Zona metropolitană BucureștiTraseele de transport public și evoluția mobilității în Bucuresti și Ilfov

Topic: Propuneri de modificare a traseelor

1939 posts, 647370 views
⚠  Forum Rules

Go to page:  1  ... 44 45 46 47 48 49 50  ... 139

📖 Pagination options
Re: Propuneri de noi trasee linia 143

cris_m wrote:
Sa suplimemteze 173 ca tot vor fi autobuze mai multe si pe 196 sa il faca cumva mai atractiv. Nu stiu cum... O situatie asemanatoare este si cu 243, traseul este util, dar frecventa nu este una prea grozava.

45 de minute de asteptare in weekend la 243...cam mult.

• anndrei
  • Posted:
  •  

Re: Propuneri de noi trasee anndrei

Sa vezi cum este sa astepti 50 de minute zilnic in linia 106...

Re: Propuneri de noi trasee ikarus13

106 e parfum pe langa 124 :))) Cred ca nu exista linie in Bucuresti mai fantoma ca asta

Re: Propuneri de noi trasee WT_fan06

Că tot veni vorba, schițasem mai de mult o propunere de modificare a liniilor 124 și 330, dar nu am postat-o, până acum. Sună cam așa

1) Linia 124

Frecvența cu care ne bucură această linie face ca ea să fie absolut inutilă în rețeaua bucureșteană. Nimeni nu se bazează pe 124, sau își planifică drumul cu ea. Puținii pasageri pe care îi are sunt "furați" de pe liniile 102 și 123. Neavând un orar corelat cu niciuna dintre linii, 124 stă mai mereu în coada lui 102 și 123, fiind o risipă enormă și o bătaie de joc.
Propun scurtarea acestei linii de la ambele capete astfel încât ea să aibă următorul traseu:

CET Sud Vitan - Piața Unirii (stația comună cu 104/123 de pe sensul de mers către Pantelimon/CET) ca dublură a lui 123

Avantajele sunt multiple. În primul rând, aceasta ar crește frecvența liniei, dar și capacitatea de transport fix pe segmentul aglomerat dintre CET și Unirii. De fiecare dată când m-am urcat de la CET în 123, acesta s-a umplut până la jumate (minim) la stația "Compl. Com. Vitan" (a 2-a de pe traseu), iar gradul de ocupare a crescut până la Unirii, unde ajungea mai mereu aglomerat (ca și 104). Consider că modificarea liniei 124 pentru a ranforsa linia 123 până la Unirii este mult mai benefică decât desființarea liniei și mutarea parcului către linia 123, deoarece după Piața Unirii autobuzele 104/123/124 se golesc semnificativ, nejustificând creșterea capacității pe întraga linie 123.
Mai mult, traficul infernal din zona Splaiului Indep. ar fi evitat.
Plecările lui 124 de la CET ar trebui, evident, corelate cu cele ale liniei 123 pentru a asigura o frecvență sporită între CET și Unirii. La Unirii, evident, nu va avea pauză.
Consider și că linia 124 ar trebui să înceapă serviciul mai târziu și să îl termine mai devreme decât 123 (întrucât la primele/ultimele ore, 123 nu mai are nevoie de ranforsare).
Chiar dacă nici în varianta propusă de mine frecvența nu va crește spectaculos, consider că noua linie 124 ar ajuta mult mai mult decât o face acum. În forma actuală, linia 124 este un nonsens, o risipă zilnică de capacitate de transport și de bani pentru bucureșteni, în timp ce ei stau înghesuiți în 123 sau 104 pe bulevardul Unirii.

2) Linia 330

Practic o linie uitată de RATB, deși aceasta are foarte mult potențial. Linia merge bine de la Presei, fix până ce trece de Baba Novac, punct în care devine o aberație. Mai exact, această linie este pusă să concureze cu două linii de tramvai cu un traseu recent modernizat, ocolind enorm de mult printr-o zonă cu un trafic infernal (Camil Ressu). Asta în timp ce tramvaiele trec nestingherite pe coridorul separat de trafic. Mai mult, stațiile Dristorului și Râmnicu Sărat sunt mizerabile, călătorii fiind nevoiți practic să stea pe bulevard, printre mașini parcate. Mobilitate? Accesibilitate? Sustenabilitate? (că totuși vorbim de un vehicul poluant) ZERO.

Propun schimbarea traseului liniei astfel:

De la Baba Novac, 330 ar urma să dubleze linia 311 până la Titan, după care să urmeaze traseul actual, adică direct până la Faur. Această modificare ar avea numeroase avantaje:
În primul rând, frecvența liniei ar crește simțitor (păstrând parcul actual), deoarece ar evita ocolul stupid și statul cu zecile de minute în traficul de pe Ressu și de la Dristor. Apoi, ar degreva foarte mult linia 311, care, la ore critice, este supraaglomerată, iar apoi ar oferi ruta directă către Faur, care ar fi mai la îndemână pentru călători. Frecvența sporită ar ajuta mult și linia 335, care, la fel, se supraaglomerează des.

Re: Propuneri de noi trasee punmeister

La 330 ar fi foarte bine daca ar muta capatul de la PPL la CFR Constanta, ca asa ar putea fi o alternativa cat de cat decenta la M2 pentru corporatistii din Aviatiei.

• anndrei
  • Posted:
  •  

Re: Propuneri de noi trasee anndrei

Dar pe 124 il dubleaza 123, 102 si tramvaiul. Pe 106 nu il dubleaza nimeni dupa ce face dreapta pe strada Ghirlandei pana in Cartierul Rosu iar la orele de varf este chiar aglomerat.
M-am uitat pe programul lui 124...nu inteleg de ce si pentru cine mai exista aceasta linie...este un fel de ranforsare a lui 123 la anumite ore. Inseamna ca autobuzul intra in garaj sau sta la capat de linie cateva ore apoi iese?

Re: Propuneri de noi trasee crys243

Vă salut stimați colegi.Din punctul meu de vedere linia 330 ar trebui să revină pe traseul de dinaintea începerii lucrărilor de pe Rebreanu,doar că de la Chișinău X Pantelimon să fie dusă pe prelungirea Doamna Ghica,apoi Colentina si de la Obor traseul normal.Ar ajuta mult în a asigura legătura directă din Baicului,Doamna Ghica cu Titanul,plus că de dublat foarte mult n-ar avea ce să dubleze pentru că pentru cartier este 143 iar pe 243 sincer când stau și 40 de minute în stația bulevardul Chișinău și văd cum și câte de 101 și 335 trec dinspre Titan,plus foarte multe mașini mici vă dați seama ce bine e.Am văzut că acum ceva timp pe forum se vorbea de o posibilă prelungire a liniilor 143,682 dar vorba aceea niște vise.Ar fi fost util prelungirea lor fie si până la Arena Națională. Să nu mai zic că de la un timp și capătul de la Baicului a devenit cam supraaglomerat,acolo ar trebui doar 69 și 85 sa aibe capătul dar na...așa,fie o iei pe jos fie stai să te chinui să schimbi ori din 143 în 101,ori din 243 care are un interval nemaipomenit și apoi 101,335 sau 253,fie pe jos la propriu.Eu locuiesc în Baicului și ce să zic.Partea cu prelungirea celor două linii 143 și 682 am propus-o către STB luna trecută și ca răspuns au zis că au trimis către asociația aceea de dezvoltare să analizeze propunerea.Ca să nu mai zic că 243 ar putea fi unit cu 246,vechile discuții cu 102/202,dar poate totuși într-un viitor așa îndepărtat poate...

Re: Propuneri de noi trasee cris_m

330 este foarte bine cum este acum, mai putin intre Baba Novac si intersectia cu Campia Libertatii. Traseul optim ar fi cel care sa dubleze 311 pe portiunea de la Titan pana la Baba Novac. In acest fel, ar deveni mult mai atractiv, asigurand legatura cu zona Obor si zona comerciala de la 1 Decembrie.

Legat de 243, este o linie utila zic eu, ar putea fi suplimentata, iar 143 ar putea fi si el suplimentat si mutat capatul ori la Arena, ori la Basarabia (asta presupune disparitia lui 202 si prelungirea lui 102 pana la Cora).

Re: Propuneri de noi trasee linia 143

In ultima vreme 143 circula chiar foarte bine, seara sunt momente cand vin si 2 autobuze, intervalul a devenit unul foarte fiabil.Ar merge un traseu prelungit deoarece la Baicului este chiar aglomerat. Poate la Arena Nationala, Cora Pantelimon via Mega Mall, Delfinului apoi traseu comun cu 243, 104.

Legat de 243, in weekend 40-45 minute sa astepti in frig nu e chiar placut, ar trebuit suplimentat sau, cum a zis colegul, bagat 330 pe acolo, este o linie utila si foarte circulata.Cand vezi ca 104 vine la 3 4 minute si 243 la 40...

Am trimis o propunere ca 682 sa dispara iar in locul lui sa fie dispus 101 pe acelasi traseu : mai putin timp de asteptare, mai multe masini, o mobilitate mai mare a oamenilor din Andronache etc.

Poate aveti si alte propuneri legate de prelungire traseu 143 / 243.

Re: Propuneri de noi trasee cris_m

Vezi ca noi vorbim de 330 din Titan, nu de 300 care merge pe Mihalache in partea cealalta a orasului, ti-am corectat eu mesajul ;)

Niste reorganizari nu ar strica in zona respectiva asta e clar, variantele fiind multiple. Eu insist cu 330 pe Baba Novac pentru ca sa nu il mai dubleze pe 335 cum era pe vremuri. Slava Domnului, in cursul saptamanii 335 are 32 de ture (23 de la Titan si 9 de la Floreasca), eu zic ca e suficient. 101 ar merge suplimentat cu inca 2 ture, cam tot asa si 243.

143 de la Baicului sa iasa in Pantelimon si sa mearga spre Arena Nationala.
101 nu are ce sa caute in Andronache, era o vreme cand ajungea la Doamna Ghica si statea foarte mult in trafic. E mai bine cum e acum.

Re: Propuneri de noi trasee crys243

De acord cu tine cris_m.143 dus la Basarabia,101 să rămână așa cum e,682 să fie dus la Arena Națională,iar 243 părerea mea e că ar trebui unit cu 246,și 202 să dispară.

La 330 mă gândeam să fie dus spre Doamna Ghica-Colentina tocmai în ideea în care să se asigure o legătură dintre Baicului și Titan fără prelungiri multe sau cine știe linii noi.Zona Baba Novac o știu,dar nu știu în detaliu cum stă treaba cu 311,deci, nu te contrazic.

Re: Propuneri de noi trasee Bogdan Ciorascu

As plusa putin cu 330 pe Baba Novac si Constantin Brancusi pana la Potcoava ca si asa nu mai exista 92!

Re: Propuneri de noi trasee WT_fan06

Şi eu m-am gândit la asta dar mai bine l-aş lăsa să îl dubleze pe 311 supraaglomerat. Troleibuzele fac față cu brio pe partea cealaltă a parcului, iar la Grigorescu deja au capacitate de transport seioasă oferită înspre Faur.

92 nu cred că vom vai vedea... nu ştiu cât sens mai are acest troleibuz în prezent.

Re: Propuneri de noi trasee omirica

Nu ştiu cât de bună e ideea aducerii unor linii noi în zona Arena Naţională, deja supraaglomerată la orele de vârf, şi sistematizată complet aiurea.

Go to page:  1  ... 44 45 46 47 48 49 50  ... 139

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Traseele de transport public și evoluția mobilității în Bucuresti și Ilfov  • 
Choose destination

Since our 2703 forum members have written 463821 posts in 5793 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”