MetrouLucrări de modernizare și extindere a infrastructurii pentru metrouM5 Drumul Taberei - Eroilor - Iancului - PantelimonM5 • Discuţii, planuri, ştiri

Topic: M5.1 (D.T. - Eroilor): Discuții generale pe baza lucrărilor și a proiectului

8571 posts, 1403184 views
⚠  Forum Rules

Go to page:  1  ... 449 450 451 452 453 454 455  ... 613

📖 Pagination options
  • GAC
  • Posted:
  •  

Re: Discutii generale pe baza lucrarilor si a proiectului GAC

In legatura cu lucrarile de pe M5, cred ca ar trebui sa facem o mica recapitulare, poate ne ajuta Guru.

Din ce se vede, drumul critic VI-Eroilor mai este incurcat doar de PSS Opera, care tine blocat un tunel dintre Eroilor si AM si 2 statii: Eroilor si AM. In restul tronsonului, lucrarile de amenajare interioara si montat sine si echipamente se pot desfasura fara probleme. In ceea ce priveste terminarea magistralei, fara indoiala ca ne poate apuca si 2019 ba chiar 2020, din moment ce la RD inca nu am terminat cu PM. Totusi nu vad probleme semnificative in a inaugura catre sfarsitul acestui an sectiunea Eroilor-VI. Trebuie doar sa se traga tare la amenajarea interioara a statiilor AM si E2, dupa ce vor fi scoase benzile rulante aferente cartitelor. In ceea ce priveste restul de 2 statii, oricum, operarea bicefala implica trenuri noi + sistem de semnalizare modern, deci exclus in urmatorii 2 ani.

Prin urmare, intrebarea care ma macina este: cand scoatem cartitele? PSS Opera nu pare sa aiba mai mult de 100 ml de PM. Cel tarziu in iunie ar trebui sa avem statiile eliberate pentru finisaje, poate ne confirma Guru.

A doua intrebare este cand incepe montarea sinei? deja papucii de beton ii avem pe pozitie. Cat poate sa dureze
Si a treia intrebare: cat mai este de lucru la finisajele interioare? Deja la VI si Orizont, o buna parte din finisaje erau gata inca din Decembrie?

Re: Discutii generale pe baza lucrarilor si a proiectului andrei11

Oricum ce se va inaugura va fi Valea Ialomitei  - Eroilor.
Râul Doamnei mai incolo.

Re: Discutii generale pe baza lucrarilor si a proiectului t530

Suntem in Martie si lucrarile la suprafata sunt tot inghetate. In afara de Romancierilor, Parc si Acces A DT34...in rest totul este abandonat. La Romancierilor avem noroc cu Vertatel, probabil sunt ceva lucrari vechi platite si neefectuate.

Re: Discutii generale pe baza lucrarilor si a proiectului zapacitu

Adevarul e ca anul asta avem doar sanse sa circulam normal la suprafata... si cam atat. Desi dupa fiasco-ul de la VI (e deschis acum?) imi fac griji ca ar putea rezolva Drumul Taberei (bulevardul) integral pana la 31 Decembrie.

Pe Valea Ialomitei nu s-a deschis traficul. Poti sa faci o liniuta pe ea, numai ca in capatul strazi la intersectie cu Valea Oltului te lovesti de boltari. La cum se misca lucrurile pe la suprafata ( adica deloc )...nu stiu ce sa zic!

Re: Discutii generale pe baza lucrarilor si a proiectului Florinds

Oricum, M5 dincolo de Argesului, chiar VI mi se pare o aberatie... cei din ramura sudica pot traversa bucla spre N, exista si varianta troleelor care merg decent pana la Favorit. Nu poti sa transformi metroul in RATB, sa opreasca din 500 in 500 m... Eu tot nu inteleg de ce nu s-au preferat troleele si pe N in loc de autobuze, pentru 5 statii de bifilare si console..
Daca nu era problema depoului, chiar si Moghioros mi s-ar fi parut un capat rezonabil daca aveam un RATB functional, Moghioros-Universitate ar fi fost mult mai util decat Raul Doamnei-Eroilor.

Din tot tronsonul (Eroilor - Raul Doamnei), eu nu vad rostul statiilor DT34 si Valea Argesului  :?

Re: Discutii generale pe baza lucrarilor si a proiectului icee

Mergeti pe la Paris si dupa aceea continuam discutia de aici ...  :bere:

• sab
  • Posted:
  •  

Re: Discutii generale pe baza lucrarilor si a proiectului sab

Mda, reinviem aceleasi dicutii. Eu as vrea sa vad totusi un alt exemplu de bifurcatie cu o singura statie..

Re: Discutii generale pe baza lucrarilor si a proiectului George

Zarurile sunt aruncate.
Si eu cred ca undeva e o statie in plus.

Totusi, important acum e sa se termine odata!

Re: Discutii generale pe baza lucrarilor si a proiectului mcosmin

Bifurcatia de o singura statie are mai multe roluri...

1) Asigura un depou acolo unde este spatiu

2) Dubleaza capacitatea de rebrusare.

3) Asigura cadenta mai mare pe tronsonul comun fara sa bage curse inutile pe tronsonul care genereaza mai putini calatori.

Re: Discutii generale pe baza lucrarilor si a proiectului Goldmund

andrei11 wrote:
Magistrala nu se va deschide nici in 2018. Ne-a sugerat guru in subconstient, cine a avut cheia a descifrat mesajul. Stati linistiti la locurile voastre.

Eu stiam ca in subconstient  gandim doar prostioare  ;)

Re: Discutii generale pe baza lucrarilor si a proiectului andrei11

:?:
Fii mai explicit, nu intelg.  :roll:

Re: Discutii generale pe baza lucrarilor si a proiectului Adrian Rosca

La M5 mai lipseste ceva in afara de trenuri:

Observati perioada cand trebuia sa se desfasoare licitatia, dar oricum din cauza ca nu se stie ce trenuri vor fi, treaba e cam in aer...

Spre comparatie, vedeti in tabel si datele similare pentru cele doua licitatii pentru sistemele de curenti slabi de la M4: ar fi trebuit sa se lanseze in martie si de fapt s-au lansat in septembrie si sa se incheie in iunie, respectiv aprilie 2016 si de fapt s-au incheiat in ianuarie, respectiv martie 2017. Cam asa merg lucrurile la Metrorex  :popa:

Btw, tabelul e si acum postat pe site-ul Metrorex: http://www.metrorex.ro/Resurse/Achiziti...sabile.pdf

Go to page:  1  ... 449 450 451 452 453 454 455  ... 613

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: M5 • Discuţii, planuri, ştiri  • 
Choose destination

Since our 2427 forum members have written 434221 posts in 5406 topics and 518 subforums.

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”