Zona metropolitană BucureștiTotul despre BucureștiInfrastructura, utilitățile și serviciile publice din București

 

Topic: Managementul traficului, semaforizare și indicatoare rutiere

814 posts, 188560 views
 
Go to page:  1  ... 44 45 46 47 48 49 50  ... 59
 
 

📖 Pagination options
Re: Managamentul traficului, semaforizare și indicatoare rut Gabi23

Avem semafoare noi și în intersecția de la Timpuri Noi și la Spaiul Unirii X Pasaj Mărășești.

 


  • V2A
  • Posted:
  •  

Re: Managamentul traficului, semaforizare și indicatoare rut V2A

Chiar acum sunt înlocuite semafoarele din intersecția Șos. Progresului x Str. Spătarul Preda.

 


  • V2A
  • Posted:
  •  

Re: Managamentul traficului, semaforizare și indicatoare rut V2A

Lucrari de modernizare a sistemului de semaforizare

Primaria Municipiului Bucuresti, prin Administratia Strazilor Bucuresti, a demarat lucrarile de inlocuire a fibrei optice pentru semaforizare, in zona Piata Victoriei din Capitala.
Acestea sunt realizate de Compania Municipala Managementul Traficului Bucuresti si vor fi finalizate in data de 6 septembrie 2019.

Precizam ca, din acest motiv, comunicatia de fibra optica cu anumite intersectii din BTMS va fi intrerupta pe urmatoarele artere: Stefan cel Mare, Mihai Bravu, Liviu Rebreanu, Colentina, Iancului/Pantelimon, Calea Victoriei, Regina Elisabeta, Pasaj Basarab, b-dul Magheru, Pache Protopopescu, Calea Mosilor.

Mentionam ca Administratia Strazilor Bucuresti a mai realizat astfel de lucrari in intersectiile: Piata Sudului, Sos. Oltenitei, 13 Septembrie - Progresului, Sos. Panduri - Rainer, Eroii Sanitari.

De asemenea, in perioada urmatoare se va inlocui fibra optica si in urmatoarele intersectii: Timisoara - Progresului - Geniului, Piata Leu, Bucur Obor.

Ne cerem scuze pentru disconfortul creat si va multumim pentru intelegere.

http://pmb.ro/pmb/comunicate/presa_com.php?msj=7547

 


Re: Managamentul traficului, semaforizare și indicatoare rut cris_m

Toata vara ce au pazit?! Bine ca nu s-au apucat pe 11 septembrie, sa fie teroarea maxima  :popa:

 


Re: Managamentul traficului, semaforizare și indicatoare rut misterr

Sistemul de semafoare inteligente din București intră în reparații. Cum vor fi afectați șoferii

Click pe imagine pentru video:





Sistemul de semafoare inteligente instalat pe mai multe străzi şi bulevarde din Capitală intră în reparaţii.

Oficialii promit că schimbarea fibrei optice, prin care se comunică datele spre centrul de comandă NU va da peste cap traficul în Bucureşti, considerat şi aşa unul dintre cele mai aglomerate oraşe ale Europei.

Şoferii se întreabă, însă, de ce se repară abia acum, deşi Primăria a avut toată vara la dispoziţie.

Primăria anunţă că înlocuieşte fibra optică de la semafoarele inteligente pe mai mai multe străzi importante din Capitală, străzi care de obicei sunt şi printre cele mai aglomerate.

Este vorba despre Ştefan cel Mare, Mihai Bravu, Liviu Rebreanu, Colentina, Iancului, Pantelimon, Calea Victoriei, Regina Elisabeta, Magheru, Pache Protopopescu şi Calea Moşilor.

Cristian Stroe, consilier IT al primarului general: „Până pe data de 6 septembrie, anumite tronsoane să fie înlocuite, anumite magistrale să fie înlocuite pe zona de fibră optică. Nu înseamnă lucrul acesta că se opreşte semaforul, nu. El ştie să lucreze pe un istoric pe care l-a avut, fără să afecteze intersecţia respectivă.”

Aproape jumătate din intersecţiile Capitalei sunt înrolate în Sistemul de Management Inteligent al traficului. Asta înseamnă peste 220 de intersecţii, care ar trebui să fie inteligente.

Sistemul acesta este implementat în Bucureşti de mai bine de 13 ani. Cu toate astea, mulţi şoferi susţin că nu se simte „inteligența” în intersecţii.

Șofer: „Când eşti în trafic şi ai roşu, roşu, roşu, e inteligent, te ia din start.”

Taximetrist: „E aglomeraţie mare, ce să funcţioneze?”

Reporter: „Ce credeţi că ar trebui făcut ca să meargă mai bine?”
Șofer: „Sincronizarea lor mai bună.”

Pe timpul verii, traficul este lejer. Probleme vor apărea însă peste două săptămâni, după începerea şcolii, când managerii de trafic recunosc că dacă oamenii nu vor renunţa la maşinile personale şi nu vor alege transportul în comun sau alternativ, oraşul se va aglomera inevitabil.

Cristian Stroe, consilier IT al primarului general: „Din momentul în care ieşim cu toţii pe străzi, numărul acesta uriaş de maşini personale, plus transport public, plus cei care tranzitează Bucureştiul chiar la orele de vârf, vă daţi seama că n-o să facem altceva decât să împiedicăm ambuteiajele sau aglomerarile pe anumite zone.”

Cu jumătate de oraş semaforizat inteligent, traficul din Bucureşti nu reuşeşte să se aerisească de ani buni. Dacă în 2014 avea un grad de congestie de 40%, anul trecut a fost de 48%.

 


Re: Managamentul traficului, semaforizare și indicatoare rut Gabi23

Au înlocuit recent toate semafoarele și de la intersecția Bd. Ion Mihalache x Str. Aviator Popișteanu.

 


Re: Managamentul traficului, semaforizare și indicatoare rut faraonul

Am văzut ieri și eu. Acolo mereu nu mergeau becurile din semafoare. Aceeași situație și la următoarea intersecție unde semaforul aflat pe Caraiman și cel de langa restaurantul grecesc la pietoni nu funcționau toate becurile. Am sesizat și s-au rezolvat.

Azi am observat ceva și vreau să știu dacă sunt singurul. Venind pe Caraiman panoul publicitar din curtea Telekom obturează vizibilitatea semaforului pe banda 1 sensul dinspre Grivita spre Ion Mihalache. Sper sa apuc sa fac și o filmare. Trebuie montat ori mai in spate ori mai sus.

La intersecția Turda cu Ion Mihalache nu merg semafoarele suspendate aflate în consolă deasupra benzii a doua. Dacă la cele de jos se mișcă repede sa schimbe un bec cele care necesita nacela se rezolva după câteva luni.

 


Re: Managamentul traficului, semaforizare și indicatoare rut ByOnu

Vad ca se va lucra fix pe bulevardele modernizate in ultimii 15 ani...

 


Re: Managamentul traficului, semaforizare și indicatoare rut Gabi23

Se reconstruiește sistemul de semaforizare de la intersecția Șos. Virtuții x Bd. Constructorilor din nou, cabluri, stâlpi, semafoare s.a. În prezent vechile semafoare sunt dezactivate total începând de duminică 25 august. Se circulă cât de cât în condiții decente totuși. Semaforizarea actuală a fost ”gândită” în anii 90  și ”revitalizată” parțial în vara anului 2002 la modernizarea liniei 41.

Virtuții - Constructorilor - Semaforizare - 29.-30.08.2019 (1).JPG (526 KB; downloaded 4615 times)
Virtuții - Constructorilor - Semaforizare - 29.-30.08.2019 (2).JPG (405.91 KB; downloaded 4597 times)

 


  • V2A
  • Posted:
  •  

Re: Managamentul traficului, semaforizare și indicatoare rut V2A

Acum câteva minute s-a defectat semaforizarea de la Grozăveşti...

 


Re: Managamentul traficului, semaforizare și indicatoare rut Gabi23

La Crângași au (re)pornit vechea semaforizare, pentru a limita haosul. Se lucrează în continuare și la instalarea noului sistem...

 


  • anndrei
  • Posted:
  •  

Re: Managamentul traficului, semaforizare și indicatoare rut anndrei

Foarte multe semafoare suspendate defecte. Cei de la Administratia Strazilor au nacela defecta si trebuie sa faca cerere la CMMTB. Acestia intervin foarte, foarte greu sau deloc.

 


Re: Managamentul traficului, semaforizare și indicatoare rut abc_XC

Sa vedem cu ce se mai lauda Primaria Municipiului Bucuresti: http://www.pmb.ro/pmb/comunicate/presa_com.php?msj=7574
A fost modernizat Sistemul de semaforizare pe Şoseaua Colentina și pe Calea 13 Septembrie

Primăria Municipiului Bucureşti, prin Compania Municipală Managementul Traficului București S.A., a integrat Calea 13 Septembrie şi Şoseaua Colentina în Sistemul de Management al Traficului București (BTMS).
În acest sens, pe Calea 13 Septembrie, au fost efectuate lucrări la 10 intersecții semaforizate, de la intersecția cu Piața Francofoniei, până la intersecția Bulevardului Ghencea cu Cimitirul Ghencea.
Printre lucrările efectuate se numără: montarea de automate de dirijare a circulației (ADC), de semafoare cu LED, de dispozitive acustice pentru nevăzători și push button pentru comandă pietoni. Totodată, intersecțiile sunt dotate cu senzori pentru detecția vehiculelor, sunt schimbate cablurile electrice şi sunt montaţi stâlpi semaforici şi camere CCTV.
În perioada următoare, inginerii de trafic ai companiei vor calibra intersecțiile situate pe Calea 13 Septembrie, astfel încât softul care înregistrează valorile de trafic să optimizeze timpii semaforici pe toate direcțiile.
De asemenea, Compania Municipală Managementul Traficului București S.A. a finalizat în luna iulie lucrările de modernizare și integrare în Sistemul de Management al Traficului București (BTMS) pe una dintre cele mai importante artere din București: Șoseaua Colentina. Au fost efectuate lucrări la 13 intersecții semaforizate, de la intersecția cu Aleea Câmpul Moșilor, până la capătul liniei de tramvai numărul 21.

Totodata, până la sfârșitul anului, Compania Municipală Managementul Traficului București S.A. va integra în BTMS alte trei artere principale, după cum urmează:

Șoseaua Giurgiului (proiectarea a fost finalizată iar lucrările au demarat);
Calea Griviței (proiectarea a fost finalizată iar lucrările vor începe la sfârșitul lunii septembrie);
Bulevardul Camil Ressu (proiectarea a fost finalizată iar execuția e programată în luna septembrie).

Compania mai are în proiectare modernizarea altor 101 intersecții semaforizate, urmând ca lucrările să fie încheiate până la finalul anului următor.
Integrarea intersecțiilor semaforizate din Capitală în BTMS înseamnă reducerea timpilor de deplasare, fluidizarea circulației în zonele controlate de sistem, fiabilitate crescută a echipamentelor, consum redus de energie și performanțe crescute, prioritizarea în intersecții pentru mijloacele de transport în comun si existența unui punct unic de control al întregului sistem.

 


Re: Managamentul traficului, semaforizare și indicatoare rut misterr

Avem semafoare inteligente, dar imbatranim in trafic. Ce ar trebui facut ca sa circulam mai bine prin Bucuresti




Foto: Arhiva Ziare.com/Alexandru Nistor

Traficul din Bucuresti ramane de cosmar, cu toate ca in jumatate dintre intersectiile din oras exista deja semafoare inteligente, care ar trebui sa dirijeze eficient traficul. Iata de ce se intampla asa si cine ar trebui sa ia masuri ca sa nu-si mai piarda zilnic bucuresteanul in trafic de doua ori mai mult timp decat ar trebui.

Cu bani imprumutati de la Banca Europeana de Reconstructie si Dezvoltare (BERD), Primaria Municipiului Bucuresti (PMB) a platit compania UTI SA instaleze, inca din perioada anilor 2007 - 2009, un sistem inteligent de dirijare a traficului, in oras. Tehnologia a ajuns, initial, in 96 dintre cele peste 400 de intersectii semaforizate ale Capitalei. Apoi, sistemul a fost extins partial si in alte 170 de intersectii.

UTI a operat, de la sediul propriu, sistemul de semaforizare pe care il instalase. In 2015, insa, sistemul a picat. Asa ca PMB a renegociat cu UTI pentru o serie de lucrari de reparatii si mentenanta. In cele din urma, sistemul si-a reluat cu greu activitatea, dupa mai bine de un an in care n-a fost mare folos.

In iulie 2017, Gabriela Firea a renuntat la colaborarea cu UTI, societatea fondata de Tiberiu Urdareanu. La acel moment, primarul general al Capitalei sustinea ca UTI lucrase prost si "capusase" bugetul Bucurestiului. De atunci, periodic, administratia Firea si UTI fac declaratii si emit comunicate de presa in care se acuza reciproc pentru aglomeratia de pe soselele Capitalei.

Una peste alta, in vara anului 2017, Firea a prezentat un nou centru din care urma sa fie operat Sistemul de Management al Traficului din Bucuresti (SMTB). Acel centru - a carui amenajare si dotare a costat 260.000 de euro - functioneaza si astazi, in sediul Primariei Generale a Capitalei.

De la rezilierea ultimului contract cu UTI, de sistemul inteligent de semaforizare se ocupa Compania Municipala de Managementul Traficului Bucuresti SA (CMMTB). La solicitaea Ziare.com, reprezentantii acestei societati au explicat cum muncesc zi de zi la sistematizarea traficului si au apreciat ca isi fac treaba bine, inregistrand rezultate notabile. Si-atunci, noi de ce continuam sa ramanem, zilnic, blocati in trafic?

Cum si unde functioneaza semaforizarea inteligenta

In Capitala exista, la acest moment, 455 de intersectii semaforizate. In jumatate dintre acestea, semafoarele functioneaza in baza unei scheme fixe. Asta inseamna ca semaforul este dinainte programat ca sa afiseze, in secvente, culoarea verde si culoarea rosie, la anumite intervale de timp. Intr-un oras care nu e aglomerat, un astfel de sistem ar fi suficient pentru a evita blocajele din trafic. In Capiltala, insa, din cauza aglomeratiei, sistemul este ineficient.

Din ce motiv? Sa presupunem ca pe sosea, chiar inaintea unei intersectii, exista un semafor programat sa afiseze culoarea verde pentru masini timp de un minut, dupa care sa dea o secventa de rosu de 15 secunde (interval in care sa traverseze pietoni si sa treaca, prin intersectie, masini care care vin de pe alte strazi).

Indiferent daca pe strada cu pricina circula 300 sau 600 de masini pe ora, semaforul va continua sa afiseze cate un minut de verde si cate 15 secunde de rosu. Iar asta inseamna ca, la orele de varf, la semafor se vor forma cozi de autoturisme care, in minutul de verde, nu au timp sa treca de semafor. Daca se intampla asta in mai multe intersectii, vor aparea ambuteiaje care risca sa blocheze zone intregi din oras.




Sursa foto: Arhiva Pixabay


Or, sistemul de semaforizare inteligenta - instalat deja in 288 de intersectii din oras - are tocmai rolul de a preveni aceste ambuteiajele care deja i-au adus pe bucuresteni la capatul rabdarii. Iata cum.

Un sistem inteligent de semaforizare are, inainte de toate, senzori (numiti bucle inductive) incastrati in carosabil. Acestia inregistreaza numarul de masini care intra si ies din intersectii. De la senzori, datele ajung la alte echipamente care - cu ajutorul unui sistem de operare - le interpreteaza si le folosesc pentru a lua decizia de a prelungi sau nu perioada de verde si de rosu a semaforului.

In acest fel, semaforul va arata mai mult verde sau mai mult rosu, in functie de cat de aglomerata este strada, tocmai in incercarea de a nu permite formarea de ambuteiaje.

Cum ia sistemul deciziile? In baza modului in care a fost programat sa urmeze instructiunile inginerilor de trafic. Acestia fac diagrame si stabilesc ce limite trebuie sa respecte sistemul, atunci cand dirijeaza traficul. Spre exemplu, sistemul trebuie sa-i lase pietonului o secunda pentru a parcurge fiecare metru de zebra (desi, in medie, ii lasa ceva mai mult). In plus, sistemul trebuie sa dea prioritate masinilor sau pietonilor la intervale echitabile, dar fara a crea ambuteiaje.

Cand fac diagrame si calibrari ale sistemului de management al traficului, inginerii tin cont nu doar de ce se intampla intr-o singura intersectie, ci si de modul in care trebuie sa se circule pe un intreg bulevard sau o intreaga zona a orasului.




Diagrame de trafic in baza carora sunt programate sistemele de semaforizare inteligenta. Foto: Arhiva Ziare.com/Alexandru Nistor


Spre exemplu, in zona Pietei Unirii, sistemul ia decizii in incercarea de a preveni blocarea intregii zone, nu doar a unei singure intersectii.

Nu in ultimul rand, in intersectiile cu semafoare inteligente sunt si camere video, care transmit, in timp real, imagini ale traficului catre dispeceratele CMMTB (din sediul Primariei Capitalei si din sediul Centrului de urgente al Capitalei). In aceste centre, ingineri de trafic, politisti si reprezenanti ai ISU monitorizeaza non-stop circulatia. Au la dispozitie imaginile de la camerele video, dar si o aplicatie care le arata cum functioneaza echipamentele in fiecare dintre cele 288 de intersectii in care avem semaforizare inteligenta.




Imagini din centrul de monitorizare a traficului din incinta sediului PMB, de pe strada Regina Elisabeta. Foto: Ziare.com/Alexandru Nistor

Ce poate si ce nu poate face sistemul

Inginerul de trafic Daniel Filipiuc din cadrul CMMTB spune ca, desi traficul e inca foarte aglomerat, pe bulevardele pe care s-a instalat semaforizarea inteligeta deja se simte diferenta.

"Pe Colentina, spre exemplu, nu am cum sa fac ceea ce noi numim 'unda verde adaptiva' pe intreg bulevardul, pana la iesirea din Capitala. Sunt cateva intersectii problematice. Adica acelea de la: Ziduri Mosi, Doamna Ghica si Fundeni. Sunt mari si incarcate si greu de dirijat.

Dar am reusit sa organizam traficul astfel: poti pleca de la Obor si prinzi verde pana la Ziduri Mosi. Te opresti acolo, dupa care pleci iar si prinzi, din nou, verde pana la Fundeni. Unde trebuie, din nou, sa te opresti. Dar dupa ce pleci, vei avea verde pana in Colentina.

Inainte se implementam sistemul, de la Obor pana la Complex Europa se faceau circa 40 de minute. Dupa - in conditiile in care nu sunt accidente sau masini parcate ilegal - s-a ajuns la un timp de parcurs de aproximativ 22 de minute. Am masurat in zile diferite si la ore diferite si valorile medii cam astea au fost, de fiecare data", a explicat inginerul Daniel Filipiuc pentru cititorii Ziare.com.

Una dintre probleme - sustine inginerul de trafic - este ca la scurt timp dupa ce semaforizarea inteligenta decogestioneaza o intersectie se petrec diverse evenimente care produc, din nou, aglomeratie.

"Se intampla ca soferii care circula printr-o intersectie sa spuna: e tot aglomerat aici! Si-atunci, la ce foloseste semaforizarea voastra? Ei bine, de la noi lucrurile se vad un pic altfel. Sa va spun de ce.

Sa va dau un exemplu: am integrat in sistem intersectia Bulevardului 13 Septembrie cu Strada Drumul Sarii. Si am observat ca - dupa ce am facut noi acolo - pe 13 Septemebrie circula 1.500 de masini la 8 dimineata, in loc de 1.200. Pe Strada Antiaeriana circula 1.140 de vehicule, in loc de 600, cum era inainte de semaforizarea inteligenta. Pe Petre Ispirescu circulau 300 de vehicule, iar acum circula 800 pe ora.




Intersectia Caii 13 Septembrie cu strada Drumul Sarii, in care s-a instalat de curand semaforizare inteligenta. Sursa foto: Google Maps.


Sigur, cand conduci prin intersectie ai aceeasi senzatie: e aglomerat. Dar simplul fapt ca acum pot circula pe acolo mult mai multe masini pe ora e semn ca traficul e mai fluid", a mai explicat inginerul de trafic.




Daniel Filipiuc, inginer de trafic la CMMTB. Foto: Ziare.com/Alexandru Nistor


"Dupa integrarea intersectiei in sistem, traficul se fluidizeaza. Si atunci aplicatiile de tip Waze ruteaza soferii din zona prin acea intersectie. Si se aglomereaza din nou. Sigur ca, odata aglomerata iarasi intersectia, aplicatiilor vor reruta soferii catre alte trasee mai libere. Dar este nevoie ca lucrurile sa se aseze", explica Daniel Filipiuc.

Inginerul de trafic a mai precizat ca e nevoie sa treaca circa o luna de la instalarea sistemului intr-o intersectie pana cand se poate face o calibrare a semaforizarii, care sa fie valabila pentru urmatoarele 3 luni.

De ce nu avem deja semaforizare inteligenta in tot Bucurestiul

De prin 2007, administratia Capitalei a decis sa instaleze semaforizare inteligenta in cat mai multe intersectii din Centrul Capitalei, considerand ca e cea mai aglomerata zona din oras si, in consecinta, are cea mai mare nevoie de fluidizare a traficului.

Din 2016, insa, strategia s-a schimbat, iar Primaria a hotarat sa semaforizeze, cu prioritate, marile bulevarde care ajung din centrul orasului pana in comunele de langa Bucuresti. De ce s-a procedat asa? Administratia Firea a sustinut ca multi bucuresteni s-au mutat in comunele din Ilfov, iar acum au nevoie de conditii bune de trafic, pentru a putea reveni, zilnic, la serviciu, in Capitala.




Cum arata, schematic, amplasarea semafoarelor inteligente intr-o intersectie. Foto: Ziare.com/Alexandru Nistor


De ce conteaza unde instalam mai intai semafoarele inteligente? Din cauza ca efectul dirijarii traficului cu ajutorul lor s-ar simti, poate, mai bine daca am avea intregi zone din Capitala semaforizate inteligent. Iar momentan, acesta tehnolgie a ajuns doar pe cateva strazi din Centru si pe 5 bulevarde (Iuliu Maniu, Pantelimon, Colentina, Liviu Rebreanu si 13 Septembrie). In plus, potrivit CMMTB, pana la finele anului, se vor mai instala semafoare inteligente pe Calea Grivitei, pe Bulevardul Theodor Pallady si pe Soseaua Giurgiului.

In schimb, pe alte sosele foarte aglomerate, cum ar fi Barbu Vacarescu, Tunari sau Nerva Traian, nu stim cand se va instala sistemul inteligent de dirijare a traficului.

In context, ne-am putea intreba: de ce nu instalam mai repede semafoare inteligente si in restul Capitalei?

Madalina Serban, directorul general al CMMTB, a explicat pentru Ziare.com ca exista o multime de documente pe care societatea trebuie sa le obtina pentru a se putea apuca de instalat sistemul, in intersectii.

Mai exact, cea care decide in care dintre intersectii umreaza sa se instaleze semaforizarea inteligenta este Administrati Strazilor din cadrul PMB. Aceasta administratie ii furnizeaza CCMTB studii de fezabilitate pentru lucrari, in intersectiile indicate. Ulterior, CCMTB obtine pana la 15 avize si face proiectarea lucrarii. Una peste alta, de la momentul primirii studiului de fezabilitate si pana la inceperea lucrului trec aproximativ 6 luni.

Ulterior, compania trebuie sa sape, sa instaleze senzori, sa intinda sute de metri de cablu si sa conecteze toate echipamentele din intersectie la sistemul de management al traficului. Si abia apoi incepe calibrarea, in vederea unei mai bune dirijari a traficului.




Madalina Serban, directorul general al CMMTB. Foto: Ziare.com/Alexandru Nistor


"Cu cat integram mai multe intersectii in sistem, cu atat se va circula mai bine. Dar oamenii trebuie sa inteleaga ceva: aceasta sistematizare pe care o facem noi poate fluidiza traficul cu pana la 15-20%.

Cam asta e limita. De ce nu se poate mai mult? Din cauza ca sunt deja prea multe masini. Nici sistemul si nici inginerii de trafic n-au cum sa bata legile fizicii si sa faca loc pentru tot mai multe masini, pe aceleasi strazi, care nu se pot largi.

Asa ca, in principiu, daca vrea sa circule intr-adevar mai bine prin oras, bucuresteanul trebuie sa isi lase masina acasa", spune Daniel Filipiuc.

Interesant este ca, de fapt, autoritatile nici macar nu stiu cate masini circula, zilnic, pe strazile Capitalei. Potrivit datelor Directiei Regim Permise si Inmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV), in Capitala erau inmatriculate, la inceputul lui 2019, 1,3 milioane de autovehicule (cu aproape 300.000 mai multe decat in urma cu un an). Dar nu toate sunt scoase, zilnic, din parcare. In schimb, din cauza ca orasul nu are sosea de centura moderna, multi soferi intra in Bucuresti doar pentru a-l tranzita.

Fara autobuze curate, parcari si sosea de centura moderna, vom imbatrani in trafic

Cu sau fara semafoare inteligente, traficul din Bucuresti continua sa fie infernal. Potrivit indexului de trafic realizat de producatorul de echipamente de navigatie Tom Tom, la ore de varf, un drum pe strazile Capitalei dureaza de doua ori mai mult decat ar trebui.




Pentru fiecare jumatate de ora petrecuta in trafic, mai pierdem inca jumatate, din cauza aglomeratiei. Sursa foto: Tom Tom.com


Sigur ca daca parte dintre bucuresteni si-ar lasa masinile acasa, pe sosele s-ar circula mai usor. Intrebarea este: cu ce sa circula oamenii prin Capitala, daca nu cu masinile personale?

Ar putea-o face cu tramvaie si cu autobuze, daca acestea n-ar fi atat de soioase si daca n-ar ajunge atat de rar in statii. Sau daca am avea refugii civilizate, in care pe bucuresteni sa nu-i parleasca soarele si sa nu-i bata viscolul, in asteptarea unui mijloc de transport in comun. Din pacate, la aceste Capitole, autoritatile mai mult promit decat realizeaza...

In plus, nici nu exista curse cu care oamenii mutati in comunele din jurul Capitalei sa poata ajunge, in conditii civilizate, inapoi in oras. Asa ca bucuresteanul continua sa circule cu masina, indiferent cat timp trebuie sa petreaca tocand marunt din buze, la volan!

O alte solutie de fluidizare a traficului ar fi ridicarea masinilor parcate ilegal pe prima banda a soselelor (care incurca mult traficul). Problema este ca - pana nu ofera locuri de parcare pentru toti - autoritatile ar trebui sa foloseasca aceasta solutie cu precautie. Iar constructia de parcari nu este tocmai punctul forte al autoritatilor Capitalei...

Modernizarea Centurii Capitalei si constructia Autostrazii A0, care se va inchide ca un inel in jurul Bucurestiului, ar ajuta, de asemenea, la descongestionarea traficului. Dar de ele se ocupa Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), care nu va finaliza niciunul dintre obiective, in anii care vin.

Iar in aceste conditii, un lucru e clar: cu sau fara semafoare inteligente, pana cand nu vom avea suficiente autobuze curate, benzi dedicate transportului in comun, suficiente parcari si o sosea de centura moderna, vom continua sa pierdem, zi de zi, ore pretioase in trafic.

 


Go to page:  1  ... 44 45 46 47 48 49 50  ... 59
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Infrastructura, utilitățile și serviciile publice din București  • 
Choose destination

Since our 2442 forum members have written 435993 posts in 5435 topics and 519 subforums.

 

© 2009 - 2025 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use