Re: Teatrul National URANUS

Sursa: B365.RO

Teatrul Național București, pe primul loc în lume: Este teatrul cu cele mai multe săli

La finalul lucrărilor de restaurare și modernizare Teatrul Național București se remarcă printr-un detaliu unic în lume. Instituția are șapte săli și devine astfel teatrul cu cele mai multe săli din lume. Una dintre ele se poate transforma complet, iar alta este în aer liber.

Arhitecţii au încercat să folosească fiecare metru pătrat al clădirii și așa s-a ajuns ca Teatrul Național București să aibă acum 7 săli.

"Am constatat că sunt nenumărate spaţii care nu mai folosesc la nimic, nu mai sunt eficiente, utilizate ca lumea. De exemplu, atelierul de pictură, care era unul din cele mai performante, dacă nu cel mai performant atelier din lume dintr-un teatru: cei doi pictori stăteau undeva în fund şi acolo îşi făceau toată treaba. Şi toata hala era liberă. Atunci am convenit ca acolo să facem o sală de spectacol şi i-am dat în proiect nume de cod Sala Pictura. E o sală complet transformabilă. Aceste gradene sunt electromagnetice. Dacă apeşi pe un buton, toate se strâng şi dispare în acel perete şi sala e goală. Sau strângi numai trei sau patru", spune Romeo Belea, arhitectul Teatrului Naţional, potrivit Digi24.

"Sala mare, Sala Studio, Pictura şi Atelier sunt permanente, Sala Mică este arondată tinerilor, iar Sala Media este dedicată altor evenimente, dar şi acolo mai sunt evenimente teatrale, acolo este Teatrul Naţional pentru copii în fiecare duminică", explică Ilinca Tomoroveanu, directorul artistic al Teatrului Naţional.

Numărul mare de săli este o provocare pentru conducerea teatrului, pentru că numărul actorilor rămâne mic.

"Trebuie să şi facem spectacole care să ne umple sălile. Vom avea seară de seară obligaţia să acoperim aproape 2.300 de locuri. Colectivul artistic însuma în 2005, când am venit, 100 de actori. Acum sunt 60 şi sunt puţini. Avem peste 150 de colaboratori externi, pentru că n-am putut în tot acest timp de criză, când s-au interzis angajările în instituţiile bugetare, pentru tăierea cheltuielilor, niciun actor pe contract de muncă. Şi când s-a desfiinţat cumulul salariu-pensie, au plecat 17 actori, marile vedete ale teatrului", a precizat Ion Caramitru, directorul Teatrului Naţional.

Lucrările de restaurare a Teatrului Național au început în aprilie 2011 și au vizat consolidarea și modernizarea clădirii, fațada edificiului revenind la forma inițială, de dinainte de lucrările de remodelare din anii 80. Costul lucrărilor a ajuns la 60 milioane euro.

http://www.b365.ro/teatrul-national-buc...28584.html

 


Re: Teatrul National URANUS

Sursa: B365.RO

Se construiesc două noi rampe de acces în parcarea subterană de la Teatrul Național

Noi săpături vor fi făcute în centrul Capitalei, chiar lângă Teatrul Național București. Administratorii parcării Intercontinental vor să construiască două rampe noi de intrare/ieșire din subteran. Astfel, o rampă de acces va fi realizată pe Bd. Nicolae Bălcescu, chiar în fața Parcului Teatrului Național, iar o ieșire din parcare va fi construită pe  Bd. Carol I, între parc și clădirea teatrului. Planul Urbanistic de Detaliu pentru realizarea acestui proiect se află deocamdată în dezbatere publică, iar pentru aplicarea lui este necesară aprobarea Consiliului General al Municipiului București.

Două gropi ar putea să apară în centrul Capitalei, lângă Teatrul Național București. Administratorii parcării Intercontinental vor să construiască două rampe noi de intrare/ieșire în/din subteran. Potrivit unui Plan Urbanistic de Detaliu (PUD), aflat în dezbatere publică pe site-ul Primăriei Capitalei, pe Bd. Nicolae Bălcescu, chiar în fața Parcului Teatrului Național va fi realizat un acces auto în parcare, dar și un acces pietonal, prin montarea unui lift.

De asemenea, pe Bd. Carol I, între parc și clădirea Teatrului Național va fi realizată o ieșire din parcare.

Zona în care se va interveni pentru realizarea noilor rampe face parte din Bulevardul "modernist" Brătianu - zonă construită protejată. Cu toate acestea, PUD-ul a obținut avizul Ministerului Culturii.

Reprezentanții Metrorex au pus însă o condiție pentru realizarea proiectului. "Deoarece amplasarea pe verticală a accesului auto din Bd. Nicolae Bălcescu trebuie făcută astfel încât să nu afecteze structura existentă a stației Universitate, Documentația de Execuție să fie întocmită de către SC Metroul SA, proiectantul general al metroului, urmând ca aceasta să fie înaintată spre avizare Ministerul Transporturilor", se precizează într-un document atașat proiectului.

Președintele Comisiei de Urbanism: O construcție edilitară care nu își are sensul

PUD-ul a obținut și avizul arhitectului-șef al Capitalei, deși acesta spune că accesul de pe Bd. Nicolae Bălcescu nu este "cea mai fericită soluție".

"Accesul din fața TNB nu îl vedeam neapărat acolo. Este util din punctul din vedere al exploatării însă nu este cea mai fericită poziționare", a precizat pentru B365.ro. Gheorghe Pătrașcu, arhitectul-șef al Capitalei.
Proiectul este aspru criticat de președintele Comisiei de Urbanism din cadrul Primăriei Capitalei.

"Eu am rețineri majore față de acest proiect. Este o construcție edilitară care nu își are sensul. Din punct de vedere funcțional nu se justifică pentru că există alte soluții care nu afectează zona. Piața Universității trebuie să fie un spațiu public predominant pietonal", a declarat arhitectul Sorin Gabrea, președinte al Comisiei de Urbanism din cadrul Primăriei Capitalei.

Planul Urbanistic de Detaliu se află în dezbatere publică până pe 31 mai. Pentru ca proiectul să fie executat, trebuie să obțină și aprobarea Consiliului General al Municipiului București.

http://www.b365.ro/mobi/se-construiesc-...30304.html

 


  • ADY881
  • Posted:
  •  

Re: Teatrul National ADY881

Asta cu accesul nou din  Balcescu, este o imbecilitate enorma, la ce trebuie sa dublam intrarea existenta din fata hotelului Intercontinental http://old.wikimapia.org/#lat=44.4369352&lon=26.1024817&z=19&l=29&m=s&v=9 ?
Iar cand vor mai fi manifestatii va fi o capcana perfecta pentru manifestanti, minte nu e pe la ... deloc.

 


Re: Teatrul National TibiV





(Poza este low-res, daca dati clic pe ea se va deschide in alta fereastra poza high-resolution)

 


Re: Teatrul National andrei11

Facebook Caleidoscop,
Teatrul Național, Interul,  parcarea aferentă și pasajul pietonal în construcție.
Teatrul Național și Inter în construcție.jpg (178.83 KB; downloaded 2537 times)

 


Re: Teatrul National ByOnu

1970
1970.png (966 KB; downloaded 1413 times)

 


Go to page:  1 2 3 4 5
 
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Monumente, clădiri deosebite și repere din București  • 
Choose destination

Since our 2419 forum members have written 433192 posts in 5388 topics and 518 subforums.

 

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use