Zona metropolitană BucureștiLucrări de modernizare și extindere a infrastructuriiProiecte și lucrări finalizate parțial, suspendate sau abandonateStrăpungerea Splaiul Independenţei – Ciurel – A1

Topic: Discuții pe baza lucrărilor și a proiectului

4158 posts, 1217045 views
⚠  Forum Rules

Go to page:  1  ... 45 46 47 48 49 50 51  ... 297

📖 Pagination options
Re: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului cilau

Daniel, posturile mele se refera la zonele populate din aria lacul Morii-canalul Arges (drumul Ciorogarla) intru-cat aceste zone sunt intens populate si vizate de expropriere...nu la campul din spatele Auchan, care din cate stiu apartine comunei Chaijna, nu sectorului 6 (posibil sa ma insel).

Nu te baza pe ce vezi pe norc.ro. De exemplu, pe norc.ro bulevardul anul 1864 apare ca strada de pamant...acest bulevard a fost reabilitat complet (strada,trotuare largi, etc) anul trecut, impreuna cu ceva strazi adiacente...deci dupa cum spuneam...NU cunosti zona!

Ultima ta poza prezinta malul canalului Arges pe partea comunei Rosu...strada care acum este asfaltata, iar numarul constructiilor pe acea parte a crescut simtitor, printre care si un ansamblu de blocuri noi undeva aproape de uzina de tratare a apei.

Este usor sa iti dai cu parerea din spatele tastaturii...din pacate asa au facut si cei care au desenat traseul proiectului....altfel nu ar mai fi fost foarte surprins Oprescu cand a aflat costul exproprierilor.

Re: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului marius baciu

Si Drumul Ciorogarla este la limita dintre S6 si Rosu (Ilfov)

shoppy wrote:
Ideea "sa nu ma deranjeze pe mine, sa deranjeze pe altii" este una criminala, fara viziune, ca o poate avea oricine si daca o are toata lumea atunci nu mai facem nimic ca nimeni nu vrea sa fie deranjat mai mult decat este. Daca ne luam dupa asta atunci ar trebuii sa iasa toti aia din blocurile din Giulesti si de pe Timisoara ca sa se faca proiectul asta si nu strapungerea pe bulevardele lor.

Si apoi Cilau, tu esti blocat pe bucata cu demolari care are doar cam 1km si te incapatanezi sa nu intelegi ca cei care sunt pentru privesc toata problema, adica vreo 5km, din care 4km sunt maidan, pai asta e o solutie nesperata, unde mai gasesti tu in orasul asta sa faci un bulevard de 5km din care 4km sunt in camp neocupat?
Si tie iti convine sa mergi zilnic juma de ora pe jos in drumul spre servici, cati oameni mai sunt asa?, adica sa isi permita sa mearga la servici in bascheti sau ghete fara sa ii intereseze ca e canicula, ger, ploaie sau ninsoare? Unii mai trebuie sa fie eleganti, mai o sedinta, mai o intrare la director, sa poarte un pantof, un pantalon, sa mai care un laptop, un diplomat, sa nu miorasa a praf si transpiratie, doar nu mai suntem toti muncitori la uzina.

Cred si eu ca decat sa te demeloze sau sa iti faca bulevard prin fata casei orice alta neajuns ti se pare neglijabil, dar hai sa fim seriosi, nu e chiar asa.

Shoppy, la prima masuratoare cu nenea google earth imi ies in mare cam 3 km (+/-) de demolari iar proiectul mi se pare ca are o lungime de 8 km ...Acel maidan de care tot pomenesti NU este in Bucuresti, este un teren agricol in comuna Chiajna. Daca se doreste construirea de bulevarde grandioase, teren agricol avem din belsug in jurul orasului.

Zona bulevardului Timisoara unde ar trebui sa se faca strapungerea catre centura este maidan...nu trebuie demolat nimic, constructia nu deranjeaza pe nimeni intru-cat este relativ departe de zonele rezidentiale din Dr. Taberei. Despre Giulesti nu imi dau cu parerea pentru ca nu cunosc zona.

Problema mea nu este ca se construieste ceva nou in oras..problema mea este ca m-am saturat sa vad cum se cheltuiesc milioane de euro, inutil iar orasul arata cum arata. Eu unul m-am saturat de praf, mizerie, caini comunitari peste tot...etc. Acest bulevard nu imi rezolva aceste probleme din zona in care locuiesc si pentru care cotizez de xy ani...din contra va crea un haos si mai mare. Nici nu vreau sa ma gandesc cat va dura executia prooiectului, in cazul in care l-ar implementa.

Proiectul acesta trebuia documentat foarte bine inca de la stadiul de idee, trebuia mers in teren si analizata situatia, sa vezi pe ce te bazezi cand incepi sa desenezi, sa cauti cea mai buna solutie de implementare..etc. Numai ca, dragii nostri "manageri" de capitala europeana, au scos proiectul de la naftalina,gandit (cel mai probabil) in alta epoca ...numai ca ce s-a proiectat demult nu mai are nici o treaba cu realitatea.

Re: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului shoppy

Da, constructia nu deranjeaza pe nimeni, dar traficul de dupaia da, daca s-ar face strapungere pe Timisoara traficul ala ar trece pe langa foarte multe blocuri, fie ca o ia pe Timisoara fie pe Ghencea, mai ales ca Timisoara e deja folosit ca alternativa la Militari si e blocat cam lafel ca Militari, deci nu castigam nimic.
Cel din Giuelsti lafel, avem si acolo blocuri si ca sa ajungi la Splai ori mergi pana la Grozavesti ori o iei pe Constructorilor si tot la Ciurel ajungi.
Mai ales ca bulevardele astea 2 au o capacitate redusa, au tramvai cu statii pe mijlocul bulevardului si prima banda blocata cu parcari (pe care conducatorii nostrii nu sunt in stare sa le desfiinteze pe 500m acolo la Titulescu cu ocazia preamarelui pasaj, deci sa nu visam cu ochii deschisi).

Zona demolarilor are 2.4km cu foarte multe indulgenta, si asta facand abstractie de toate spatiile alea libere de sus.
cd.jpg (542.4 KB; downloaded 2348 times)

Spatiile alea libere de sus nu mai sunt asa libere cum apar in google earth. 2.4 km de demolari este destul de mult pentru o zona in care majoritatea locuintelor sunt noi (multe dintre ele si scumpe). Plus ca sunt necesare demolari/exproprieri si pentru strazile noi,propuse prin P.U.Z. adiacente strapungerii.

Problema cu deranjatul in cazul de fata este ca aici deranjeaza si constructia si traficul de dupa + ca traficul generat va aglomera si alte zone (Splai,Unirii,Crangasi...). In cazul prelungirii bd. Timisoara, deranjul nu va fi foarte mare intru-cat zona este deja configurata pentru trafic intens. Se va aduce trafic in zona dintre intersectia Valea Cascadelor cu bd. Timisoara si CB (care ar trebui modernizata mai repede ), zona industriala nu rezidentiala ca in cazul de fata. Aceeasi configuratie ar fi valabila si pentru bd. Preciziei dar mai modest intru-cat are doar 1 banda pe sens.

• sss
  • Posted:
  •  

Re: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului sss

Cilau, nu stiu daca informatiile pe care le ai sunt eronate sau prezentarea lor este partizana, dar plecand de la prezumarea bunei credinte:
-imaginea de pe camp, cu gramezile de gunoi, este de pe Drumul Ciorogarla, pe teritoriul s6;
-daca ai bunavointa sa descarci si studiezi PUZ-ul propus, strapungerea in intregime pe "malul" s6, pe teritoriul Chiajna este doar una din cele 2 bretele paralele facute pentru accesul riveranilor;
-daca ai rabdare, poti numara cladirile care ar putea fi supuse demolarii, sunt in jur de 40 ( mai putine decat 2,4 km de demolari  :?:  ), oricum costurile exproprierii sunt mizilic fata de o posibila pereche de tunele cu 3 benzi pe sens;
-asfaltarea 1864 nu este chiar o lucrare de lauda, mai degraba o bataie de joc de tip 10% asfalt, 90% parandarat;
-o tot tii cu Timisoara, sau Centura, sau oriunde altundeva... nici o lucrare singura nu rezolva problema traficului, trebuie largita Centura, Strapungere Timisoara, Ciurel, Ghencea-Alexandriei si Giulesti. In faza a doua trebuie facut visul "umed" al doctorasului, care sa inchida inelul central al orasului (vezi ca si ala trece tangent cu "margelele" tale) si adevarata Autostrada de Centura! Atentie, astea doar in vestul orasului, ca si prin restul Bucurestiului mai e de treaba.
Daca ai un interes personal, legat de o posibila expropriere, sa te opui cu orice pret proiectului, respect asta, atata timp cat iti asumi motivatia pe care o ai si nu povestesti baliverne cu imense spatii verzi distruse, de o sa creada lumea care nu stie zona, ca Drumul Ciorogarla, cu tot cu maldarele de gunoi e o bucatica ratacita de Herastrau ;)

Re: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului danielstan

Cilau,
fiindca ma contesti si spui ca dau replici pe forum din spatele tastaturii, te rog sa mergi tu personal in zona si sa faci poze la ceea ce ai pomenit ca ar exista acolo:
- zona verde si nepoluata (sunt obligat sa remarc poluarea din gramezile de moloz din zona 'maidan', iar verdele este pur si simplu iarba pe camp, nu e vreun parc amenajat)
- strazi nu inguste si cu trotuare (am pus 2 poze Norc din zona locuita si tu spui ca s-a asfaltat acolo - e posibil, dar uita-te cu atentie ca de-abia au loc sa treaca 2 masini una pe langa alta si in mod clar nu e loc de trotuar)
- am studiat ce spui si am vazut strazi cu putin mai largi in partea locuita aproape de Ciurel, dar pe o distanta de aprox. 500m. Sa nu se inteleaga ca sunt strazi largi de 4 benzi, ci 2 benzi + un trotuar decent.

Vad ca cu tine nu se poate discuta decat cu dovada (poza) pe masa.

Re: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului Ciprianos

Draga cilau,

Cred ca ti-ai pus multa lume in cap si pe bune cam meriti. Datorita faptului ca PUZ coordonator Sector 6 este temei Legal pentru ORICE AUTORIZATIE DE CONSTRUCTIE din Sector 6 din 2006 incoace, iti confirm si te rog sincer sa verifici acest lucru la Primaria Sector 6 (Linga Pasajul Basarab ) la Departamentul Urbanism ca cel putin din 2006 pina azi in Sectorul 6 NU S-A MAI DAT NICI O AUTORIZATIE DE CONSTRUCTIE PE TRASEUL STRAPUNGERII A1 Ciurel exact pe forma si exact pe traseul pe care este desenat actualul PUZ supus dezbaterii care se suprapune exact in PUZ Coordonator Sector 6 .
Poti sa il gasesti in sectiunea noastra din forum la biblioteca.

Deci sincer nu stiu despre ce multe constructii de demolat vorbesti tu acum pe traseu ce urmeaza sa fie demolate.
Vor fi expropiate EXCLUSIV terenurile , tot ce va fi gasit cu acte neinregula dupa 2007 gen constructii fara autorizatie vor fi expropiate FARA PLATA si doar cele dinainte de 2007 da sunt ceva probleme recunosc la plata .
Dar problema in orice caz nu este asa de grava si complicata cum incerci tu aici sa o prezinti si sa induci si pe ceilalti in eroare.
Nu uita ca Camera Notarilor Publici a dat publicitatii noile tarife pentru terenurile din Bucuresti inclusiv cele din S6 si au scazut dramatic.
Daca verifici deciziile de expropiere ele se fac CEL MULT pe tariful din Biblia Notarilor Publici deci iarasi nu stiu pe ce te bazezi cind vorbesti de Milioane de EURO despagubiri ?????

Daca vrei sa citesti mai clar un PUZ te rog sa faci urmatorul lucru:
In primul rind desenul este facut la scara deci punind o rigla in milimetri pe desen si inmultind cu scara obti aproape exact toate dimensiunile in realitate propuse.
Apoi te legi de punctele fixe din plan ,gen cladiri vechi strazi vechi, capace canal, pentru ca desenul din orice PUZ este desenat pe planurile cadastrale vechi (facute cel putin cu ocazia zborului topografic din 1985 cel mai nou pe care il stiu eu  ),   Toate elementele din planurile cadastrale sunt  desenate cu simboluri STAS (inclusiv capacae de canal si copacii mai mari au simboluri in desen si pot fi reperati in planul cadastral  :lol: ) si poti sa localizezi ulterior exact orice viitoare demolare si poti vedea exact pe unde trece viitoarea strapungere.
Astfel vei vedea ca de fapt vor fi si mai putine case de demolat in realitate.

Oricum eu vad 100% acest proiect realizat in viitor .
A nu se realiza inseamna a nu se respecta:
1. PUG Planul Urbanistic General al Bucurestiului care este lege (si care are prinsa in plan exact aceasta strapungere )
2. Planul Urbanistic ZONAL Coordonator al Sector 6 care este valabil 5 ani + prelungire mai mult ca sigur....
3 Daca se aproba si PUZ A1 Ciurel vor fi trei acte normative contra a citeva pareri gen GICA CONTRA.. :twisted: .

Deci cu 3 acte care vor fi temei legal nu stiu ce primar s-ar pune contra in viitorii 10 ani de exemplu sa nu puna in realitate acest proiect.
Sau sti ti draga Cilau cum se va modifica viitorul PUG sa se scoata aceasta strapungere din Lege ???????

Re: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului adn2377

@cilau

Voi trece peste substanta argumentelor tale, chiar daca o consider subtire spre inexistenta. In acelasi timp imi pare rau daca aceasta strapungere se va intampla sa iti afecteze direct proprietatea, nu e un lucru placut pentru nimeni.

Acestea fiind spuse, te rog sa intelegi ca te afli intr-o situatie similara unui conflict de interese - si oricat de bune ar fi argumentele tale (desi nu sunt) nu vor putea fi luate in serios de membrii forumului, exact datorita faptului ca stim ca ai acolo un interes direct si personal.

Sper sa nu fie cu suparare...

Ma bucur ca 3 complet necunoscuti de pe un forum mi-au atribuit o proprietate pe care nu o detin (in schimb cunosc oameni care vor fi expropriati daca se va face acest proiect). Va astept cu actele acelei proprietati...nu mi-ar prinde rau o suma frumusica de bani obtinuta in urma exproprierilor...acum lasand gluma la o parte, ati reusit sa imi demonstrati pana acum (o parte de voi) ca nu cunoasteti situatia actuala a zonei prin care va trece acest drum expres si va bazati doar pe informatia on-line si nu pe cea din teren. De exemplu sunt constructii (care au autorizatie) care nu apar in planurile celor de la primarie. Eu unul am identificat vreo 4 numai in zona adiacenta zonei in care locuiesc.Daca se asteapta careva sa merg eu sa fac poze, sa astepte. Nu am timp de asa ceva, este invitat sa mearga singur sa se convinga.

Pretul exproprierilor nu este estimat de mine, este cel dat publicitatii de cei care au facut evaluarile, cautati informatia aici pe forum sau pe internet.

Acesta a fost ultimul meu post pe acest subiect.

V-am salutat.A fost o placere sa dezbatem aceasta problema.

Re: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului andrei11

cilau wrote:
De exemplu sunt constructii (care au autorizatie) care nu apar in planurile celor de la primarie. Eu unul am identificat vreo 4 numai in zona adiacenta zonei in care locuiesc.Daca se asteapta careva sa merg eu sa fac poze, sa astepte. Nu am timp de asa ceva, este invitat sa mearga singur sa se convinga.

Hai sa scriem si noi pe forum sa facem conversatie...
Treaba cu constructiile autorizate si care nu sunt in actele primariei este una bucata gogoasa.
Daca nu vrei sa faci poze treaba ta, dar parerea mea este ca acele cladiri care exista legal si nu sunt in acte sunt o fantezie de-a ta, asa cum am spus si mai sus.
In sfarsit, faza cu suparatu' nu tine, nu incalzeste / raceste pe nimeni. Tocmai ca susti ca esti din zona ne puteai relata cat de cat obiectiv situatia din teren...
Daca nu poti sa faci poze din diverse motive e altceva.

Re: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului doinadanes

Stimabililor, eu sunt unul din cei care are o proprietate LEGAL construita in zona, care lipseste din Planul PUZ-ului, desi sunt prezente in plan cladiri care au fost demolate de cca 4 -5 ani { pe care le cunosc a fi existat in vecinatatea proprietatii mele) si sunt prezente in plan inclusiv bazinele Strandului Ciurel !!!! Ce argumente va mai trebuiesc acum ca acest Proiect de PUZ a fost realizat fara "un studiu pe teren" si s-ar putea astfel, ca "scapari" cu mult mai grave sa se fi "strecurat". Si daca vorbiti de PUZ sector 6 din 2005, sa stiti ca nici atunci si nici acum pe traseul drumului expres imaginat de "somnul ratiunii" nu sunt prevazute restrictii de construire, altele decat cele ce erau valabile conform PUG 2000. Succes! Poate ati avut mai mult succes la bac si va amintiti ca "somnul ratiunii naste monstri!"

Re: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului Ciprianos

Stimata Doamna Doinadanes,

Te rog frumos sa ne spui si noua daca doresti numarul tau de autorizatie de constructie si evident data emiterii.
De asemeni te rog sa te uiti in Certificatul de urbanism la Poz 2 si Poz 3 sa vezi in sub ce temei ai primit autorizatia de constructie.

Atasat este o poza din certificatul meu de urbanism din 2009 sa vezi la ce sa te uiti .

Referitor la faptul ca in PUZ nu sunt actualizate toate modificarile succesive facute prin autorizatii de constructie si insusite prin autorizare de PS6 iti confirm ca asa este.
Te rog sa contactezi orice firma de Arhitectura mare care face si PUZ uri si vei afla ca toate PUZ-urile se deseneaza pe primul layer -suport planurile Cadastrale din perioada dinainte de 1989 .  Asa se lucreaza azi .
te rog chiar de curiozitate sa ceri planurile cadastrale ale zonei tale si vei observa ca ai primit tot planurile din 1985 .
Dar spui ca ai Autorizatie de constructie , evident ca obligatoriu ti-ai scos Certificatul de Urbanism asa ca iar obligatoriu ai depus la PS6 ,ca sa obtii certificatul pe linga cerere si cele doua planuri : Planul cadastral 1: 500 si cel 1: 2000 tot din 1985 . Asa e ori ba ? Erau ele cu modificari dupa 1990 ?
Ai vazut tu ca in planul pe care l-ai primit ,versiunea din 1985 ca sunt mentionate lucrarile ulterioare ?

E atunci asa se lucreaza si acum toate PUZ-urile , pe vechile planuri cadastrale si numai daca este o firma de arhitectura prea mare si piloasa la Primarie ,obtinea ea pe punga sa toate PUZ -urile facute in zona de-a lungul timpului si le desenea ea din proprie initiativa in interiorul noului sau PUZ daca vroia dar nu era obligata.

Pe site PMB la sectiunea PUZ sunt o gramada de PUZ locale in care poti sa te uiti si poti sa te convingi ca am dreptate si majoritatea PUZ-urilor studiaza zona exclusiv de interes a proprietarului care a dat banii pentru lucrarea de arhitectura.
DSC04688.JPG (68.54 KB; downloaded 2278 times)

Re: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului doinadanes

Va foarte multumesc Domnule Ciprianos, pentru promptitudine: spre stiinta Dvs. proprietatea ce o detin in zona a fost intabulata inca din 2002, pentru ca am construit cu CREDIT DE LA BANCA  (pentru cei care isi imagineaza  ....)
Ce sa inteleg din pledoaria Dvs: ca dati gir unui mod de lucru arbitrar si lipsit de temei legal ?!?! Din moment ce mi-am indeplinit obligatia catre Stat de a-mi asuma prin intabulare toate cele ce decurg din detinerea unei proprietati si Statu' are obligatia de a inregistra ca exist. S-au nu este suficient ca am certificatul de nastere al copilului meu si tot eu am obligatia sa "oblig" Statul sa ia cunostinta de existenta lui ! Revenim la "somnul ratiunii..."
Dar in acest caz nu este vorba de orice "marunt birou de arhitectura" care a elaborat proiectul PUZ-ului, este "Proiect Bucuresti si era in interesul proiectului sa aiba planurile zonale actualizate cel putin la data la care au licitat pentru proiect, ca si document primar = ipoteza in realizarea memoriului si proiectului; mai mult, in memoriu declara ca au intocmit proiectul ( vezi aliniatul 2)si pe baza "documetatiei la fata locului"!!
Ce doriti sa escamotati? ce doreste aceasata diversiune? - numai codul genetic este redundant ca asa l-a vrut Cel de Sus: structurile administratiei sunt instrumentele cu care "majoritatea " -ha, ha, ha, - isi impune legile si aceasta majoritate nu are nimic cu divinitatea ci cu cele mai meschine "basic instincts"! Sa revenim la uzul ratiunii!

Go to page:  1  ... 45 46 47 48 49 50 51  ... 297

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Străpungerea Splaiul Independenţei – Ciurel – A1  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463921 posts in 5794 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”