Topic: Discuții diverse despre transportul în comun
2521 posts, 793729 views
📖 Pagination options
- TibiV
-
Posted:
-
Re: Discutii diverse despre transportul in comun din Bucures
TibiV
Este semi-off topic...
Daca s-ar finaliza strapungerea NG - Splai - Vitan-Barzesti ar putea reinvia 102...
Dar la ce bun pentru RATB?...
Pe de alta parte...
Asta ar reduce numarul blatistilor la jumatate.
De la Basarabia la CFR Progresu, nu va mai 1 cetatean blatist x 2 calatorii= 2 blatisti, ci va fi 1 cetatean blatist x 1 calatorie = 1 blatist...
Este semi-off topic...
Daca s-ar finaliza strapungerea NG - Splai - Vitan-Barzesti ar putea reinvia 102...
Dar la ce bun pentru RATB?...
Pe de alta parte...
Asta ar reduce numarul blatistilor la jumatate.
De la Basarabia la CFR Progresu, nu va mai 1 cetatean blatist x 2 calatorii= 2 blatisti, ci va fi 1 cetatean blatist x 1 calatorie = 1 blatist...
-
- andrei11
-
Posted:
-
andrei11
TibiV wrote:
...De la Basarabia...
- TibiV
-
Posted:
-
TibiV
Ei, na...
Bine, de la Basarabia.
OK, stiu ca actualul capat este la Cora. (Preferi Granitul? Dar Granitul a disparut de vreo 18 ani... )
Dar 102-ul "traditional" era de la Muncii...
De la Muncii pe "vechiul nomenclator", nu de la "Costin Georgian " dupa noul nomenclator...
Dar grosul calatorilor "apar" la Muncii/Basarabia/C.Georgian
P.S.
Sunt convins ca jumatate dintre tinerii colegi habar nu au ca locuiesc in "apartamente lego", confectionate la Granitul si "asamblate" pe santier...
LE
Si stiu ca "inainte" capatul lui 102 nu era la Progresu, ci pe Luica, cu 200 de metri inainte de Sos.Giurgiului.
Aveam acolo si 2 magazine cu piese auto, o vulcanizare.... Trai pe vatrai, nenica !...
Ei, na...
Bine, de la Basarabia.
OK, stiu ca actualul capat este la Cora. (Preferi Granitul? Dar Granitul a disparut de vreo 18 ani... )
Dar 102-ul "traditional" era de la Muncii...
De la Muncii pe "vechiul nomenclator", nu de la "Costin Georgian " dupa noul nomenclator...
Dar grosul calatorilor "apar" la Muncii/Basarabia/C.Georgian
P.S.
Sunt convins ca jumatate dintre tinerii colegi habar nu au ca locuiesc in "apartamente lego", confectionate la Granitul si "asamblate" pe santier...
LE
Si stiu ca "inainte" capatul lui 102 nu era la Progresu, ci pe Luica, cu 200 de metri inainte de Sos.Giurgiului.
Aveam acolo si 2 magazine cu piese auto, o vulcanizare.... Trai pe vatrai, nenica !...
-
- andrei11
-
Posted:
-
andrei11
Eu lucrez << la foc automat >> la ora actuala la tunelele de metrou Basarab - GdN (
), când am auzit cuvântul << Basarabia >> m-am dus automat la Gara de Nord. Scuzele mele.
Eu lucrez << la foc automat >> la ora actuala la tunelele de metrou Basarab - GdN (
- GPS
-
Posted:
-
GPS
Tibi, eu nu stau in d-ala lego
, bine e făcut in '73, nu te gândi ca e nou, in schimb văd vreo 20 de blocuri lego in jurul meu!
Daca il duci pe 102 pe NG nu o sa mai ai doar 1 blatist, ci 0, pentru ca nu o sa meargă nimeni pe acolo cu autobuzul! Poți face o naveta de genul 6xx (pana la introducerea tramvaiului, care o sa vina la...) sau prelungita acea linie din viitor care o sa circule pe Turnu Măgurele si Constantin Brâncoveanu pana la Faur.
Tibi, eu nu stau in d-ala lego
Daca il duci pe 102 pe NG nu o sa mai ai doar 1 blatist, ci 0, pentru ca nu o sa meargă nimeni pe acolo cu autobuzul! Poți face o naveta de genul 6xx (pana la introducerea tramvaiului, care o sa vina la...) sau prelungita acea linie din viitor care o sa circule pe Turnu Măgurele si Constantin Brâncoveanu pana la Faur.
-
- cris_m
-
Posted:
-
cris_m
Ia sa vedem ce am gasit sapand pe ratb.ro... licitatii de piese
Ia sa vedem ce am gasit sapand pe ratb.ro... licitatii de piese
Se cumpara freon pt instalatiile de AC
licitatie freon iulie 2016.png (129.56 KB; downloaded 3708 times)
Cred ca avem si piesele pt Bucur LF-ul 16 aici
licitatii ratb iulie 2016.jpg (183.46 KB; downloaded 3708 times)
Piese de schimb pt troleibuze si autobuze
licitatii ratb iulie 2016 (1).jpg (133.21 KB; downloaded 3705 times)
Geamuri pt usi
licitatie ratb iulie 2016.png (158.54 KB; downloaded 3706 times)
-
- Cristy
-
Posted:
-
Cristy
De cateva zile tot urmaresc activitatea RATB pe site-ul e-licitatie.ro si observ ca au devenit destul de activi, publicand un anunt de participare aproape in fiecare zi, semn ca intr-adevar s-au alocat bani pentru reparatii.
Totodata, incepand cu 08.06.2016 s-a modificat legislatia privind achizitiile publice si prin urmare RATB poate achizitiona direct produse, micsorandu-se astfel timpul alocat unei astfel de proceduri. Conditia necesara pentru achizitii directe (extras din Legea 99/2016):
Ca o completare pe langa cele spuse de cris_m, sa vedem achizitiile directe din ultimele 15 zile:
Revenind la e-licitatie, la fel ca mai devreme, sa urmarim anunturile de participare din ultimele 15 zile:
Un aspect interesant gasim la anuntul privind achizitia de "scaune conducator de vehicule destinate transportului urban pe sine": in anunt se vorbeste de o cantitate considerabila:
Oare ce fac cu atatea scaune de tramvaie?
Iar in final, sa vedem si anunturile de atribuire, tot pe e-licitatie:
De cateva zile tot urmaresc activitatea RATB pe site-ul e-licitatie.ro si observ ca au devenit destul de activi, publicand un anunt de participare aproape in fiecare zi, semn ca intr-adevar s-au alocat bani pentru reparatii.
Totodata, incepand cu 08.06.2016 s-a modificat legislatia privind achizitiile publice si prin urmare RATB poate achizitiona direct produse, micsorandu-se astfel timpul alocat unei astfel de proceduri. Conditia necesara pentru achizitii directe (extras din Legea 99/2016):
(4) Entităţile contractante au dreptul de a achiziţiona direct produse sau servicii în cazul în care valoarea estimată a achiziţiei, fără TVA, este mai mică de 132.519 lei, respectiv lucrări, în cazul în care valoarea estimată a achiziţiei, fără TVA, este mai mică de 441.730 lei.
Ca o completare pe langa cele spuse de cris_m, sa vedem achizitiile directe din ultimele 15 zile:
r1.JPG (58.52 KB; downloaded 3596 times)
Revenind la e-licitatie, la fel ca mai devreme, sa urmarim anunturile de participare din ultimele 15 zile:
Capture.JPG (145.09 KB; downloaded 3594 times)
Un aspect interesant gasim la anuntul privind achizitia de "scaune conducator de vehicule destinate transportului urban pe sine": in anunt se vorbeste de o cantitate considerabila:
cantit minima:73 buc,cantitatea maxima 77 buc .
Frecventa si valoarea contractelor ce vor fi atribuite: SE VOR INCHEIA ESTIMATIV 2 CONTRACTE SUBSECVENTE,UNUL PTR O PERIOADA DE 3 LUNI SI UNUL PENTRU 9 LUNI.cANTITATILE ESTIMATE PENTRU UN CONTRACT SUBSECVENT:MIN 55 MAX 60 BUC.Valoarea estimata a celui mai mare contract subsecvent este de aproximativ 100.000 lei.
Oare ce fac cu atatea scaune de tramvaie?
Iar in final, sa vedem si anunturile de atribuire, tot pe e-licitatie:
r3.JPG (68.96 KB; downloaded 3591 times)
- barbuandrei
-
Posted:
-
barbuandrei
In legatura cu scaunele am auzit mai multi vatmani plangandu-se de starea acelor scaune . Ba chiar am vazut la un tramvai (nu mai stiu numarul) un scaun ce provenea de la un Rocar de Simon.
In legatura cu scaunele am auzit mai multi vatmani plangandu-se de starea acelor scaune . Ba chiar am vazut la un tramvai (nu mai stiu numarul) un scaun ce provenea de la un Rocar de Simon.
- TibiV
-
Posted:
-
TibiV
O fi vorba despre procedeul "altoirii" sau cel al "hibridizarii".
Habar nu am care este diferenta dintre ele, dar se pare ca nci RATB nu stie...
O fi vorba despre procedeul "altoirii" sau cel al "hibridizarii".
Habar nu am care este diferenta dintre ele, dar se pare ca nci RATB nu stie...
-
- Cristy
-
Posted:
-
Cristy
Cei de la RATB au nevoie non-stop de lumina. Ieri am trecut cu treaba prin zona si mi-a atras atentia faptul ca stalpul de la intrarea din spate avea luminile aprinse. De pe toata strada Virgiliu, el era singurul cu iluminarea functionala.
Ora 13:51 :

Sediu RATB 11/08/16 by Craisti, on Flickr
Cei de la RATB au nevoie non-stop de lumina. Ieri am trecut cu treaba prin zona si mi-a atras atentia faptul ca stalpul de la intrarea din spate avea luminile aprinse. De pe toata strada Virgiliu, el era singurul cu iluminarea functionala.
Ora 13:51 :

Sediu RATB 11/08/16 by Craisti, on Flickr
-
- cris_m
-
Posted:
-
cris_m
Nu erau de ajuns mizeria si lipsa de piese la RATB, acum au aparut si plojnitele prin vehicule. Azi un gandac, maine un soarece, poimaine un brontozaur...
Nu erau de ajuns mizeria si lipsa de piese la RATB, acum au aparut si plojnitele prin vehicule. Azi un gandac, maine un soarece, poimaine un brontozaur...
20160831_142141-747x1328.jpg (205.2 KB; downloaded 3219 times)
- Daddy
-
Posted:
-
Daddy
In problema asta nu as da vina pe RATB. De 3-4 ani apar invazii de plosnite la sfarsitul verii si nimeni de la primarii nu face nimic in privinta asta. Cei care au atributii, care pot si care trebuie sa rezolve problema. Un geam deschis, o usa deschisa si te-ai pricopsit cu cateva elemente din astea. Nu cobi cu soarecii...acum vreo doua luni (in plin scandal in sistemul de sanatate) in statia de autobuz din fata Spitalului Sf.Ioan (sens spre Oltenitei) misunau sobolanii . Dumnezeu sa ne pazesca, atat mai zic!
In problema asta nu as da vina pe RATB. De 3-4 ani apar invazii de plosnite la sfarsitul verii si nimeni de la primarii nu face nimic in privinta asta. Cei care au atributii, care pot si care trebuie sa rezolve problema. Un geam deschis, o usa deschisa si te-ai pricopsit cu cateva elemente din astea. Nu cobi cu soarecii...acum vreo doua luni (in plin scandal in sistemul de sanatate) in statia de autobuz din fata Spitalului Sf.Ioan (sens spre Oltenitei) misunau sobolanii . Dumnezeu sa ne pazesca, atat mai zic!
- GPS
-
Posted:
-
GPS
, degeaba eu am văzut un șobolan care migra dintr-un spital într-altul!
-
- punmeister
-
Posted:
-
punmeister
Eu imi aduc aminte cand erau sobolani la metrou la Unirii/M2 cand au lasat zeci de saci de gunoi in capatul spre Universitate...
Eu imi aduc aminte cand erau sobolani la metrou la Unirii/M2 cand au lasat zeci de saci de gunoi in capatul spre Universitate...
📖 Pagination options
Home page
•
Parent forum:
Generalități despre transportul în comun din București și Ilfov
•
Choose destination