MetrouȘtiri, noutăți și discuții despre metrou

Topic: Discuții diverse despre Metrorex

5666 posts, 1489928 views

Go to page:  1  ... 46 47 48 49 50 51 52  ... 405

📖 Pagination options
Re: Discutii generale: M5 (partea a 2 a) SniperGuy

Eu nu inteleg de unde atat scepticism. Vine guru cu cifre (cred eu reale, ca nu le-o fi scos din burta) si voi va dati cu parerea si aruncati cu pietre. Pana acum guru a oferit informatii corecte si concrete in aproximativ 90% din cazuri; restul de 10% sunt convins ca nu au depins de el.

Nu stiu de ce atata invrajbire asupra lui guru....luati-va si voi de altii care intr-adevar merita  :lol:

• 133 313
  • Posted:
  •  

Re: Discutii generale: M5 (partea a 2 a) 133 313

Hai sa fim optimisti!
Cand s-o finaliza asta pe bune sa mai vorbim si de Pantelimon, M6, M7... M153.
Mie o Grivita mi-a fost de ajuns, alta nu-mi mai trebe.
P.S. Acuzam sursa nu difuzorul.
P1030830.JPG (105.46 KB; downloaded 3361 times)

Re: Discutii generale: M5 (partea a 2 a) andrei11

@ SniperGuy
1) Nu se ia nimeni de guru, de unde ai dedus ?
2) Sa inteleg ca nu mai avem voie sa ne dam cu parerea, sa comentam, sa criticam, sa facem observatii, etc ?

Re: Discutii generale: M5 (partea a 2 a) subway guru

Nu prea ai ce 'minti' in legatura cu numarul de calatori...
Daca e ceva bun, tocmai aceste statistici foarte exacte si detaliate, care dau o imagine precisa asupra cererii de transport sunt de apreciat.
Datele se colecteaza la turnicheti, se cumuleaza pe statii si pe magistrele si se raporteaza automat...calculatoarele nu fac politica!
Se pot face analize exacte, pe ore, pe zile ale saptamanii, pe lunile anului, pe orele de varf de dimineata si de seara, pe tipuri de titluri de calatorie, pe baza lor se fac si 'decontarile' intre MRex si RATB pentru titlurile comune...
Statistica asta apare zilnic pe biroul directorilor.
Sistemul de acces fiind controlat doar la intrare, sunt si niste hiatusuri, ca nu poti stii cati ies si pe unde, si nu se contorizeaza nici transbordarile.si evident nici 'calatorii fraudulosi', ce ocolesc turnichetii si nu valideaza!
Cu mijloacele de calcul actuale se pot insa gasi metode de a evalua si aceste aspecte...ca BigBrother e cu noi!
Spre exemplu se poate selecta un esantion de titluri de calatorie si sa vezi 'obiceiurile' de calatorie ale posesorului...
In concluzie, cine zice ca e 'minciuna', zice de fapt 'calculatorul' minte on-line, ceea ce evident e o nerozie...

• sab
  • Posted:
  •  

Re: Discutii diverse despre Metrorex sab

Din ciclul "omul gospodar cat traieste aduna " sau " ghici ce se mai ascunde intr-o statie de metrou, in spatiile  asa-zis tehnice". O masina de spalat defecta, o usa de la bucataria de la bloc, niste linoleum (probabil tot de la renovarea de la bloc),etc...
Gorjului.JPG (237.63 KB; downloaded 3219 times)

• 133 313
  • Posted:
  •  

Re: Discutii diverse despre Metrorex 133 313

Da... nu ne intelegem, in continuare numim "calator" ce trece prin turnichet. Eu numesc "calator" ce incape in tren, nu pe peron. Desi calificativul potrivit ar fi "cartof" date fiind conditiile de calatorie.

Re: Discutii diverse despre Metrorex Goldmund

Metroul Bucuresti e de departe cel mai eficient mijloc de transport in comun. E scump(de construit, de intretinut si multi bani pentru innoirea parcului rame metrou), dar de neinlocuit pentru un oras mare. Oricat de mare ar fi efortul financiar pentru marirea numarului km de linie metrou, nu exista alternativa fiebila la el.

Ca or fi 1,7 milioane calatori/zi(ceea ce cred cand afara e 'dezastru') sau mai putin, nu conteaza, conteaza fiabilitatea si capacitatea mare de transport indubitabile. Orasul Bucuresti are nevoie imerioasa de M5, M6 si M7, azi si nu maine. UE si guvernele Romaniei trebuie sa inteleaga asta....

• sab
  • Posted:
  •  

Re: Discutii diverse despre Metrorex sab

S-a discutat si iar s-a discutat pe tema asta. Dar nu strica sa ne reamintim din cand in cand cat se castiga la metrou ..

http://www.businessmagazin.ro/analize/t...i-12190932

Angajaţii Metrorex câştigă din 2014 mai mult cu circa 2%, după ce salariile au fost ajustate de conducerea instituţiei cu rata inflaţiei. Dacă la sfârşitul anului 2013, un salariat de la metrou câştiga, în medie, 2.900 de lei lunar, în prezent salariul net se apropie de 3.000 de lei. Veniturile nete ale angajaţilor companiei sunt constituie din salariu tarifar potrivit grilei de salarizare şi o serie de sporuri, ţinând cont de activitatea desfăşurată, iar la salariile tarifare de bază se adaugă aproape 60- 70% sporuri.

Anterior, în 17 septembrie 2013, angajaţii de la metrou au organizat o grevă de avertisment, activitatea fiind oprită între orele 4.00 şi 6.00. În ziua următoare, peste 3.000 de sindicalişti au participat la un miting şi la un marş de protest, anunţând organizarea unei greve generale la care ar fi trebuit să se alăture şi angajaţii de la RATB. După ce au convenit indexarea salariilor, angajaţii Metrorex au anulat greva generală.

Potrivit Contractului Colectiv de Muncă semnat în luna octombrie, salariile angajaţilor de metrou vor fi indexate cu indicele inflaţiei pe 2014, în baza Memorandumului încheiat de Guvern cu FMI, după cum declara Florian Crişu, secretarul general al Uniunii Sindicale Libere Metrou.

Re: Stiri, noutati, perspective truscamihai

De ce nu se introduce metrou de noapte, un tren la o ora, ar fi de ajuns si toata lumea plateste, si este in siguranta transportul pentru domnisoare si doamne. Si nu cred ca s-ar intampla ca la RATB sa te vada soferul in statie si sa nu opreasca.

Re: Stiri, noutati, perspective nokia2110

Că nu se merită un ditamaia tren pt. câţiva călători (nu cred că se mai apucă să bage un cuplu de "I.V.A./Astra" + că la metrou sunt plătiţi şi paznici, casiere...) + că nopatea se execută lucrări de întreţinere. Dar ar trebui să circule totuşi până la mizeul nopţii şi pe M2 - adică ultima plecare dinspre capte să fie pe la 23.30 - 23.45.

Re: Stiri, noutati, perspective andrei11

Imposibil pentru ca noaptea sunt lucrari de intretinere / reparatii. La actualul program al metroului timpul efectiv de lucru al echipelor de interventie este de numai 4 ore. Extrem de putin. ( De la ora 0,00 la ora 4,00 ).

Re: Stiri, noutati, perspective truscamihai

Am inteles, multumesc de raspuns , totusi daca s-ar vrea s-ar putea face si metroul de noapte. Dar deocamdata noi sa fim sanatosi !!!

• ADY881
  • Posted:
  •  

Re: Stiri, noutati, perspective ADY881

truscamihai wrote:
totusi daca s-ar vrea s-ar putea face si metroul de noapte.

De ce metrou? Autobuzele abia se umpla, daca cuiva i-ar fi dat in cap sa faca metrou de noapte ar fi cam aceeasi chestie ca si M6, un dita mai metrou cu 2 pasageri :lol:  :lol:  :lol: . Adica in afara ca metroul are nevoie de mentenanta, dpvd economic este o irosire de bani, nici in New York  ce are o viata de noapte "usor" mai dezvoltata ca la noi nu exista asa ceva, sau cel putin eu nu stiu.

Re: Stiri, noutati, perspective Robert24

In New York sunt destule linii care merg si noaptea. Dar comparam mere cu... macese...

Go to page:  1  ... 46 47 48 49 50 51 52  ... 405

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Știri, noutăți și discuții despre metrou  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463863 posts in 5793 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”