MetrouLucrări de modernizare și extindere a infrastructurii pentru metrouM5 Drumul Taberei - Eroilor - Iancului - PantelimonM5 • Discuţii, planuri, ştiri

Topic: M5.1 (D.T. - Eroilor): Discuții după inaugurarea tronsonului

1653 posts, 318944 views
⚠  Forum Rules

Go to page:  1  ... 45 46 47 48 49 50 51  ... 119

📖 Pagination options

Re: Discuții generale după inaugurarea magistralei. orex

motherplayer wrote:
Daca luam ca exemplu un calator placand din zona Parc DT, in situatia actuala M5 este extrem de util pentru el doar daca vrea la Unirii sau in Balta Alba (bine, si toate statiile M1/3 de pe traseu dar nu sunt prea multe puncte de interes major). Pentru orice alta directie, exista solutii mai comode. Deci... cam asta inseamna un racord cu e M5 actualmente si nu o magistrala adevarata.  :(

Aici ai o abordare neconforma cu realitatea!
Pentru mine e extrem de facil sa ajung de la statia data de exemplu, PDT, la SCM, in min. 28- max. 40 de minute (daca am ghinionul sa pierd trenul de pe M1), nu de alta dar m-am obisnuit cu  orarul M5.1! Viceversa inca n-am reusit, de fiecare data acelasi lucru, ca n-am retinut cam care e tempoul lui M1 la SCM. Ma voi adapta negresit. Una peste alta, mai mult de 50 de min. pana-n casa n-am facut niciodata de la SCM, si nu stau langa gura de metrou!
Acum mai e un aspect!
Masurand distanta dintre PDT si E2 sunt cca. 3,8 km. Acest parcurs se realizeaza, la momentul actual pe M5.1 undeva la 8 min. ,probabil o mai scadea dar nu substantial, cand nu va mai trebui sa fie ajutor de mecanic pe rama. Distanta pana la Iancului a M5, adica M5.2 ar creste cu cca. 5 km si ar avea minim acelasi numar de statii (ma indoiesc c-o sa fiinteze C.A Rosetii si Matasari ca-i o munca inutila, dar cine stie!).
Deci, intre E2 si P. Iancului, am face undeva la 11 min.
Intre P. Iancului si SCM, se fac acum 4 min., probat! Ca rezultat final ar fi, cand va fi, o economie de doar 5 min., pe aceasta ruta, asta daca toate merg snur!
PS
Si azi, si la finalul saptamanii trecute am vazut un lucru, la E2 sau E M5.1, care nu-i imbucurator! Spre prima cupola nu mai functioneaza concomitent 2 scari rulante spre urcare. In situatia curenta, cu pandemia, ar fi trebuit sa le lase operationale, asa cum au fost initial! :oops:

Re: Discuții generale după inaugurarea magistralei. andrei11

Ce-i aia SCM, o să am coșmaruri când mă culc.  Aha, trebuie să fie stația de la Dinamo.     :headbash:

Desigur, acronimul Metrorex e atribuit statiei Stefan cel Mare! Ti-au  disparut gandurile tenebroase, da?!  :rofl:

Re: Discuții generale după inaugurarea magistralei. Stefan28

Să îi tot lași pe mecanici de capul lor pe ATP fără să aibă ATO...  :rofl:  :rofl:  :rofl:

Re: Discuții generale după inaugurarea magistralei. Costin

Vad ca ghidajul pentru nevazatori in continuare ii trimite in fata trenului. Poate ca mecanicul voia sa traga mai in fata, confirm cu ghidajul :mrgreen:

Spre PDT nu-i asa deloc!
Iata un instantaneu de la inaugurare.
20200915_155714.jpg (232.02 KB; downloaded 2497 times)

Re: Discuții generale după inaugurarea magistralei. Stefan28

Iar de azi Violeta (re)circula pe M5!  ;)
Cu "straie noi", care se asortează foarte bine cu stațiile!  :)

D-aia disparuse, draga de ea, ca a fost la ”coafor”! :lol:

Re: Discuții generale după inaugurarea magistralei. papazoglu2

zapacitu wrote:
Stefan, daca M3 s-ar fi deschis in acelasi timp cu M5.1 iti garantez ca incarcarea ar fi fost aceeasi. E vorba de oamenii care au evitat DT pentru ca fara transport in comun nu pot ajunge la munca: cand lucrezi la Tineretului, Grozavesti, Pipera, Timpuri Noi nu iti iei chirie in Drumu Taberei. Iti iei si tu "in Bucuresti". Pare rau daca deranjaza exprimarea, am citat o chestie auzita de MULTE ori. Astia tineri care abia au bani de-o chirie considera tot ce nu are metrou echivalent cu Bolintin Deal sau Balaceanca. Nu se muta lumea imediat doar pentru ca s-a dat drumul la metrou, pentru ca momentan au sarit enorm chiriile.

Pana cand nu se redistribuie putin populatia nu o sa fie aceeasi aglomeratie ca pe M3.

Ganditi-va cum era metroul Statia de Centura cand s-a deschis. Batea vantul pe ciotul acela de magistrala. Acum e aproape mai aglomerat decat pe M1 Republica.

Anghel Saligny? Normal ca batea vantul. Nu erau la fel de multe magazine in jur si nici nu prinsese lumea gustul "ocaziilor"/Blablacar... Apoi blocurile din jur. Sau, ma rog, de pe la Nicolae Teclu.

"Astia tineri care abia au bani de-o chirie considera tot ce nu are metrou echivalent cu Bolintin Deal sau Balaceanca." Oh, da. Am mers la o vizionare cu prietena pe la 13 Septembrie-Rahova. Doua transbordari, apoi de la Orizont am luat troleul (iata la ce e buna statia de metrou, ca in rest ce sa faci daca nu stai in zona? Piata la Orizont nu e, deci doar sa te plimbi pana la AFI venind dinspre DT, fara sa mai stai sa schimbi metroul pentru Politehnica). I s-a parut o vesnicie cat am stat la semafoare. "Ajungem azi in Ciorogarla si inapoi?"

Re: Discuții generale după inaugurarea magistralei. George

Miercuri, ca uvrierul, am plecat la 8.27 parca de la Brancusi. Cam full  :lol: realmente prea full pt pandemie. La intoarcere la 19.00 era atat de plin metroul care a plecat de la E 2 (adica cam 3-4 oameni pe banci) incat am coborat la Academia Militara (interesanta statie - am vazut ca vestibulele de acces sunt la inaltimi de acces, stie cineva de ce?)  si l-am luat pe urmatorul.

Re: Discuții generale după inaugurarea magistralei. andrei11

Adică cum vestibulele de acces sunt la inaltimi de acces, nu înțeleg.

Re: Discuții generale după inaugurarea magistralei. subway guru

La AM nu toate vestibulele sunt la acelasi nivel.

Go to page:  1  ... 45 46 47 48 49 50 51  ... 119

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: M5 • Discuţii, planuri, ştiri  • 
Choose destination

Since our 2439 forum members have written 435642 posts in 5431 topics and 519 subforums.

© 2009 - 2025 Asociația „Metrou Ușor”